Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Назад към гърдата, историята на едно възстановено кърмене

  • 4 866
  • 2
  •   1
Отговори
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 079
Назад към гърдата


Бях на 16 години, когато родих дъщера си Глория. От самото начало знаех, че ще кърмя и дори не ми е хрумвало да използвам формула. Бях прочела всички  книги и статии за кърменето, които ми бяха попаднали. Някои хора ми казваха да си взема поне няколко шишета и малко сухо мляко за в случай че не мога да кърмя, но аз изобщо отказах да обсъждам възможноста за изкуствено хранене. Щях да кърмя и толкова!
Имах възможността да накърмя дъщеря си около час след раждането и тя засука доста добре, но това не продължи дълго. Не се будеше за хранене, имаше проблем със сукането, отчасти защото беше доста сънлива. Сестрите започнаха да я дохранват с малко формула. Казваха, че това ще я стимулира да се храни. Но кърменето ставаше все по-зле, а аз умирах от болка с напукани и кървящи зърна. Повечето сестри се предадоха, а накрая и аз. Изпратиха ме вкъщи със запас от сухо мляко за две седмици.

Млякото ми слезе на следващия ден, след като ме изписаха. Изобщо не си бях представяла, че ще съм толкова препълнена и така ще боли! Същия ден Глория имаше час при ортопед да й провери ставите. Лекарят установи, че има дисплазия и ще трябва да носи ортопедични гащички по 24 часа в денонощието. Чувствах се все едно нищо не мога да свърша както трябва. Не можех да кърмя, обвинявах себе си за проблемът й с дисплазията, и се чувствах тъжна, че ще трябва да расте без татко.

След две безсънни нощи с бебе с колики, повръщащо след всяко хранене, отново се замислих за кърменето. Спомням си, че хлипах на дивана, докато я гледах  как спи. Точно тогава реших, че ще кърмя. Това беше моят начин да й се реванширам и освен това копнеех за близостта й. Да й подсигуря шишето не беше достатъчно за мен.

Говорих по телефона с моятра осиновителка Колийн, тя ми даде много кураж и подкрепа. Освен това се обади на най-близкия до нас ЛЛЛ-лидер и ми уреди разговор с нея и посещение у дома. Лидерът ми показа как да храня Глория без да използвам шише, докато тя се учи да суче отново, как да използвам слинг, даде ми книга за майчинството. Помня, че ми направи комплимент за начина, по който държа и успокоявам Глория. Каза ми, че съм прекрасна майка.

Завръщането към кърменето беше трудно, но Глория скоро навакса, разранените  ми зърна заздравяха и тя се научи да суче както трябва. Всъщност, тя сучеше постоянно и рядко спеше сама. Беше непрекъснато в ръцете ми, гушкайки се или сучейки, и не плачеше толкова много, както когато беше на формула.

Глория сега е на 19 месеца и е постоянно в движение.Все още я кърмя и изглежда, че скоро няма да изгуби интерес!


Преведе belinda

# 1
  • Мнения: 1 586
Струва ми се, че са малко майките на които се е налагало да се преборят за изключителното кърмене, които са отбили рано Simple Smile След като вкусих радостта от този начин на гледане на бебе, просто не мога да гледам бебе по друг начин занапред. Но и няма как да го обясня на някой, който не го е изпитал...

Такива мисли ми навя тази статия. А също ме върна в онова смутно време в края на първия месец, в което трябваше да реша как да се справя с нулевото наддаване и да не отстъпя от силното си инстинктивно желание да кърмя изцяло.

# 2
  • Мнения: 1 547
202uu

Точно! И добре, че има място като това!

И такива невероятни жени, толкова отдадени на децата си и толкова подкрепящи!

Общи условия

Активация на акаунт