Отговори
# 150
Благодаря за милите думи и пожеланията момичета! Днес станахме нормално, смених с много плач от Ива превръзката, бяха и сложили от обикновения лейки пласт и така я оскубах докато го отлепя, милата на това болезнено място, сега вече всичко е наред, сложих голяма превръзка с хипоалергенен цитопласт. Естрелка конвектор е електрическа печка, за земя или стена, плоска е, с реотани вътре, с духалка и термореле, как да ти обясня  newsm78 Иначе не се загрява така че да гори, явно кожичката на Ивата си е нежна още, бебешка и за това стана инцидента. Аз пипам с ръка и не се горя. Днес раната изглежда ужасно, снощи беше зачервена и суха, днес е кафява, голяма, и сълзи, има и още един мехур, милата ми рожба...
Еелинко ама че нощ, де го лепна това чудо? Дано се оправяш бързо и това да е било последното изпълнение поне до раждането че и занапред!  Praynig Hug
Аз за няколко дни повърнах няколко пъти, ядосам ли се нещо или да се притесня и тичам в тоалетната, ама че работа.
Роси, Баленка къде сте?
Дездемонка много бебета се обръщат даже по време на раждането мила, кураж! А и както казват момичетата няма страшно, важното е да гушкаш здраво бебе после! Hug А конвектора си има стойка за стена, там е безопасен, ана ние нямаме място де да го инсталираме, а и нали все ще се местим...
Ще полегна че ми е отмаляло нещо, а после ще опитаме да излезем да направя обещания снежен човек на Ивата Peace

# 151
  • София
Мери, много непрятно преживяване. Когато детето ти не е добре имаш чувството, че свършва света. Дано  не я боли Ивчето и по-бързо да й минава!

Евелинар,съчувствам ти. Дано се оправяш бързо и не се повтаря повече!

Звездобройка на Георги педиатърката е др. Жулиета Колева от 17 поликлиника. Живот и здраве и на бебето тя ще е. Дава си мобилния телефон, винаги е идвала на домашно посещение, когато се е налагало и ни е давала без проблем направление, ако се наложи. Информирана е за новостите, ваксини и по-късно захранване, тя по принцип си поддържа по-ранното захранване, но ако майката и бебето имат желание за по-късно дава своята подкрепа. Недостатък е че по някога закъснява примерно 15мин за работа или пък си тръгва малко по-рано, но аз избягвам това неудобство като винаги й се обаждам предварително. Иначе пък ако е вирусно време, винаги е правила компромис и ни е викала на консултация в събота или неделя, когато е дежурна, за да избегнем контакт с болните. Хубавото на 17 поликлиника е, че там винаги има дежурен педиатър и ако не е на работа се обжда на колегата си,който е там. Останала съм с много добри впечатления за още една педиатърка там, мисля че пак Колева се казва и работи в съседния кабинет. Два пъти се е налагало при нея да ходим, направила ми е впечатление на много внимателна и компетентна жена.
Когато избирахме др. Колева за педиатър отидохме няколо дни по-рано да се запзнаем с нея, да си поговорим и да решим дали ще е тя. Ако проявиш интерес ще ти дам координатите й.

# 152
  • Варна
Здравейте и от мен! Честита 2008година на вас и вашите семейства! Здрави, поспаливи и неревливи бебчета на всички!
Честита нова година на всички майчета , още малко остана докато гушнем нашите сладки малки бебчета.Нека новата година ни донесе  много здраве и щастие и безпроблемно раждане да са ни живи и здрави бебоците . Ако има мами от Варна които ще раждат в АГ нека да пишат да обменим мнения .  Peace
Аз ще раждам в АГ, надявам се нормално и пак при д-р Николов. Днес звъннах да проверя дали все още повиват бебетата с пелени- ДА. Минимума е поне 3 комплекта. Миналия път ми искаха 5 и всички ги наакахме, така че пак 5 ще купя. Не ги обличали с дрехи особено зимата  newsm78.
 В понеделник ще си взема болничния за 45-те дни, само се чудя как ще се добера до центъра от нашия квартал. А ми се искаше да взема и някои неща за болницата и вече да си мътя на спокойствие.
 Лек и спокоен ден на всички!

# 153
Здравейте, февруарски отбор!  Wink
Желая на всички ви здрави и хубави бебчета през новата година!!!

Искам да ви питам някоя от вас дали има проблем с увита пъпна връв отколо вратлето на бебето си. На моята бебка й е увита вече два пъти. Иначе тоновете са и добри (да чукам на дърво) и расте нормално, но съм се притеснила сериозно... даже вече секциото не ми звучи толкова зле като чета разните истории във форума за увита пъпна връв...   Cry

На мен ми изглежда страшничко това, и може би те наблюдават лекарите, така че трябва да си спокойна. Преди време имаше момичета от нашия отбор, на които бебчетата бяха с увита пъпна връв, но се оправиха. Стискам палци да е всичко нормално с бебката ти. Praynig

# 154
  • София
Здравейте, в този мразовит зимен ден! Навън е -14. Confused
Днес бях на училището за родители в Света София. Лекцията беше за самото раждане и престоя в болницата след това. Направихме и обиколка на отделенията, нищо особено или нещо, което не знаете. Изненадах се, като ни казаха, че трябва багажа да е в прозрачен найлонов плик от съображения за сигурност. Съдържанието му е чехли, хавлия, тоал.хартия и превръзки, прибори за храна. Всичко останало се донася после от близките.
Рибче и Естрела, smile3525
Мери и Евелинка, много неприятно. Да се похвалите скоро с добри новини! newsm10
Дездемонка, стискам палци бебенцето да се обърне. newsm10
Лек ден от мен засега.

# 155
Здравейте и от мен,

отдавна не бях писала но ме нямаше в града и докато изчета всички теми Simple Smile ..

При мен всичко е добре , нямам търпение да влизам в 9 месец и да раждам , въпреки , че имам още 3 седмици. Искам да си гушкам бебчо вече!!!

Пожелавам ви на всички , много здраве през новата година , щастие и здрави бебчета февруари!
 Hug Hug Hug

# 156
mama avi, все пак ти благодаря Hug. Ще се опитам да отида поне до Делфин, Бамболино сега е доста обран, той е точно срещу нас.
Kallyna, и при мен ситуацията е много сходна, искам да раждам в Русе, и ние сме големички,  преди седмица-2 800, последно термина ми го ичислиха за 04.02, и аз се моля да си стой бебка кротка поне до края на месеца. аз може би ще пътувам другата събота,ако е рекъл Господ. И с покупкитесме мнооого назад Sad.
Днес много ме стяга коремчето, не е бозленено, но ме държи по доста време, особено като съм права.
Дали е възможно причината да е в това, че цяла сутрин стоя седнала пред компа.
Отивам  да лягам, сега сигурно ще тръгнат пък киселините Simple Smile.
Gotika_80 сега чета лекциите ти, и намирам много полезни неща,страхотно е че си постарала - благодаря ти Hug!

# 157
Здравейте момичета,
нямам с кого да говоря, а трябва да споделя с някого. И може би ми е по-лесно с вас, от една страна сте ми по-близки от всички, покрай споделянето на бременността, а от друга не ме познавате, така че не мога да ви загубя като приятелки, освен ако вече не искате да си пишете с мен.  Confused
Истината е, че ние си нямаме татко. Може да съм оставила впечатление с постовете си, че имаме такъв, но то е било защото се виждахме от време на време, явно заради бебето, а на мен ми се искаше да си мисля, че ще сме заедно и т.н. А днес ми каза, че си има друга, че приключваме окончателно, ще си даде името на бебето и иска да го вижда, но да не разчитам, че ще бъде с мен.
Много ми е зле, ядосана съм, не му искам името, нито нищо за детето. Защо се получава така, с какво сгреших? Аз го обичах. Просто нямам сили вече, искам да легна и да не стана повече.  Cry
Извинявайте, че ви товаря вас, но трябваше да го напиша някъде, дори и да го изтрия след това.

# 158
Здравейте сладки мами!

Аз сега се връщам от консултация - бебка е добре, пораснала е, но е много слабичка - 1600 гр. Карат ми се че не ям, а аз си ям съвсем нормално, в нищо не съм се ограничла! Иначе хубавото е, че се е обърнала с главата надолу, плацентата и пъпната връв са добре. Но с това тегло какво ще правим не знам. Предписа ми някакви ампули Сарженор. Някой чувал ли ги е? Тя ми каза, че те ще помогнат при наддаването на беба, но на опаковката пише, че са аминокиселини за премахване на умора?!?!? Ако на някой са му познати ще съм много признателна да сподели малко инфо! Sad

# 159
Ей Алекс, това наистина е тежко! Само ти казвам БЪДИ СИЛНА! Заслужава си заради бебето! Аз имам подобна случка преди няколко години с един човек на който не можеше да се разчита .... (дълга история)..... загубих бебето.....(дълга история)...... но знаеш ли ,  БЪДИ СИЛНА и като гушнеш бебето знам че ще ти дойдат сили и въпреки че ти е тежко и си мислиш че обичаш този човек ,  ще се справиш в името на най хубавото нещо - твоето детенце! Слънчице!
Сега си поплачи, разходи се! Ще мине! Мисли за бебето, погали корема, поговори му!

Прегръщам те силно!

Hug Hug Hug

# 160
  • Варна
Е най-накрая да ви прочета  Smile Супер Любо нещо се изложи в бурята и бях два дена без нет, за това пък добре си починах и съм изпрала бебешките дрешки, остана да ги изгладя.
De3demonka стискам палци бебока да се обърне в последния момент. Той колко време си кри пола може и сега да е такъв немирник нарочно да те тормози Wink
Мери ужасно е това което си преживяла  Confused И ние сме с конвектор, но явно е по хубава, защото специално , което ми хареса на него че няма от къде да се изгориш. Дано Ивка се оправи по-бързо  Praynig
Евелинка оправяй се и ти по скоро.Въобще мамите с проблеми и болежки по бързо да се оправят  Hug
При мен само спането е зор, но това си е нормално, наваксвам през деня Smile
За хълцането моя хълца всеки ден и ме подлудява понеже е с главата надолу, опитвам се да мърдам, да го галя но просто си минава от самосебе си.
 И аз ще раждам в Окръжна болница, Варна, сега ще се вкарам с списъка.Ходих на преглед при д-р Скочев, при който уж ще раждам - всичко ми е ОК за нормално раждане, даже с една щипка ми измери таза. Каза че ще е дребен бебок, ама аз това си го знаех  Grinning
Ох по много теми исках да се включа, но забравих. Браво на нашите първи бебоци, че растат добре и добре дошли на новите мами  Hug

Ох сега видях това което е писала alex99 Много съжалявам за това което се случва, но си мисля че сега е момента да си най-силна, защото вече не става въпрос само за теб, ами и за това малко невинно същество. Ти не си сгрешила никъде сигурна съм. Той е сгрешил и ще съжалява. Имаш ли кой да ти помага? Името щял да го даде, че за какво е едно име? Ох не знам какво още да ти напиша освен, че съм сигурна че всички тук сме с теб и ще ти помогнем ако можем с нещо  Hug

# 161
dar77, 100% е от седенето пред компютъра - и на мен така ми става, затова гледам да не се застоявам (не че се получава винаги  newsm78)

alex99, каквото и да ти кажа, надали ще е ново или кой знае колко полезно... но все пак - не съжалявай! Този човек не си струва (извинявай, но е истина) и не заслужава нито теб, нито бебето! По-добре, че се случва сега, а не когато детенцето е вече голямо, разбира и се травмира. Знам, че ти е трудно, но ще мине... с времето всичко минава. И ще видиш, ще разбереш след време, че е било за добро - ще срещнеш човек, който ще обича и теб и бебенцето и НАИСТИНА ще ви заслужава!!!

Горе главата! И не се страхувай или срамувай да споделяш - никой нема да те упрекне или обвини, а много помага!!!  Hug 

# 162
Ей сега татито ще дойде да ме вземе и отивам да ме надупчат в болницата. Поне няма да ме приемат, а само там ще поседя няколко часа, че като съм се обезводнила бебето страдало. Благодаря ви за милите думи, довечера ще пиша как съм.
АлексHug Hug Hug! Като се върна ще ти напиша нещо специално за много близък мой човек!

# 163
  • София
Алекс, алина си е права - бебчето е най-важно в момента! Бъди силна и продължи напред заради него/нея. Ние сме с теб! Кураж!
Чара, благодаря ти за инфото! Hug Аз имам една позната там, но тя е GP, а не педиатър и това малко ме притеснява! Ще ти бъда благодарна, ако ми пратиш телефона на твоя педиатър на ЛС. Още веднъж благодаря!

# 164
alex,не се притеснявай мила!аз имам приятелка която на 20 години стана майка без баща на детето си ,но в мига в който зарна дъщеря си и нищо друго не я интересуваше!сега малката е на 2 годинки и тя ми е споделяла че просто не си представя живота без нея а бащата отдавна го е отписала.дано да го забравиш Flutter

Общи условия

Активация на акаунт