Асистент за независим живот

• 104 669
  • 316
  •   1
Отговори
# 210
Аз се включвам само да кажа, че моята приятелка не беше одобрена,въпреки ,че уж отговаряха на всички критерии.

# 211
Здравейте момичета, наближава новото подаване на документи и имам въпрос към вас, ако някоя от вас се е сблъсквала с такъв проблем ТЕЛК-а на дъщеря ми изтича на 01.10, аз съм подала документи за преосвидетелстване , но още няма известие. Предполагам, че септември ще определят дата / в най-добрия случай/, но тъй като обикновенно минаваме на две комисии ( общ телк и очен) забавянето между двата е около месец. та въпроса ми е дали има право да подавам документи със стария телк или трябва да чакам новия, който верочтно ще излезе след 31.10 и ще съм изпуснала срока. Моля, ако при някои това се е случвало да пише. Благодаря предварително

# 212
  • Варна/Белгия
Здравей те,дьщеря ми е на3г и 9 м и е с телк 100% с ЧП искам да ви попитам имам ли право да кандидатствам по програмата.Аз работя само луятото живея с майка си,която също е инвалид в ннейн жилище.

# 213
здравей  zari03 ,  при нас миналата година беше така с ТЕЛК- а , но нямахме проблем.Подадохме със стария, те си отбелязаха , че ще приложим нов. После приложихме новия и всичко беше наред,
Провери все пак кога сте за телк , защото от миналата година ги изтеглят датите по-напред , около месец преди да изтече стария .Успех

# 214
  • София
Когато последния път си подавах доклада за изработените часове ми казаха че имало промени по АНЖ и да си ги прочета на сайта на общината, но тази сутрин порових и нищо не намерих, някой от вас забелязал ли е някакви промени, и какви са те, къде можем да ги прочетем?

# 215
# 216
  • София
Ех, значи...Плачат си за жалба до комисията по дискриминация. С какво се различават нуждите на 4 годишното от 5 годишното дете? Ще се взема да ида да попитам и да предприема някакви действия евентуално Close

# 217
  • София
Ина благодаря ти, сега има да се пуля коя дума с коя са сменили, опасни са! Simple Smile

# 218
Иги,в черно са новите неща,същественото е че за деца става Асистент за независимо детство.Разделят програмата

# 219
Благодаря nella за информацията , и от социаланите ми казаха да подам документи до края на септември , докато е валиден телк-а и после да приложа новия. Дойде писмо и ни викат на 1.10. на очен телк, но след това ще ни викат на общ телк. Надявам се до края на октомври да сме минали и на двата, но незнам. Благодаря още веднъж.

# 220
  • София
Инче Да, всъщност от толкова бла-бла-бла, само това е промяната...И не можаха ли да ми кажат жените от социалната ни служба, ами: Прочетете си промените по програмата, брейййййййй!

# 221
  • в края на града
Иги, поне са те информирали,на мен нищо не ми казаха... В понеделник, когато подавам таблиците, ще питам... Сигурно отново 1001 бележки ще искат.. Разделили са деца и възрастни, само това разбрах  Rolling Eyes  Нашият ТЕЛК изтича 1.01 2013  Crazy, тоест октомври трябва да се пуснат документи, но декември е почивен (втората половина)... може би ще ги пусна още септември... И ще трябва стоически да изтърпя мърморенето на лелките от ТЕЛК-а, колко е рано, или да се опитват да ме убеждават как не можело...

# 222
Пиша ви от името на Център за независим живот – София, неправителствена, нестопанска организация на хора с увреждания. Центърът работи за промяна на държавната политика в сферата на уврежданията в България, като активно се  застъпва за ценностите на независимия живот и прилагането на социалния модел на увреждането. Ние работим за свят, в който хората с увреждания имат възможност за избор и могат да живеят независимо, качествено и достойно.

Но години наред българската държава отказва да поеме реални отговорности за своите граждани с увреждания. Тя и нейните институции непрекъснато подменят значението на понятия от рода на „услуги в общността“, „подкрепа в общността“, „деинституционализация“, затваря човешки същества в социални домове и опустошава живота им. Като не предоставя адекватните услуги за хора с увреждания, българската държава ги обрича на доживотна зависимост, на безнадеждност.

Заради всичко това, Център за независим живот – София, заедно с подкрепящи го организации на хора с увреждания,  организира в София на 24 септември, 2012 Поход за Независимост на хората с увреждания в България. Преди това, от 15 до 22 септември на две ключови места в София ще поставим урни, където да приканим хората да ни подкрепят, т.е. да обособим пунктове с листовки, брошури и бюлетини, с които се надяваме да получим подкрепата на обществото за нашето право на избор.)

ОБРЪЩАМЕ СЕ КЪМ ВАС, ТЪЙ КАТО ИМАМЕ ОГРОМНА НУЖДА ОТ ПРЕКРАСНИ, ВЕДРИ И ПОЗИТИВНИ ХОРА, КАТО ВАС, КОИТО ДА НИ ПОМОГНАТ ДА НАПРАВИМ ТОВА,КОЕТО НИЕ САМИ НЕ МОЖЕМ. А ИМЕННО – РАЗДАВАНЕТО НА ЛИСТОВКИТЕ НА МЯСТО И ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НИ ПО УРНИТЕ , ПЛЮС ЕЖЕДНЕВНО МОНТИРАНЕ И ДЕМОНТИРАНЕ НА ПУНКТОВЕТЕ (ТВЪРДЕ  ЕЛЕМЕНТАРНА ДЕЙНОСТ  )

НУЖДАЕМ СЕ ОТ ПОКРЕПАТА НА ПРИЯТЕЛИ КАТО ВАС! ЧАКАМЕ ВИ!

Ако имате нужда от допълнителна информация или от предварителна среща за доуточняване на подробности, както и за да потвърдите присъствието си, моля, свържете се с нас на e-mail: nina_nina1956@yahoo.com  или cil@cil.bg

# 223
Здравейте,
Искам да попитам за програмата "Подкрепа за достоен живот".
Някой знае ли дали ще бъде продължена след 18.12.2012г. / за периода от 2013г./
Моля ако някой има информация да помогне.

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 13:06 от Fragola

# 224
Майчета,на 20.12 излиза класирането,би трябвало да излезе и на сайта на Столична община.Да си пожелаем късмет за Рождество Христово! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт