Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 19

  • 53 329
  • 296
  •   1
Отговори
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Добре дошли в  Новогодишната тортена тема,  мили дами!   bouquet


Жълтъчена глазура:

2 жълтъка, 100-120г пудра захар, 1 суп. лъжица ром(може вода + ромова есенция)

Пресяваме пудрата захар и постепенно я разбиваме с жълтъците и рома, докато стане гладка и лъскава.


Бяла ледена глазура:

200г. пудра захар, 3-4 лъжици топла вода, и лъжица разтопено масло

Пудрата захар се пресява и се смесва с водата и маслото. Бърка се до гладкост и лъскавина.

Вариации:

Ако до сместа накапем малко ром или ромова,ананасова, кайсиена, пуншова или ванилена есенция, ще се получи съответният вкус.

Може, вместо есенция да ползвате карамел, или някакъв плодов сироп 2-3 лъжици - ягода, малина, боровинки.

С няколко капки лимон, мандарина или грейпфрут, ще получите цитрусов вариант.


Белтъчна глазура:

1 белтък, 100-120г пресята пудра захар и няколко капки лимон.

Всичко се бърка до гладка и лъскава глазура.

Шоколадова глазура I:

100г твърд шоколад, 80г масло или твърд маргарин

Бъркаме на водна баня, докато не се получи еднородна маса.

Шоколадова глазура II от какао:

80г твърд маргарин или масло, 80г пудра захар, 1 с.л. какао, 1 с.л. нишесте (най-добре какаово), 1-2 с.л. прясно мляко

Всички суровини бъркаме на водна баня, докато се споят.

Портокалова глазура:

2 супени лъжици пудра захар
сока на 1/2 портокал


Глазура с кондензирано мляко:

Подсладено кондензирано мляко и сладкарски бои


Глазура с прясно мляко:
прясно мляко
 пудра захар
сладкарски бои(прави се като ледената глазура, но с мляко и става по-плътна)


Карамелена глазура от Зори

250 гр. захар се карамелизира до златисто. Много внимателно към нея се доливат 250 мл. гореща вода. Сместа се вари до получаванe на желаната гъстота, за да се използва за тънка карамелена глазура.

Полезни трикове и съвети при приготвяне на глазурите:

Винаги пресявайте пудрата захар, преди прибавянето и до глазурата, за да не се получават бучици.

Глазурата не трябва да е много гъста, за да не образува дебел слой и за да се разтича равномерно. На опак, рядката глазура не покрива добре сладкишите или много бързо се разтича.

Ако глазурата е рядка, прибавете малко пудра захар, ако е гъста, прибавете според вида - белтък или течност.

Когато заливате торта с глазура, налейте я първо в средата и с тъпото на ножа,равномерно разпределете, до покриването на блата. Работете бързо, за да не засъхва или да се разтича.


Подходящи смеси за покриване на торти и прaвене на фигурки:

Марципан:

100г пудра захар
100г ситно смлени бадеми
 белтък за спойка


Белтъка разбиваме на пяна с вилица, прибавяме захарта и бадемите(ако е рядко, прибавяме захар, ако е гъсто – белтък). Трябва да се получи гладка маса, удобна за моделиране.


Сварен марципан:

3 части пудра захар, 1 част вода, 4 части ситно смлени бадеми

Сварявате захарта с водата, докато се разтопи напълно, прибавяте бадемите и бъркайте, докато масата се отлепя от тенджерката – след това махаме от огъня. Продължаваме да месим с дървена лъжица, докато достигне топлината на ръката, най-добре на мраморна подставка(мисля че и на стъклена ще стане). Месим докато масата е гладка и напълно изстинала. Съхраняваме в найлонова торбичка в хладилника.



Фалшив марципан:

300г пудра захар, 100г. сухо мляко, 1 белтък ( може да се замени с 80г масло или твърд маргарин), няколко капки бадемова есенция.

Всичко се смесва добре, ако не е достатъчно, се прибавя още мазнина. На добре посипана с пудра захар дъска се разточва кора 3-5 милиметра дебела и се полага на тортата, или се изрязват фигурки.


Фондан

1 с.л. желатин
1 с.л. олио
2 с.л. твърд маргарин
1 килограм пудра захар
100 мл глюкоза

Желатина загрейте в 100мл вода. В купа разбъркайте с миксера всички останали продукти и добавете разтворения желатин и месете до получаването на гладка маса. Ако нямате глюкоза, може да прибавите още маргарин(или палмово масло). Съхранявайте в найлоново фолио в хладилника.

Захарен фондан II
около 1 килограм пудра захар
1 пак. желатин (моят беше др.йоткер), разтваря се в около каф. ч. вода
1 супена маргарин
120 милилитра глюкоза
ванилия


Захарта се пресява и се изсипва в дълбок съд. В средата се прави кладенче.
Желатина се накисва в хладка вода за 5мин, след това се доразтваря на водна баня. Добавя се маргарина и глюкозата и всичко се изсипва в кладенчето + ванилията. Слeдва голямо месене докато тестото се получи горе долу като пластелин. Каквото от него остане неизползвано се прибира в пликче в хладилника.

Захарен фондан за моделиране

1 суп. л. желатин
около 1/3 ч.ч. вода(доста се чудех дали да не сложа мляко, но си я спазих рецептата)
4 ч.ч. пресята пудра захар- до ръба на чашата
1/2 ч. ч. нишесте(в рецептата пишеше царевично, но аз имах само картофено)
Щипка винена киселина(може и без нея) - аз не сложих

Оставих желатина в указаното количество вода да набъбне за около 5 мин. и след това го загрях на котлон колкото да се разтопи. В купа се смесват пресетите пудра захар, нишесте и по желание винената киселина. Прави се кладенче  в което се налива леко охладения желатин и започва здраво месене. Ако е сухо тестото - няколко капки вода, ако лепне, още пудра захар. Когато се омеси добре, ръцете се намазват с малко масло и се оформя руло(по-лесно е за по-нанатъшна подготовка). Добре е да се завие два пъти в прозрачно, домакинско фолио и да се сложи в добре затваряща се кутия. Така почива около час и вече може да се работи - съхне доста бързо, но е добре ако се правят по-сложни орнаменти(като обувките), да се приготвят поне ден-два преди това, за да изсъхнат добре. Фондана може да се запази по гореописаният начин около 1 седмица в хладилника, като при изкарването му, ако е твърд може да се пусне за няколко секунди в МВ.

Шоколадов фондан(за покриване на торти и за рози)

50мл вода
50г захар(кристал)
150г глюкоза
500г шоколад с поне 60% съдържание на какао

Сваряваме водата със захарта(докато заври), прибавяме глюкозата и махаме от огъня, като непрекъснато бъркаме, докато глюкозата се разтвори напълно. Охлаждаме на около 40°[C].
През това време разтопяваме шоколада на водна баня също до около 40-45°[C], сваляме от огъня и към него прибавяме захарната смес с глюкозата. Бъркаме до получаването на гладка смес. Сместа наливаме в съд, който предварително сме подложили с прозрачно домакинско фолио и оставяме на стайна температура да се втвърди. След това омесваме добре с ръце. На фолио(най-добре) слагаме необходимото количество смес и разточваме до желаният диаметър. Покриваме тортата, като хубаво изглаждаме(за да се изкара въздуха) и изрязваме излишният чаршаф.

От тази смес могат да е моделират и рози!

Покритие от marshmallows бонбони
В рецептата количеството е голямо, защото е за покритие на триетажна торта, но на около 450г бонбони са слага около 900 г пудра захар, така че може да се намали поне на половина. Слагаме бонбоните с 2 лъжици лимонов сок, да  се разтопят в микровълновата печка(ако нямате - на водна баня), като преди това намаслявате съда в който ще ги разтопявате. Слагате в дъбока купа половината от захарта(много добре пресята) и внимателно наливате разтопените бонбони. Може да си помогнете с миксер или робот но с приставка за месене на тесто, защото е доста гъсто. Постепенно прибавяте и останалата захар, като вече месим с ръце. става доста твърдо тесто. От него може да правите също фигурки или да го сложите на много добре посипана с пудра захар дъска и да го разточите на тънка кора(не забравяйте постоянно да посипвате с пудра захар - като брашно при точене). Тортата трябва да е намазана с маслен крем отгоре и отстрани(където ще слагате покритието) - други кремове не са подходящи, защото разводняват покритието. Може да се намаже и с кайсиен мармалад, който да се остави да изсъхне добре.


Парено тесто за моделиране(марципан Варна):

 150 мл вода
70гр масло
150 гр брашно
около 0,500 кг пудра захар


 Водата се слага в някакъв съд на котлона. Добавя се маслото и се чака сместа да заври. После се изсипва брашното /на веднъж/ и се бърка , докато се отдели от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот, за да изстине по-бързо. Когато е студено се замесва с пудра захар.

Ето още един вариант на това покритие:

Слагаме  200 мл. вода заедно с щипка сол и 100 грама  масло на котлона да заврат. Когато заврат, изсипваме се наведнъж 200 грама брашно и започваме да бъркаме енергично до отделянето на тестото от съда. След това оставяме тестото да изстине и го замесваме с пудра захар /към 400 гр./за да стане гладко тестото. Оставяме тестото в хладилника за да се стегне за около 40-50 мин.

Рецептата на М_е_г_и за марципан Варна:

Марципан Варна рецептата е от БонАпети
400 гр. пудра захар
100 гр. брашно
50 гр. маргарин
100 мл вода
сладкарска боя

Прави се като парено тесто. Слагат се да заврат водата и маргарина. После се прибавя брашното и се бърка. Изважда се върху мраморна плоча да изстине до 18 С. После се меси с пудрата захар. Като я поеме всичката, се прави на топка и се слага в найлонова торбичка, изкарва се въздуха, за да не стане коричка и се оставя в хладилника.



Руска мастика I вид

160  гр. сухо мляко
160 гр. пудра захар
200 гр. кондензирано мляко
2 ч.л. сок от лимон

Захарно покритие от michel

500 г пудра захар 
5 с.л. вода
3 ч.л. желатин ( два желатина)
желатинът се оставя да набъбне във водата и се разтваря внимателно на водна баня (не трябва да кипва, само да се разтвори)

2 с.л. масло
2 с.л. течна глюкоза 
стапят се маслото и глюкозата и се смесват
1 белтък

Всичко това се смесва в затоплена купа и се бие с миксера, докато стане бяло и на конци. Слага се в найлонова торбичка, после в съд с капак. Оставя се в хладилника поне 12 часа.
След това се замесва с пудра захар и се моделира като с пластелин. За цвят се добавят хранителни оцветители . После се оставя да изсъхне.


Млечен марципан(natalyna):

1 консерва подсладено кондензирано мляко - 397 гр, което се равнява на 200 мл - стандартни са консервите навсякъде(поне в Европа)
400г сухо мляко
1ч.л. олио
около 30 мл. вода
и пудра захар за до-омесване(Ако не прибавите вода, почти няма нужда от захар, но не е много сладко)
Омесва се еластично тесто с консистенцията на пластелин, което да не лепи. Оставя се в хладилника, като преди употреба се пуска за около 2-3 секунди в МВ на най-висока степен, докато леко се размекне. Може да се до-омеси ако е нужно със захар.

Класически фондан (Atalanta)

1 с л желатин
¼ ч (60 мл) вода
1 ч л лимонов екстракт, или бадемов, или портокалов
½ ч (6 унции, 168 гр) царевичен сироп (light corn syrup)
1 с л глицерин – по избор
До 2 паунда (908 гр) пудра захар
½ ч л маргарин

1.   Слагате желатина във водата за 2 мин да набъбне. Загрейте, за да се разтвори, без да завира. Добавете аромат.
2.   Добавете сиропа и глицерина и разбъркайте. Ако трябва загрейте отново или за 15 сек в микровълнова.
3.   Пресейте 1 ½ паунда (680 гр) захар в голяма купа. Направете кладенче, излейте течността и бъркайте с дървена лъжица. Ще бъде лепкаво.
4.   Пресейте останалата захар на маса и замесете. Да не е нито много меко, нито много твърдо. Намажете си ръцете с vegetable shortening и месете, за да не е лепкаво.
5.   Увийте във фолио и сложете в хладилник. Най-добре е да престои 24 ч

В хладилник издържа до 1 месец, а в камера – до три.

Tрансфер

Ето как се прави трансфер: http://community.webshots.com/album/111071540UEhrpE

Маслен крем - подходящ за трансфер:

1/2 чаша твърд маргарин
1/2 чаша масло
1с.л ванилия
4 чаши пресята пудра захар
2 с.л. прясно мляко

С миксер се разбиват маслото и маргарина. Прибавя се ванилията и постепенно се прибавя захарта - чаша по чаша. Бие се на средна степен, като е добре да разбърквате покрай стените и на дъното. Когато захарта е добре разтворена, сместа изглежда доста суха. Тогава прибавяме 2 лъжици мляко и отново разбиване докато стане пухкава и гладка сместа. Покрива се с навлажнена кърпа, до използването. Ако няма да използвате веднага, съхранявайте в хладилник(макс. 2 седмици). Преди използване разбийте отново. Може да се оцвети по желание.
Това е рецептата за основен маслен крем взета от Cake central!

Това обаче което използват тук е глазура, която се прави от еднакво количество крем и царевичен сироп(мисля че може да се замести с течна глюкоза). Разбърква се внимателно и консистенцията, трябва да е подобна на мед. след това се пълни фунийка и се използва.

Човека пише, че е необходимо много малко количество. За червените части е използвал около 2 с. лъжици.

Трансфер може да се направи за по-лесно и само с шоколад. Като при разтапянето на тъмният  шоколад прибавете малко масло, но при белия само топло прясно мляко.

Ето по-подробно описано за трансфера:

Копирате си картинка от Интернет(най-добре черно-бяла и в подходяща големина), принтирате, пъхвате я в канцеларски джоб. Мазвате му малко масло или маргарин(колкото да не залепне шоколада) и с разтопен на водна баня тъмен шоколад + малко масло, правите контурите. Те не трябва да са много тънки, нито много дебели. Пълните фунийка от хартия за печене и внимателно обкантвате всички черни линии на картинката(колкото е по-малко детайлна картинката, толкова по-добре). Гледайте да не прекъсвате линията и да остава плътна линия. Слагате в хладилника за да се стегне и си подготвяте белия шоколад за запълване на картинката. Аз разтопявам на най-ниската степен на микровълновата, като от време на време разбърквам, докато се получи гладка глазура. Не използвайте гелови бои(при тях няма наситеност на цветовете, когато се смесят с шоколада), а само на прах, които сте разтворили в няколко капки топло мляко. След това пълните пак фунийка, но ако детайлите са по-големи няма нужда от малко отворче, режете направо около 1 см. Внимателно изпълвате всички детайли на картинката с различните цветове оцветен шоколад, като внимавате да е равномерно и не много тънко и да не остават незапълнени дупчици.( Не се притеснявайте ако зацапате тъмния шоколад - картинката от другата страна си остава хубава, вие гледате работната страна) След това оставяте в хладилника да  се стегне(най-добре поне 4-5 часа). Правите си тортата и я покривате или с крем, или с някакво захарно покритие и когато е готова или внимателно отлепяте картинката и я обръщате върху тортата(забележете, трябва да е нагоре страната, която е била залепена за фолиото) или направо с фолиото обръщате, махате и готово. После доукрасявате както искате.

Ето и линкове с картинки подходящи за трансфер:

http://www.peppitext.de/WiCo1/index.html
http://www.coloring-page.com/
http://www.coloring.ws/coloring.html
http://www.snally.de/malvorlagen.htm
http://www.nicoles-funworld.de/windowcolor/malvorlagen.php
http://www.nicci.de/wico-disney.htm
http://www.kubesova.cz/omalovanky_odkazy
http://www.basteln.machtspass.com/wico_malvorlagen.htm
http://cathycreatif.free.fr/modeles.php


Основни рецепти за блатове:

Пандишпанов блат(natalyna)

за 26/28 см форма

6 яйца
180г захар
160г пресято брашно

Подготвяте формата, като я намазвате с масло и посипете с брашно или грис.
Разделят се белтъци и жълтъци, като първо се разбиват белтъците на гъст сняг. После се разбиват жълтъците и захарта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Накрая към въздушната смес, леко се забърква пресятото брашно.

Пече се в предварително загрята фурна - при горен и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух(вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.
Приготвения блат се реже на две или три.

За какаов блат - към горната рецепта прибавете 1 с.л какао
С шоколад - прибавете 50г настърган шоколад


Рецепта за блатове от М_е_г_и:
4 яйца
175 гр захар
80 гр нишесте (пшенично)
80 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. вода или сок от компот (за разбиване на белтъците)
Белтъците се сипват в порцеланов или пластмасов съд, налива се водата и се разбива на гъст сняг, така че ако сместа се среже с нож да личи следата. Белтъчният сняг е достатъчно влажен, за да разтопи захарта, която се сипва на тънка струя. Разбиването продължава докато тя престане да скърца по дъното на съда. Прибавят се жълтъците (малко ги поразбивам и тях с част от захарта - това е от мен, а не от оригиналната рецепта). Брашното, нишестето и бакпулвера се сипват към яйчната смес, разбъркват се с лъжица, но не се разбиват. (Гледай да размесиш добре бакпулвера с брашното преди да го сложиш, да не остане на куп после само на едно място в сместа.) Пече се на умерена фурна. - Аз правя два блата (пека ги поотделно), но може и наведнъж и после да се разреже.
Слагала съм и какао - за тъмни блатове, орехи - за орехови, също и стафиди.

Пандишпанов блат (Taneto):

4 яйца
4 с.л. гореща вода
180 гр захар
1 ванилия
100 гр брашно
100 гр нишесте
1/2 пакетче бакпулвер

Жълтъците се бият с горещата вода до гъста кремообразна смес. Добавя се захарта и ванилията. Отделените белтъци се бият на сняг. Разстилат се върху крема. Поръсва се със сместа от баршно, нишесте и бакпулвер и леко с лъжица се обърква.
Пече се на 180 С, (дори по-добре на 160-170 С) около 30-35 мин.
Блатът успешно се реже на две, дори на три парчета

Основни рецепти за кремове за украса и пълнеж за торти:

Маслен крем(за намазване преди полагане на чаршаф): 100г меко масло и пудра захар на вкус - разбираме до побеляване. Закрива много добре неравности и тъмни блатове(за да не ви прозират през чаршафа).

American icing - Американски маслен крем за цветя и украса(Tandoori)

Значи рецептата е:
1 чаша масло,
2/3 чаша мляко
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. ванилия
6 2/3 чаши пудра захар пресята

Маслото трябва да е размекнато, така ще прецените, че е 1 чаша. Смесва се всичко без захарта и се разбива с миксер на гладка паста. След това  пресявате и добавяте захарта ( лично аз я добавям като пресявам направо в купата за смесване с цедка). Разбивате дъъъъълго, колкото повече, толкова по-добре. После оставяте около 30 мин в хладилник да стегне и сте готови.
Само да кажа, че в зависимост за какво ви трябва айсинга консистенцията му трябва да е различна ( по-гъст или по-рядък), може да се сгъстява със захар и да се прави по-рядък с малко мляко ( добавяйте постепенно по няколко капки иначе много бързо ще ви се втечни!!!!).

Кремове за пълнежи:

Пудингово - маслен крем

На 1 л. готов сварен пудинг(напр. Др. Йоткер) прибавяме 250г меко масло. Тук е важно да оставим температурата на пудинга и маслото да се изравни иначе може да се пресече. Това количество крем е за голяма торта(дори може да остане). Може да замените пудинга с млечен домашен крем - съотношението с маслото е същото.

Крем ганаш:
200 г тъмен шоколад
350 - 400 мл неподсладена течна сметана и 2с. л. пудра захар(по-желание прибавете още захар)

Сметаната се загрява, прибавя се шоколада и когато се разтопи се маха от огъня, охлажда се и се оставя в хладилника най-малко за 3-4 часа. След това се разбива с миксер на пухкав крем.

Крем Рафаело (natalyna)

1 консерва подсладено кондензирано мляко / около 400г
250г меко масло
около 100 г кокосови стърготини(може да сложите и повече, ако ви се стори, че крема е по-рядък).
(по желание 100г настърган бял шоколад, но може да ви се стори доста сладко)
Първо се разбива маслото, като по малко се прибавя на струйка кондензираното мляко до получаване на пухкав крем и после се прибавят стърготините. Така приготвения крем се оставя за около час-два да се стегне хладилника.

Мус за пълнеж на торти (Tannita)

1 и 1/2ч.ч течна млечна сметана + 3с.л. захар
1 пакетче пудинг ванилия без варене
1 и 1/4ч.ч прясно мляко
1 п.(225г) крем сирене
1ч.ч пудра захар
Може 2-3 лъжици заквасена сметана
1п. Желатин
1/4 ч.ч вода

1.Сметаната се разбива със захарта

2.Пудинга се разбива с прясното мляко, като се сгъсти, малко по малко се прибавя от сметаната.

3.Желатина се накисва във водата, и се разтваря на водна баня или микровълнова.

4.Крем сиренето се разбива с пресятата пудра захар до гладък крем. Може да се прибавят няколко лъжици заквасена сметана. Към получения крем се прибавя по малко от разтворения желатин. Към получената смес малко по малко се прибавя кремът от пудинг и сметана.

Мус с вкус на бял шоколад- разтопява се бял шоколад с малко сметана, оставя се да поизстине и се прибавя към крема от сиренето преди желатина.
Шоколадов мус, използва се пудинг шоколад и се прибавя разтопен кафяв шоколад.
Мус Мока- като шоколадовия, но във водата която се накисва желатина се разтваря нес кафе или се използва готово кафе от машина.

Рецепта за крем от М_е_г_и:
Шоколадов крем:
6 яйца
300 гр захар
1 пак. какао (на д-р Йоткер, но може и по-малко, че стана много черно)
около 300 гр. масло (в рецептата е 360 гр., но нямах толкова - не се притеснявайте, не става маслен крем, все пак яйцата са доста)
1 ванилия (или от течната).
Разбиват се яйцата със захарта и се бъркат върху котлон докато се сгъстят (т.е. не остават сурови). Внимавайте да не залепнат, че става като омлет - трябва да се разбива непрекъснато, ако е силен котлона се намаля, и трябва доста търпение, главно не спирайте да разбивате. Когато е готово - станало е гъсто като крем, по-пухкаво и е побеляло - отдръпва се от котлона, слага се маслото, нарязано на парчета и какаото и се разбърква хубаво, да се разтопи маслото. Разбива се пак докато си промени цвета.

Шоколадов сос (за напояване на блатове) от М_е_г_и
1 чаша вода (сок от компот)
1 пак масло (125 гр)
1 чаша захар
5 ч. л. какао
Слага се да заври и е готово.

Крем, който докарва доста на белия крем на Неделя (Taneto):
4 яйца, 250 гр масло, 250 гр захар, ванлия

Приготвяне на крема:
Яйцата и захарта се варят на водна баня при непрекъснато бъркане до сгъстяване (отнема около 25-35 мин), охлажда се и се смесва с маслото, разбито с ванилията.
Към тази смес добавям разбита сметана Президент - количеството е на око.....колкото повече, толкова повече, т.е. по-хубаво

Chocholate buttercream – невероятно вкусен (Atalanta)

2 ч (1 паунд, 454гр) масло
½ ч (115гр) vegetable shortening
3 паунда(1.36кг) пудра захар
1 ч (110гр) горчиво какао
3 с л meringue powder
1 ч л сол
5 унции(150мл) шоколадов ликьор
2 с л мляко
1 ч л ванилия
2 ч (1 паунд, 454) ганаче

1.   Направете ганачето – 360мл течна сметана и 454 гр горчив шоколад
2.   Разбивате маслото с shortening-а за 2 мин. Оберете по стените и бийте още 60 сек.
3.   Пресявате какаото със захарта и добавяте по малко. Добавяте meringue powder и солта, биете още 1 мин. Ще изглежда малко сухо.
4.   Добавяте млякото, ликьора, ванилията.
5.   Добавяте ганачето по малко.

Остатъка се затваря добре и може да се замрази за 2 месеца.



Това е  една добра идея за лесно правене на розички.

Oт вече оцветеното тесто на обилно посипана с пудра захар дъска, се разточва много тънка кора - 2-3 милиметра. След това с чаша или формичка (кръгла)се изрязват кръгчета(големината по желание) - за всяка розичка 5-6. Подреждат се в отвесна изравнена колонка, но така че да се застъпват.Т.е. кръгче, върху най-горната му част застъпено следващото и т.н. След това, внимателно отдолу-нагоре с пръст започвате да навивате на руло, като внимавате, да не натискате много, за да не се слепят листенцата на розичката. Когато стигнете до края, от едната страна притискате(може да срежете долната част след притискането, за да е по-лесно за поставяне), а от другата разделяте листенцата и оформяте розичка! Листата (зелените), може да направите с крем или отново да изрежете с формичка или нож!

1. Разточваме тестото и изрязваме с чаша или кръгла формичка


2.Редим със застъпване 5-7 кръгчета и започваме да ги навиваме на тръбичка от последното назад


3.Когато завием тръбичката, притискаме в средата и разрязване с нож


4. По този начин получаваме 2 розички


Снимки :  www.kuharka.ru

Ето още един начин за изработка на по-естествени рози

http://www.womanshobby.net/forum/index.php?showtopic=4456 - 3 начина за изработка на розички

http://home-and-garden.webshots.com/album/283308759UqOctN?track_ … iainfo/AlbumTitle - изработка на бебешки обувчици

http://www.foodnetwork.com/food/12_days_of_cookies/article/0,190 … 6_4227696,00.html - Коледен джинджифилов влак

Полезни линкове за декорация на торти:


http://www.tourtes.com/index.php?lang=eng
http://www.sockerkonst.nu/
http://www.sassiescake.nl/ere-gallerij.htm
http://www.natiscakes.com/

http://www.jollybebakery.com/
http://www.thecakeartist.ph/v2/index.html
http://www.gunillawall.se/galleri.htm
http://www.maisieparrish.webeden.co.uk/

http://www.taartopmaat.nl/fotoalbums.html
http://www.bijentaart.nl/
http://www.deleukstetaarten.nl/galerie/


http://www.cakewalk-online.nl/index2.html
http://www.boketor.nl/
http://www.cakewalk-online.nl/index2.html
http://www.dekoekjesfee.be/

http://www.tijdvoortaart.nl/
http://home.quicknet.nl/qn/prive/rc.bos/nl/
http://www.home.versatel.nl/michan.kos/voorbeeld.html


http://www.freewebs.com/queeniescakes/
http://www.dekoekjesfee.be/

http://www.tartacadabra.nl/
http://www.felicitaartjes.nl/
http://home.hetnet.nl/~susannevansetten/Explorer.html

http://www.taartenvanpetra.nl/kindertaarten.html
http://www.taartenvanminke.nl/
http://www.aboutthecake.com/cakegallery.htm

http://www.artcake.ru/kitchen.htm (Rus)
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=102 (Rus)
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=1193 - изработка на цветя  (Rus)
http://www.wilton.com/decorating/basic/index.cfm (En)
http://odense.com/marzipanrecipes.cfm - изработка на фигурки и работа с марципан  (En)
http://www.ladycakes.com/fondant_rose.htm - изработка на розичка (En)
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/gat_st_valentin_ill.html (Fr)
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/rose_ill.html (Fr)- как се правят рози
http://www.cakecentral.com/article47-How-to-Make-and%20Decorate- … -fondant-MMF.html - стъпка по стъпка правене и покриване с чаршаф от marshmallows  (En)
http://www.mazpek.ru/dekor/dek1.html - шоколадови орнаменти  (Rus)
http://avulun.fotoplenka.ru/album79136/ - идеи за украса  (Rus)
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?s=d411611038d406bb10a472 … ic=1193&st=30 - шоколадови листа и пеперуди (Rus)
http://www.russiantaste.com/forums/showthread.php?t=539 - пеперуди (Rus)
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=2883 - рози от шоколад (Rus)
http://www.wilton.com/decorating/basic/rose_video_56.cfm - видео за правене на розички от маслен крем (Rus)
http://pastrywiz.com/cakes/index.html - идеи за украса (En)
http://www.imaginativeicing.demon.co.uk/homepageframes.html (En)
http://www.culpitt.com/how-to.php  (En)
http://www.sugarcraft.com ( lessons) - (En)
http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=2458&st=0 … 3&#entry37333 - листенца на лилия  (трябва регистрация) (Rus)
http://joyofbaking.com (En)
http://www.atecousa.net/learn/satin_ice_1.shtm видео за покриване на торти (En)
http://www.justfab.com/special_occasions.asp (En)
http://www.cindascreativecakes.com/Home/home.htm  (En)
http://www.debbiebrownscakes.co.uk/books.htm  (En)
http://www.natahaus.ru/2007/02/12/zhurnaly_po_ukrasheniju_tortov.html  (Rus)
http://www.thecakefairy.co.uk/  (En)
http://www.colettescakes.com/birthday_cc.html  (En)


A тук може да видите много идеи и указния(стъпка по стъпка) за различни торти. Това са он-лайн книжки и списания само за торти!
http://picasaweb.google.com/materialcursos.sandra
http://picasaweb.google.com/licettevelin
http://picasaweb.google.com/monicaalejandra1967
http://picasaweb.google.com/misenvios
http://picasaweb.google.com/thewitchofOZ1985

http://picasaweb.google.com/geraldinarevisdetortas
http://picasaweb.google.com/totabulls
http://picasaweb.google.com/ALBUMSTRAWBERRY
http://picasaweb.google.com/silviabaez
http://picasaweb.google.com/belchiors

http://picasaweb.google.com/marycocina1
http://picasaweb.google.com/lunavaldivia
http://picasaweb.google.com/pandecoahguila
http://picasaweb.google.com/maribelcoromoto
http://picasaweb.google.com/animevi

http://picasaweb.google.com/minerva7am
http://picasaweb.google.com/seorial2003
http://picasaweb.google.com/sicri15
http://picasaweb.google.com/pilarcira2007
http://picasaweb.google.com/amayabm

http://picasaweb.google.com/alfadeco.alejandra
http://picasaweb.google.com/lunavaldivia
http://picasaweb.google.com/MAROANMRA
http://picasaweb.google.com/cecy541
http://picasaweb.google.com/asile18
http://picasaweb.google.com/revistasdepilarin/AlbumSenzaTitolo

http://picasaweb.google.com/Traast/Reposteria_PastelesRapidosFaciles
http://picasaweb.google.com/Traast/_cocinaChocolate
http://picasaweb.google.com/gladysfg
http://picasaweb.google.com/elbazel
http://picasaweb.google.com/raulillo.ok
http://picasaweb.google.com/Regiane.Ikenaga
[/color]
 Специални благодарности на Bambinkamalinka  bouquet


Тук може да видите нагледно, как може да се  процедира със шоколад:]http://www.cakewalk-online.nl/index2.html][http://www.boketor.nl/
http://www.cakewalk-online.nl/index2.html
http://www.dekoekjesfee.be/

http://www.tijdvoortaart.nl/
http://home.quicknet.nl/qn/prive/rc.bos/nl/
http://www.home.versatel.nl/michan.kos/voorbeeld.html


http://www.freewebs.com/queeniescakes/
http://www.dekoekjesfee.be/

http://www.tartacadabra.nl/
http://www.felicitaartjes.nl/
http://home.hetnet.nl/~susannevansetten/Explorer.html

http://www.taartenvanpetra.nl/kindertaarten.html
http://www.taartenvanminke.nl/
http://www.aboutthecake.com/cakegallery.htm

http://www.artcake.ru/kitchen.htm (Rus)
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=102 (Rus)
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=1193 - изработка на цветя  (Rus)
http://www.wilton.com/decorating/basic/index.cfm (En)
http://odense.com/marzipanrecipes.cfm - изработка на фигурки и работа с марципан  (En)
http://www.ladycakes.com/fondant_rose.htm - изработка на розичка (En)
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/gat_st_valentin_ill.html (Fr)
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/rose_ill.html (Fr)- как се правят рози
http://www.cakecentral.com/article47-How-to-Make-and%20Decorate- … -fondant-MMF.html - стъпка по стъпка правене и покриване с чаршаф от marshmallows  (En)
http://www.mazpek.ru/dekor/dek1.html - шоколадови орнаменти  (Rus)
http://avulun.fotoplenka.ru/album79136/ - идеи за украса  (Rus)
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?s=d411611038d406bb10a472 … ic=1193&st=30 - шоколадови листа и пеперуди (Rus)
http://www.russiantaste.com/forums/showthread.php?t=539 - пеперуди (Rus)
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=2883 - рози от шоколад (Rus)
http://www.wilton.com/decorating/basic/rose_video_56.cfm - видео за правене на розички от маслен крем (Rus)
http://pastrywiz.com/cakes/index.html - идеи за украса (En)
http://www.imaginativeicing.demon.co.uk/homepageframes.html (En)
http://www.culpitt.com/how-to.php  (En)
http://www.sugarcraft.com ( lessons) - (En)
http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=2458&st=0 … 3&#entry37333 - листенца на лилия  (трябва регистрация) (Rus)
http://joyofbaking.com (En)
http://www.atecousa.net/learn/satin_ice_1.shtm видео за покриване на торти (En)
http://www.justfab.com/special_occasions.asp (En)
http://www.cindascreativecakes.com/Home/home.htm  (En)
http://www.debbiebrownscakes.co.uk/books.htm  (En)
http://www.natahaus.ru/2007/02/12/zhurnaly_po_ukrasheniju_tortov.html  (Rus)
http://www.thecakefairy.co.uk/  (En)
http://www.colettescakes.com/birthday_cc.html  (En)


Сладкарски борси и фирми по градове:

София - кв. Редута, ул. "Кадемлия" #6 - отива се с автобус 72, обръща зад хотел Плиска

Пловдив: Сладкарски склад - кв.Тракия, бл.104 (до ЖП гара Тракия)- http://www.tornado-trip.com/
oсвен това в Пловдив е фирма Novagel - кв."Усталар", бул " Н. Вапцаров"115, тел. 694323, магазини: бул. "Руски" 87 и ул. "Густав Вайганд"19, тел. 631970.
Посетете и сайта на Novagel - www.novagel.org  Фирмата предлага своята гама продукти в градовете: София, Варна, Пловдив, Ст. Загора, Бургас, Русе, Дупница и Горна Оряховица. На контакти, в сайта й са посочени адресите и телефоните за съответните градове.
В Б-я се намира боя за яйца и сладки на пловдивската фирма Радиком
Адрес на производителя:
Пловдив
ул. Прохлада 1
тел. 032/62 44 35
www.radikom-bg.com/products.php?group=6&lang=bg

Варна - "Борсата на ул. Български орел има тел. 636 626, името й е "Илчовски 94". Не мога да ти дам само номера на улицата, но ти може да им звъннеш и да ги питаш.
Другата борса, която знам от laskova е Новаджел ООД, ул. Младежка 15, тел. 502 595 - намира се няколкосторин метра преди пазар Трошево до един автосервиз. Ето какво предл;ага Новаджел:  http://store4.data.bg/luckybg/Taneto/Novadjel%20OOD.pdf "


А това са линковете към старите темички:

Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти

Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 3


Моите любими торти!!!

Моите  любими торти!!-2

Моите любими торти!!!-3

Моите любими торти!!!-4

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 2

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 3

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 5

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 6

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 7

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 8

Re: Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 12

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 16

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 17

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18



Галерия Торти - Тук пускайте само снимки на вашите торти с линкове към тях и по възможност с описание на пълнежа на тортата!

Най-често задаваните въпроси и отговори към тях:

В: Задължително ли е да се сложи крем под захарното покритие и какъв?
О: Добре е да се сложи, защото иначе прозира, става неравно и има опастност да се свлече покритието! Най-добре е да се сложи маслен крем (слага се много тънък слой, който не се чувства при консумация), леко разреден кайсиев мармалад, който се оставя да позасъхне или шоколадов ганаш, но с повече шоколад за да държи добре!

В: С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
О: За начинаещи препоръчвам марципан Варна или млечния марципан, евентуално захарното покритие от бонбони marshmallows. Но и тук както при други рецепти важи - всяка от нас си избира тестото, според това как се и работи с него, какъв е вкуса му, какви са продуктите, които се използват. Затова препоръчвам, ако Сте начинаеща, опитайте различните видове покрития и намерете това, което е най-удачно за Вас и Вашето семейство!

В: Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
О: Най-бързо се втърдяват захарните покрития в които има желатин, затова са подходящи за по-сложни и големи фигурки, които трябва да изсъхнат по-бързо! По принцип важи, че ако правите фигурки или цветя за тортата, е добре да са правени поне ден-два по-рано за да са напълно сухи.

В: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант!


# 1
  • Мнения: 5 873
Запис. Heart Eyes
Утре ще се отчитам с тортичка. Grinning

# 2
  • Мнения: 6 228
Хайде да се запиша с една торта:

детайл

Правена е за Стефановден. Пример за това, защо не трябва да се прави триетажна торта без подпори  Grinning.

# 3
  • у дома
  • Мнения: 1 572
natalyna, благодаря за новата темичка, а и за похвалата   bouquet направена от теб, значи много  Hug  bouquet  Sarina, дано не си решила да ме послушаш  ooooh! знам си, че има още много хляб да ям, преди да давам съвети  ooooh!

утре-другиден ще покажа и разрез на тортата, дори нямам търпение  Crazy

# 4
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Ето и ние със щерката каква торичка сътворихме -

Украсата не е това което бях замислила, но малката имаше свое виждане за нещата Crazy

# 5
  • Мнения: 359
Добра вечер на всички!
Много, ама наистина много благодаря за синтезираната и богата информация, която сте дали.

Това са двете торти  които сътворихме с моето синче.


Пожелавам много сладка и успешна 2008 година за всички.
 

santa2 Nature Snowman

# 6
  • Мнения: 1 163
ЗАПИС ЗА СЛАДКАТА ТЕМА  chef

# 7
  • Мнения: 1 485
Привет и от мен!
Записвам се в темата с една супер обикновенна торта.
Използвам момента да пожелая на всички ви весело посрещане на Новата година!
И...  newsm24!!!

# 8
  • Мнения: 389
запис в новата сладка тема
Весело посрещане на Новата 2008г, много щастие и късмет ви желая

# 9
  • Видин
  • Мнения: 7 018
Момичета, аз за Нова година няма да се отчитам с торта, защото наблегнах на други сладости, но искам на всички ви да пожелая весело посрещане и много здраве на вас и семействата ви!

# 10
Здравейте момичета! Sarina не се притеснявай, раздели съставките за блатовете на 3-ри части и опечи по отделно блатовете. Поне аз така процедирах и нямах проблем с блатовете при мен нещата се получават трудно откъм красивата част. Успех в тортоправенето!

ПРИЯТНО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА, ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

# 11
  • Мнения: 1 271
Момичета, прекрасни тортички сте сътворили.Поздравления за всички-извинявам се, че не изреждам поименно, но рискувам да пропусна някого.  Hug Hug Hug

А ето и моята ноогодишна тортичка, но за съжаление не за нас, аза колегите на майка ми.



Аз също ви пожелавам весело изпращане на старата година и още по весело посрещане на новата годна.Дано през идната година бъдем по-здрави, по-весели и по-добри.Наздраве!

# 12
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Мили момичета,благодаря на всички за съветите!Сместа за блат я разделих на три и пекох три блата - получиха се добре.Сега ми остава чуденето за крема.Дали ще се получи вкусна тортичка с крема от покрива на Наталина - масло,пудра захар и Филаделфия?Ей,така се бях наточила на крем "Рафаело"...

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, както винаги сте страхотни.
И аз за нова година няма да правя торта, но покрай Ивановден ще се развихря.
Тъй като ще съм извън града искам да ви пожелая весело посрещане на новата година. Нека тя ви донесе много щастливи мигове и поводи за направа на прекрасни торти   bouquet

# 14
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Прекрасни торти!
Искам да ви пожелая весело посрещане на Новата 2008 г! ПОжелавам на всички ни тя да е по - добра, по мирна и по ползотворна!

ПП. Аз торта няма да правя.Нямам настроение. Откраднаха ни гума на колата както си беше на паркинга....Нещо са се сепнали и се раминахме само с една ...

# 15
  • Мнения: 972
Аз пак само се записвам. В момента съм почнала един медовик. Най-накрая му дойде реда  Mr. Green
Тортата на Елена Костова аз не я виждам  Thinking

# 16
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Много здраве и щастие и от мен през новата година Heart Eyes

# 17
  • Мнения: 505
И аз ще се отчета утре с тортичка! Не съм сигурна че се справих с шоколадовата заливка, но карай..!

На всички с нови попълнения  bouquet  bouquet Невероятни неща сте сътворили , браво на всички!!!

Sarina, току що направих крема на Наталина-Рафаело-Божествен е , няма да съжаляваш!!! А за блатовете- купи си уред за рязане на блатове. Много е лесно и аз само с него боравя!

Весело посрещане на Новата Година! Желая ви много щастие и здраве през 2008г.!!!   Hug

# 18
  • Мнения: 7 091
Чудесно са се справили всички момичета, разкошни тортички видях!!!
Извинявайте, че не се включвам напоследък, ама много работа! Надявам се скоро да мога и аз да се отчета с една тортичка!
Весело посрещане на 2008 момичета!!!  bouquet Hug

# 19
  • Мнения: 1 069
Сладка хапка - точно за такава торта питах!

Моля те кажи ми има ли подпори и ми дай повече информация как да я направя - например състава й - пиши ми на ЛС ако не искаш да пълним темата. МОЛЯ ТЕ Praynig Praynig Praynig Praynig

# 20
  • у дома
  • Мнения: 1 572
Весело и приказно посрещане на 2008 година и от мен !!!  Hug   bouquet

аз се захващам със солените неща  Laughing

# 21
Моля за помощ Praynig, мамите работили с маршмелоус да ми кажат бонбоните стават ли до течност когато се разтопяват(в обясненията пише, че е течност ама като не съм работила с такава смес и съм несигурна в това което правя), че нещо не ми се получава или им трябва повече време. Благодаря предварително.

# 22
  • Плевен
  • Мнения: 973
Привет вълшебници!
Вдъхновена от вашите творения, спретнах и аз една торта. Имам спешна питанка, върху покритие от маршмелоуз бонбони мога ли да рисувам с шоколадова глазура?

# 23
  • Плевен
  • Мнения: 973
Моля за помощ Praynig, мамите работили с маршмелоус да ми кажат бонбоните стават ли до течност когато се разтопяват(в обясненията пише, че е течност ама като не съм работила с такава смес и съм несигурна в това което правя), че нещо не ми се получава или им трябва повече време. Благодаря предварително.

Аз също днес правих за първи път, но като видях, че не стават на течност, а на нещо като пяна , започнах да добавям пудрата захар и се омеси много добре.

# 24
  • Мнения: 1 163
Ние вече започнахме с хапването,ето и разрез на тортата(снимката не е много...)

# 25
  • у дома
  • Мнения: 1 572
ето разрез и парче на тортата Raffaello  Grinning

Весело посрещане на Новата Година!  Hug   bouquet


# 26
  • Мнения: 1 271
Честита Нова Година!!!

newsm44 newsm44 newsm44

# 27
  • Мнения: 452
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА и от мен.Здраве,щастие и късмет желая на всички.

# 28
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА
Нека бъде здрава, щастлива и успешна за всички! И пълна с много нови торти Mr. Green

# 29
  • варненка от София
  • Мнения: 4 794
Честита Нова Година и от мен, с пожелане за много здраве, късмет и много творчески върхове в кухнята!

Ето и тортата Гараш за празника днес, исках да няправя торта Трюфел, но нямах време, та за това стана Гараш украсена с трюфели:

# 30
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Честита Нова Година - с пожелания зя много сбъднати мечти!!!!!!!!!!!!!!![/color][/u]

Ето какво измайсторих в Новогодишната вечер, поради малкото свободно време. Имах излишен айсинг и акрая съвсем я нацапах.

   

# 31
  • Мнения: 816
Честита Нова Година
Бьдете живи и здрави,усмихнати и щастливи и нека има много поводи за празници и тортички  bouquet

# 32
  • Мнения: 1 163
честита 2008 година!честито на именниците!

# 33
  • Мнения: 5 873
      Да е Честита Новата 2008 година!
Много здраве ,щастие и късмет желая на всички! Hug



# 34
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Честита нова година!

Здраве, щастие, късмет и любов за всички!

Ето  разрез и парче от Новогодишната торта

# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 830
Честита Нова Година!

Пожелавам на всички здраве, щастие и много поводи за празнуване и тортоправене!

Ето я и моята новогодишно торта:

# 36
  • София
  • Мнения: 2 671
ЧЕСТИТА НОВАТА 2008-МА!

Аз мога да се отчета само с този сладкиш с карамелизирана тиква на Лео, че спорът за тортоправенето взе да загрубява у нас и обещах да не правя за НГ  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 01 яну 2008, 14:53 от Rumya

# 37
  • Мнения: 2 956
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА. МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ЩАСТИЕ НА ВСИЧКИ.

Моите 3 торти от последните дни по-късно ще показвам, въпреки,че не са кой знае какво  Simple Smile

# 38
  • Мнения: 1 485
ЧЕСТИТА НОВА 2008 ГОДИНА!
Бъдете живи и здрави и много щастливи!!!

# 39
  • Мнения: 285
Честита Нова Година, момичета!!!

Нека бъде по-ползотворна,по-успешна и щастлива,за  да има повече поводи за радост и усмивки!!! moresmile

# 40
ЗА МНОГО ГОДИНИ, ЖИВОТ, ЗДРАВЕ И СПОЛУКА! ВДЪХНОВЕНИЕ И ОБИЧ ОТ ЛЮБИМИТЕ ХОРА!
 ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЦИТЕ!
Това е тортата за Нова година и Васильов ден (имам си именник в къщи): http://images22.snimka.bg/004832214.jpg

# 41
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Честита Нова Година и от мен момичета! Пожелавма ви много щастие, любов и повече успехи през новата година!
 People Santa People Santa People Santa newsm81 newsm81
silrai, fior, Smehurko, sladka Hapka, аз съм си, Rumya , Gushanka , Atalanta , marulka_s , blueeye®, нещо бяло, страхотни тортички браво!.
Гушанка моля те разкажи повече за цветовете на тортичката си. Червеното как го постигна и това златно, моля те дай повечко инфо.  Heart Eyes
Аз ще се отчитам по-късно с тортичка, че не съм смъкнала още снимките.

Последна редакция: вт, 01 яну 2008, 15:38 от КорНиШонка

# 42
  • Мнения: 972
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Да почерпя - днес съм рожденичка  Mr. Green
Направих медовик и украсата със цветя, и масления крем - всичко което не бях пробвала досега.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109755&photo=38

# 43
  • София
  • Мнения: 2 671
Ели,  newsm59 с най-добри пожелания!

# 44
  • Мнения: 505
Честита Нова Година!!!
Нека да е незабравима и да ви носи само усмивки и много здраве!
Честит Имен Ден на всички празнуващи !! Да сте живи и здрави!
 Направили сте страхотни торти, толкова старание сте положили!! Браво! Ето и моята новогодишна. Наталина прости , но съм си откраднала вида украса от теб. BlushНо какво да правя, като си за пример!  bouquet  bouquet

http://images22.snimka.bg/004833540.jpg   ето и парче!

# 45
  • Мнения: 484
Честита нова година и честит имен ден на всички!!!!!!

# 46
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
wel ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!



ПРЕКРАСНА ТОРТА  smile3501 Цветята са като истински. Как ги направи?

# 47
  • Sofia
  • Мнения: 1 121
Новогодишно да ви зарадвам с един линк за списания. Дано не е даван, аз случайно попаднах на него:
http://picasaweb.google.bg/baleyra
Още :
http://picasaweb.google.bg/fabiolacorreaprats1
http://picasaweb.google.bg/intercambios2.lety

# 48
  • у дома
  • Мнения: 1 572
За много години, момичета  Hug   bouquet Честит празник на всички празнуващи!   bouquet

wel, ЧъРъДъ!   bouquet страхотна торта  Hug

# 49
  • Мнения: 1 069
Честита Нова Година! Да сте живи, да сте здрави, и камиони с торто-шоколади   bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЕЛИ, пожелавам ти здраве и да си много обичана!  Hug

Сладка хапка, благодаря за разясненията, ако имам въпроси ще питам!

# 50
  • Мнения: 6 228

Сладка хапка, благодаря за разясненията, ако имам въпроси ще питам!

На линия съм! Вече имам работеща клавиатура и мога да напиша роман  Laughing

# 51
  • Мнения: 1 057
Моля ви дайте рецепта за Медовик, не мога да открия коя точно сте правили...?! Плииииис.....

# 52
  • Мнения: 484
Да Ви почерпя,че днес съм рожденничка,скромно,че от многото празници на никой не му се яде

# 53
  • Мнения: 484
и един сладкиш малко обикновени неща,но като и двамата диваци са вкъщи.....

# 54
  • Мнения: 505
Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава и много щастлива!

# 55
  • Мнения: 484
denny_k,благодаря,адашка си на големият ми син

# 56
  • Пловдив
  • Мнения: 830

Гушанка моля те разкажи повече за цветовете на тортичката си. Червеното как го постигна и това златно, моля те дай повечко инфо.  Heart Eyes
 

КорНиШонка, цветът на тортата е Burgundy Icing Color на Wilton. Имам го благодарение на Rumya. Златното е блясък на прах, който се разрежда с алкохол. Купувала съм го от сладкарския склад Торнадо тук в Пловдив. Но мамите са го купували и от София. От него има и перлен, нещо като бургундово и още 1-2 цвята, но тях ги нямам. Рисува се с четка.  Heart Eyes

irinka27, Честит Рожден ден! newsm59

# 57
  • Мнения: 972
Иринка ЧРД   party023
С какво си покрила тортата - много е интересно  Thinking
Ето разрез на медовика, струва ми се че станаха доста дебели блатовете.

# 58
  • Мнения: 1 163
Иринка,ЧРД!  bouquet

# 59
  • Мнения: 208
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИжелая здраве, щастие, любов и мноооооооого късмет


ЕЛИ, НА ТЕБ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН да те слушат в къщи да ти помагат и да имаш време за правене на тортчики[/color;

# 60
  • Мнения: 484
Благодаря на всички за пожеланията.Wel,извинявай,че се забавих да ти отговоря,но вкъщи имам прясно проходил калпазан и ми е трудно да пиша.За тортата:това е сладкиш с ябълки и карамел,бялото е сметана кокос и банани,кафявия-сметана с шоколад,останаха ми от пастите.Снощи просто импровизирах с продукти останали в хладилника

# 61
Wel ЧЕСТИТ РОЖЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА!
irinkaЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !
МНОГО ПРИЯТНИ МОМЕНТИ С БЛИЗКИТЕ ХОРА ДО ВАС ! newsm59

# 62
  • Мнения: 285
Честито на рожденичките!!!
Бъдете здрави, щастливи и обичани! Tada nbirthday

# 63
  • Мнения: 370
Aууу, страхотии сте направили направо,пък едно вкусно изглеждааат Hug
Аз съм сама, т.е без мъжо и нямам желание за нищо, ама за утре съм наумила Рафаело да правя, ако ми се получат нещата ще покажа Wink
Източих лиги, лягам си Simple Smile

# 64
  • Мнения: 62
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА,мили момичета
Пожелавам ви много красота в сърцата ви и топлина в домовете ви.Честит рожден ден и на всички рожденици   bouquet

# 65
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Wel честит рожден ден и от мен макар и на патеричка. Иринка да ти е честит рожденния ден и на теб. Много здраве и късмет ви пожелавам и на двечките и само хубави неща да ви се случват в тоя живот.   bouquet

wel, Иринка, Дени тортичките ви са страхотни  Hug
Гушанка благодаря ти за инфото мила. Тоя перлен блясък и аз го имам  newsm78, предполагам, че отдолу си рисувала с жълто и върху него с блясъка, аз съм го правила същото нещо, но ефекта при теб е невероятен, аз неможах да го постигна.   bouquet
Margi благодаря за списанията  Hug

Последна редакция: ср, 02 яну 2008, 23:01 от КорНиШонка

# 66
  • Мнения: 1 069
Момичета, аз се отказах от голяма триетажна торта (ще бъде само на два). Вчера изпекох блатовете от рецептата на Торта Татяна, но сега съм в чуденка за крема. Дали може с два вида крем да се направи?

А има ли такива които са я правили - тези блатове ще понесат ли тежестта на захарното покритие?

Май много въпроси станаха - ама до час трябва да започна крема

# 67
  • На небето
  • Мнения: 5 522
Ето моя първи опит, с марципан "Варна". Мисля, че като за първи път стана успешна торта:

# 68
Estell чудесна е тортичката, много са ти хубави розите.

# 69
  • Мнения: 1 163
Супер е станала тортата,браво!

# 70
  • Мнения: 370
Estell , бравос, аз хич не смея да се пробвам още с марципан Варна, сложнотия ми изглежда Rolling Eyes

# 71
  • Габрово
  • Мнения: 316
За много години и от мен!
Момичета, възхищавам ви се на творенията. Не пропускам нищо от това, което показвате и споделяте. Ето и моята новогодишна торта:
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4852857
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4852858

# 72
  • На небето
  • Мнения: 5 522
Благодаря ви момичета и на мен ми трябваше време за да се престраша и с първия провал с направата на марципана съвсем, но нали съм инат. Пробвах отново и този път стана чудено. "Гали"аз не ти виждам тортата.    bouquet

# 73
  • Мнения: 505
Браво , много е хубава, Естелл! Прилича на моята първа торта !  bouquet  bouquet

И аз не вижад, дава главната страница! Peace

# 74
  • Габрово
  • Мнения: 316
Не знам какъв е проблема. На мен ми се отварят и двете снимки. Здраве да е. И без това не е кой знае какво.

# 75
  • у дома
  • Мнения: 1 572
"Гали", трябва да си излезнала от профила си в snimka.bg, преди да копираш линка към снимката, която искаш да ни покажеш  Peace

# 76
  • Габрово
  • Мнения: 316
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4852858
Сега получи ли се нещо?

# 77
# 78
  • варненка от София
  • Мнения: 4 794

Не става. За да се покажат снимките както си си в албумчето дай опция Разгледай албума и от там избери снимката и копирай линка и го покажи тук.

# 79
  • Мнения: 972
Гали, аз я видях тортата. Супер е - фигурките бая си си играла да ги направиш - мънички и с доста детайли.
  bouquet

# 80
  • Мнения: 141
http://images22.snimka.bg/004853524-big.jpg

Ето я и моята новогодишна тортичка  Nature Snowman

# 81
  • Мнения: 21 669
 Risha, много хубав ти е Снежкото!  bouquet А от какво го направи?

 wel , с помощта на каква магия видя тортичката на Гали? newsm78 Как ли не опитвах, не ще и не ще да се покаже........  Cry

# 82
# 83
  • София
  • Мнения: 2 078
Извинявам се, че се намесвам, но тортичката на Гали е много сладка и за да я видите, просто в линка на снимката сменете "profile" с "album". Аз така я видях.

# 84
  • Мнения: 21 669
Извинявам се, че се намесвам, но тортичката на Гали е много сладка и за да я видите, просто в линка на снимката сменете "profile" с "album". Аз така я видях.

dimitrina73, благодаря ти, че ме „светна” , не го знаех тоя номер.  bouquet

 "Гали" , тортичката е наистина много сладка, предполагам и в буквален смисъл.   bouquet


# 85
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Честита нова 2008!Желая на вас и семействата ви много щастие и успех през годината.      newsm44      
     Wel-  публикациите от 30.12 са изместени в заглавната стр. на 18линк(цветните)15стр.   

Последна редакция: чт, 03 яну 2008, 17:59 от Elena Kostova

# 86
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Гли, тортата е много готина! Много ми хареса! С какво рботи за да е такова бяло?

Пепи и твоя снежко е готин много реален!  bouquet

# 87
  • Мнения: 505
Gali,  бравос ! Много е сладка.   bouquet

# 88
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Гли, тортата е много готина! Много ми хареса! С какво рботи за да е такова бяло?

Пепи и твоя снежко е готин много реален!  bouquet

Мими, аз нямам снежко. Не съм правила торта от Коледа (когато направих Коледна звезда)  Wink
Снежкото е на Risha

Предполагам Гали е работела с готова моделираща маса. Също снежно бяло се постига с бели маршмелоуз-ки  Simple Smile

# 89
  • Габрово
  • Мнения: 316
Благодаря ви, момичета. Работих с моделираща маса, направена от глюкоза, желатин, маргарин и пудра захар. До сега веднъж правих марципан Варна за рождения ден на дъщеря си. Беше сполучлив опита, но втория път (т.е сега) не ми се получи, а се разтече като на доста от вас. Затова направих този вариант с глюкозата, който се оказа много сполучлив. Препоръчвам ви го.

# 90
  • Мнения: 3 778
Момичета, аз се отказах от голяма триетажна торта (ще бъде само на два). Вчера изпекох блатовете от рецептата на Торта Татяна, но сега съм в чуденка за крема. Дали може с два вида крем да се направи?

А има ли такива които са я правили - тези блатове ще понесат ли тежестта на захарното покритие?

Май много въпроси станаха - ама до час трябва да започна крема

Mога да ти помогна донякъде в отговорите.
Правила съм я два пъти. Първият път станаха 3 блата, между тях мазах с растителна сметана за разбиване Хопла или Халта - това беше и едни от първите ми опити с торти, но днес вече знам НИКОГА да не използвам Халта или Хопла. Препоръчвам го и на теб.

Ето каква беше първата Татяна, не съм я украсявала изобщо, но се вижда малко разреза:


На Татяна-та й трябва мек, влажен крем, който да попие в блатовете и след 24ч престой - задължително! - тортата става вълшебна.
Вторият ми опит беше вече сполучлив - излязоха ми 5 блата, които слепих единствено и само с разбита млечна сметана Президент - отидоха ми 500 мл.  Този втори опит покрих със моделираща маса, но без особено тежка украса отгоре, само цветенца имаше....Блатовете са много сладки и това се компенсира със сметаната Президент. Да, тя е по-скъпа от другите варианти, но си заслужава Simple Smile

Ето Татяна-та с моделираща маса, правих я април 2007, снимката ще отвори страница в албума ми - там има и разрез на тортата:



Надявам се съм полезна  Simple Smile

# 91
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 444
Ето моята новогодишна тортичка

Вътре е пандишпанен блат + муса на Танита, половината с печени лешници, другата с шоколад и малко нес кафе.

# 92
  • Мнения: 1 069
Тането, благодаря за отговора, но за съжаление беше вече късно.

Тортата ме измъчи доста (нищо не ставаше така както исках - и правех неща като че ли някой ме бие през ръцете - кошмар) - станаха 3 сравнително тънки блата (нарочно) и 2 малки. Цветенцата са от Маршмелоу. Крема е Пудингово-маслен смесен със заквасена сметана. Дано не е много тежка - утре ще разбера резултата. Тортата е за колега, който прави 50 години. Ето го резултата (не знам дали ще има снимка с разрез)





Дано я харесат. Мисля и аз да я опитам че да преценя дали крема става за тази торта или не!

Гали, тортата ти е страхотна!

# 93
  • Мнения: 1 271
NellyDi , дано да го прочетеш преди утре-тортичката е много оригинална, само едно нещо имам като "забележчица"-добави още зелени листенца около цифрата 50-за да изпъкне още повече, ако искаш.Мисля, че ще стане супер.Иначе замисъла е страхотен!   bouquet А изпълнението също е на ниво!  Hug

# 94
  • Мнения: 505
 newsm20 Nelly Di Браво! Как няма да я харесат! Разкошна е !

# 95
  • Мнения: 5 076
Това е моята опростена откъм украса торта за рождения ден на мъжа ми. Откраднах идеята от форума, дано авторката се радва, че е нечие вдъхновение.

# 96
  • Мнения: 419
Честита 2008 година.Много здраве и усмивки да ви съпътства.
Да ви питам,какво бихте ми препоръчали за 53 годишна жена,и друго иска ми се да направя и шоколадов блат от доста време но ми се иска да малко като на негърче и незнам дали на пандишпановия сложа само какао как ще стане.
За нова година направих торта но не съм я украсявала много а и забравих да я снимам.

# 97
  • Мнения: 972
Mucunka, направи кекса негърче  Hug той е достатъчно шоколадов.

# 98
  • Мнения: 2 282
За много години, мили момичета! Страхотни красоти сте направили, докато ме е нямало...

Един въпрос леко оффтопик - как сте с килограмите? иска ми се да знам честото тортоправене може ли да се отдели от честото похапване и повечкото килограми?

# 99
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
За много години, мили момичета! Страхотни красоти сте направили, докато ме е нямало...

Един въпрос леко оффтопик - как сте с килограмите? иска ми се да знам честото тортоправене може ли да се отдели от честото похапване и повечкото килограми?


Облаче, преди празниците не се бях теглила, но бях около 45- след Нова година се претеглих и резултата е 46кг.
Но едва ли е от тортите. Все ощр корема ми е подут от угояването покрай Коледа и НГ.

# 100
  • Мнения: 3 861
За много години!!!

Невероятни сте, както винаги сте сътворили вълшебства!!!

Аз за Нова година нищо не съм правила, бях на работа, но за Коледа правих торта снежен човек. Срам ме е да я покажа на фона на вашите красоти...

Сега за Ивановден Калоян ме изправи пред ново предизвикателство. Попитах го какво торта иска и той ме заби с изказването "каручка с лисичка". Така ми се пада, като задавам въпроси. Сега обмислям как да я направя... newsm78

# 101
  • Мнения: 1 069
NellyDi , дано да го прочетеш преди утре-тортичката е много оригинална, само едно нещо имам като "забележчица"-добави още зелени листенца около цифрата 50-за да изпъкне още повече, ако искаш.Мисля, че ще стане супер. Иначе замисъла е страхотен!   bouquet А изпълнението също е на ниво!  Hug

Силрай, за съжаление влизам чак днес и то след празника. Да си призная и на мен ми седеше някак "постно" точно около цифрата, слагах, махах листенца - никак не ми хареса и накрая я оставих така. Замисъла ми беше коренно различен, но не успях да се справя и замаскирах положението със сметана. Определено мога да кажа че пудинговия крем "Сметана"  на д-р Йоткер е перфектен за тази торта в комбинация със заквасената сметана стана страхотно. Всички много я харесаха - и на вид и на вкус! А рожденника просто онемя  Laughing
Ето и разрез:

От първия етаж -            От с втория -

denny_k, благодаря  bowuu

Един въпрос леко оффтопик - как сте с килограмите? иска ми се да знам честото тортоправене може ли да се отдели от честото похапване и повечкото килограми?

Аз хич не обичам сладко и торти, но ми доставя невероятно удоволствие да ги правя  Wink В момента съм 4-ти месец след раждането на малките юнаци и съм си почти на предишните ми килограми 49кг (2кг още не мога да сваля, ама и не държа да го правя)

zdd-g, тортичката ти е страхотна.  smile3501 Как направи шарените листенца? С омесване на 2 цвята тесто ли?

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 19:27 от NellyDi

# 102
  • София
  • Мнения: 2 671
Един въпрос леко оффтопик - как сте с килограмите? иска ми се да знам честото тортоправене може ли да се отдели от честото похапване и повечкото килограми?

За килограмите не знам, че ми е без батерии кантарът, но кр. захар заби 9  Rolling Eyes и май ще напусна по-задълго редиците на активното правещите торти  Cry

# 103
  • Мнения: 1 271
Доня Коприва ето ти показно как се прави каручка, а за лисичката ще се поразтърся още и ще ти дам линк

http://picasaweb.google.com/mabelme/Chocolate/photo#5076262466246371218

# 104
  • В кошера...
  • Мнения: 510
За много години, момичета!!!
Да сте живи и здрави и да тортоправите много през 2008-ма.
Ето последните ми две торти - топката беше супер, другата е строителна площадка. И тъй като правих 3 торти за нова година, вече накрая се измъчих доста. Готова е моделиращата маса и при двете. Обувките са пластмасови от друга торта, както и строителният работник е конструктор - ако някой пита. Иначе инструментите са моделирани. Имаше и кран от бял шоколад - обаче се пресече нещо и се сгромоляса.

http://images.medunkabg.multiply.com/image/3/photos/4/600x600/25 … amp;nmid=21323541
http://images.medunkabg.multiply.com/image/3/photos/4/600x600/27 … amp;nmid=21323541

# 105
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Медунке добре си се справила браво  bouquet

# 106
  • Видин
  • Мнения: 7 018
обаче се пресече нещо и се сгромоляса.



оХ, това много ме разсмя  Laughing Joy.

Иначе футболната торта е страхотна, строителната площадка също е много идейна, браво!

# 107
  • Мнения: 62
Добър ве4ер моми4ета,даиде ми една при4ина мле4ния марципан да не се полу4ава.Стана ми ного твърд и продължава да лепи,с какво да го доомеся,помогнете  Cry

# 108
  • Мнения: 3 861
Доня Коприва ето ти показно как се прави каручка, а за лисичката ще се поразтърся още и ще ти дам линк

http://picasaweb.google.com/mabelme/Chocolate/photo#5076262466246371218

Лелеее, страхотна е!!!

Благодаря, ще направя тортата и ще я облицовам с тези каручести елементи.
Утре мисля да забъркам един марципан Варна и да пробвам да я измоделирам лисичката...

Всъщност каручката с лисичката е една играчка на Калоян от шоколадово яйце, но той много си я обича.

А може и да се пробвам да я прекопирам каручката-играчка, не изглежда сложна, но е двуколка и е на една страна, не съм сигурна как ще се задържи тортата полегнала на една страна  newsm78

# 109
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Добър ве4ер моми4ета,даиде ми една при4ина мле4ния марципан да не се полу4ава.Стана ми ного твърд и продължава да лепи,с какво да го доомеся,помогнете  Cry

Здравей!

Как така много твърд, а пък лепи - това не е възможно newsm78

Момичета, страхотни торти сте показали!  bouquet

# 110
  • Мнения: 1 271
Доня Коприва ето ти показно как се прави каручка, а за лисичката ще се поразтърся още и ще ти дам линк

http://picasaweb.google.com/mabelme/Chocolate/photo#5076262466246371218

Лелеее, страхотна е!!!

Благодаря, ще направя тортата и ще я облицовам с тези каручести елементи.
Утре мисля да забъркам един марципан Варна и да пробвам да я измоделирам лисичката...

Всъщност каручката с лисичката е една играчка на Калоян от шоколадово яйце, но той много си я обича.

А може и да се пробвам да я прекопирам каручката-играчка, не изглежда сложна, но е двуколка и е на една страна, не съм сигурна как ще се задържи тортата полегнала на една страна  newsm78

Ако я снимаш, за да добия представа за какво става въпрос, може и да измислим нещо!Щом е за децата...

mami na deni , олио сложи ли?А вода?Да не ти е повечко сухото мляко?Затопли го в микровелето и го доомеси с малко водичка и само захар.Пробвай.

NellyDi , не се притеснявай, тортичката изглежда отлично и без добавени листенца.Важното е, че хората са я харесали.При мен важи едно правило-отвън се старай да е хубаво, но вътре да е още по хубаво!

medunka и двете тортички са много добри.Продължавай така и скоро ще настигнеш майсторките тук.   bouquet

# 111
  • Мнения: 414
Ох, не мога повече момичета.. Свалям ви шапка Simple Smile Чета без спиране от 2 часа и нещо някъде...
Резултатът е, че очите ми са на понички, но пък при първа възможност ще се опитам и аз нещо да направя! Никога не съм правила торта, но получих вдъхновение  Joy  Ако не е много грозна и смотана ще разберете и вие за нея  hahaha

# 112
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Чудесни попълнения от нови тортички!!!! Party

Ето и моята първа орхидея -

             


Рецептата е тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254390.0

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 07:33 от Atalanta

# 113
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Atalanta-Невероятна орхидея.Би ли ми казала от какво я направи? smile3501

medunka-И двете торти са много красиви.Браво newsm10

Nelly Di-Тортата е много ефектна. Hug

# 114
  • Мнения: 5 873
Atalanta ,честит рожден ден!Много здраве ,щастие и успехи ти желая!  bouquet

# 115
  • Мнения: 484
Atalanta,честит рожден!Орхидеята е прекрасна!С какво постигна този блясък? newsm59

# 116
  • Мнения: 2 282
Оoo, Честито и от мен, Аталанта! Да си жива и здрава, щастлива и обичана, все по-добра майсторка, и да се кефиш на всичко, което правиш, поне колкото на тортоправенето Simple Smile

много бърз въпрос: по коя рецепта правите медовика? По тази на Зори ли? Ако направя крема двойно, това ще глътне цяло кило сметана. И то неразбита? Или греша, количеството е за разбита сметана?

после обещавам да разгледам новите торти, че иначе ще се заплесна и няма да сваря...

# 117
  • София
  • Мнения: 2 671
Аз правя обикновен пудинг ванилия на д-р Йоткер за медовика, отива почти две дози, много се размества докато е още топло, но като се охлади кремът попива и тортата стяга добре  Peace

# 118
  • Мнения: 2 282
Аз правя обикновен пудинг ванилия на д-р Йоткер за медовика
Този, който е без варене ли? И без добавка на масло или мед? звучи много евтино и лесно Simple Smile
Язък, аз таман напазарувах материалите за крема, реших, че излишни няма да останат  Mr. Green и ако не се откажа от дългия вариант, да попитам и това - кондензираното мляко подсладено ли трябва да е?

# 119
  • София
  • Мнения: 2 671
Кремът е този с варене - не добавям нищо друго освен захар и мляко. Като изстине тортата мажа с млечно-масления на Ванчето, за да захване марципана.

# 120
  • Мнения: 266
Браво момичета!Страхотни торти!!  bouquetЕто и от мен една.Това е тортата ни за коледа.

# 121
  • Мнения: 266
И още една от рожденния ден на мъжа ми.Нямах почти никакво време за украсата и не стана както исках,но на вкус беше страхотна.Тортата е ,,Династия,,

# 122
  • Видин
  • Мнения: 7 018
Atalanta , честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива!
Орхидеята ти е като жива, разкошна е   bouquet!

Сребърен облак , можеш да увеличиш дозата само на млечния крем, той е този който попива, количеството на сметаната (разбита) запази като по рецептата, няма да има разлика. Всъшност нйната роля е "поддържаща" и овкусяваща, ако мога така да се изразя. Главна роля играе млечно-яйчния крем, защото той дефакто напоява блатовете.
Кондензираното мляко, което ползвам е подсладено, но пък аз използвам млечна сметана Президент, която пък не е подсладена. Ако сложиш подсладена сметана и сладко кондензирано мляко ще стане много накъртващо сладко  Thinking. А неподсладено кондензирано мляко, няма да ти свърши работа в този случай.

Бъхи , тортичките са много хубави, кое не и достига на украсата на втората. Че ти си направла разкошни шоколадови рози, супер е!

# 123
  • Видин
  • Мнения: 7 018
А ето и аз какво сътворих за утрешния рожден ден на племенницата ми, която става на цели 2 годинки  Grinning :

# 124
  • Мнения: 6 228
Прекрасна торта, Зори! А Йори е направо идеално моделиран!!! Поздравления за украсата - справила си се като професионалист. Надали във Видин някъде правят толкова красиви торти като твоите.

Да ти е жива и здрава племенничката! Боже, кога стана на две години това бебе?

# 125
  • Мнения: 484
Бъхи,тортата е разкошна!Ще ми споделиш ли как направи шоколадовите рози.Зори искам да съм на племенницата ти на мястото,чудесна е!!!

# 126
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Отново има страхотни торти! Браво  bouquet