Отговори
# 105
Даниела, бързо да се оправяш! Praynig
Сенди, чувала съм и аз, че с трета степен си готова да раждаш, ама нека наистина по-компетентните да се произнесат.

Оххх, момичета не ми се ражда още аз съм само в 34 седмица иска ми се да постои още поне 2,3 седмици бебко в мама  ooooh!

# 106
Здравейте мамчета! Heart Eyes
Аз съм се спряла на Света София, бившата Тина Киркова.Нямам предпочитания към определен лекар,ще разчитам на дежурния екип.Първия път останах доволна от там,само сега сигурно ще си поискам епидурална.
За козметиката - и на мен ми препоръчаха Бюбхен,ще ползвам душ-гела и олиото, а за дупето - Бочко-страхотно кремче.
С каката ползвах всичко на Джонсън и нямах проблеми, но сега има по-голям избор и смятам да пробвам и други марки.
Даниела - желая ти бързо оздравяване и дано съвсем скоро да си пак с нас. baby_neutral
Добре дошли на новите мами - леко и безпроблемно мътене им желая.... Hug...то почти не остана....
Сенди и аз съм чувала, че с плацента 3-та степен,работите вървят към раждане,но все пак ние не сме доктори и можем само да гадаем.Може пък да му се иска на бебо да се запознае с мама и тате по-бързо Laughing...

# 107
Към запознатите мами от Бургас: Какви принадлежности трябва да се носят в родилното?

# 108
  • София
Оххх, момичета не ми се ражда още аз съм само в 34 седмица иска ми се да постои още поне 2,3 седмици бебко в мама  ooooh!
Сенди, дано да си поседи бебчето още малко! Praynig А лекарят какво ти каза, тревожно ли спомена 3-та степен плацента или просто информативно?

# 109
  • sofia
Привет на всички!

За раждането - аз о т началото си ходя на ЖК в Тина Киркова, при д-р М. Генадиева. Доволна съм от нея и съответно - живот и здраве - съм решила при нея да раждам, пак там.

Момичета, благородно ви завиждам на всички, които не ходите на работа. Вече не издържам - имам болки, постоянен дискомфорт от стоене на стола по  10 часа на ден, гледане в монитора и да си вършиш отлично работата. По принцип на 18 януари ми се пада 45 дни преди термин, обаче ще си взема болничен от понеделник. Шефката ми хич няма да е доволна, отдела е в намален състав, но в крайна сметка никой няма да ми каже "Браво" за това че ходи на работа до последно и си търпя дискомфорта в къщи по цяла вечер - все по-трудно спя и нощем, през деня също не ми е добре. А сега как ме боли кръста просто не е истина - не мога да си намеря място.   Картинката се допълва и от снежната обстановка тези дни - трудно предвижване, неизчистени пътища - добре , че все още няма задръставния. Тази вечер вратите ми се бяха сковали на колата - не можах да влезна от шофьорската врата, ами едвам отворих задната - няма да ви описвам какво ми костване да се свия с тоя корем и да се добера до шофьорското място... Cry Ох, оплаках се!...

А за козметиката - малката си е мажех след баня с преварен зехтин. А за дупе единствено Бочко!

Радвам се на всички за новите придобивки - аз от  работа и къщните задължения не се и сещам да си помечтая за нещо новичко на бебчо - но така ли иначе още от преди се бях настроела да купувам като излезна по майчинство.

Иначе пейзажа е приятен - зимен - стоите си на топличко и само хубави неща да четем! Heart Eyes

# 110
  • ВАРНА
zdravi4, благодаря за инфото. Аз утре съм на ЖК при Жеков, после ще докладвам резултати.
За козметиката: още нищо не съм купила, не съм решила на каква марка ще купувам.
Варненски мами: вие от къде си пазарите всичко за бебетата?
За раждането: Аз ще раждам в Окръжна Болница- Варна. За доктор - още не съм решила на 100% кой да е.
daniela_ch, дано не стоиш в болницата. Стискам палци да се похвалиш много скоро, че си си в къщи.  Praynig

# 111
  • София

Честита Нова година, мамчета !Да сте живи и здрави, вие и семействата ви, много радост, късмет и благополучие ви желаем Grinning

Ох, като чета колкото повече наближава, толкова повече се засилват болежките при повечето от нас. Почти сме на финала, още мъничко остана.Стискам палци на всички.

На мен също ми се иска да разберем новинки от Естрела и Рибче- как са те и бебоците.

Еми Бадеми, съчувствам ти. Наистина ако можеш вземи си болничен. Заслужаваш да си по-спокойна в този момент.

За нас какво да ви кажа- много добре си изкарахме в Пловдив- срещи с приятели, разходки, пазаруване... Нова година посрещнахме там в един ресторант. Георги беше с нас до 00.30ч беше много впечатленот гърмежите и фойерверките, с глас се е смял. После го заведохме при баба му, а ние продължихме до 4ч, Това не ми се беше случвало от години Mr. Green А на всичкото отгоре и едно хорце тропнах с големия тумбак, много ме беше срам, ама пусто сърце не изтрая Mr. Green
Днес бяхме на разходка- голямо търкаляне падна в снега, а като се включи и едно съседско куче- купона стана пълен. Добре че улиците не са почистени, а само отъпкани и не ми се наложи никъде да пренасям шейната- достатъчно ми беше дето я теглих. Георги беше добре екипиран с гумените дрехи и ботуши, но аз се измокрих за нула време. По едно време му викам "Хайде да тръгваме, че съм мокра и ми е студено" а той ми вика "Няма значение, не се притеснявай, на мен не ми е студено" Mr. Green
От няколко дни пък като ме прегръща ми казва" Дай да те гушна да не ти се къса сърцето". Преди няколко дни коментиерах със съпруга ми, че като го гледам колко е привързан към мен ми се къса сърцето как ще го оставя няколко дни като ида да раждам и явно ме е чул и му е направило впечатление Grinning

Вчера гладих дрехите на бебока- повечето са от Георги- бях забравила колко са малки чорапчетата,  ръкавичките... Спомних си всяка дрешка от къде съм я вземала или кой му я е подарявал- толкова мило ми стана...

Ами това е от нас, пак ще пиша Grinning

За протокола- аз съм се насочила да раждам в Св. София(бившата Тина Киркова)

# 112
Към запознатите мами от Бургас: Какви принадлежности трябва да се носят в родилното?

Ако някой се интересува ето списъка за родилно на ОРБ - Бургас!

За майките :

2бр- нощници,чехли
1 комл.чаршафи-долен,плик и калъфка
3 бр. еднократни чаршафи
2 хавлии,- за теб
-лични тоалетни принадлежности
-чаша,вилица,нож,лъжица
-връхна дреха,чорапи
-лично долно бельо за предпочитане памучно
-дамски превръзки,нощни и лигнин

За бебо :

-бебешки сапун,бебешко олио,клечки за уши
-памперси,дрешки - ританки,камизолки,боди
-2 копл.пелени -съдържат 3 бр.
-хавлийка за баня
-биберони залагалки с кутийка

-бут.мин вода
лични документи+направление за родилно+кръвна група

Това е !

аз приготвих и мокри кърпички бебешки
20 бр.памперси -по-добре купи 3-6 кг.
и си взех и еднократни гащи - 3 бр. за всеки случай
Една мама ми каза,че било много горещо.
и подплънки еднократни за кърмачки ще си взема около - 6 бр.

Това го копирах от здравният справочник.Елеонора,ти в Бургас ли ще раждаш?

# 113
Здравейте мамчета!
Аз вчера много се бях притеснила, че не съм купила нищо за болницата и днес цял ден ходихме с бъдещия татко по магазините. Накупих почти всичко! Остава ми само да отида до аптеката!
За раждането - и аз съм се ориентирала към Окръжна - Варна, но за по-сигурно ще си ангажирам лекар. Записах си час за преглед при д-р Скочев /завеждащия родилно отделение в Окръжна/ за 07.01.2008. Ако остана доволна от отношението му ще говоря с него вече и за самото раждане. Чух, че не взема много пари. Страх ме е и искам да се подсигуря в случай, че се случи нещо непредвидено.
За козметиката - мисля отначало да мажа малката бебка с преварен зехнин. За къпане си купих шампоан за коса и тяло на SANOSAN. Имам приятелки които са го ползвали и са много доволни, защото е на зехтинова основа и е без парафин.
de3demonka - за бебчето пазарих отвсякъде, но най-много неща сякащ има в магазин "бебчо".

# 114
Моля Ви, да ми кажете как да се добавя в списъка на първа страница!
За информация само ще кажа, че бебчето ми е първо, а термитът ми е 08.02.2008г.
И да ви питам: Вашите бебчета хърцат ли? Ако хълцат галите ли си коремчетата за да се успокоят или просто чакате да спрат сами!

# 115
Даниела, дано по-бързо те изпишат! Стискам палци бързо да се оправиш! Hug Hug Hug
Сенди, и аз знам, че когато плацентата е ІІІ степен нещата отиват към раждане.
Изабела, сега си говорих с Нина кога трябва да й се обадя и да отида в болницата - каза ми, че като усетя регулярни контракции на 4-5 минути, които са по минута и болката трае около 30 - 45 секунди е време да тръгвам. Как я разсмях само, че няма да разбера, че раждам, каза, че това е невъзможно. Силно се надявам да е така. Все пак ми каза, че при раждане толкова близко до първото за 2 часа трябва да съм готова  Rolling Eyes. Силно се надявам да е права. Иначе аз живея на 3-5 минути пеша от МД, последния път го засякох като отивах дотам. Сигурно затова ми казва да си поостана повечко в къщи. За разкритие каза, че ще ме прегледа най-рано края на месеца (аз след такъв преглед реагирах с много силни контракции и ми започнаха родилните болки, така че разбирам защо не иска да ме преглежда сега).
В събота май ще ходя на запис и тогава ще питам има ли промени по списъка за болницата.
Другата седмица и аз ще вадя бебешки дрешки и ще ги пера, дано времето малко се стопли Praynig. Бебка ще е облечена почти изцяло в синьо  Wink, ваничката също й е синя.
Еми, наистина никой няма да те похвали, че си работила до последно, сега му е времето да си починеш!

# 116
  • Sofia
Здравейте, момичета! Честита нова година на ввсички и нека тя е изпълнена само с хубави мигове за всички нас! Най-после успях да ви пиша - благодаря ви за хубавите пожелания, всички сте много мили Hug, така ме трогнахте! Дано скоро всички гушнете своите мънички бебоци! (вече си е почти време за февруарки) Вече съм си в къщи, но бебка все още е в болницата и с огромно нетърпение чакам и се моля да я изпишат скоро и всичко да е наред:pray: Ходя да я виждам веднъж на ден и да я храня! Тогава съм истински щастлива, въпреки че трудно свикваме са сучем от биберон Heart Eyes Но миговете прекарани с нея са толкова хубави и минават толкова бързо и са незабравими!

Бих искала да ви попитам нещо, че от стоене в болниците не успях да се подготвя за някои неща. Как и кога трябва да си избера педиатър за детето, трябва ли да ни посети на другия ден или може малко по-късно, аз не познавам никакъв педиатър, а при личната ми лекарка не съм ходила много отдавна, направо не знам какво да правя, да си избирам някъкъв случаен педиатър от поликлиниката ли? Моля ви ако можете посъветвайте ме как да действам.

Сега трябва да ви оставям, че е време за изцеждане на кърма - опитвам се колкото мога да съхранявам за моето слънчице!Целувки на вси4ки Hug

# 117
Риб4е, радвам се, че си в къщи и дано скоро двете с Вяра се гушкате у дома! Хубаво правиш, че се опитваш да запазиш кърма. С педиатър вече трябва да говориш, трябва да те посети в къщи в деня на изписването на малката или на следващия ден. Най-добре пиши в кой район на София си и дали имаш възможност да се придвижваш с кола до по-далечна поликлиника. Аз например като родих Благун живеехме в Люлин, но си карах дребчо на консултация в 22 п-ка (при х-л "Плиска"). Но нямаше да се навия на този вариант ако не разполагах със собствен транспорт. Порови се в Здравния справочник и виж отзивите на майките от София за техните педиатри или попитай в отчетните темички на твоя квартал или район.
Доколкото знам педито трябва да работи със ЗК, консултациите не се заплащат, а се поемат от касата, както и ваксинациите (освен като в нашия случай, когато пожелахме по-скъпа ваксина). Всяко посещение на детето се отразява в картона му, то си има и имунизационен паспорт, който например се изисква когато го пускаш на детска градина. Когато педито преглежда на частно, вариант е друг лекар да води фиктивно картона на бебето. 
Dilianka, някой вече те е добавил.  Peace

# 118
 Здравейте и от мен момичета,
 Искам от сърце да ви пожелая една здрава, весела и успешна 2008 годинаTwo Hearts Flowers Four Leaf Clover  Nature Sunny Пожелавам на всяка от нас, коя януари, коя февруари или март да се радва на живи и здрави   ylinfant или  ylinfant  ylinfant
 За раждането и аз се двоумя между Селена или ВМИ. Първия път родих във ВМИ и съм доволна, с изключение на условията, но те вече са променени отделението е вече на Пещерска и казват, че разликата е голяма, така че може би ще е във ВМИ, точно защото от частните клиники при усложниния изпращат бебето или в Окръжна болница или във ВМИ.
 За козметиката поне в началото няма да използвам до 2-3 месец, ще ползвам заехтин и сапун Тео бебе така направих с баткото и останах доволна от това. След това към 5-6 месец започнах да използвам Бюбхен, включително и до ден днешен само, че вече за поотраснали деца комбиниран продукт за коса и тяло, за овлажняване на кожата използваме спициален медицински продукт френски, защото малкият ми син е с много суха кожа като мен.
 Добре дошла на новата февруарка, мама Лили.ник, желая ти леко и безпроблемно раждане, живо и здраво бебе през февруари.
 Момичета и ние се порадвахме на воля на снега и вчера и днес с малкия бяхме на парзалката в нашият парк Бунарджик, беше много весело да гледам малкия как се радва на снега вече пораснал  и осъзнаваш нещата около себе си. Ползвахме шейната на нашия тати от преди 30 години цялата от дърво, перфектна, вече не правят такива.
 Момичета пазете, се очаква се тази вечер да паднат доста температурите и утре всичко да е замръзнало, така че внимателно с разходките на вън и по възможност с придружител.

# 119
rib4e много се радвам че си добре! Стискам палци и чакаме снимки на малката ви принцеса! Ти в коя болница ражда? Доволна ли си?
За педиатър знам че в деня на изписването или два дена след това трябва да дойде у вас. Така ми каза този който аз избрах! Ти в кой квартал си. Може някой да ти препоръча!

Успех!

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт