Новата година сняг довя, ЮНЧЕТО се вози гордо във шейна!

• 12 660
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
здравейте
Анитка, Hugвече се бях притеснила за вас,а относно събирането по съседски с деца наистина действа, и ние правим така,поне пием кафе с мамите,докато децата си играят PeaceЦелувки на гаджето Heart Eyes
Нашите мерки последно бяха 10600 и 84 см,но Тея също не е от ящните,а аз не давам никакви сладки,близалки,бонбони и др,единствено солети и бебеки бисквити,но по малко Naughty
Саси,ако имам път към хотела ще мина,ти на рецепцията ли си?
Пепи, и аз не смятам да давам Тея на ясла,като почна работа ще я гледа свекито,тя е пенсионерка.Имам горчив опит от Крис,много боледуваше и много плачеше,късаше ми се сърцето SadВярно че всяко дете е различно но предпочитам да си спестя каквото мога Peace
Любе, къде се изгуби ,не е типично за теб да не пишеш толкова време,дано сте добре Praynig
Чао,аз отиван на фитнес Grinning

# 181
Коте,тук съм ,бе......ама си чистя/че имахме пак едни коминни неволи порай студовете и цялата къща беше в пушеци и сажди/...отделно,че Сами не беше на градина и с двамата просто не ми остава време да си проследя мисълта...камо ли да пиша/само от време на време преглеждам докъде сте  вие с писането и бегом да разтървавам и оправям масовите безредици/
Наш Иво също тъпче постоянно/и друг път съм казвала,че той яде най-много и като брой хранения  като количество вкъщи/....но явно и той е добре с обмяната/слава богу на мен се е метнал/,та и доста си ака ....а и енергия достахаби...та сме високи и стройни,въпрекитова/последно бяхме 87см,на 11кг,ама нали знаете,че точното мерене беше в първите месеци,сега е ориентировъчно/...иначе и аз гледам да наблягаме на полезните храни,но напоследък все по-често се случва да нарушаваме правилата/че то гости,баба,дядо..и всеки носи нещо сладко-макар,че повечето са навикани вече и предупредени,че зрънчов-ци и бонбони не давам.....колкото и да ми е неприятно се налага да им го припомням всеки път/....наппоследък едвам смогвам и със соковете,докато не пиеше-та сега литър дневно не му стига/отделно чай и вода/...ама мисля,че лошо няма.....
Като имам време ще се отчета пак-ама пишете и вие,че нещо едвам се мести напоследък тая темичка.......

# 182
Изтри ми се съобщението,няма нищо айде пак наново.Та сладки неща не давам само в много редки изключения и то много малко,хляб също почти не яде,т.е не по много.има три основни хранения(порция малко по малко от моята знам ли колко грама сигурно 300,може и по малко)и 2 междухранения които по принцип са плодове(така ми е полесно като сме с режим).Явно се е метнала на мен бързо качва а до преди няколко месеца беше в 25 процента за тежест.по веднъж на ден хо ди по голяма,навън като излезем прави две крачки и сика да я нося(не че я нося винаги)вече я зарязвам сда си реве).Рода ни е висок(аз съм 171,не че е много но е нормално).на консултация не сме ходили поне от 4 месеца,тук е ужас в това отношение,лекуваш си детето по телефона.май още нещо щтях да пиша но забравих.иначе сме добре ,все още нямаме кътници,спи си по цяла нощ което си е супер ,но тя от едно месечно бебе си спеше през ноща.и има един след обеден сън,макар че все още реве оттатъка,незнам защо.Не ползвам биби от 6 месечна,заспива си самичка в легото от едногодишна и си ползваме гърнето,само през ноща и слагам памперса че все пак 11-12 часа спи.ами това е около нас.

# 183
Добро утро,момичета.Бързам да се разпиша и аз докато Преслава спи.Тази нощ за първи път от много време спа спокойно.Ние бяхме в сряда на консултация и ни биха и последната задължителна ваксина-11,400 кг и 84 см.Аз също избягвам да давам сладки неща,а и малката предпочита солените.Много обича пумберчетата и слолетите.Режим нямаме нито за храненето нито за спането.Когато беше на 10 месеца и взимах от детската кухня,но лятото спря да яде храната от там и оттогава и готвя в къщи.Но често отказва да яде готвено и си търси шишето с млякото.Като тръгне лятото на ясла там иска не иска ще спазва режим.
За гърлобол на мен най ми помага гаргара със сода.На 1 ч.ч вода (топла да не е студена или гореща)1ч.л. сода няколко пъти на ден.Виждам че има деца напреднали доста с говора Hugние сме от неговорещите .Незнам на кого прилича и двамата с баща и сме говорели на нейната възраст,а тя само не и айде си повтаря.Започна да гука много малка и си мислехме че ще проговори,но не. SadГоворя и постоянно,повтарям и думи ,но.....Има ли други,които не говорят като нас?Е има време и това ще стане.Е аз ставам че малката се събужда вече.Лек и усмихнат на всички  Hug

# 184
Добро утро и от мен !
Аз може и да съм по активна във форумите през този уикенд , но съм много болна и освен компа и телевизията нямам друго развлечение .
Вчера си тръгнах по-рано от работа буквално докато още можех да ходя и се дотътрих до докторката .Оказа се че директно минавам на антибиотици , защото гърлобола е "слязъл" чак в дробовете - а аз няма сливици и по принцип е много лесно да ми се случи  Tired едва се прибрах и се гътнах да пазя  леглото .Нана остана при баба си и така ще е през целия уикенд , за да не я заразим  Sad.Мъчно ми е за нея , но какво да се прави , все пак по малкото зло е да си пореве за мене отколкото да пипне гадния вирус или грип и аз не знам .
Искам да ви кажа че толкова зле не съм се чувствала ...не помня от кога .Снощи пазих леглото , днес също ще полягвам , но и това не може да се прави постоянно все пак  ooooh!
И последно  снощи беше рождения ден на Цецо .... мисля че си изкара най-самотния празник и много ми е мъчно , но наистина не събирах сили да стана  Cry толкова гадно съвпадение .... но никой не си избира кога да се разболее .
Е , споделих си здравословните проблеми с вас !
Мерси че ме изчетохте  Hug
vancheto* благодаря за съвета за гърлобола със сода и аз я зная тази бабина рецепта и веднага като спре да ми се гади ще я пробвам.
Анe мерси за окуражителните ти пожелания за бързо оздравяване  Hug Нана не е на ясли - баба и я гледа  - на Цецо майка му , че моята е много далече .Жената си работи от в къщи и когато се наложи да излиза по работа ние и съдействаме - и то предимно Цецо де да вземеме Нана при нас .Радвам се че направи този жест за мен ...така съм спокойна и знам че за детето ми се грижат и е добре . Grinning
По-късно може да се включа пак !
Хубав и спокоен съботен ден !

# 185
  • Варна
Добро утро момичета!

Вили с огромно удоволствие си взимам кафенце! Радвам се, че има кой да ти помага и да гледа Нана, а на теб бързо възстановяване! Наистина този вирус повали доста хора, но такова е времето. Не се притеснявай за рожденния ден - винаги може да си го отпразнувате, а мъжа ти да е жив и здрав, и много да ви глези и обича    bouquet

Ане, проблема за приема във варненските ясли е такъв, че има прекалено много деца и много малко места в градините. Списъците при нас ще излязат чак на 31 май и тогава ще видим дали са ни приели. Стискайте ни палци  Praynig

Коте, на рецепция съм всеки ден от 9 до 17ч., но по всяко време мога да се освободя за едно кафенце  Heart Eyes
Е, днес по изключение пак съм на работа, та затова мога спокойно да драсна няколко реда  Laughing

Разговорили сте се за мерките на дребосъците. Дари в четвъртък беше на консултация и вече е 11 кг. и 85 см. Трябваше да й бият последното ДТК, но по закона на Мърфи сутринта се събуди с 38 температура. Гърлото й е добре, но педиатърката сметна, че е от кучешките зъби и предпочете да ни остави ваксината за края на месеца. Така, че пак ще трябва да стресирам Дари, защото като влезем кабинета и започва да плаче.
Докато бяхме по цял ден заедно си имаше режим и си хапваше предимно супички и манджички от кухнята, но от една седмица с баща й си е развалила режима и не иска да яде. И той, за да я накара да яде й купува кроасани, шоколади, вафлички, сокчета и разни други боклуци  #Cussing out
После не само бабите развалят режимите  Mr. Green А вечер като се прибера от работа се настанява в мен и яде като за световно каквото й дам.

Засега ви пожелавам прекрасен и изпълнен с положителни емоции ден

# 186
Здравейте!
Аз нямам много нота за писане,защото от вчера Тея е непоносима NaughtyПостоянно хленчи,иска да я нося,не се заиграва с нищо ,спи по 30 мин следобед,дори вчера се наложи да и дам Пандол защото вече положението беше неудържимо.Незнам зъби ли са,пубертет ли е,но си искам моето детееееее Sad Не знаех досега,че ще ми се прииска да я напердаша,но вчера бях на косъм Sick,сигурна съм че нещо я мъчи,но като незнам какво newsm78,погледнах венците,доколкото можах де,но сякаш няма да растат още последните кътници,ох знам ли?
Така,оплаках ви се,дано скоро се похваля пак с послушно дете Praynig
Вили, Praynig за бързо оздравявяне,и да пишеш как си Peace
Саси,вярно е че бащите много развалят дисциплината,аз като оставя на мъжо да гледа Тея и той обикновено и пуска да гледа Шрек и той си чете в нета,абе аз се чудя как да не и давам да гледа,защото тя много обича и пускам само в крайни случаи,когато е крива например,макар че вчера и това не помогна,а той намерил лесното.Но поне за храната знае и спазва правила,никакви сладки и тем подобни Naughty,баткото от малък яде много сладко и на 6 г имаше 6 кариеса #Crazy,та затова знае.
За говоренето ,Тея говори все повече и повечето думи казва вярно ,но на водата например казва диба и това е положението,на кашкавала казва какал,и като я попита батко и дали го обича ,тя казва бича Joy
Е,това е от мен,а вие се разпишете Naughty
Люба, как сте след неволите с печката?

# 187
Ехо -о-о-о-ооо!
Влизам и аз като една хуна,за да поразкажа туй-онуй и да скачам,че ще идват гости!
Нашият кофти период почти мина, но беличките, все по-големички стават - снощи почти плувахме залял целия под с червено вино, това за секунди, и вместо да седнем с тати да пийнем по едно,то го избърсахме от пода  Joy,сега ми е смешно,но снощи как виках...Мисля,че всичкото поведение се дължи на зъбките, не е от това,че му е скучно , постоянно се събираме с други деца ,играе,излизаме навън, но не и не...

От онзи ден е с нова прическа, ще си паднете от смях, но пък имаше страхотен напредък при фризьорката, беше така заинтригуван от цялата процедура,че чак сам искаше да борави с ножичката : ,тук много не се вижда ето тук :

За хапването- от заболяването не искаше да яде и апетита хич го нямаше, но сега лека-полека пак започна, иначе за сладкото, все избягвам, шоколад не съм дала и не ми се иска ,но той е залепен към него,без да знае какво е иска го,аз обаче не....Иначе обича кроасанчета ,бисквитки  и т..н.

За килограмите, вече сме 13,200кг и е 89 см, юнак голям, само да е здрав!!!
Виждам ,че повечето мами се ориентират да започнат работа, и аз записах Ники на яслата, ще го вземат през септември, ще видим какво и как ще е до тогава....

А за бибката -Люба беше притеснена нещо - ох,бибата ни е най-сериозния проблем, няма да я махнем до 5клас сигурно, ей страшно пристрастяване...

Стискам палци положението при Тея да се нормализира,че просто знам какво е, и на мама да има още мъничко търпение, сигурно я мъчат зъбките милата!

Хубава и спокойна неделна вечер, целувки!

# 188
Хайде и аз да се разпиша,че да не ме пускате за общофорумско издирване/че то никак не е трудно да  ме намери човек -стига да има време...че аз уж време нямам...ама току надникна да видя къде-какво/...
Коте,камината я отписахме вече като отопление..даже напролет направо ще я демонтираме,ще си измажем,...и дотук с тая тръпка/щото явно  няма да можем да я ползваме от неразбрани комшии:единия малоумник си включи аспиратора в комина,другия гори обувки и задръства всичко със сажди,отделно,че скоро ще строят над нас и тогава вече не се знае каква ще я накъдрят с коминните тела/ама ме е яд,че маса пари сме вкарали в радиатори,помпи,разни други оборудвания.....сега ще чакаме да докарат газ-та,та поне тях да ползваме/ама кога ще ни огрее-е една друга тема/...Иначе поизчистих,измириса се почти/ама що ароматизатори отидоха/.....и добре ,че омекна вермето,та и климатика насмогва вече...
Иначе,и аз като Вили съм се размекнала нещо....незнам-вирус ли е,просто умора ли е...но нещо хич ме няма и ако има начин цял ден ще се търкалям по диваните/а пък нали се случи събота и неделя и имаше начин-познайте..... Mr. Green/...преди малко излязохме малко по-магазините,че  беше се опразнил хладилника и като се поразвилнях из два-три търговски центъра,взе че ми просветна......но дано утре да съм по-добре,че промоцията  "татко вкъщи" приключва и три дни ще сме сами/а и баткото май пак ще оттърве детската,че на него пък очите нещо са му зачервени,дано не е конюктивит Praynig/
Ани,аз проблем с бибата нямам-околните нещо се притесняват,но аз си знам вече,от баткото,че като избият и последните зъби,просто ги изхвърлям или режа силикона с ножицата и оставям дръжките ............и зор-а е точно един ден/даже и толкова нямаше със Сами/
Саси,дано работата освен материално ,да ти носи и морално удовлетворение.......аз сериозно се замислям вече за нещо да почвам/даже в изблик на умопомрачение пратих тук-там документи/...ама като се замисля с двете малки деца /Иво чай няма никакъв шанс за ясли/,без баба,с татко дето го няма през повечето време...съм "идеалната" служителка.....та май е по-добре да мисля или за нещо от къщи...или за нещо с ненормирано работно време/обаче и двете няма да ми решат май потребностите от социални контакти newsm78/...та засега още ще мисля.....белким го измисля.
А отивам да нагледам печивата/че днес моите хванаха промоцията с полуготова манджа,ама цяла седмица съм все на печката-днес се полага да мина метър/....и после да поразровя форума....

Последна редакция: нд, 20 яну 2008, 18:23 от Анонимен

# 189
  • Варна
Здравейте!
Използвам намалението докато Криско още спи да видя какво става тук и да напиша някой ред...

Ние сме добре, гледаме да не се спираме в къщи през деня, че минава по-леко и приятно времето. В петък отидохме с една приятелка в МОЛ-а преди обяд и се прибрахме малко след 5. Изкарахме си деня чудесно, тази седмица пак ще го послетим. Притесненията ни бяха единствено дали ще спят добре децата в количките, че са големи, но нямаше проблем. Наиграха се в детския кът докато ние пиехме кафенце, после докато спят разгледахме магазините и обядвахме и докато се събудят и поиграят още малко дойде време да си ходим.

Ани от Бс, честита прическа на Ники, както винаги е голям чаровник! С белите и ние сме така- мажем по пода и тапицерията на мебелите сок, чай, плодове, кисело мляко...каквото успее да измъкне от плотовете или от хладилника. А любимия му номер е след като се наиграе с нещо да го засили в мивката или в пералнята  hahaha

Саси,  радвам се за теб, че успяваш поне малко да си разнообразиш ежедневието (наред с другите предимства от работата). А това, че Дари не яде през деня според мен се дължи на стреса от промяната. На една приятелка дъщеричката не ядеше в яслата един месец докато свикне. Надявам се при вас адаптацията да е по-бърза и да не се притесняваш повече заради "неподходящите" храни.

Любе, тези дни често се сещам за теб, а и за цялата пловдивска  дружинка. Организирам кръщенето на Крис в "Кръстова гора" и много ми се иска този път да не бързаме, а да се отбием за повече време в Пловдив. До тогава обаче има доста време- планираме го за почивните дни в началото на май. Живот и здраве до тогава и се надявам да се видим най-накрая.

Сега ще пожелая бързо оздравяване на болните и ще се приготвяме, че в това хубаво време сме планирали с Крис да ходим на село при моите баби и дядовци.

Усмихнат ден   bouquet

# 190
Привети и от мен !
Аз направо си се тръшнах сериозно болна от пустия грип  , та пих антибиотици и сега съм по добре ! Simple Smile
Не знам какво да кажа за този грип - освен да ви прескочи и да пиете  витамини или цитросепт.Последния ми се виждаше много прехвален , ама не е така .Много си е добър и страшно ми помогна .Браво на който се е сетил да го произвежда! Е , верно уникално горчив е , ама това да му е кусура .
Нана не съм я виждала от петък сутринта , беше при баба си , за да не я заразя .може и да ми беше мъчно , но за доброто на дечко няма да правя драми за два -три дни .
Довечера ще мина да си я взема милата душица !
Люба  , пожелавам ти да не се разболееш и да си намериш някаква , удоволетворяваща те работа , че липсата на социални контакти мен лично ме доведе до умопомрачение , бяс , крайна раздразнителност и чести истерии и завиждам на тези , който успяват след дългото стоене у дома да запазят прилични обноски и поведение .
Роси , дано Тея отново стане добричко и послушно момиченце !
Анелиз , определено времето минава много по-бързо ако не стоиш у дома ,така че много хубаво че се разхождате в Мола , а тази седмица ..или поне до сряда според синоптиците времето ще е супер за разходки . Grinning
Саси мила , благодаря за пожеланието и окуражителните думички ! При първа възможност ...разбирай като спра антибиотиците ще празнуваме с мъжа ми и Нана рождения му ден. Heart Eyes
Е , оставям ви със съжаление че трябва да се работи ! До после ! Wink

# 191
Здравейте момичета   bouquet
Да мина и аз набързо през темата ни  Grinning
Муцунка и мойта е с огромен апетит иска от всичко и  който седне на масата да яде виси до него и иска  Grinning.Аз обаче и давам храна в точни часове и само по изключения(ако има гости) нещо отгоре. Сутрин закусва към 9.30 ч.,обед към 13.30,следобедна към 17.00 и вечеря към 20ч. Всичко което и давам е премерено и е не повече от 300-350г.Висока е 80 см. и тежи 11,5 кг.Върши голямата работа по два пъти на ден.В неделя я бях дала да ми я гледа майката на детето което пък ние гледаме,че бяхме на ски с мъжлето  Grinning Да си призная сефте ми беше и в началото ми се видя ужас,ноооо после се отпуснах и взех че направих няколко спускания(с техника рало)Сега ми остана приятния спомен и голяма болка в дясното рамо и мускула. Изглежда съм напънала повечко ръката.
Та докато мойта е била на гости е похапнала здраво,те хората не знаят,че тя все до масата виси и си мислят че е огладняла  ooooh! ето какво е хапнала : от обяд до 18часа- попара-350г.,гювеч-малко,крем-300г.,кус-кус(незнам колко)и кисело мляко.  #Crazy Как не е повърнала незнам.Наскоро бяхме на гости и изяде: пилешка каша 350г. ,една пържолка,кроки,пуканки и парче торта.Всичко беше добре,но след час започна да пъшка и повърна много пъти и цяла нощ пъшка ...та от тогава внимавам колко яде и най-вече какво и дават другите  #Cussing out .Щото аз торта нямах намерение  да и давам,но зълва ми я гушна и вика чакай да и дам да опита ииииии от опитване и натъпка парчето.Както и да е мина .......
Вили 1 значи успешно се пребори с вируса и вече гушкаш Нана  Peace
Стана късничко та пускам две снимки от ските и ще спя.Ани преди малко промрънка,та веднага я сложих да пишка и след като свърши работата се кротна и заспа  Grinning

# 192
Здравейте и от мен!Все ви чета ,но като че ли нямам никакъв мерак да пиша.А днес пък съм изпаднала в някаква необяснима истерия  Tired всичко ме дразни и мъж и дете.
Ани от Бс честита прическа на Ники,много е хубав  Peace
Вили наистина е така с неходенето на работа.Аз май влизам в точното ти описание  Rolling EyesДобре,че бързо те е задминал тоя грип и дано не си заразила Нана,както стана при нас,уж го занесох ама той прихванал от мен. HugЧестит ти рожденник   bouquetмалко на патерица
Анелиз дай да видим Криси,наистина добре че сте намерили начин да се оттървете от къщната блокада.
Коте дано наистина скоро си е твоята Тея,но ми се струва че дечковците ни ще стават все по непослушни.Карай да е весело,нека да са здрави  Peace
Саси дано ви приемат в яслата,аз лично съм доволна деето го пуснах,само да не са тез болести.
Пепи радвам се на такива мами успяващи да се въртят в кухнята,гледат деца и се справят с всичко.А и такива хубави торти майсторят,да покажеш  Peace
Зори хубави зимни снимки,е аз си мисля че и толкова няма да мога да направя със ски  Laughingто не съм и карала де.И аз повечето пъти като оставям Диди при баба си и на мен отначало ми е притеснено ама и постоянн озвъня да ги чуя  ooooh!
Оставям ви, излиза малко да глътна въздух с Диди,а после и сами със сестричката ми,че ще се пръсна от нерви  Close
Желая ви приятен ден,да оздравяват болните!
Да ме извинят тези които не споменах,всички съм прочела но набързо така е   bouquet

# 193
  • София
Здравейте и от нас!

Вили 1 бързо оздравяване Praynig
Сонка по някога има и такива дни.Едно гуш от нас Hug

При нас всичко е наред. Ники е много палав,но от време на време слуша Grinning Всеки ден измисля нова щуротия. От няколко дни не иска да яде много,много,но поне все още си пие млякото.
Аз днес бях на лекар и бебчо си седи седалищно. Вече е 2200кг Grinning и всичко е наред!

Ето малко снимки и от нас:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=207935&photo=21
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=207935&photo=22
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=207935&photo=26

Целувки   bouquet

# 194
Яна, кога е точно термина? А пола знаеш ли? Извини ме за добронамеренето любопитство. Кураж нататък  Hug

Вили, на това му се вика кошмар. Ама един хубав рожден ден му спретнете сега  Wink

Сонка, ще дойдат по-добри дни  Hug

Ние отиваме семейно на фризьор. Стефан е постригван за последно на 20,06,  Blush

Общи условия

Активация на акаунт