Отговори
# 210
Рали, 4естито мила, много се радвам zа теб  Hug   bouquet

Милена е добре  Grinning  Grinning  Grinning  Няма диария, няма Т, играе си  Grinning  СноЩи или по скоро таzи сутрин (6.30 4) имахме оба4е друг екШън. Събуждам се, 4увайки страхотен рев. Отивам при нея, тя стои права в леглото и реве ужасно. Вzех я да я гуШкам и успокоявам, но не, реве, блъска ме, ужас. 30 минути, ако не и пове4е, не можах да я успокоя  Shocked  Накрая се успокои, дойде при мен гуШна се и zаспа  Crazy  Бях 4ела zа някакъв павор ноктурнис, ако не мелъже паметта, някакъв ноЩен страх след 18тия месец, децата се събуждат и родителите не могат да ги успокояват, все едно децата не ги виждат и 4уват, дали не е това?  newsm78  Някой друг с такъв проблем?

Ели, лекувай се, Шега не бива  Naughty

Кате, Иленке, и аz давам кремвирШи на Милена, много оби4а. Всяка седмица го яде ве4ерта  Blush

Ренка, я кажи как се харектериzират децата с АД  Crazy  Нали и Милена е с такава диагноzа. Да не кажа голяма дума, оба4е е на път да го иzрастне. Отдаааавна (от пролетта) не е имала екzеми и педито миналата седмица беШе много приятно иzненадан от кожата й. Да видим на пролет как Ще е, когато вси4ко около нас цъфти, ако и тогава е ок Ще премахна крема лека по лека.

И Милена не zаспива сама, единия от нас стои до леглото й докато е zаспала, което отнема 45 минути  ooooh!  Смятаме преz праzниците да направим опит да я оставим сама да си zаспива  Crazy 

Иленке, на мен не ми свърШва май4инството (нямам такова  Mr. Green ), до 3 години Ще се гледаме с мадам вкъЩи  Wink 

Бубка, zавидях ви, страхотни снимки  Sunglasses  А Дани е много сладък  Heart Eyes

Сигурно zабравих пак полувината, иzвинете ме, но и кафето го иzпих само на половина  Wink

# 211
Всички болнички деца и мами - бързо възстановяване, както и на наранените
 Яна и Пламен! Praynig

Бубка, много хубави снимки! Дани много ти прилича! Heart Eyes

Кате, и при нас дават кренвирши в съчетание с тропащ грах, което май ми е единствената критика към ДК в ДЯ.
М/у другото в ДЯ се захрани с мандарина - не й бях давала цитруси.

Иленка, беше питала за "отразяването" - това е дисциплиниращ метод, при който възрастният, като огледало отразява моментните чувства на детето. Напр. децата са се скарали за играчка и по-голямото е успяло, да я вземе за себе си - малкото дете плаче неутешимо - възрастният започва, да му говори - че го разбира, как се чувства, т.к. по-голямото и по-силно дете му е отнело играчката, което го е накарало, да се чувства слабо и пренебрегнато, че ужасно му се ядосва в момента и не иска повече, да си играе с него, а точно тази играчка му е така необходима точно в момента...
Т.е. изказваш на глас всичко, което най-вероятно си мисли детето, но не успява или не иска, да формулира. Важно е, да не се назидава - напр. "знам, колко ти е мъчно сега, но помниш ли, когато вчера ти взе играчката на брат си - тогава той как се чувстваше заради тебе, а!?" ! Ако си сбъркала в някое от усещанията му - детето може, да те поправи - напр. "не, пак искам, да си играя с него, но...".
Ефектът е, че детето чувства разбирането, подкрепата и съпричастието на възрастния; помага му, да се самоопознае; успокоява го; излива гнева му; дава му пример за поведение спрямо други деца в подобни ситуации.
Струва ми се обаче, че методът е приложим за малко по-големи деца от Априлчетата.
 Peace

Впечатлих се, че според Додсън, който е бил практикуващ детски психолог - преобладаващият брой случаи на деца, имащи нужда от помощ от психолог, са били първородни, т.к. те обучават родителите си, как се отглеждат и възпитават деца, съответно в/у тях експериментират възрастните.
  Shocked

# 212
Привет и от моя мноооого работен офис Sad.Момичента нямам никакво време да пиша, но да пропрочитам все си открадвам Wink.
Енви, мила успеше страт ти пожелавам и бързо-бързо да се адаптирате цялото семейство към новия ви график Hug.
Юли физически вече е екстра, но днес е излязла поредната положителна проба за Самонелоза и остава у нас докато не се изчистят гадовете Cry.Не се налага никакво лечение, а само надеждата че стомахчето му не е чак толкова уютно за гадните бактерийки  Twisted Evil
Притеснява ме факта, че откакто майка го гледа и татко му преди това ни се е качил на главите-не мога да си позная детето-освен че прави всички белички за които сте писали е станал и едно неописуемо мрънкало-за всичко мрънка.Ама чак до полу-истерия стига ако не се сетиш за какво ти мрънка точно в този момент и не му го доставиш съответно Close.Надявам се като се върне в яслата да си възвърне старите навици, защото.... Crazy.И дано не се налага отново адаптация.Старая се всеки ден да го питам иска ли на яслата, казвам му че лелите и децата са се затъжили за него, а той -"ННННННННЕ"-така категорично го казва. LaughingДано само със заканите да си остане.
Радвам се че миленката вече е добре Hug.
Рали, честито дипломиране  bouquetШапка свалям и аз на учещите мами.
Тина давай отчет как върви отказването от бибата, защото и аз съм зе заканила като излезнат Кучетата да я дадем на" някое бебе"-отсега подготвям почвата, не че има ефект де.Търси си я като наследство ooooh!.Нещо не ми стиска ама знам, че е време.
Бубееееееее и аз в списъка за осиновяване може ли Mr. Green.Страхотно семейство сте-излъчвате много топлина Heart Eyes.
Татянкя, сигурна съм, че при вас кренвиршите нямат нищо общо с нашите Sick.
Аз май съм от лошите майки Embarassed, пошляпвам беладжийски ръчички от време на време.Особено като ухапе някое другарче Twisted Evil.Имам чувството, че обясненията ми остават нечути и неразбрани.Ама съм и по импулсивна де EmbarassedИначе виждам как синът ми се превръща в достоен мой заместник по инат.Сега разбирам какво съм причинявала на майка си....и все още го правяпонякога Embarassed.
Спирам, че ви досадих сигурно....ще ме прощавате....
ПП.Филипкаааааааа да не си ни обидена-липсваш Heart Eyes

# 213
  • Русе
Татянка, както ти е казала Ваня, кремвиршите тук са твърде съмнителни, иначе нямам нищо кой знае какво против тях(и аз давам понякога, като няма сготвено), стига да съм сигурна, че слагат в тях каквото трябва. Peace
Неотдавна по телевизията бяха дали разследване за известна марка и се оказа, че освен разни гадости, има завишено количество на вода и сол. Sick

енви, благодря! Hug Нещо не се виждам в ролята на съпреживяващ родител, обаче. Rolling Eyes И наистина няма как да се приложи на 100% при малките - Диди, както реве и се тръшка, така все подир бати си ходи. Малка е да го наказва със сръдни и игнориране, засега е на етап физическа саморазправа. fight

Ванче, хайде вече да ви оставят гадните бацили! ooooh! След подобаващ стаж като вашия, едва ли ще се наложи повторна адаптация на ялсата, споко! Peace

# 214
Да ви кажа и аz не zнам какво има в тукаШните кремвирШи   Embarassed  но се надявам да няма прекалено мн боклуци. Купувам и аz на една иzвестна марка, въпреки 4е и това не е гаранция.

Филипа е добре, не се притеснявайте zа нея.

# 215
Иленка, а с Преслав не би ли могла, да съпреживяваш!? Thinking
Аз се замислих, че примерът, който дадох не е много удачен, т.к. докато "отразяваш" едното дете, другото ще се чувства много изолирано.

Благодаря на всички ви за подкрепата относно първия ми трудов ден!  bouquet
Свито ми е сърчицето! Confused

# 216
  • София
 smile3558 newsm68

Вальо си е изгризал всичките биби, ама това, че са продупчени въобще не му прави впечатление. Явно ще трябва да си намерим друг метод на отказване.

Тинче, не му е шашкай на Мирчев, а и те май почти всички детски лекари не са фенове на ясли и градини.

Татянка, според мен това, което каза за атопичните деца важи за почти всички. Някои от характеристиките не ги откривам при Вальо, други са много ясно изразени. Абе, как да ти кажа..., не знам до колко е прав.  Thinking Каза, че децата с АД са много хаотични, не могат да се съсредоточат в/у едно нещо; не обичат особено да играят с играчки; винаги се стремят към забранените неща; налагат се предимно с рев, били склонни към агресия, особено, ако такава се проявява и към тях, затова трябвало да им се обяснява с много тих и спокоен тон и по много пъти; Били страшно инатливи като малки, но в последствие инатът се превръщал в амбициозност;  Имали склонност към крайни емоции; Влюбчиви щели да бъдат; Лесно влизали под кожата на хората и им се качвали на главата; Не боледували често от простудни заболявания, но много лесно ги хващали всякакви вирусни инфекции и за това е против пускането на такива деца в детски заведения. Каза, че ако имаш едно дете с АД, то и следващите ще го имат и щели да бъдат много по-неуправляеми и непослушни. Ми това се сещам засега, ако ми изплува още нещо, ще споделя. Ама на мен сякаш ми се струва, че всички деца на възрастта на нашите отговарят на това описание.  Thinking

Аз кренвирши много обичам и въобще не искам да знам какво слагат в тях, че сигурно ще се отвратя; малкия също им е фен, ама гледам да не ядем често таквиз неща. Филийте с пастет и лютеница са му голямата страст, ама от домашните на мама Радка, а те са ммммммм.  eat

На Вальо няколко пъти му се е случвало да се събуди с писъци и да не може да ни познае, много е гадно.  Tired Веднъж рева половин час и гледаше с един празен поглед и като накрая успя да види къде се намира и да ни познае, нямате си представа как ни се е радвал и гушкал. Какво ли изживяват милите душички.  ooooh!

# 217
  • София
Брей, пишете огромни постинги!

Рени, мисля, че яслите нямат срок за подаване, а градините с ясли имат. При нас градината ще приема документи от 2.01 за септември, а една ясла до Рамстора приема целогодишно молби, но е само ясла. Тази при вас как е?

Танче, браво, че сте добре! Мати май е със разстройство също.  Сега ще питам свеки, че го взе у тях да спи. Искам да видя дали има зависимост при спането му следобяд от мястото, където спи. Не, не бил с разстроен стомах, но е спал 3 часа, както и онзи ден, когато спа там. А вчера у нас 1 час!!!  Shocked Какво е това нещо, незнам?!

Да знаете за някакъв д.р Андреев, очен лекър - бил най-добрия детски?

# 218
Искам да споделя нещо с вас - прибирам се запъхтяна от работа, бързам да изведа Яна навън, да се разходим двете и.....няма никой. Баба й дошла сутринта да я гледа уж, извела я в парка и от там си я прибрала у тях си, без въобще да ми звънне, да попита може ли, не може ли. Щяла да я върне като се наспи. Е добре бе, аз майка ли съм на това дете или не, въобще зачита ли ме тая овца проста  #2gunfire Ужасно съм ядосана, още не съм й звъннала, защото Яна предполагам, че спи. Кажете ми какво да направя по дяволите. Значи когато се държиш добре с един човек, допускаш го до детето си, имаш му доверие и той ти се качва не на главата а не знам къде  Close Да звънят по-скоро от яслата и да я взимат Яна, че да не ми се налага да я виждам тая жена повече край мен, аман  Sad

# 219
  • Русе
Иленка, а с Преслав не би ли могла, да съпреживяваш!? Thinking
Аз се замислих, че примерът, който дадох не е много удачен, т.к. докато "отразяваш" едното дете, другото ще се чувства много изолирано.
...

Ами, той е по-силния, рядко е в позицията на този, чиято играчка е отнета и се нуждае от съпреживяване  Thinking (освен когато Диди го набие  hahaha)

Ренка
, за бибите - сега го остави хубаво да ги изгризе, така че да няма как да ги задържи в устата си Mr. Green - Преслав така се отказа.
За Диди се постарах да свърша тази работа преди яслата (през август) и преди да е почнала да ги нарича по име (т.е. да няма как да си ги поиска с думи, пък аз успешно да се правя, че не разбирам какво иска  Twisted Evil), слава богу, нямаше драми! Sunglasses

# 220
Четох, четох и накрая забравих какво щях да пиша  newsm78
Нуни, предполагам, че това се получава от възрастта ни  Crossing Arms при мен го е имало същото. Имам чувството, че като сме по-малки и си мислят, че ние не можем да си гледаме децата, а те ще ни учан  #2gunfire
Иленка, дори да нямаш време да четеш, влизай веднъж в седмицата само и пиши НИЕ СМЕ ДОБРЕ! Това ще ни е достатъчно  Hug Успех с работата.
Бубка, Дани е невероятно сладък  Heart Eyes Искам и аз да съм в списъка за осиновяване  Mr. Green Снимките и мястото са прекрасни, личи си че сте прекарали повече от добре.

# 221
  • София
Чувствам се много изостанала с обсъжданите теми (защото нямам време да пиша, не, че не съм в течение) и ми чак малко криво да пиша, все едно се мешам в чужд разговор  Confused

Нуни, стискам палци да почнете скоро ясла, това ще е отървията от нахалната ви баба.

Бубка, твоя Дани се оказа особенно магнетичен за моя Стас - гледахме всички клипчета, а той така нищо не гледа дори и Бейби Айнщайн-а, чак дъх беше затаил  Mr. Green hahaha Розов пясък?! Shocked Аз пък помислих - дефект в снимащото устройство  Mr. Green

Енви, чак ми се свива стомаха като се сетя, че ти предстои първи работен ден. Притеснително, но мислейки по-позитивно бих казала - вълнуващо.

И на мен ми се работи, но с този моя посерко и работното време на баща му ясла - чак догодина. Сигурно и януари месец ще сме си комплект вкъщи, за да не се таралянкаме по рейсовете в студа. Ще подавам молби в по-близки ясли...

# 222
  • София
Данче, ние те чакаме с нетърпение, а ти се срамуваш Mr. Green

Нуни, не се ядосвай. Сигурно не е искала да те засегне жената, но знам колко дразнят такива неща. Място не мога да си намеря в такива ситуации.

Соня вече казва "бибка" и няма как да се правя, че не съм я разбрала. Особено много обича да се вози в колата и да си смуче. Като седне веднага почва да я търси.

Вени, май е към ОДЗ, но ние си имаме молба за тази година, просто сме в резервите.  Иска ми се да си поседи зимата вкъщи, но пък надали ще се навият да пазят мястото до април без въобще да е ходила. В понеделник ще ходя.

Пожелавам на всички хубави събота/неделя и особено на Енви. Heart Eyes

# 223
Здравеите,как обличате децата за наван че днес сутринта като заведох Мади на ясла и и трепереше устата от студ макар 4е я карам с кола до там.
Между другото днес ни даваха в "Часат на мама"

# 224
Аз няколко дни го проспивам " Часът на мама", сега ще ви гледам в нета. момичета сложих няколко снимки в албума, по- късно ще сложа още.

Общи условия

Активация на акаунт