Асистент за независим живот

• 104 679
  • 316
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!Искам да попитам ако някой знае нещо - майка съм на 18 годишно момче с ДЦП тежка форма,не ходи,не говори,има парциални пристъпи,от няколко години напуснах работа,за да се грижа за него.От тогава съм или на  някаква програма за личен асистент или на борсата.В момента съм по Европейската програма към общината и договорът ми изтича в началото м.март 1012 година.Разбрах,че по тази програма назначения от общините няма да има.Дали някой знае нещо за Европейската програта за тази година-дали ще има,и ако не  е към общините,кой ще работи по нея.Това е много важно за мен,тъй като пенсията на синът ми и паратите от някаква програма са единствените ни доходи,тъй като живеем сами.Благодаря ви!

# 196
 Момичета,току-що ми се обадиха от БСУ - то.Пригответе си бележки за рехабилитация,логопеди, и другите дейности /без училището/ с допълнена информация,че дечурлигата са записани да посещават и през 2012г. и ги представяте с отчетите за януари.Иначе щяли да ни ги отрежат като брой часове.
  За майчето,което питаше за куриерската фирма-аз го получих с STAR POST.
 Успех на всички.

# 197
  • в края на града
Е, аз точно утре ще пускам обжалването за точките... Сега пък искат пак същите бележки... Е как да ми я пуснат такава бележка хората, като повечето места, където ходим са си частни фирми и си плащаме на посещение??? На мен ми е по-лесно фактури да им нося за тези посещения от колкото някакви бележки! Ако не е някаква държавна организация (където записването да е примерна за уч.година и е безплатно), как могат да ти издадат бележка, че детето ще посещава цяла година? През няколко месеца бележки ще им събирам, че си нямаме достатъчно проблеми... Има адреси, има телефони, има мейл адреси, има сайтове на бележките ми да си ги проверят!!! Не са ми се обаждали на мен, сигурно като подавам жалбата утре, ще ме ядосат... (досега съм писала жалба, която да изглежда що-годе юридически обоснована) ... Не че няма пак да им ги събера, и ако много ме нервират утре и повече от първоначалните ще им събера...
 megaly, аз ще обжалвам часовете, мин. година не ги обжалвах (тогава драстично ги намалиха от 164 на 117), нямах нерви и време наистина, сега, при положение, че два месеца им събирах документи и всичко е обосновано и документирано -ще обжалвам, писна ми от бюрокращини и имитиране на дейност, уж в полза на хората с увреждания...
 nella_, STAR POST е куриерската фирма,  megaly вече е писала, безумно нелюбезни по телефона, тоест, когато се обаждаш бъди резервирана и настоятелна...
Vakata88, писах ти на лично, задай въпроса си към линка, който пратих, дано помогнат там с повече инфорация.

# 198
Пригответе си бележки за рехабилитация,логопеди, и другите дейности /без училището/ с допълнена информация,че дечурлигата са записани да посещават и през 2012г.
Има нещо такова. На мен ми казаха да го има в текста при подаването на документите. Всички, които ми издадоха бележки, бяха доста възмутени, че трябва да обещават такова нещо от името на клиента си за бъдещ период.
Иначе часовете като че ли ги смятат в някаква връзка с възрастта на децата. На по-големите са дали по-малко часове.

# 199
  • София
Не мисля, че възрастта е бил решаващ фактор, знам ли!
Може ли някой да каже кога трябва да отидем в социалните за подписване на договорите?

# 200
Вчера ходих до социалните да ги питам какво става с тия договори да не изпуснем някакъв срок и те ми казаха че след 15 ти щели да се обаждат на всеки кой кога ще ходи да подписва договора.

# 201
Вчера ходих до социалните да ги питам какво става с тия договори да не изпуснем някакъв срок и те ми казаха че след 15 ти щели да се обаждат на всеки кой кога ще ходи да подписва договора.

Аз днес ходих да си взема от тях таблица и декларация. Договорите не били готови. И на мен казаха, че ще се обадят, когато са готови. Така че чакайте търпеливо Praynig

# 202
Здравейте ,моя близка подаде през февруари документи по тази програма ,казаха и ,че е почти невъзможно да я включат в прогарама-не ,че не отговаря на изискванията а квотата била запълнена.Искаме да попитаме ,ако и откажат включване в програмата ще я информират ли?

# 203
  • в края на града
jizabela, едва ли ще се обадят... поне на нас никой не се обади, класирани ли сме ли не, трябваше да проверяваме на място....

# 204
  • София
Здравейте!
Днес научих случайно за тази програма, попрочетох отгоре от горе и се омотах тотално. Ако ми помогнете с въпроси, ще съм ви благодарна.
Та, кога се подават документи за кандидатстване?
Синът ми е на 3 с 90% с придружител ТЕЛК. Имаме ли право да кандидатстваме въобще?
И има ли значение диагнозата?
Благодаря предварително   bouquet

# 205
Детето трябва да е навършило 5 г. за да кандидатствате и се кандидатства септември и октомври. Има въпростник, от отговорите зависят точките, но тази година под 50 точки не можаха да се класилат. Много е тъп въпросника защото това което вдига точките над 50 е дали се посещава нещо: училище, работа, детско заведение, а повечето хора които имат нужда от придружител не посещават нищо.

# 206
Много е тъп въпросника защото това което вдига точките над 50 е дали се посещава нещо: училище, работа, детско заведение, а повечето хора които имат нужда от придружител не посещават нищо.
Всъщност идеята на програмата е да подпомогне хората, които наистина се интегрират социално. Затова е направено така.
От друга страна, конкретно за децата, кой родител ще си държи детето вкъщи, ако то е “във форма“ да се интегрира. Някои деца наистина не могат да ходят на ДГ и училище. Надявам се да има други програми за тях.

# 207
  • София
Малко дискриминационно ми звучи възрастта специално...

# 208
За възрастта не ми е ясно защо е така. Когато моят син беше под 5г., програмата изобщо я нямаше.

# 209
  • София
За възрастта не ми е ясно защо е така. Когато моят син беше под 5г., програмата изобщо я нямаше.
Ще следя и ако има ново набиране на документи ще попитам. Каква е разликата в нуждите на едно 4годишно и едно 5 newsm78 Пък Комисията по дискриминация ми е близо...а септември се очертава мнооого сложен ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт