Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 дек. 2007, 15:08 ч.

Зъбен гранулом

  • 349 198
  • 859
  •   1
Отговори
# 855
  • Мнения: 178
При мен са правили и след запълване, за да се види пълнежа добре ли е и вече после след някой месец е контролна снимка.

# 856
  • София
  • Мнения: 1 028
Здравейте! След 3 месечно обикаляне при стоматолози, 3 зъбни, панорамна снимка, снимки на синуси и компютърна томография се установи, че двете подувания на лицето ми са в следствие на гранулом. Искам да отбележа, че гранулома се вижда САМО на томографията. Че самият Йовчев като ендондист при разглеждане на снимки и преглед каза, че нямам проблем със зъба.
Да, ама не... Sad
Рентгенолог днес ми разчете томографията и го видя. Гранулом 3-4мм голям ли е? Има ли шанс, въпреки че съм се подувала да го излекувам? А без упойка може ли да се пробва лечение?
Какво мислите за Кафелов? А някой посещавал Йовчев и Кафелов?
Ще споделя историята на моя мъж, понеже днес беше прегледа му при д-р Кафелов - 6 месеца след прелекуването на зъб и за щастие всичко върви добре.
Миналата година се поду и имаше ужасни болки, оказа се, че на един зъб с коронка не са запълнени каналите добре. Зъболекарката му направи дренаж и пи антибиотик 10 дена - нещата се успокоиха, направихме консултация с хирург, който каза, че трябва да се направи операция и зъбът да се извади, евентуално и този до него, направи му и биопсия, можеше да го оперира след месец.
Междувременно аз писах на д-р Венелинов от форума и той ни посъветва да са обърнем към ендодонт като ни препоръча няколко, за което съм му много благодарна.
Зъболекарката ни, която беше правила зъба беше доста скептична, както и хирурга, но ние все пак се обадихме на д-р Кафелов. Чакахме две седмици за прегледа, мъжът ми пак се поду и отново пи антибиотик.
Доктора го изпрати на скенер каза, че не е сигурен дали наистина не се налага операция и да изчакаме резултата от биопсията, който показа възпаление и в крайна сметка той започна да го лекува.
Лечението наистина е доста скъпо към 1000 лв, бяхме доста притеснени, но решихме да пробваме защото ако беше успешно, щеше да си спаси 2 зъба, а иначе разходите биха били доста по-големи за импланти.
Това са снимки от скенера - преди лечението и след-
Скрит текст:Надявам се да съм полезна на някого, защото ние бяхме много объркани и уплашени, особено аз...

# 857
  • Мнения: 78
Здравей!
Имам голям опит и горчив с лекуване на зъби от Бг до Щатите. Но изплувах от "дълбоки води" !
От 10 години много ми се влошиха зъбите и една от причините е самите лечения при добри специалисти. Първо мислех, че докторите нещо не работят както трябва...
Но не. Самите химии при лечение вредят много. Мъртъв зъб ВИНАГИ  носи инфекции фокални, сърдечни и всевъзможни възпаления. Няма идеално изчистване. Той няма естествена защита вече. Отделно металните коронки, особено никела и титановите импланти са ужасно вредни...
АНТИБИОТИЦИТЕ увреждат непоправимо микробиома или трудно поправимо  Отслабва имунитета! Интоксикира с кръвта и черен дроб с всевъзможни химикали. Получих стеатоза 1 степен - омазнен черен дроб от модерната медицина.
Сега вадя по 1-2 зъба на година. Щом се обади и никакво прелекуване. Протеза обикновена силиконова слагам.
Ще махам и импланта, не се клати, но ме боли от време на време. Един лим възел се надува понякога, когато намаля приема на Вит С. Взимам по 1-2 г вит С. Когато се възпали някой зъб и повече вместо АБ. Който не вярва да слуша Dr. Thomas Levy поне. Има книги...Има мноооого нови изследвания за щадящи лечения, които не носят пари обаче, затова не са популярни .... Жалко, че сме толкоз алчни, ще се самоунищожим от егоизъм!

Изучих натуропатията, хилистичната медицина по въпроса. Препоръчват вадене! Не прелекуване на мъртви  зъби. Озонова терапия за живи зъби, не химии, които убиват защитите.
Плащах за специалисти и зъболекари и натуропати и холистични учени хора. Хиляди !
Дълго го мислих, но получих синдром на хронична умора преди 3 год...Затова реших да вадя и да слагам протези.Гадно, но по- здрава съм сега . Иначе преди всевъзможни здравословни проблеми и алергии и хормонални проблеми с ЩЖ хипофинкцив, стомаха ме болеше също. Сега съм добре TSH ми е 1.3. Стомаха се успокои! Simple Smile Алергиите отшумяха с оправянето на микробиома. Това е д-р тема, но е свързано. Черен дроб е добре, няма следа от стеатоза. Тук прилагам и елиминационна диета...
Простих се с 5 зъба, но съм щастлива…Сега ще вадя още един .
Извинявам се на зъболекарите, които лишавам от моите зъби и пари,  но моя живот ми е по -мил...
Сега търся добър хирург в Пловдив или София за комплициран горен зъб, който ще вадя! Моля за препоръки !
Също изучавам възможности за stem cells .... Толкоз е просто за прилагане .....
Питайте патило!
По-здрави! Simple Smile Simple Smile И още по-здрави!

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 14:51 от Mima-Rafa

# 858
  • Мнения: 178
Mima-Rafa,
Казахте, че имате и имплант, какво мислите за тях тогава? Все пак са чуждо тяло. А дали силиконовите протези са добър вариант, аз само за мостове и корони съм чувала, освен имплантите. Явно не ги предлагат толкова като вариант.

# 859
  • Мнения: 78
Mima-Rafa,
Казахте, че имате и имплант, какво мислите за тях тогава? Все пак са чуждо тяло. А дали силиконовите протези са добър вариант, аз само за мостове и корони съм чувала, освен имплантите. Явно не ги предлагат толкова като вариант.
Здравейте,
Импланта е чуждо метално тяло! Макар че всеки лекар, който ги слага ще каже че са биосъвместими, това не е цялата истина. Всеки метал е вреден и токсичен за тялото, дори титана, дори желязото, к се изписва за анемия /всички от аптеката/ За желязо се чистят патогените, които се хранят с него , напр гъбички. Установява се с comprehensive stool analysis, DNK test. Оправя се микробиома  . И се ядат храни богати на биологично желязо - коприва, дроб...
Импланти, металокерамични коронки /Никел, хром, титан) отделят метални йони и бавно и сигурно токсикират тялото. Усетих, че не ми се отразява и титановия имплант добре. След време развих чувствителност към метали.... Има много литература, натуропати и диетолози доказват на базата на проучвания, изследвания, к са публикувани в медицински журнсли, че металите увреждат общото здравословно състояние...
Никога вече не бих си сложила. Даже и без пари да ми го правят.
А ако разгледаме и тялото от към електромагнитната му страна и става мазало ...
По-здрави!

Общи условия

Активация на акаунт