Бих искала да споделите мнения от езикови школи, ако децата ви посещават такива.
Моята дъшеря вече втора година ходи на английски език в АЛИАНС и докато миналата година (предучилищен клас) и беше много интересно, научи много песнички, стихотворения, полезни думички и изрази и цялата азбука (писмено), то тази година нещата стоят далеч по-различно. Единственото което съм чувала че правят е писане в тетрадката речник на нови и нови думички на български и на английски и после за домашно по 10 пъти всяка дума

Знам че език се учи с преписване на думите, но в първи клас децата не са взели още българската азбука, а трябва да пишат кое как може и ако въобще може цели думи. От цялото това преписване децата на 6, 7 години само се отегчават, да не говорим че изобщо не научават да пишат думата правилно дори след 20 пъти надлежно преписана дума - ама то няма и как да се научат, защото те дори не разбират защо трябва да пишат толкова пъти дума, която дори не могат да прочетат, защото не знаят как....
На родителската среща учителката се оплаква как видиш ли децата след толкова преписване на думите на диктовката не знаели как да я напишат

Дъщеря ми вече започва да мрази английския език и единственото с което го свързва е АЛИАНСА и как трябва да преписва по n-пъти думите, ами то бива ама толкова сухарщина за такива малки деца ... аз по-добре да я бях записала в курс за възрастни

Честно казано съм крайно разочарована и се чудя дали да не продължим от другата година в друга школа, което ме накара да започна тази тема с надежда да споделите ваши впечатления и мнения за такива школи.
Ще очаквам и ще се радвам на вашите отзиви!