Новата година сняг довя, ЮНЧЕТО се вози гордо във шейна!

• 12 664
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  • Канада
Здравейте и от мен!
Все искам да пиша,ама големи проблеми имахме покрай празниците и после до като влезем в релси отново...
Първо искам да благодаря на всички за пожеланията за имения ден на Ванко! Heart Eyes HugИ да ви почерпя със саморъчно направената желирана торта за случая:

Да ви се оплача първо,че още не ми е отминал яда,въпреки че мина време вече.Ванко като вдигна една Т,точно преди празниците,три дена по болници сме висяли,т.е в бърза помощ,ама тъй като тука здравеопазването е безплатно,та за това и нищо не правят,детето ми с 41 градуса го изкараха в коридора да чака,и ми казаха ако му се влоши състоянието да им се обадя. #CrazyПървия ден след 5 часа висене в коридора,малкия свали Т и аз побъркана от чакане си тръгнах.На втория ден чакахме 11 часа,буквално да се видим с доктора.Изписа ни антибиотик без преглед и ни изпрати да си ходим.Като поисках да си платим,но някой доктор,ама истински да го види това дете,ми извикаха охраната на болницата.Та да ви кажа момичета,то не е успокоение,ама не само в БГ здравеопазването не го бива:(Пожелавам на всички мъничета да са много,много здрави през новата година!Да ги нацелувате всички от мен,защото няма по лошо нещо от това детенцето да ти е болно  action032
Любе,ние биберон не сме слагали никога в уста,пък две думи на кръст имаме в репертоара.Едва ли това е причината Ивчо да не говори!Те сега мълчат,мълчат,пък после като отприщят,устите няма да можем да им затворим Mr. Green
Гърне имаме,но тъй като го използвахме само и единствено да се катерим върху него и да достигаме разни неща по шкафовете,беше скрито.Правих многократни,напразни опити да му покажа за какво служи то,но диването въобще не ще и да види:)Мисля да го извадя отново лятото.Тук и без това казват да не го насилвам преди две годинки за гърнето,пък знам ли newsm78
А за този пусти пубертет,какво да ви кажа-Ванко май се роди в пубертета направо. JoyОт както се роди не се е кротвал,все реве.Та за това сега не ми прави много впечатление!Даже ми е смешен като се сърди-повдига се на пръсти,огъва се на дъга ,присвива очи и стиска зъби hahahaТрябва да го снимам някой ден да го видите каква фога е!
Иначе в белите е неуморен.В съботата отидохме в един магазин за сувенири.Като си хареса една точилка(сувенир) и като я взе-тичай след него,ама то не спира.А едни рафтове-стъклени,направо изтръпнах.Мислех,че ще отиде някой рафт,ама той пък хвърли точилката,тя се оказа порцеланова и нали се сещате на колко парчета се надроби.От там отидохме в детския магазин,събори десетина бурканчета пюрета от рафта с един замах и за капак,като се прибрахме,аз до като се моткам насам натам-отворил хладилника и всичките 12 яйца бяха на земята,прилично размазани #Crazy #Crazy #CrazyВсеки ден сътворява нещо.Всяка сутрин ,като пия кафе му давам да си допре устата до чашата,все едно и той пие,а днес ме беше издебнал и............беше пил сам Mr. GreenЦялото кафе беше върху него ooooh!Добре,че го пия охладено:)
Чакам с нетърпение живот и здраве да се приберем в БГ,бабите да му се порадват,а аз да си почина,че вече ще ми поникне брада от нерви Mr. Green
Таталинка Hug Hug Hug и много късмет на изпитите.Сигурна съм,че ще се справиш с тях до юни!
Ще спирам до тук,че аз рядко пиша,ама все се отплесвам и ставам досадна Embarassed
Много целувки на всички ви и приятен ден!!! kiss

# 166
Таталинка  Hug Целувки от мен за двечките ви и браво за изпита Peace
Ти си мъжко момиче и ще се справиш във всяка ситуация  bouquet

Ани от Бургас - все едно описваш нашата обстановка  ooooh! но се сетих, че и с Вики бе така - някакъв период, който се надявам да преминава бързо Wink

Любе, и правилно не ти звучи логично  Peace Шошко е пристрастен за бибата и мога да ти кажа, че говори доста като е без нея - всичко повтаря ли повтаря...и любимото му "Бати на-на" Mr. Green Макар и голям вече на мен си ми е добре с нея, защото ей го - оня ден взел лепенка - любимата му игра в момента да залепя и отлепя лепенки на бюрото и ги гълта...Така се задави милото ми, че чак сълзички се появиха Cry

dany_ip - много хубава тортичка Wink

Гърне не ползва Crazy ами като го види все търси Вики да му го дава Joy

коте Hug

Ванче, честит Ви племенник - да е здрав и много послушен Laughing

Изчезвам....

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 11:27 от Дидка КОДЖАБАШЕВА

# 167
Здравейте мацки!
Ани, положението при нас е почти същото,забелязах че като не излезе няколко дена и Тея сава направо ужасна,затова сега я изкарвам по малко всеки ден-киша,кал ,студ няма значение иначе не се търпи.
Любе,[/b ние нощем сме само с биба,а Тея вече прави прости изречения,но нашия батко изобщо не знаеше какво е биба,а проговори на 2 години Peace,така че поздрави дядото и му кажи че не е грешката в бибата Peace и ще види той като се отприщи Ивчо да говори,ще му вика тихооооо Joy
Дани, просто оставам безмълвна пред отношението на лекарите #Crazy Все едно ми говориш за страна от Третия свят,как може да чакаш лекар 11часа Shocked,че това граничи с лудост,тези хора имат ли морал и акъл и въобще на какъв принцип е тяхното здраеопазване,който не умре от чакане ,ще го прегледа лекар ,така ли newsm78 Поне в Бг,има и частни лекари,ако не си доволен от нещо -плащаш и отиваш при който искаш Peace Пожелавам на Ванко да не се разбиолява никога повече,че голям зор  Praynig Praynig Praynig

# 168
 Hug
Ани от БСдооооста позната история.И аз често малко се самообвинявам ама то железни нерви да имаме ще се скъсат с тези щуротий дето ги измислат малчуганите ни.Та днеска го занесох на яслата,хем аз да вдишна малко,хем и той да се разнообрази,но дано не ми донесе пак някоя болест,че едвам го излекувах  Praynig
Данип вкусно изглежда тортата.Да ти е живо ш здраво момчето.Дано не ви спохождат вече болестите и щуреете на воля.
Любе посмях се с извода на вашия дядо  LaughingБързо да му махаш бибата да видиш как ще проговори веднага  Laughing
Таталинко мила не обръщай много внимание на скарванията със съпружеското тяло  HugНие ако не всеки през ден се схапваме за нещо.Сериозните обаче и аз ги преживявам,а после какво вдигам кръвно и ми е зле да се ядосвам с МЪЖ  #2gunfire
Вярвам в теб и знам ,че ще си вземеш всички изпити от един път  Peace
Наш Димитър няма респект май нито от единия нито от другия  Tiredправи си човека каквото си знае.Да не влизам в подробности,защото на всички ви е ясно,и който ми каже че детето му е като кукла послушно малко ще се замисля дали е така.Да са ни живи и здрави,пък нали сме мами ще търпим.
Аз ви оставям и отивам да си бръмкам на машината.
Лек ден!

# 169
Здравейте и от мен   bouquet

Много Ви благодаря за милите думи за Иванна Simple Smile Ние сме добре. И Иванна от кроткото дете се превърна в буйна и неслушаща и направо не мога да я спра. Прави си каквото тя иска, не чува когато й се карам, а си слага ръцете на ушите и си върши каквото си е намислила. Явно са в такъв период. Аз в петък бях на фризура и се подстригах късо като Иванна. От понеделник започнах диета, че вече не се понасям с тези килограми.

Всички дечица, на снимките, са страхотни.  Joy Party Hug

Пожелавам Ви лек и спокоен ден.

# 170
  • София
Здравейте и от нас Grinning

Ани от Бургас и наш Ники е същата работа. Изглежда им е такъв периода.
Таталинка късмет и то нас за изпитите Hug
Данип дано никога не преживявате такива наприятности PraynigА тортата изглежда мммммм много вкусна Wink

А пък аз последните 4-5 вечери изобщо не мога да спя. Коремчето ми тежи,топло ми е,имам киселини  #CrazyЕ оплаках ви се  Sad

Целувки от нас Heart Eyes

# 171
Здравейте и от мен на всички  !
Искам да започна деня с признание че много малко успях да прочета от темичката и сега , след като постна поста си ще ходя да проверя къде Боши -Моши е пуснала статията за детския пубертет , защото имам съмнения че Нана си е била родена в пубертета , ама да не бързам с изводите  Mr. Green
Таби , пожелавам ти успешна борба с килограмите !
Таталинка , а на теб успех с изпитите !
Дани , дано детенце не се разболява така повече никога и дано скоро се върнеш в БГ , за да си починеш , защото ти вярвам за поникналата от нерви брада  Crazy
yanan миличка , съчувствам ти за киселините и за вече тежкото коремче .Имаш едно голямо  Hug от мен.
За гърнето - ами сяда си , слага си го на главата , казва ми като има ако , но не седи върху гърнето , ами я издържам. много пъти и ме лъже де , за да привлече вниманието ми .
За пишкането в гърне .... абе не става .Не е дошъл момента и това си е . Crossing Arms
За малката разлика между децата , която по прочетох че обсъждате .. не знам . Няма универсални правила , пък и винаги медала има две страни .Зависи от много неща за мен - от нагласата на родителите , от социално битовите и финансови условия .... наистина факторите са много .
Лично аз за себе си дори и не помислям а второ дете или поне  не  сега Simple Smile
А за малката разлика и за това колко близки са децата ... относително е.Аз и брат ми имаме 5 години разлика а сме невероятно близки и той винаги е бил първият човек , на когото съм се обаждала и за добро и за лошо.
Така и накрая да честитя на всички , който имат празник днес !
Да сте живи и здрави и с щастие , гордост и късмет да носите името си !
Аз отивам да пия кафе с колегите , че ме чакат отдавна и подозирам че ще ме бият  Laughing
Хубав ден от мен !

# 172
  • Варна
Здравейте!
И аз да си призная не съм чела всичко  Embarassed, само прегледах набързо, че ме чака пералнята  hang
За белите и истерията на децата в къщи- и ние бяхме така миналата седмица, но след като се оказах на крачка от пълното "изтрещяване" реших да променим ежедневието си. Излизаме всеки ден, за сега с количката, че тук все още е ужасна киша. Аз се поизмокрям, но на Крис краката са сухи. Другото, което правим е да се събираме по съседски с приятелчетата или да ходим при нашите на вилата. Радвам се, че успях да се измъкна от "снежната" дупка в която бях изпаднала, надявам се тези от вас, които ги е сполетяло същото да се измъкват вече.

Другото ново при нас е, че Криско вече си отваря сам вратите в къщи и се налага да се гоним по стаите. А балконската ни врата се заключва надолу- т.е. така, както се отварят другите. И в една хладна вечер се озовах заключена на балкона с цигара в ръка. Добре, че мъжа ми беше се обадил малко преди това, че пътува към къщи и не се наложи да викам в посока на съседските тераси.

Сега колкото и да не ми се иска ще ставам, че дребосъка се събуди...

# 173
Здравейте и от мен   bouquet
Тия дни не съм се разписвала,но сега ще наваксам.Прочетох ви,разгледах снимките  Grinning
За детския пубертет:И Ани се опитва да прави разни бели,но бързо я отказвам.Когато забрана да се качва на леглата(когато ядем ние беше свикнала да виси по гърбовете ни,да взима от масата ядене и да мрънка,че иска все нещо)тя го изпълнява,мрънка долу.приближава леглото и ме поглежда и върти пръста за не.Както казвате това е респект.Изглежда аз съм по-лошата щото мен ме слуша повече от таткото,а и аз съм с нея по-цял ден няма да и позволя да ми се лигави.Къде и се карам,къде я пошляпвам....ама има ефект.Когато не и дам нещо,а го иска плаче,но аз не обръщам внимание,казвам и само,че няма да и го дам......От 2 дни вече излизаме до кухнята(преди това ни я носеха)и това е разходката.По обяд идва Ели и до вечерта съм с две деца.Съдейки по тях двете ми допада малката разлика,играят си и са на един акъл  Grinning
Дани ип   и мойта все ми дебне сутрин кафето  Laughing
посяга все към чашата и ме гледа хитро до сега е успяла 2 пъти да го разсипе ама беше отдавна.Щом излизам от стаята или се отдалечавам от кафето си го дигам на шкафа.
Гледам всичко забранено за нея да е нависоко,а единствения шкаф дето се отваря лесно съм го предоставила на нея(за играчки)
С гърнето нямаме проблем от няколко месеца.Всечко си казва.Сега уча Ели на гърне и имаме няколко попадения,поне седи докато я дигна  Grinning
специалната ми система е докато ядът да са на гърнетата,хем не бягат,хем ядът,хем си вършат и другата работа.Строявам ги една до друга и ядът.Ели както беше капризна към яденето започна да яде каквото и дам  Grinning и майка и е много доволна от напредъка и......
Ох много се разбъбрих  Laughing
Ани така хареса онези Коледни меденки,че сега пак пека от тях.Получава по една за десерт от време на време, а и винаги са ми под ръка за неочаквани гости,тези меденки са много практични  Grinning
Весел ден  bouquet

# 174
  • Варна
Ехооо здравейте!
Честит празник на всички именници! Бъдете живи и здрави, и много щастливи!!!

Имам отпуснато малко време за форума, пък и Дари ми виси на врата. Нали по цял ден ме няма и толково се затъжва, че днес като почивам е страшно щастлива и постоянно ми е в ръцете.
Разгледах всички снимки - с ръка на сърцето заявявам, че нашите дечица са най-красивите. Виждам много красиви очичики и щастливи малки слънчица  Hug
Коте, в хотел "Аква" работя (до ЖП гарата). Ако имаш път на там обади се да се видим - пък и всички, които имат път натам  Heart Eyes
Дари тези дни я гледа баща й, а евентуално другата или по-следваща седмица започва да я гледа жена. Така се надявам да бъде докато ни вземат на ясла.

И аз да се похваля с нашите постижения с гърнето. От два дни насам Дари сама си сваля памперса и чорапогащника, сяда на гърнето и се изпишква или ака. Когато стане е много щастлива, пляска с ръце за "браво" и с такава скорост го вдига, за да видим какво е свършила. Това страшно много я радва и като види и нашите усмивки се разтапя от щастие.

Зори, Дари само от мен има респект. Всичко каквото кажа се изпълнява, ноооо баща й наблизо ли е му се качва на главата с капризите си. Но пък по неговите думи когато са сами го слуша  newsm78  Научих я когато сутрин си пия кафето и съм на компютъра да не ме закача. През това време сама си играе и не ми пипа нито чашата, нито компютъра.
Оставям ви, че Дари започна да ме дърпа и иска да й пускам клипчета с котки.

До скоро момичета!!!   bouquet

# 175
Честит празник на Именниците!
Искам да попитамнешо,колко ви тежат и колко са високи децата ви,че моето слонче е 12.5 кг а е само 81 см.,постоянно иска да яде хич няма спирачки,аз не и давам има режим но и това не помага,а и не иска да се движи много.
Кажете какво да и готвя как да я храня,вече незнам,в чудо се виждам,всеки с проблемите си едни искат да ядат децата им аз пък искам да намали поне малко апетита си.

# 176
Добро утро !
Аз днес съм с ужасен гърлобол , да му се не надяваш  ooooh! сега пия витамини , чаиове , смуча разни илачи и се чувствам много зле . Sick
Mucunka Нана е висока 87 см и тежи около 11 килограма , но тя открай време си е фина госпожица и има периоди , в който изобщо не яде , така че надали съм ти помогнала особено цитирайки нейните мерки  Rolling Eyes
От преди няколко дни , моята госпожица много се е впечатлила от някакво птиче - тя твърди е е врабче и като се върна вечер все ми разказва че :"Вапчето има голям пашка " - в превод че има голяма опашка и аз се съгласявам , какво да правя .Онзи ден обаче явно е решила че и тя трябва да има опашка, защото повтаря :"Иляна има голям пашка " и аз много се стремях  да я убедя че няма , но тя беше непреклонна .Накрая я питам - "Къде ти е опашката бе , мамо"  и тя отговаря гордо - "на гъзето" и посочва дори  Laughing Отказах се да я убеждавам че няма опашка поне за сега  Crossing Arms
Пожелавам ви щастлив и хубав ден и бъдете здравички !  Hug

# 177
и мойто прасе не спира да  аде. Висока е около 86-87 см и тежи 13.600. Като съм аз с нея тежи около 12.800 ама като е при нас майка ми ела да видиш какво става. Все ето бабе, вкусно ли е, искаш ли това искаш ли онова  #2gunfire #2gunfire И после дебело е детето, ами дебело е е. Главата си нон стоп завира в хладилника и само вади салам и сирене. Направо няма спирка. Аз когато сме двете не й давам възможност да избира. А майка ми като не иска нещо й предлага друго. Ей така стават децата капризни. Аз така не правя и като не иска например супа за обяд, не иска следобедна закуска, вечерта сама примрънква за супа. По принцип яде всичко ама подозирам че майка ми ще я разглези в това отношение. Аз самата съм адски капризна на ядене, готвено не ям, а само сухи храни и не искам Йоана да е такава. Затова каквото съм й сготвила-това е,у ако ще да го яде. И не й давам да подхапва между праненията.
Иначе сме ок, като изключим господарското държание на щуреца. Много ме дразни с това и понякога направо ми иде да й посоча вратата. Ама няма как, надявам се бързо да мине тоя период.

# 178
добро утро!

Вили, пожелавам ти да се разминеш бързо с гърлобола. Аз обикновено наблягам на чай, мед и вит. С. Пий спокойно витамин С, нали знаеш излишъка се изхвърля от организма. Нана, много бъбрива, бе. Говорните й умения са истинско постижение в моите очи. Не разбрах, Нана на ясла ли е или?

Муцунка, Стефан е 80-81см и е около 11 кг. Трябва да ти кажа, че и той хапва с охота, но изглежда има доста добър метаболизъм и качва бавно. Не мисля, че имаш повод за притеснение, относно килограмите на Алекс. Но ако й даваш сладки неща, по-добре ограничи тях.

Саси, има ли проблем с приема във варненските ясли?

През август подадох молбата за ясла и от 01,04, Стефан трябва да е ученик. Средата на април започвам работа. До тогава ще го вземам на обяд, докато свикне.

С гърнето е до никъде. Не се отчайвам. Слагам го просто така, за да свикне с "атмосферата".
Другият ни проблем е банята. реве наистово. Не мога да си обясня защо. Предполагаме е от шампоана, но аз ползвам на Пенатен, този "без сълзи". Както и да е с рев и плач се къпем, няма начин. Обикновено го гушкам в мен и така го къпя.

Неприятното настроение и мен не подмина. Затворени  бяхме 10 дни. Почти полудях. От два дни излизаме и се поуспокоиха нещата. Не мога да се оплача, че Стефан е палав, но щом като си дойдата баба му и дядо му, полудява. Като види публика, започва с номерата.

В такива моменти се сещам за теб Любе и за всички като вас с Дидка. Но това е част от всичко, приемаме и продължаваме. Хубавата страна на нещата е по-силна. Какато вика Дидка, като видиш братската прегръдка и нищо друго няма значение.

Дани, вируална прегръдка от мен за теб и Ванко. Не мога да си преставя през какъв ад сте минали.

Яна, ама то малко останало  Hug Относно киселините, изпитах ги за първи път през бременността. Все бях чувала за тях. Отвратително нещо. На мен пък и храната все ми засядаше.

Таталина, успех и най-вече много късмет в училище  Peace Имах приятелка, която завърши твоята специалност и учеше доста интересни неща.

Последна редакция: сб, 19 яну 2008, 14:15 от Анe

# 179
  • Пловдив
Добро утро (или по-скоро ден )от нас. Ама за мен си е утро, че малкия снищи заспа в 1 и днес стана в 10. При това цяла нощ е мрънкал и се е събуждал с рев и нищо не го успокояваше. Не знам какво му има (може и да са пустите зъби). Гледам килограми обсъждате. Ами ние освен, че сме дребовци сме и слаби, ама с голям зор се храним. Вчера бяхме на консултация и доколкото успяхме да се претеглим сме 10.500 и 82 см.... ама кой знае дали сме 10.500 - теглиха го на обикновен кантар, а той ревеше за капак на всичко. Покрай лошото време подивяхме в нас, но както и вчера и днес ще излизаме, а Любомир е супер доволен от този факт  Mr. Green Аз пак се извинявам, че не пиша често, но няма какво да ви обяснявам за палаво дете. А и все има поводи да се въртя в кухнята. За следващата събота 2 торти и после като се почне февруари месец, та чак до юни все имаме поводи.
Ох, да не ви досаждам с това, но пък си ми стана хоби и много ме разтоварва  Wink
За яслите не знам дали бях писала- но не смятам да го давам. Ще си го гледам до 3 годишен и после направо на градина. Не знам дали съм права в случая, но така съм преценила.
Хайде, приятен ден от нас и пишете по-често.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт