"Новата Година чака,Мартенче със сурвачка във ръката!"

• 13 057
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Зори, това е годишната такса Grinning. тоест по 300 евро е месечно - не е толкова много... Там е детето на една приятелка - доволна е.
Мила, детето на една приятелка ходи там и тя е доста доволна - от септември до момента не се е разболявало нейното. За Иван бях решила да го пращам от март месец, но ми се наложи да си променя плановете... бях доста притеснена, че първите 2-3 седмици ми ревеше сутрин и нощно време се будеше с рев, но май това е било заради гаджето. Сега всичко е наред... джани родари по принцип се води градина - имат и предучилищна. Иван в момента е 1-ва група на градината, заради програмата, по която ги обучават /според бг стандартите яслата е за отглеждане на деца, а детската градина за обучение и възпитание/. тоест всички частни ясли всъщност си се водят градини с група за деца под 2 години. За снахата - ами аз не съм я виждала... Много рано я вземат нея, но знам за съществуването и от директорката, каките и от иван, който като чуе за градината започва да обяснява как "иска кате" и да ми нноси дрехте да го обличам...

# 151
Зори, много готина идея имате за НГ, евала за ентусиазма  Grinning ресторанта пълен ли е вече? А за Ана-Мария не се безпокой, толкова е оправна таз девойка, че набързо ще оправи свекърва ти  Laughing

Герчо, гледах им и аз сайта, въпреки че е доста тъпо направен, но ми хареса на снимките как е вътре /най-вече че е с паркет, а не мокет/ и двора ми се видя много хубав. Това ПЖИ не се сещам къде е...май беше близо до Слатинската борса? След като пише, че има програма на полвин ден, значи е така, исками се в началото докато трае адаптацията да си е следобед вкъщи както и по куп други причини, де. Мерси за информацията  Peace

Кремена, браво на момчето, виждам че помага в домакинстването  Laughing

Моля по-опитните с болестите да ми дадат някой съвет. Алис продължава да е с лека хрема вече 1 седмица. Днес обаче явно секрета стана по-гъст и се стича назад по гърлото, непрекъснато се дави от него като за повръщане и й се гади, не иска да яде, едвам спи милото. Навремето една позната купуваше банка физ.разтвор и теглеше със спринцовка и всичкото изсипваше в носа на детето, ама хич не ми е ясно как ще го приложа на Алис, едвам с Ниситата ми дава да я пръскам. Предложения  Thinking

# 152
ЗОУИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!   bouquet  Grinning   bouquet  Grinning   bouquet

Тася, много хубаво сте се сетили за Витоша  Peace И ние все се каним и още не сме ходили до там.

Герчо, това за частната ДГ звучи много добре. Но дали навсякъде е така  Rolling Eyes Не знам и аз вече  ooooh! Таксите не са малки в сравнение с държавните, но ако ще си спестя ходенето до доктори и лекарствата, просото няма какво да говорим  Peace Може пак да се замисля по въпроса. А дали дават отстъпка от таксите за две деца в градината  newsm78 Че ние нали сме се замислили за второ и от сега удвоявам тези разходи  Laughing

Мами, я кажете как беше "стихчето" за сурувакането  Rolling Eyes Взехме на Маги суровачка. Голяма радост. Но мисля да я ползваме и по предназначмение и да суровакаме баба и дядо. Сигурно ще ес зарадват. Но не си спомням пожеланията  newsm78

# 153
Оооо Веси, за кога сте го планирали второто бебче  Laughing иначе сигурно правят, обикновено такава е практиката. Стихчето никога не съм си дала труда да го науча  Rolling Eyes

# 154
  • София
Ето,Веси  Laughing
 Сурва, весела година,
златен клас на нива,
червена ябълка в градина,
пълна къща със коприна!
Да сме живи,да сме здрави догодина,
догодина, до амина!

# 155
 Веси това е един от вариантите, който имаме от ДГ на Галя:
"Сурва, сурва година,
весела нова година,
златен клас на нива,
голям грозд на лозе,
жълт мамул на леса,
червена ябълка в градина,
пълна къща с коприна,
живо-здраво догодина,
догодина, до амина."

# 156
Дейзи, аз на Юджи му пръскам обилно стеримар и слагам коларгол капки, при по упорита хрема те най-много му помагат  Peace
И ние в момента сме така с ужасна хрема  Confused

# 157
Оооо Веси, за кога сте го планирали второто бебче  Laughing иначе сигурно правят, обикновено такава е практиката. Стихчето никога не съм си дала труда да го науча  Rolling Eyes

Ами, Дейзи, за догодина сме го запланували  Grinning Но понеже искам пак пролетно бебе и започваме бебеправенето от към май месец  Laughing Пък когато стане. Маги стана от първия път  Grinning
А за хремата, на Маги и правя редовно промивки с физиологичен разтвор. Но не по няколко капки, а по 2-3 кубика във всяка ноздра  Peace Със спринцовка е много удобно. Казвам ти много сополи изкарва така  Peace Иначе, ако е много зле положението майка ми взима рецепта за правене на някакви капки. Много цапат, но са много ефикасни. Съдържат коларгол и нещо си друго. Ох, сега се сетих, ме трябваше да го купувам от аптеката  ooooh! Продава се и на прах и се смесва с дестилирана вода и още нещо си. Трябва да питам майка ми пак, че забравих всичките съставки  ooooh!

Мерси, мами, за стихчето. Това на Тася е по-каричко и него ще лансираме  Mr. Green Мина ми времето да уча стихотворения от по няколко куплета  Laughing

# 158
Принципно е хубаво да има намаление за второ дете ,но вече зависи и колко ще е все пак. Скоро в някъкво клубче водих децата и за 1 час беше 5 лева т.е за двамата 10 и имаше намаление за 2 деца от едно семейство е 9лв. за един час та честно казано намаление от 1 лев ми все едно дали ще го има или не. В държавната градина за второ дете се плаща 50 % от таксата което като идея е добре обаче като сложиме танците , плуването и английския на едното и евентуално  ако и второто дете посещава 2-3 от допълнителните дейности ,,за тях няма намаление,, и така таксата става 85 лева за едното и 85 за другото та става общо 160 на тези 160 намаленито ми е 20 лева та пак се губи смисъла ама хайде  Peace Та мисълта ми е в чстните градини ако таксата е като цяло и не е разделена на дейности ако за второ дете е 50% ще е супер въпреки ,че като се замисля реално учителките се грижат за 2 деца не за едно и половина  newsm78

# 159
[Герчо, това за частната ДГ звучи много добре. Но дали навсякъде е така  Rolling Eyes Не знам и аз вече  ooooh! Таксите не са малки в сравнение с държавните, но ако ще си спестя ходенето до доктори и лекарствата, просото няма какво да говорим  Peace Може пак да се замисля по въпроса. А дали дават отстъпка от таксите за две деца в градината  newsm78 Че ние нали сме се замислили за второ и от сега удвоявам тези разходи  Laughing

Не разчитай на това, че щом е частна няма да боледува... Щом е с други деца винаги съществува риска да лепне нещо, а и едно е да се извежда детето през зимата по 2 часа в най-приятното и слънчево време, а съвсем друго сутрин и вечер да е навън в студа... Настинки винаги ще има... ето сега иван е с лека температура - със сигурност е настинал... за отстъпки нямам представа...  но не ми е хрумвало да питам...

# 160
Момичета искам да ви пожелая весело изкраване на новогодишната нощ!
Ние ще сме у нас със приятели, ще си правим маскен бал, та мисля, че ще е забавно.После ще покажа снимки Laughing

# 161
Маминки,и от мен  Hug Весело посрещане на Новата Година!!! Hug

# 162
Здрасти милички Hug
Приспах Б пак на ръце и сядам да разпиша Simple Smile

Предновогодишно да ви питам плашат ли се вашите дечица от бомбичките newsm78
Б нещо се е наплашил(май докато са били с бавачката на терасата е гръмнала някоя бомбичка по силно и тя кой знае ,какво му е обяснила,но от тогава е наплашен.......................
Аз много мразя тия простотии с бомбичките и се чудя,кога ще ги забранят сериозно.Каква е тая радост да гърмиш не разбирам newsm78

Направих днес баница с късмети и задуших котлети с вино и подправки в глинен съд-лесно   chefа в къщи мирише уютно  chef(ние се отказахме от ходене на вилата)
На Б от месото с вино не мисля да давам(вие бихте ли)
Иначе откак махнах дневните кърмения Б яде,като ламя Shocked
Вчера например закуси сандвич с шунка,парче сиренце и масло
в 10 дюла(2 парчета)и 2 парчета кекс
в 12 голяма чиния пилешко с картофи и филия хляб
в 15.30 парче тиквеник и банан
в 18.30 пак картофена яхния с пиле(голяма чиния,като за възрастен)и половин банан newsm78
днес на закуска пак сандвич с шунка
в 10 филия и половина с шипков мармалад
в 12 пак голяма чиния яхния newsm78

кажете моля ви вашите дечица толкова ли хапват newsm78
притеснявам се да не му се разшири стоаха
иначе с кърменето той поемаше към литър кърма дневно ,което сега липсва ,но пък кърмата е много по лесно усвояема newsm78
Дейзи  Heart Eyesти не беше ли казала и,че Али е почнала повечко да хапва след отбиването newsm78

Креми Heart Eyes много ти е хубав Марти
Дейзи Heart Eyes аз за хрема слагам малко масло от мента в съд с гореща вода на котлона просто изпаренията да диша детето.Също като заспи капвам капчица мента близо до него.
Веси:love:наистина и в частната може да боледуват,ето Илето нали писа за Лоричка която е била в Немо(една от най готинити ясли)
Герчо Heart Eyesа ти как реши да го дадеш на ясла,като майка ти го гледаше страхотно newsm78Аз толкова съжалявам,че не мога да разчитам на моята.................
иначе частна ясла на мен ми излиза по изгодно от бавачка  newsm78но ми е притеснено newsm78
Във всеки случай,като дойде време за детска ми хрумна,че ще съм щастлива да го пратя в една детска с други мартенчета Hug

весело посрещане милички  Hug

# 163
Здравейте!

В момента Криси и баща й се приспиват. Ще видим накрая кой ще заспи пръв  Joy

Мила, тези количества, които описваш, че Б изяжда ми се виждат големички. Но пък аз сравнявам с Криси, която не е от яшните от край време. Хапва си де, не мога да се оплача  Wink Иначе за котлетите с вино - звучи вкусно Wink И да, аз бих дала на Криси, ако няма в тях пикантни подправки - черен пипер или нещо люто например Wink При печенето, било то и в глинен затворен съд, алкохолът се изпарява, все пак нали има дупчица на капака Wink Аз всъщност вече май всичко й давам, без фъстъци и мед,въпреки че от коледните ми меденки яде, а и корнфлейкс с мед и кокос е яла.
Хм, това дали се брои за захранване с мед, как мислите  newsm78

Момичета, вашите дечица обичат ли маслини? Моята шерка умира за маслини и краставици.... аааа, да, и кашкавал. Ако ги има тези неща, може да не погледне към нищо друго. Онзи ден идваха едни приятели и донесоха за нея един Милкинис на парченца. И аз й дадох, тя така гледаше и викаше: "Бонка, бонка!" (бонбонка), че ми дожаля и.... дадох едно парченце.

Иначе и аз съм много против тия бомбички. Не виждам какво удоволствие има в това да гърмиш. А ние сме обградени с полицейски блокове и всяка година е като на война  Rolling Eyes
За сега не се сещам какво друго да пиша.

Пожелавам ви весело посрещане на новата година и само радост и щастие да има в новата  Hug Heart Eyes

Последна редакция: пн, 31 дек 2007, 15:09 от DessyM

# 164
Хайде и аз да се разпиша за последно тази година  Grinning

Мила, да след отбиването Алис прояде доста сериозно, даже понякога съм се плашила и аз, и сега често пъти като се прибера вечер и майка казва, че е яла страшно много и нищо да не й давам, че може и да се пукне от някъде, но тя продължава да набива с нас на вечеря, особено обича да яде тестени неща и най-вече сух хляб  Rolling Eyes непрекъснато иска "апо" - хляб, "питка" или "пица". Тъй че споко нормално е  Hug
 Деси, към маслини проявява неистов интерес и после ги плюе, как не й омръзна незнам  ooooh!

И ние няма да ходим никъде, от моткане и чудене, всеки си намерил вече къде да бъде, а сами двамата с мъжа ми не ни се излиза и после като пубери да търсим след 12 клуб, не мерси  Grinning и аз ще врътна едни пържолки, но с топено сирене и портокалов сок, купихме готови салатки и толкоз, мен ако ме питате така съм се ояла тия дни, че мога и на кисело мляко да карам  LaughingДа ви кажа доволна съм, че ще останем вкъщи, не ми е празнично, но пък ще ми е хубаво да сме си само ние  Grinning

Алис от днес  я почвам със Стеримар /Зори  Heart Eyes/ и Осцилококцинум, ако не мине ще взема Коларгол. 

Весело изкарване довечера момичета  Hug имайки предвид колко рано ставам като нищо аз първа ще ви честитя новата година  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт