Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 3 684
Здравейте момичета.Нека поговорим за хиперинсулинемията -какво знаем,какво незнаем, доколко докторите успяват да я открият  навреме? newsm78

# 1
 • Мнения: 763
анели_a   така повдигнат въпроса, трудно може да предизвика дискусии тук. Може би по-скоро трябва да поговорим за СПКЯ, и инсулиновата резистентност като фактор за него. И мен живо ме интересува този въпрос, тук като че ли не откривам много инфо за това заболяване. Кажете момичета, има ли сред вас такива, които са успяли да забременеят след откриване на инс.резистентност, и след проведено лечение. Споделете опит...

# 2
 • Мнения: 4 630
Аз за кратко Sad, но има светлина в тунела.
историята май я има- дълъг сикъл, до 85 дни, качих мнооооооооого килограми, никаква овулация и ужасен глад за сладко.
Направих си кръвна захар и беше 7 или 8, отидох при обикновен ендокринолог и след като и каза за опитите за бебе ми изписа сиофор и диета.
На втория месец след започване на сиофора имах овулация и забременях, неуспешно.
Откакто го пия- вече 3 години станаха,(като изключим тази година, че не ми дойде 3 месеца Sad) имам овулация всеки месец.
Имам още 3 неуспешни бременности, докарах до овулация на 14 ден.
Рискът от спонтанни аборти е по-голям при жени със СПКЯ, при мен проблемите допълнително са къса лутеална фаза+генетични.

# 3
 • Мнения: 763
wa_wa , съжалявам за това, през което е трябвало да преминеш  Cry Това за увеличеният риск от аборти при нас го знам, но няма ли начин да се повлияе с нещо, да се предотврати този ужас  Sad Правилно ли разбрах, вече три години пиеш сиофор  Shocked Че това лекарство непрекъснато ли трябва да се пие? А килограмите смъкна ли, че и това си е проблем при нас  Embarassed

# 4
 • Мнения: 4 630
Да, продължавам да го пия, защото ми поддържа захарта в норма, иначе става лошо Confused
Колкото до спонтанните аборти някъде преди ми беше попаднала статия за едно изследване за жени със СПКЯ. бяха ги раделили на 2 или 3 групи, едните бяха на сиофор преди забременяване и и го спирта, дугите без сиофор забременели и третите забременели и продължили сиофора и по време на бременността. Най-малко бяха спонтанните аборти в третата група.
разбира се това е само статия, консултация с гинеколог и ендокринолог е задължителна.
Лично аз пиех сиофор по време на краткото време след положителния тест, това ме посъветва моя гинеколог, на когото имам пълно доверие.

# 5
 • Мнения: 763
Значи в крайна сметка сиофора и бременността не се изключват взаимно  newsm78 Съвсем скоро разбрах, че опитите за забременяване трябва да се прекратят, докато се пие това лекарство, а сега ти казваш, че дори трябва да се пие по време на бременност, за да се избегнат нежелани аборти  newsm78 Все си мисля, че трудното е да стигна един път до бременност, но истината е, че след това ще бъде същинският кошмар Sad Ще видим какво ще излезне при мен след пълните изследвания, пък после, каквото е рекъл Господ  Praynig

# 6
 • Мнения: 4 630
Значи в крайна сметка сиофора и бременността не се изключват взаимно  newsm78 Съвсем скоро разбрах, че опитите за забременяване трябва да се прекратят, докато се пие това лекарство, а сега ти казваш, че дори трябва да се пие по време на бременност, за да се избегнат нежелани аборти newsm78
както писах по-горе става въпроса за статия.
На мен ендокринолога ми каза, че няма проблеми да го пия и да опитваме за бебе- точните и думи бяха, че това ще ми помогне. След като и гинекологът ми го потвърди това, за себе си аз мисля, че съм избрала правилния път. Не искам да те обвързвам по някакъв начин с моето или това на моите глекари мнение.

# 7
 • Мнения: 4 700
Моят ендокринолог съЩо искаШе да ми иzпиШе метформин zа поликистоzа, но диагноzата не се потвърди. Но мнението му беШе, че тоzи медикамент, който е съЩият като сиофор, помага zа zабременяването и спомага zа настъпването на овулация.

# 8
 • Мнения: 763
wa_wa  не изразих правилно объркването си, съжалявам  Peace В никакъв случай не възнамерявам да пия или не, каквото и да било, преди да сме доказали категорично диагнозата, и преди да съм говорила с докторите.

# 9
Ще следя темата с интерес.

wa wa, искам да те помоля за коментар по моите изследвания, понеже и ти имаш същия проблем.
На 180 мин след обременяване с глюкоза инсулинът ми е 24 при референтни граници 17., иначе преди това всичко е в норма. Очевидно е че е завишен, но моят доктор каза, че не е страшно, но аз не съм сигурна и съм много притеснена, защото не ми изписа нищо за смъкване. Ти как мислиш?

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 3 684
Dani , тъкмо се подхванали темата  . Аз си правих такова обременяване в понеделник- на третия час инсулина ми беше 59.9Най -странното в цялата тази бъркотия е че , винаги съм  имала кръвна захар под нормата. Всичките изследвания ,които съм си правила бяха много добри и на -никой не му хрумна че може да имам проблем със инсулина. До момента ,в който теглото ми нарастна застрашително и ми намериха аденом, реших че в него е проблема. Да ама не. Оказа че инсулина е в повече , и мазнините които поемам се трупат в мен , без да се разграждат и затова си дебелея. А за овлулацията никога нямаше да ми дойде наум  че може там да е проблема . И съм сигурна че много момичета не са чували за тази болест ,както и аз досега. А що се отнася за бременност  докато се приема сиофор- в указанието е напълно противопоказано.Лекаря също каза , че след няколко месеца ще мога да се пробвам за дете , след като спра Сиофора.

# 11
 • Мнения: 4 630
аз малко съм в страни от опитите за забременяване и съм поизостанала от повечето неща, но ми се иска да те попитам след няколко месеца като спреш лекарството как ще ти е инсулина, тоест лекарят ти смята, че след няколкомесечно лечение ще се оправят нещата(не се заяждам и не подценявам лекаря ти, интересно ми е)
Интересно ми е, защото всички лекари, на които попаднах ми препоръчваха да пия сиофор по време на опитите да направим бебе и съм сигурна за себе си, че това ми помогна, даже без стимулация.
А съм чувала и за лекари, които като твоя не препоръчват сиофор при опити и след това при бременност.

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 3 684
Ми той смята , че за няколко месеца ще изхвърля ненужния инсулин(грубо казано) , междувременно ще пооправя килограмите  и би следвало да се появи овулация. Неговата пргоноза , е че след 4-5 месеца ще ги спра. Горе долу това смята и гинеколожката.Аз нямам мнение и затова питам Вас.Това ми е много нова диагноза и още не съм чела за нея #Cussing out #Cussing out.И да питам , тук каква роля играят поликистозните яйчници. Гинекологичния преглед показа че няма кисти. Но не вярвам много на докторите за съжаление

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 3 193
Момичета,и аз имам изследвания на инсулин и глюкоза,но нищо не разбирам за какво обременяване говорите и какви са тези часове.

# 14
 • Мнения: 4 700
Aми Цеци обременяване оzначава да ти дадат да пиеШ някакъв глюкоzен сироп и преz един час или преz някакъв интервал от време се вzема кръв и се иzследва кръвната zахар. Понякога така се открива инсулиновата реzистентност, zаЩото при нормалното иzследване zахарта е в нормата. Оф, дано ми раzбра обяснението.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт