Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

АЛИАНС, ПРЕСТИЖ, БРИТАНИКА или друга школа за чужди езици - мнения и отзиви

 • 169 477
 • 397
 •   1
Отговори
 • Мнения: 687
Здравейте,
Бих искала да споделите мнения от езикови школи, ако децата ви посещават такива.
Моята дъшеря вече втора година ходи на английски език в АЛИАНС и докато миналата година (предучилищен клас) и беше много интересно, научи много песнички, стихотворения, полезни думички и изрази и цялата азбука (писмено), то тази година нещата стоят далеч по-различно. Единственото което съм чувала че правят е писане в тетрадката речник на нови и нови думички на български и на английски и после за домашно по 10 пъти всяка дума  #Crazy
Знам че език се учи с преписване на думите, но в първи клас децата не са взели още българската азбука, а трябва да пишат кое как може и ако въобще може цели думи. От цялото това преписване децата на 6, 7 години само се отегчават, да не говорим че изобщо не научават да пишат думата правилно дори след 20 пъти надлежно преписана дума - ама то няма и как да се научат, защото те дори не разбират защо трябва да пишат толкова пъти дума, която дори не могат да прочетат, защото не знаят как....
На родителската среща учителката се оплаква как видиш ли децата след толкова преписване на думите на диктовката не знаели как да я напишат  Shocked
Дъщеря ми вече започва да мрази английския език и единственото с което го свързва е АЛИАНСА и как трябва да преписва по n-пъти думите, ами то бива ама толкова сухарщина за такива малки деца ... аз по-добре да я бях записала в  курс за възрастни  Confused Нито песнички нито разни обучения под формата на игри - ужас е...
Честно казано съм крайно разочарована и се чудя дали да не продължим от другата година в друга школа, което ме накара да започна тази тема с надежда да споделите ваши впечатления и мнения за такива школи.
Ще очаквам и ще се радвам на вашите отзиви!   bouquet

# 1
 • София
 • Мнения: 250
Всичко си зависи от учителя.
Моето дете учи също в алианса (трети клас) и съм много доволна. Разликата с другите школи в общи линии е в системата, цената и мястото, на което се намира, останалите 85% са от преподавателя, на който попаднеш  Heart Eyes Аз Алианса го подбрах, защото ми е на удобно място, но както споменах съм много доволна - късмет! Проблема е, че в алианса повечето предподават и на големи и на малки и явно не променят стила спрямо възрастта, а си карат както си знаят.
А песнички и занимателни игри основно има в предучилищната, като им гледам книжката с песните, пеенето в Алинаса наистина си е доста тъпо, имат чаосве, в които им пускат обучаващи филмчета и почти всеки път имат упражнения с касетата към учебника.
Между другото в предучилищната група в алианса моя син го скъсваха от писане (по 1 страница всяка буква, цифра и всяка дума!, в момента пише много по-малко),  но децата обожаваха учителката и бяха научили купища шесни и стихотворения, тържествата за Коледа и края на годината бяха просто уникални, явно има начин да ги мотивира човек и да не им е досадно като знае как...
Така че, моя съвет е да търсиш не просто школа, а и да се поинтересуваш от отзивите за преподавателите. Може да се поогледаш и в другите групи за първи клас в алианса - винаги може да си обосновеш местенето с това, че ти е по-удобен часа, за да няма сърдити  Wink

# 2
 • Мнения: 143
moiata e v peti klas alliansa i sum mnogo dovolna i tia sushto.. praviat dialozi, peiat, gledat filmi poniakoga - hodi s udovolstvie.

# 3
 • Мнения: 639
Моята дъщеря учеше английски в Британика - клона на 5-те кьошета, сега е на бул. Прага. Много съм доволна, учителката й се казваше Рени, беше много млада, но и дисциплина имаше, и много научаваха. Знам, че и в АВО-3 е на много високо ниво обучението.

# 4
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 148
И моята щерка е в Британика. След края на 1-вия срок чакам да получа отчета от фирмата, та да видя какво е положението.
За сега е ОК. Май нямат много граматика, обаче...

П.П: детето ми е в 4-ти клас. Споменавам го, защото има значение.

# 5
 • София
 • Мнения: 257
Аз препоръчвам АВО-3. Синът ми ходи там трета година и съм много доволна. Имат две преподавателки-българка и англичанка.

# 6
 • Мнения: 196
Дъщеря ми е седма година в Британика - много съм доволна, езикът й е на много добро ниво, особено говоримият, а и ходи на английски с удоволствие.
За АВО-3 съм чувала също така добри отзиви.

# 7
 • Мнения: 3 743
И моя син вече няколко години е в Британика и  съм много доволна Peace

# 8
 • Мнения: 20 198
Даниел ходи в Берлиц,засега е много доволен.Постоянно играят ,пеят,творят,учебният процес е игра на тази възраст
http://www.berlitz.bg/

# 9
 • Мнения: 7 263
Ако става дума за София - веднага споделям мнение.
За Алианса - лично впечатление - тотално разочарование. Синът ми беше там в първи клас - огромна група /28 дечица/, възрастна и невротична госпожа, за която беше по-важно да си седят на мястото и да не приказват, но не и колко и какво са научили.
Престиж - нямам лични впечатления, но доста мои приятели учиха там и са доволни от системата на обучение и преподавателите.
Британика - много зависи в кой клон ще попаднеш, като цяло имат добри преподаватели и успяват да запалят децата, което е важното.
Аво -3 също имам много добри впечатления, аз ходих там на курс - доволна съм от системата и преподавателите.
Синът ми е в Оксиния вече трета година - доволна съм. Малък колектив хора, които си обичат работата, търсят занимателния начин да поднесат на децата новото в езика, обясняват търпеливо и с интересни примерчета, включват доста страничен материал към курса. Говоримо синът ми е много напред, с писането още изостава, но се надявам тази година да понавакса.

# 10
  Моята дъщеря завърши Алианса миналата година. Изкара целия курс на обучение от забавачката до 7 клас - английски език при г-жа Светла Димитрова и г-жа Албена Димитрова. В забавачката беше при Узунова. Много съм доволна и от трите учителки. Мога да кажа само - благодаря ви, че  научихте детето ми на толкова много неща. Алиансът не е само школа за чужди езици. Научаваш се на постоянство, упоритост, търпение, вяра в себе си, трудолюбие и сигурно на  още много неща. Забравих и часовете по музика. Няма дете, което да не  е пропяло при Рижикова. Моето нямаше никакви певчески данни, но с удоволстве пееше всички песнички даже и като по голяма. За нас Алианса е номер едно.

# 11
 • София
 • Мнения: 250
И моето дете е при Светла Димитрова в Алианса, в подготвителната година беше при Узунова (тя вече се пенсионира за съжаление). Много съм доволна, каквото и да кажа малко ще е като похваля за тях двете, страхотни учители. При Димитрова на няколко пъти идват нови деца в групата им и си личи разликата в нивото с останалите преподаватели!

# 12
 • София
 • Мнения: 4 858
Голямата ми дъщеря учи английски в Престиж. Много е доволна, харесва групата и учителите си. Научила е много.
Не знам как работят с по-малките деца обаче.

# 13
 • София
 • Мнения: 1 238
Алианса няма аналог - системата им е желязна! И да не е мотивирано детето, до завършването на курса ще има познания, далеч над средните. Всяка година надграждат, а и времето си е доста - почти 7 години.

# 14
 • София
 • Мнения: 383
Голямата ми дъщеря започна в Британика, когато беше на 6 години.
Изкара там 4 години, но взе да и омръзва, защото системата по която преподават е насочена към малки деца, а тя вече има други интереси. И от феи и магьосници се прехвърлихме в Алианса на екскурзии до Лондон, истории на известни певци и певици.
Аз пък в Британика точно от начина на учене на думите не бях доволна и сама я карах в къщи да преписва думите, но когато беше втори и трети клас. Аз също съм учила думи на този принцип, но като доста по-голяма, може би малко се попрестарава тази ваша госпожа за деца първи клас с този метод.

Общи условия

Активация на акаунт