"Новата Година чака,Мартенче със сурвачка във ръката!"

• 13 051
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Да, точно това имам предвид. Родителите да не подценяват здравословното състояние на децата си и да не ги водят на градина, ако не са здрави. А как да стане това, Веси, и аз не знам. И пред мен стои този въпрос за догодина.  Rolling Eyes Rolling Eyes Разчитам, че като са по-големи, децата ни ще се адаптират по-лесно към градината Peace Praynig

# 121
Веси ти защо трьгваш с тази нагласа,че детето ти ще боледува толкова много?

Марти е на ясли от 1 год и 3 месеца и е боледувал точно 2пьти-един пьт шарка,която хвана на детската площадка пред блока и един пьт ангина.

И момичетат са много прави за всичко останало. На теб няма да ти стане приятно детето ти да се разболее ,само защото някой друг е завел своето болно.Имат си едни перманентни сополи,които си ги влачат постоянно всичките-едни такива течни и водни.Лекарства не бива да се дават там,освен някакви противоалергични или някакви други,които не са за заразни болести. В нащата ясла не дават лекарства,но моя не е и ходил болен,а и не бих го завела най-малкото защото самото дете няма да се чувства добре.

# 122
Благодаря за комплиментите!
А за ролерите, незнам, обаче се задържа даже придвижва краката. А те са на кака и по принцип, но могат да се свиват, а и отзад имат 2 ролки , та има опора. Катя им има голям мерак по принцип.
По темата за градините. В нашата градина никой никога не е проверявал децата ,здрави ли са болни ли са. Мен това много ме дразни защото има недобросъвестни родители, които водят болни деца. Аз съм съгласна, че не всеки може да излиза постоянно в болнични, но пък никак не е честно спрямо останалите. И така става, че един не си взема болничен, а после всички останали трябва да отсъстваме от работа, защото нашите деца са се заразили.

# 123
Здравейте  Hug разгледах всички снимки  Heart Eyes страхотни сладурки са Анна -Мария, Алис, Катето и Галя  Heart Eyes

А за детската градина това е такъв омагиосан кръг ,че просто не е истина  Tired първо заради това водене на болни деца от което няма спасение защото дори и в градини като нашата където болните действително ги връщат пак не винаги става този филтър защото ако детето не се изкашля на момента когато родитела е все още там няма как лелките да разберат ,че е болно или другия варянт е ,че симптомите не се изявяват мигновенно след заразяването с вирус т.е. може детето на първо време привидно здраво да е заразоносител и да е на градина сред децата и в последствие да започне кашлица ,хрема и т.н. така ,че всичко си е общо взето на късмет колко е силна имунната система на децата ни  Tired
Аз със Симона имах период на адаптация около 2 месеца от тогава ми боледува 2 пъти в годината и затова бързах да дам Алекс на ясла за да минеме периода докато не съм започнала работа ,а след това и аз нямам голям избор защото отпуски и болнични незнам до колко ще ми дават ,но ако трябва някоя приятелка на майка ми безработна ще намеря в нужда да гледа Алекс или нещо такова друг варянт не виждам .

Иначе вече сме малко по добре всички вкъщи. Мони вече не пие никъкви лекарства и хрема няма само кашля от време на време ,но рядко, аз също съм така а Алекс вече3-ти ден е на антибиотик и се подобрява само с хремата още неможеме да се пребориме ,но се надявам тези дни да попремине вече .
На всички болнички пожелавам бързо оздравяване  Hug

# 124
Добро утро,

много сладки са Катето и Гали, Катето много се е променила в лице и вече е като малко копие на кака си, само че е русичка  Hug у вас изглежда весело Ели  Wink

Иначе и аз благодаря за комплиментите  Hug

И на мен не ми е ясно как става тоя номер с детските градини, мисля да не ми се налага, ама знам ли...това момиченце, което е на снимките с Али ще тръгва напролет на частна градина и родителите й много ме навиват да пусна и Али с нея, защото двете много се обичат и по-леко ще им мине адаптацията, чудя се...при мен проблема е, че майка може да я гледа до безкрай, но лятото ще се местят да живеят извън София и като знам майка какъв е мързел няма да иска да идва, а пък не ми се дава Алис за през седмицата да живее с тях  Confused ще го мислим живот и здраве като опре до кокала  Grinning

Снощи имахме възпитателна програма с туй диване  Crossing Arms ревна още на излизане от банята и един час не си затвори устата, като си легнахме рева още един час - защо и тя не знае. Накрая я нашляпах по дупарата, та поне да им защо  Crossing Arms ефект разбира се нулев. Накрая даже слонските нерви на баща й не издържаха и се изнесохме в хола, тя се разпищя все едно я колят "мамаааа додиииии" и като се върнах млъкна и заспа с хълцане. Значи можело, ама се инати  Tired много беше гадно да използваме страха й от изоставяне срещу нея, ама в чудо се видяхме  Tired Стигнах до генералния извод, че не ставам за родител - лашкам се от едната крайност на лигавенето до другата на абсолютната строгост и тя се обърква и оттам идват ревовете  Tired Силно се надявам този жесток инат, който има в характера си един ден да упражни в правилна и положитлна насока, иначе не ми се мисли.

# 125
Добро утро момичета Heart Eyes

Ние след купона си тръгнахме за Разград и още не съм качила снимки.След Коледа оставихме Ели там , а ние се върнахме в София да опработим.Мислех , че ще плаче за нас , но на тръгване и обяснихме , че отиваме да работим , за изкараме парички и да купим Нещо (на което тя отговаря: БАБОМ (бонбон) Laughing) Чувам я по телефона и тя пак вика , "Мамо , паички , бабом?! ". Целувала телефона докато и говоря....май на мен ми е по- мъчно , тя си има добра компания и само от време на време попитвала за нас. Днес ще поработя още малко и си отиваме да я нагушкам Hug

Пожелавам на всички весело посрещане на новата година , да сте здрави , щастливи , а малчовците мноооооооооооооого послушни Heart Eyes

# 126
Зоуи,  честит рожден ден!!! да си жива и здрава и много щастлива  Hug Hug Hug

Разгледах и аз снимките, сладурки са всички  Heart Eyes

Аз още съм хремава  Tired ужас, Благо поне почти оздравя, само малко е хремав и той.
Лек ден

# 127
zoui, Честит Рожден Ден!
Да си жива и здрава и много щастлива!
newsm51

# 128
ЗОУИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ЗДРАВА И ВСИЧКИ В СЕМЕЙСТВОТО ТИ И С ЛЕКОТА ДА ТИ СЕ СБЪДВАТ МЕЧТИТЕ   bouquet

Веси, може би спасението за периода на адаптация е жена на повикване, щом няма баби под ръка. Или някоя позната, както Мики предлага. Иначе и аз друг вариант не виждам. Иначе Лили е права - вече разбрах смисъла на казаното - ако родителите са достатъчно коректни да не пускат децата си болни сред другите деца, ще има по-малко болести. Но пък от друга страна и Мики е права, че преди да се появят симптомите на болестта, детето обикновено изглежда напълно здраво. Абе сложна работа  newsm78 Не съм се замисляла толкова чак все още. За сега не мисля Криси да ходи на ясла, ами направо на ДГ. Тогава ще го мисля  Thinking

# 129
Зоуи честит рожден ден и от мен  Hug от сърце ти желая да си здрава ,усмихната и безкрайно щастлива.

# 130
  • София
Зоуи  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! МНОГО ЩАСТИЕ И РАДОСТИ ТИ ПОЖЕЛАВАМ. И МНОГО ДА ТЕ ГЛЕЗЯТ МЪЖЛЕТАТА ТИ Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 18:28 от ketito

# 131
Зоичка, Честит рожден ден и от мен! Желая ти здраве, късмет, щастие и семейно разбирателство!  bouquet  bouquet  bouquet

# 132
Зоичка Heart Eyes Честит Рожден Ден скъпа
Желая ти много,много здраве,радост,щастие и успехи с много обич от все сърце Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Разгледах снимките на всички малки госпожици-страхотни са,пу пу Heart Eyes

Аз по принцип предпочитам да се гледа Б поне до 3 години в домашна обстановка(и по препоръка на педито му)и затова тази тема ми е още далечна ,но и аз да взема думата(то можели без мен Joy)
Аз за градина бих предпочела частна ,но близо до нас(все пак сме до Южния парк и въздуха е сравнително чист),защото не ми се иска да пътува детето цял ден по тия задръствания чак до Драгалевци.От друга страна точно до кооперацията ни има държавна Детска градина и предполагам плюс ще е ,че после децата от същата група, създали вече приятелства ще се прехвърлят в училището (което е до нея)а и това ,че е буквално до нас и няма да ангажирам мъж ми да го кара.
В частната пък предполагам освен плюса на по добрата база е и този ,че децата са по малко ,съответно и риска от болести а пък вниманието към всяко повече newsm78
Момичета вие мислили ли сте за плюсове и минуси на частна и държавна детска newsm78
Иначе аз лично мисля,че е по добре да не се водят болни деца сред здрави и ако е проблем с болничните ,работещите мами могат да наемат бавачка,както е предложила Деси Heart Eyes

# 133
Зоуи, ЧРД!Да си здрава и безкрайно щастлива!  smile3525

Аз днес съм ужасно отпаднала  Tired цял ден немога да вляза в час може да е от колдрексите,с които се наливам от вчера  Rolling Eyes Дано за НГ да сме здрави  Praynig

Цунки! Heart Eyes  

# 134
  • София, център
Зоуи, ЧРД! Много здраве, щастливи мигове, усмивки ииииии приятно изкарване на рождения ден!!!

Здравейте,

Мики за мивката дето си сложила Алекс и аз да ти се накарам! Баща ми се е връщал от болницата с такива жестоки разкази за посичане от фаянс ( като бях малка ), че още ги помня!!! Разцепва се ( ако има някъде шупла с въздух ) на късове с мега, хипер, ултра остри ръбове и като реже стига до коста и я обелва чак... Да не дава Господ!!! Много трудно се шие, защото са с неправилна форма, абееееееее ужас!!!!!

Вчера уших на Мария шапка и ръкавички, защото спешно ми трябваха кафяви за едно яке, много съм доволна. Днес се издокарахме с тях... не че нещо ще се види ,ама ...

Кисели сме тия дни... Мария де... аз само подвиквам, иначе съм ок  Laughing

Мъжа ми е организирал, всяка вечер среща навън с различна компания - егати човека, то не е ядене , не е пиене... аз пропуснах вчера, но днес ... и аз  Rolling Eyes

Махам се вече...  Hug

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 15:23 от adiland

Общи условия

Активация на акаунт