Литературен клуб - VІ

• 58 654
  • 676
  •   1
Отговори
# 420
Мда, и при мен може да се получи такъв проблем, в момента като ги попрехвърлих, установих, че повечето нови книги, които чета, са чужди, а моите съответно са някъде в разход.

# 421
Цугуми, как ще се включим ние отвън? Няма ли да им станат скъпи пощенските разходи на момичетата?
Много ми се иска, но само това ме спира. Thinking

# 422
Момичета, ето адреса на блога:

http://predainatatukkniga.blogspot.com/

За съжаление в момента нямам никакво време да му обърна специално внимание, но поне написах първия постинг. Включете се с идеи и коментари.
Всеки, който иска да се включи в движението, съответно да е автор в блога, нека ми изпрати на ЛС мейл, на който да мога да му изпратя покана.

# 423
Цугуми, как ще се включим ние отвън? Няма ли да им станат скъпи пощенските разходи на момичетата?
Много ми се иска, но само това ме спира. Thinking
Вярно е, аз имам предвид някои особено "горещи" или неотложни желания (т.е. ако аз искам да се сдобия с нещо  - нямам особено доверие на бг сайтовете за доставки и съм готова да платя цената за това или някое момиче много иска някоя книга, до която аз имам по-лесен достъп). Няма да е евтино, съгласна съм, но пък понякога човек е готов да плати за желанията си  Sunglasses (при мен, напр. така беше миналата година с Мураками и книгата за Байрон). В рамките на България мога да се включа, докато и когато съм тук.  Thinking

# 424
Момичета в странство, ако ви се чете нещо, нямам никакви възражения относно пощенските разходи.

Използвам възможността да помоля Лора, която отдавна не пише тук, ако все пак чете, да предаде нататък находките ми от изминалата година (в случай, че някой проявява желание - "Какво обичах", "История за любовта", "Майките"), или поне да ги върне на мен  Confused

# 425
Вече изпратих две покани Laughing

И лична покана към странстващите из света - аз лично ще се радвам да се присъедините към нас  bouquet

# 426
Днес започнах да чета Виктор Пасков-стилът му е неповторим,автентичен,просто те увлича-докато бебка спеше успях да преполовя "Невръстни убийства"-ще пиша пак по въпроса ако има интерес към Пасков.

# 427
Боря се с "Пътешественикът във времето и неговата жена" / The Time Traveler's Wife на  Одри Нифнегър... Отдавна не бях попадала на толкова самодоволна, нарцистична и надута книга. Всичките герои са еднакви - прекрасно образовани, зализани интелектуалци, които разбират от всичко и цитират с нужда и без нужда този и онзи. Нищо не усетих от тази велика и прекрасна любов между Клер и Хенри. Не ми допадна сценарийният похват на авторката. Нужно ли беше да описва абсолютно всеки какви дрехи носи в най-малки подробности? Отначало не ми правеше толкова впечатление, но след 50-тата страница погледът ми направо се залепяше на тази дума "wear" и не можеше да се отлепи. Той стана... отиде в тоалетната... свърши си работата... изми си ръцете... избърса ги... затвори вратата - и така нататък в най-големи подробности със страници наред. Все едно на бройка думи е писала авторката. Не знам дали ще прескоча средата на това творение.

# 428
Прочетох "Яж, моли се и обичай" на Елизабет Гилбърт.
Очакванията ми не се оправдаха напълно, но пък и не беше напълно изгубено време.
Книгата разказва за една година от живота на авторката, прекарана в Италия, Индия и Бали и духовните и търсения.
Ако трябва да съм груба, бих казала, че писанията и са егоцентрични и повърхностни.
Ако трябва да  бъда мила, бих казала, че на моменти книгата е интересна и даваща повод за размисъл.
Ако трябва да бъда честна - не си струва, не е нищо особено.

Лизбет, и аз доникъде не стигнах с "Пътешественикът...". Тогава реших, че проблемът е в мен и я оставих за по-подходящи времена. Ще видим, когато отново стигна до нея, как ще я почувствам.

# 429
Като спомена Тони за Индия се сетих да ви питам дали някой е чел нещо на Илия Троянов? И той като Димитър Динев е българин, който пише на немски. Видях една негова книга за пътуването му по р. Ганг, но тогава не бях на такава вълна.

# 430
  • София
В блога на Тони "Предай нататък книга"  вече има доста предложения за книги, готови да пътуват към нови читатели. Ако имате интерес към дадено заглавие, моля да пишете коментар към съответната публикация, в която то е предложено. Така ще бъде по-прегледно. От дясната страна съм публикувала общ списък на всички заглавия, предложени досега. Също така, вече има подробно описание как bookrings функционират на практика.

С Тони коментирахме, че може би доста от вас се притесняват от изискването непременно да предложат книги, за да могат да се включат. Нека да кажем, че това е по-скоро  пожелателно и въпрос на добра воля. Ако ви харесва някоя книга от предложените, не се колебайте и се записвайте.  Hug

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 09:50 от sweetkids_mama

# 431
Вчера се записах в библиотеката и взех един куп нови заглавия/предимно български/:
"Анатомия на илюзиите" и "Червено злато" на Людмила Филипова, "Емине" на Теодора Димова, "Ела при мен" на Богдан Русев и "Лошите номера на лошото момиче" на Льоса.
Смятам през голямата почивка активно да почета, да видим дали ще се справя с толкова много книги - като дете успявах, сега е предизвикателство предвид времето, което имам.
Дочитам Маркес, и трескаво започвам да издирвам и 100 години самота, наистина се превръща в любим мой автор.

# 432
  • Перник
В момента съм зачела "Майките"на Теодора Димова - много гадна книга,в смисъл тежка.Но както пише в рецензията отзад - тя не е за отмора,а за изстрадване.
А паралелно с тези от библиотеката,ми донасят и доста стари книжки на български автори за ханове и царе - дочитам "Изкуплението на Кракра" от Мария Смилова,а преди 4 дни свърших "Двама срещу ада" на Цончо Родев(за цар Борил и Иван Асен).Много обичам такива книги.

# 433
Довърших "Ангелски езици". Доста се посмях на финала, но ми се видя малко смачкан и претупан. Приятен разказвач е. Определено ще си я потърся на немски.
Дакелче, за Троянов съм чувала само хубави неща. Коментирали са другарчетата от немската тема. Аз съм се приготвила да си купя няколко от книжките му на немски.
В момента се мъча с "Островът на предишния ден" на Еко. Тромава ми идва. Може би ще я оставя за по-късно.

# 434
Дочетох In the Company of Cheerful Ladies на Alexander McCall Smith - това е книга 6 от поредицата му за Мма Рамотсве от Дамска детективска агенция №1. Мисля, че не е преведена още на български, затова няма да превеждам заглавието.

Попаднах на тази поредица по препоръка от тази тема и съм много, много доволна. Толкова леко и приятно се чете! И после остава един особен, леко шоколадов привкус - все едно вали дъжд, а ти си на топло под одеалото и пиеш мляко с какао. Малко по-слаба беше сякаш тази книга от останалите, може би защото повече се концентрира върху героите и има по-малко детективски случаи за разрешаване. Но въпреки това ми беше приятно да се завърна в атмосферата на Ботсвана. Приготвила съм си следващата книга от поредицата.

Общи условия

Активация на акаунт