Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 36
Здравейте на всички мами,
аз съм Мира и отдавна следя форума, но се регистрирах скоро. Вече съм бременна и ще имам нужда от Вашите съвети и морална подкрепа и предварително Ви благодаря.
Това, което бих искала да попитам е свързано с близнаци и за това пущам темата тук (дано не объркам някое правило). В момента съм в 13 г.с. Гинеколожката, която ми води женската консултация ми каза, че имам два плодни сака с две различни по големина бебета. След първоначалната изненада много се зарадвах и съпруга ми също. За нашето семейство това е очаквано защото баща ми има сестра близначка.
До тук добре. Но реших да потърся второ мнение и отидох на частно при друга гинеколожка, която беше категорична, че има само едно бебе. Честно казано иска ми се близнаци и така стигнах до трети лекар (моля Ви да не ме съдите Blush ), но и той беше категоричен - едно бебе.
Благодарна съм, че съм бременна, моля се бебенцето ми да се роди живо и здраво. Но все пак мислите ли, че може и да са две, но двамата лекари да не са ги видели?
Поздрави на всички.
Мира

# 1
Със сигурност някой греши,но кои е!???Защо не отидеш и на четвърти лекар ,за по-сигурно?

# 2
  • Мнения: 2 212
Или по- точно, защо не отидеш пак при първата лекарка, ако е възможно, да види още веднъж дали тя пак ще види две бебета !
Пожелавам ти, каквото и да се окаже, лека бременност и здраво дете или дечица Wink

# 3
  • Мнения: 2 494
Много силно ти желая да са две бебетата, щом ги искате, нас ни бяха зарадвали с тази новина, но на следващия преглед при същата лекарка се оказа, че е едно! Heart Eyes
И аз бих ти препоръчала да отидеш при първата лекарка, или пък на някой много хубав ехограф, например 3Д, за по сигурно. Успех и леко бременеене! Едно или две, Господ ви праща дар! Ако сега е едно, следващия път ще са две Simple Smile
Поздрави: Меги

# 4
  • Мнения: 2 051
Здрасти, Мира, няма начин скоро да не разбереш това със сигурност  Grinning .
Понякога разположението на двете сакчета е едно зад друго и не всеки ехограф винаги може да ги хване, особено ако е по-стар, а и не всички лекари имат опит с близнаци. Нали не веднъж се е стигало до положението второто бебе да се види чак след раждането на първото Twisted Evil.
В 13-та седмица ехографията вече регистрира не само сърдечна дейност, но и движения на плода. Какво точно ти казаха на теб, видеозонът засече ли биенето на две отделни сърца при първия преглед или само видяха преградата между сакчетата? Защото е възможно да е видяно нещо друго, а да е изтълкувано като преграда...
При всички случаи иди на добър лекар, който знае какво трябва да гледа, така или иначе ще е е добре опитен лекар да ти следи бременноста, ако видите, че са две бебета.

# 5
  • Мнения: 4 458
Ами....... плода е много малък за да се крият едно зад друго ако са две Rolling Eyes
Има и друга вероятност. Да са били две, но едното да е паднало и да е останало едно. Това не е рядко явление. Отиди пак при първата лекарка - за нормалния преглед и тогава ще стане ясно какво всъщност има - едно или две бебета. Но, каквото и да е, ти желая лека бременност и много усмивки  Stuck Out Tongue

Аз като отидох на първи преглед ми заявиха, че много ми се иска да съм бременна и за това си въобразявам. Лекарката категорично отрече възможността да съм бременна - въпреки видеозина и "ръчния"преглед  Wink  Каза че съм преяла с грозде и за това ми се гади  Shocked
Когато отидох при моя лекар той каза " не само че си бременна, но са две, може би за това на лекарката и се е сторило че си преяла с грозде - виждат се две точки и са като грозд  Grinning "

# 6
  • Мнения: 4 966
Между другото, не са толкова малки, за да се крият и е възможно все още да са 2 бебочета. Най-добре отиди при първата лекарка и нека тя ти каже какво вижда.
При мен регистрираха неличие на 2 бебета в 7-ма г.с., но точно около 12-та или 13-та второто бебоче не се виждаше. Докторката ме гледа и с вагинален, и с коремен ехограф, но се виждаше само едната бебе и то в няколко поредни седмици. Понеже кървях силно, тя предположи, че едното бебче е "паднало". Чак в 16-та седмица отново се видя, че двете шушулки са си на мястото - просто едната вървеше по-дребничка и мъничка. Аз за това много нямам доверие на ехографите - първо тази "криеница"; после до последно твърдяха, че са момче и момиче; а за капак на всичко решиха, че от 7-мия месец натам Крисето е така заседнала в таза ми, че е спряла да се развива и твърдяха, че има малък шанс да е здрава и нормална  #Cussing out . Пълни глупости! И двете шушки се родиха напълно здрави, развити и нормални (само дето бяха по-мънички, но като за бебета, родени в 8-мия месец, дори бяха големи). Т.е. аз лично при една евентуална следваща бременност няма да стъпя на лекар - с изключение на задължителните изследвания.

# 7
  • Мнения: 36
Благодаря на всички Ви момичета за разбиирането и за отговорите.
Вижда се само едно бебе, живо и здраво и това е най- добрата новина за мен след всеки преглед. Все пак от отговорите става ясно, че понякога и в по- късен етап може да се видят две бебета. Само да сме живи и здрави, пък двама или трима  Simple Smile , тате, бабите и дядовците все ще ни се радват.
На бременните пожелавам леко бременеене, на станалите вече мами - дечицата им да са живи и здрави.
Мира

Общи условия

Активация на акаунт