Литературен клуб - VІ

• 58 688
  • 676
  •   1
Отговори
# 375
Моята книга от този автор е "Леля Хулия и Писача". Нищо друго негово, което прочетох не ми хареса толкова. "Лудориите на лошото момиче" си има свои силни страни - поне за мен, но ми се искаше да е толкова дълбока, колкото и  "Леля Хулия и Писача", а по скоро ми се стори повърхностна и героите някак фалшиви. "Празникът на Козела" пък  даже няколко пъти съжалих, че я прочетох - имаше ужасяващи моменти и ми подейства твърде потискащо. Не мога да отрека, че съм привлечена от този автор и сигурно ще чета и други негови неща.

Установих, че грипът може да има и положителни "странични ефекти", като спокойното четене на книги, докато човек ползва болничен. Ще оставя настрана, че книгата ("Лудориите на лошото момиче") се чете с половин око, дрогиран от лекарства и сиропи мозък, но пък със сърце и желание, което е най-ценното.

Та така...Прочетох на един дъх Льоса и се зарекох повече да не се доверявам на първото си впечатление...Действително героите са изрисувани някак повърхностно, действително след "Игра на дама" езикът на "Лудориите..." ми се стори чак неестествено естествен, но като цяло историята ме грабна. Любов по латиноамерикански - може би такава, за което си мечтае всяка една непоправима романтичка. Естествен, човешки език, пътешествия из континентите и времето.

Между другото, четивото не се препоръчва за самотни жени или такива, преживяли скоро травматична раздяла. Сантименталните дами с неудовлетворяващи потребността им от любов съпрузи, по-добре също да не четат Crazy
"Леля Хулия и Писача" планирам да прочета скоро. Благодаря ти за мнението, Darra Hug

# 376
  • София
Виждам, че доста от вас са прочели "Стъклени съдби".
Ако не е много нахално, има ли някой желание да ми я заеме за четене?  bouquet

И още един въпрос- има ли и други мами, които четат книги на английски? Защото по стечение на обстоятелствата чета доста на английски, но не смея да пиша тук за впечатления, защото си мисля, че ще е скучно за останалите....

# 377
И от мен, честит рожден ден, Людмила! От сърце ти пожелавам творческо вдъхновение, много успехи и лично щастие!  bouquet

sweetkids_mama, бих могла да ти заема "Стъклени съдби", когато я свърша. Пиши на ЛС Hug

И пиши за книгите на английски език, които четеш - сигурна съм, че има и други, които четат, макар и може би не всички да се осмеляват да пишат.
Пък и на останалите ще ни е интересно.
А откъде купуваш книги?
Аз точно днес направих първата си поръчка от amazon.com.
Английският ми език в никакъв случай не е перфектен и досега не съм чела цели книги. Тези, които поръчах, не са точно художествена литература - на по-достъпно ниво са, но като за начало смятам, че са подходящи.

# 378
Благодаря ви от все сърце за поздравите по случай рожденния ми ден! Желая всичко най-добро и на вас.
Благодаря ви и за чидесния форум, който поддържате тук, за точните ви искрени оценки, от които и читателят, и пишештият могат да научат много!
Желая ви слънчеви дни и повече усмивки,   bouquet
Людмила

# 379
  • София
b]sweetkids_mama[/b], бих могла да ти заема "Стъклени съдби", когато я свърша. Пиши на ЛС Hug
Много ти благодаря!  bouquet  Ей сега ще пиша на лични. Peace

Цитат
А откъде купуваш книги?
Що се отнася до книгите на англ. език, най-вече получавам такива покрай Буккросинга. Писах преди време за това движение на пътуващите книги, да не ви занимавам пак сега.  Hug Разбира се, те не идват случайно при мен, ами аз се записвам за разни заглавия, които са ми интересни, и си ги предаваме по списък по пощата. Понякога ми подаряват книги.

Купувала съм много от двата Амазона- американският и английският, но от доста време се пренасочих към Abebooks.com. Това е онлайн книжарница за книги втора ръка, но в действителност състоянието на книгите е много добро, да не кажа отлично в повечето случаи. Излиза много по-евтино, защото цената на самата книга е много ниска- купувала съм книги за по долар, до 5-6 долара. Доставката обикновено е между 9 и 12 долара. Изборът е много голям. Пазаруването става чрез кредитна или международна дебитна карта, като данните за картата се обработват от сайта-търговецът, който предлага книгата, няма достъп до тях.

# 380
  • София
Забравих да честитя рождения ден на Людмила- желая й да напише още много хубави книги и да бъде заобиколена винаги от любов и добри приятели!   bouquet

Обещавам, че ще си кажа честно мнението, когато прочета книгата й.  Simple Smile

# 381
  • София
Честит Рожден ден на Людмила и от мен  bouquet

Всичко най-най хубаво желая, много щастие и творчески идеи!

# 382
sweetkids_mama, пиши и за книги на английски. Ще ми бъде интересно. Аз чета на английски и мисля да споделям тук от време на време. Simple Smile

# 383
Здравейте,честит рожден ден на Людмила със закъснение.Колкото до Анатомия на илюзиите-може би именно този наивен на моменти стил придава чар на книгата-много още написани и ненаписани книги!  bouquet
Аз напоследък чета професионална литература,а иначе на нощната масичка стои поредната кримка на Агата Кристи.
Херман Хесе ми дойде малко в повече-наистина книгата е стйностна,но меланхоличния тон,усещането за обречена самота не се връзва с пролетното ми настроение.Имам още нещо от него-"Сидхарта",но все отлагам прочитането.
Преди време,когато излизаше поредицата класически книги с вестник-майка ми ми направи подарък и сега имам почти цялата колекция-хубав подарък наистина  Laughing-има доста ценни неща,макар и не най-новото но пък онова,което е надживяло времето.Яд ме е,че нямах възможност да купувам повече неща от детската серия-само една,две книжки.
Днес мисля да се поразходя из книжарничките да си харесам нещо-при мен май това е шопинг терапията,ама като видя колко харча за книги и съм решила да си поставя някави граници Simple Smile

# 384
  • Пловдив
...но от доста време се пренасочих към Abebooks.com. Това е онлайн книжарница за книги втора ръка, но в действителност състоянието на книгите е много добро, да не кажа отлично в повечето случаи.

sweetkids_mama, много ти благодаря за полезния сайт!
Как се ориентираш точно коя книга да поръчаш? Имам предвид от всички екземпляри от едно заглавие как преценяваш кое е в по-добро състояние? разкажи повече,моля,защото видях няколко книги,от които ще ми се разтреперят ръцете...

"Ангелски езици" прочетох по диагонал. Жив език, но размит в детайлите. Краят - блудкав.

съгласна,подкрепям! ))

# 385
  • София
...но от доста време се пренасочих към Abebooks.com

sweetkids_mama, много ти благодаря за полезния сайт!
Как се ориентираш точно коя книга да поръчаш? Имам предвид от всички екземпляри от едно заглавие как преценяваш кое е в по-добро състояние? разкажи повече,моля,защото видях няколко книги,от които ще ми се разтреперят ръцете...

Ами честно казано, аз ги подреждам от най-ниската цена. После гледам каква е цената на доставката. Вече на трето място преглеждам състоянието. Ако пише, че е "in good condition", смело взимам. Търговците там са много коректни по отношение на описанието на състоянието. В повечето случаи, ако книгата е издадена от 1998г. насам, е почти изключено да е в лошо състояние. Вече за по-старите издания- 70-те, 80-те години, трябва да се гледа по-внимателно. Обикновено страниците им вече са пожълтели, корицата понякога е поомачкана, може да има тук-таме петна....но всичко това си го пише.

Ако искаш, пиши ми кои заглавия си си харесала и ще се опитам да ти препоръчам оптималния (според мен) вариант. Може и на лични.  Peace

Радвам се, че има интерес и към книгите на  английски! Така ще мога по-честичко да се включвам!  Simple Smile

# 386
ЧРД на Людмила на патерици! Пожелавам ти много здраве и късмет - останалото е в твои ръце!

Аз също чета книги на английски и съм писала накратко впечатленията си, но в интерес на истината съм се чудила дали е от полза за някого. Embarassed sweetkids_mama, благодаря за полезния сайт.
Аз засега се снабдявам с английски книги чрез сестра ми, която живее в чужбина и е така добра да ми угажда. Laughing Иначе библиотеката на Британския съвет не е лоша. Преди взимах книги от там непрекъснато.

Последните дни прочетох "Старецът и морето" на Хемингуей, както и препрочетох няколко негови разкази. Много е добър - стилът му ми харесва от едно време още. Единствено темите му не са много жизнерадостни, но пък ми се поразмърдаха задремалите мозъчни клетки. Wink

# 387
Людмила, благословена бъди в писането на книги и много щастливи моменти занапред!  bouquet
Поклон пред делото ти! (наскоро четох за благородния ти жест) Hug

Аз мислех да се развлека малко с Роня, обаче се оказа не на място за моето състояние. Голям рев рева с нея. Май че А.Линдгрен се чете по друг начин на тази възраст. Прекрасна и много тъжна книга.

# 388
Много ми хареса "Бонбонени обувки" на Джоан Харис, може би защото нямах очаквания, или по-скоро мислех, че ще е някакво блудкаво продължение, както винаги става, та изненадата се оказа приятна. Дано не вземат да го филмират и този роман, че много ми се разминават представите за литературните и филмовите герои и въобще за цялата фабула (не че филмът "Шоколад" не ми хареса, напротив, но по-скоро го възприемам като съвсем различна творба, а след това не мога и не мога да мисля за романа по същия начин).
Въобще Харис май е от малкото автори, на когото всички творби ми допадат, дори готическият й роман, забравих му сега името, ми хареса.

Сега чета една стара книга, в смисъл изданието е старо, на Пат Конрой "Блус в лятна нощ", от него само "Принцът на приливите" бях чела преди, но и този е страхотен, такъв жив и динамичен диалог, например, направо почти свят ми се завива докато чета.  Simple Smile 

# 389
Котка, отдавна в списъка ми с "книги, които трябва да прочета някой ден" е "Принцът на приливите" на Пат Конрой.
Благодаря за неволното напомняне Hug

А вие правите ли си списъци с книги, които искате да прочетете?
Аз - често. Най-вече, защото загубвам предходния. Пък и писането на списъци ми е любимо занимание Crazy
Да не пренебрегваме и факта, че тръпката от предвкусването на удоволствието понякога е по-сладка от самото удоволствие Laughing

В момента чета "Хроника на птицата с пружина" на Мураками. Уникален стил - общо-взето не си падам по странни книги, но Мураками ми пасва идеално.

Общи условия

Активация на акаунт