Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб

  • 1 019 629
  • 697
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 6 972
Някой няма ли изпитана рецепта за ръжен хляб с мая? Ама ако не 100% ръжен, поне с много малко друго брашно.
100 % ръжен няма как да стане.

# 691
  • Варна
  • Мнения: 1 069
Е, това ясно - трябвало да сложа кавички на 100%.

# 692
  • Мнения: 2 064
Това е 100% ръжено, но не е като нормален хляб на външен вид. https://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/15/flat-rye-bread/

# 693
  • 1st floor
  • Мнения: 8 490
Да споделя, че започнах да добавям олиото за хляба, след като се замеси на топка, а не в началото преди подгряването върху бъркалките. Забравих веднъж и се сетих, като почна да меси и погледах топката. Добавих върху нея мазнината и хлябът стана на конци като козунак. И вече всеки път повтарям "грешката". Домашните и те го забелязаха. Коренно различен става хлябът. А ако сложите и малко повече от рецептата, съвмем заприличва на погача...Smile

# 694
  • Мнения: 1 026
И аз слагам мазнина чак след като се е образувала топка.  Става прекрасен.

Да споделя, че започнах да добавям олиото за хляба, след като се замеси на топка, а не в началото преди подгряването върху бъркалките. Забравих веднъж и се сетих, като почна да меси и погледах топката. Добавих върху нея мазнината и хлябът стана на конци като козунак. И вече всеки път повтарям "грешката". Домашните и те го забелязаха. Коренно различен става хлябът. А ако сложите и малко повече от рецептата, съвмем заприличва на погача...Smile

# 695
  • гр. София
  • Мнения: 4 497
Козунаци така се замесват в хлебопекарна. Слага се в началото по-голямата част от мазнината, а после докато меси се добавя малко, измесва, добавя се малко, меси итн, докато поеме всичката мазнина. Това е една от предпоставките за конните в козунака.

# 696
  • Мнения: 3 396
Е, това ясно - трябвало да сложа кавички на 100%.
За 100 % ръжен хляб в хлебопекарна няма как да се говори, защото тестото става лепкаво и машината не успява да го размеси. Мога да ти дам уникална рецепта за месене/бъркане леко в купа/ и печене във фурната .

# 697
  • София
  • Мнения: 6 972
Това крокодилче е правено с 40% пълнозърнесто и 60 % ръжено брашно с квас. Правил съм го 2018 година и не съм си записвал продробностите. Не съм го повтарял, защото се оказа, че ръженото брашно предизвиква киселини и стомашен дискомфорт, когато е в големи количества.

Общи условия

Активация на акаунт