За МАРТЕНЧЕТО таз година,само здраве,щастие и луд купон да има!

• 10 613
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
Привет мами!

НУК, 4ЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА! ДА СИ МНОГО ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И ОБИ4АНА!   bouquet   bouquet   bouquet Много хубави снимки, Иван е разкошен  Heart Eyes

Аз предпо4итам неделя 13:00 (ве4е гласувах  Peace ) 11:00 ми е супер рано за обяд, уикендите ставаме най-рано към 10 с Анна-Мария Wink. Деня ми е все едно кой ще е. Но разбира се ще присъствам когато и да е срещата  Wink

Мила  Hug ако подготвят залата за тангото няма да е преди 16:00 4аса  newsm78 Всъщност ние няма да им пре4им на подготовката Simple Smile или те заведението затварят по-рано заради тангото?

Зоуи, стискаме палци Дани да се оправи бързо ве4е. А за детската градина, еми то е нормално да боледуват по-4есто в тази възраст. За тази т.н ваксина и аз мисля 4е е бронховаксон, племенника ми го пие 4-5 поредна година и да чукна на дърво няма заболявания на дихателните пътища

# 196
Зори  Heart Eyesблазя ти в 10 най рано да ставате-аз ставам в 5.30 (най късно в 6.30)и за мен 13 часа си е вече направо вечер Joy
За Преди и След-не ходя там в Неделя именно зари тангото,така че не знам ,кога почват -все пак съм длъжна да предупредя пък и дали в Събота или Неделя не е ли все едно newsm78

Милички нещо много съм се смачкала-това Сатурнова дупка ли е,депресия някаква ли не знам
Тъпо ми е от всякъде
Преди нямаше ново заведение в което да не съм от първите посетители,нямаше постановка в театъра на която да не съм ходила,изложби,танци,умирах да съм сред хора,да съм център на внимание ,ох да не се отплесвам с други думи, нямаше вечер дето да съм си в къщи а сега и възможност да имам (покрай бавачката поне следобед)толкова съм отвикнала,че нямам енергия да изляза........................
Първо от как се омъжих намалихме драстично излизанията,сега и Б никой не го взима поне една вечер да излезем
Но наистина, до такава степен съм отвикнала,че  не ми се и иска явно одъртях ставам на 31 Sadпредпочитам да спя Sad

# 197
Мила  Hug я недей така да униваш  Naughty Горе главата, никакви депресии!  Peace

Аз сега също продължавам да излизам поне веднъж в седмицата, давам го по-кротко така да се каже.
Как ще остаряваш, просто приоритетите са ти разли4ни. Опитай се да си по4инеш (наспиш), излизайте ве4ер макар и за малко, бава4ката не може ли да остава някоя ве4ер до по-късно?

Много е важно 4овек да се разнообразява според мен, годините не са пре4ка, а пък 30-те години са страхотни, така 4е никви мисли 4е остаряваш, щом си била купонджийка просто трябва да си го припомниш Simple Smile

# 198
Мила   Hug , я не дей така да униваш! А за възраст да не чувам думичка  Naughty!
Всичко е въпрос на нагласа според мен, човек колкото по динамичен живот води толкова му се ще да е още по наситен и обратното...аз също съм така, още повече че в Дубна и няма къде да се ходи, практически няма заведения, театър. Но определено колкото повече си стоя в къщи толко по не ми се излиза.

момченцето на снимките с играчките е братовчет му на Иван, те имат 6 месеца разлика, което не пречи на Гого да го води с две кила Laughing

Хей, да ви се похваля: горд притежател съм на зимни кънки, мечта от детството ми!!! Сега ще дебна да направят пързалката (тука заливат стадиона с вода, когато е по студено и става чудесна безплатна пързалка)

много цунки!!!!

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 16:07 от nyc

# 199
Здравейте,

да ви се похваля, че съм по-добре, но ми дадоха още два дни болничен. В началото се дърпах, че си имам работа, но пък после успях да координирам  нещата от вкъщи та ще остана да се възстановя напълно. Алис също е добре  Praynig

Зоуи  Hug дано най-после с тази лекарка да го излекувате детето, какво ще рече възпалени дробчета - бронхит?! ли?

Мила, аз дето още не съм минала 30, се чувствам както описваш, тъй че не е от годините, споко  Grinning засега успяваме да излизаме вечер 1 път в месеца  ooooh!, ако стане 1 път на 2 седмици ще ми е предостатъчно. Съществен момент е да не го мислиш детето и да не бързаш да се прибираш  Laughing

Много ми се иска да дойда на срещата, мисля че вече не хвърлям бацили, ама ще видим как ще съм дотогава.

# 200
Дейзи, супер 4е сте добре с Али  Hug Как е майка ти? Какво се оказа?

А за срещата присъствието е задължително  Laughing Ина4е ще пишем неизвинени отсъствия Simple Smile

Веси, питаше ме за йогата за деца ще я пробвам в студиото на Коперник и Шип4енски проход -там ходя и аз, там имат специална йога за деца, но сега същите девойки откриха и ново студио на Княз Борис и Сливница и може да преместят до тогава йогата за деца там. Заниманията са  в събота от 12:30 до 13:00

# 201
здравейте мили4ки,то4но тая е ваксината дано да се вклиу4и Ели и да каже как им действа на неините деца.Днес определено е по добре,но продължава зверска кашлица и по4ти нищо не яде.Но поне ве4е няма температура.Дейзи да бронхит е.Аз взех да се замислям дали да не гледам Дани през деня,а пък да работя ве4ер,защото имам тази възможност,но мъжът ми неиска и да 4уе.
Мила и аз съм същата,дори и да намеря кой да гледа Дани ве4ер предпо4итам да легна да се наспя,отколкото да изляза,а преди не се спирах.Оба4е си признавам,4е ако имах възможност щях да излизам по 4есто,ако зависеше от мен поне веднъж в месеца.
Аз за спорт за Дани най ми се искаше плуване,пък и съм го водила на басейн и едвам го изкарах от водата.Оба4е и за бойни изкуства съм си мислила,онеже той ми показва някакви хватки,незнам дали от яслата  е видял или по телевизора,ама 4упи ръце,крака,4е и със звук го докарва.В старата ясла имаха гимнастика и много се изморяваш? и изпълняваше упражненията за големите,ние взехме да се 4удим дали да не го върнем пак там,4е май не е толкова студено и може би няма да се разболява толкова newsm78Утре съм на работа и  Дани ще го гледа жената на свекър ми.Айде доскоро Hug

# 202
Здравейте!
zoui, аз давам тази ваксина на Галя от 3 години. Тя много боледуваше от Бронхит (или възпаление на горни дихателни пътища) откакто я приема е определено по-добре от преди. Тази зима е боледувала веднъж и то не успя да стане бронхит а само кашлица от задна хрема, но това е понеже има 3та сливица и малко хрема да има става голяма поразия. Та с две думи съм доволна, определено се редуцираха бронхитите от това лекарство. Незнам обаче дали не е малък Дани за нея. Консултирай се с лекарката. Ваксината се казва Бронховаксом и действа и лечебно ако се приема по време на заболяване. Има схема на пиене, но тя ще ти я даде сигурно, защото е различно за различните възрасти.
Успех, дано скоро всички да оздравеят! Hug

# 203
Здравейте  Hug
Много добра идея за месечната среща, сега ще дам моят глас  Peace
Дейзи, ДГ към която съм се ориентирала е Палечка. Моя приятелка дава дъщеричката си там и е много доволна. Най важното е, че ни е в квартала, на две преки е от нас. Остава само и на Или да му хареса  Wink Ако знаеш нещо за други ДГ моля сподели, но да са в Лозенец  Hug

# 204
Момичета, помагайте!

Как става записването в ясла към момента? Мога ли да подам молба сега за след 2 месеца напр.? Т.е. да избутаме зимата вкъщи и да я пусна през април? Детегледачката ни ще ни напуска след около месец, има си проблеми жената. Утре ще ми каже със сигурност. През 2рата половина на февруари и целия март ще правим комбинации аз и мъжа ми да я гледаме. В краен случай ако не стане в ОДЗ, ще опитаме в частна ясла. Но ми се ще да опитам първо по-евтиния вариант.

Знам че много е писано по темата, аз нямам време да ровя назад и ако смятате за по-удачно, може и на ЛС да пишете. Много благодаря предварително!   bouquet

А за срещата - гласувах за неделя 11ч, но всъщност ми е безразлично кога ще е;)

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 20:08 от DessyM

# 205
Деси, в държавните ОДЗ-а приемат само то септември  Tired Пълна простотия, но е така. И аз се чудя какво да я правя от март до септември. Май отива към частна ясла за тези месеци. Подаването на документите става само по интернет. От 04.02 в 9 часа се активира системата. Но си представи какво съзтезание ще настане  ooooh! Аз съм сигурна, че системата ще забие на втората минута от претоварване  ooooh!
Казаха ми, че там където е само ясла, записването може да става по всяко време. Но аз в близкия периметър, не намерих тякава.

# 206
Зоуи, аз често си мисля, че причината, поради която боледуват децата в ДГ и ясли е воденето сутрин и прибирането вечер. Все пак това са доста изнежени деца, които излизат на следобедно слънчицу, без мъгла и т.н. и най-студените дни издивяват без разходки къщи. Сега иван излиза в 8-9... вечер се прибираме в 7-7.30, когато е най-кучешния студ... Като прибавим към това и растежа на зъбите, които е постоянен и перманентен до избиването на последните кътници и намаляването на имунитета покрай това и те нещата се събират. След боледуването на иван в началото на месеца видях, че му е избил един от последните кътници. Явно заради това му е паднал имунитета и нещата са се натрупали... Остават още 3 кътника до пълното озъбване и направо не ми се мисли... ти ако имаш възможност защо не го водиш по-късно и да го вземаш по-рано... Тоест да му спестиш най-студеното време, а все ще имаш някакви часове, в които да изкараш някой лев
За ДГ Джули - тази палечка частна ли е? Ние ще местим офиса през тази година и джани родари ще ми е далече при всички положения. Ще трябва да го преместя в някоя в лозенец или център... Но ще чакам да видя къде точно ще ни е новото офисче.
Веси, ОДЗ би трябвало да приемат по всяко време в яслата и след това автоматчно ги местят в ДГ. Проблема, който описваш е за ДГ, които не са одз или пък аз нещо не съм разбрала... Ако е само ДГ доколкото схванах детето трябва да навършва 3 в годината, в която се подават документи - тоест за нас не важи! Тоест ако някой е наясно да казва, че май всеки е чел по 1-2 странички от безкрайните теми, в които се обсъжда проблема.
Мами, на които децата ходят в държавни - по колко деца са в група? Аз имам страхотна дг през 1 блок и се чудя дали да се бутам между шамарите на 4-ти... От една страна ми е супер удобна, отзивите са добри, джани родари след лятото ще ми е на майната си, остава варианта драгалевци, ама... Май винаги е добре да съм подала документи, да е прието и аз да се откажа, отколкото да знам, че не съм пробвала  newsm78.

# 207
Герчо, за яслите към ОДЗ-а съм сигурна, че е така. И то не защото съм чела теми тук, а обикалях по самите ОДЗ-а  Grinning Поне в Младост така ми казаха. Просто това е положението. Както казах, по всяко време приемат само в самостоятелни ясли. Иначе в яслите и градините в Младост децата са поне по 20 в група. В тази, която най-много ми хареса, директорката набутвала по 28 и за това ми отказа всякакви спонсорства и т.н. Но много рядко ходят всички деца едновременно.

# 208
Веси, а ти коя ОДЗ в квартала хареса? Аз съм харесала една в Младост2, където беше частното у-ще "Дорис Тенеди" (май така се казваше  newsm78). Но на мен тепърва ми предстои обикаляне и разочарования  Rolling Eyes Да ви кажа почти съм се навила за частна ясла. А на 04.02 дупе да му е яко на тоя сървър техния  hahaha И аз хващам бас, че ще забие на 2-рата минута.

Колко струват приблизително частните ясли?

Иначе, Гер4о, може и да си права за болестите. Но то при нас ще е от къщи в колата и от колата в яслата. А и както казах, до април с мъжа ми ще правим комбинации да я гледаме. Той може да работи от къщи (ако има кой да го остави), а аз имам да ползвам много отпуска. Майка ми или баща ми и те ще се отчетат с по една седмица. Така че за месец и половина все ще намерим варианти  Rolling Eyes като няма как иначе. След април се надявам вирусите да са по-малко  Praynig

# 209
Веселяци, 28 деца с една леличка и една учителка искам да видя как ще се сборят  Joy... Ама лакомията граници няма... Тук 100 лева, там 100 лева - то пари трябва да правят... Аз лично чух едни неща, за тази уж най-реномирана, от които ми се изправиха косите. След стачка 2 месеца, дето родителите се чудиха къде да си заврат децата ги накараха да платят по 50 лева задължително дарение за компенсации за месеците дето нямало да получат заплати  Shocked.
деси, частните са около 400 - 500 лева месечно. Има и за по 1000, но там и прима е труден и толкова пари ми се виждат абсурдни. Има и такива към 260-300, ама те са тип детски клубчета по разни апартаменти, дето ако въобще ги извеждат е по балкони и квартални градинки. на мен ми е рисковано - като знам как тича моя и ми се изправя косата като чуя 6-7 деца с 2 каки на някоя площадка. За лятото повечето правят намаления. Тоест не се учи, а само се гледат, а и разходите по отопление отпадат. Лично в джани родари май няма намаление, но драгалевските, които съм била има и то до цени 260-300 лева. Транспорта е отделно - около 160 лева месечно или 2 евро на посока. иначе и иван е от вкъщи в колата и от колата в детската, но едната отсечка е 50 м, а другата е поне 300 м през целия двор и като духа е убийствено просто.

Общи условия

Активация на акаунт