Асистент за независим живот

• 104 677
  • 316
  •   1
Отговори
# 120
Майчета,като няма все още детски и интеграция,тези пари преведени ли са поне?Питам,щото не съм си взела все още картата от банката,та ако има превод евентуално,да скокна до там...

# 121
Няма.
Ако ги преведат ще пиша.ще проверя чак към 15 часа.

# 122
Пиша първа-има парички

# 123
  • София
Да, и аз получих първата си заплата, на 28...

# 124
Честито!Аз моята вече я изхарчих.Данъците се убийствени,удържали са ми близо 60 и кусур лева.А в договора пише,че осигуровките са за сметка на възложителя.Писна ми да се разправям,явно това е целта.
Някой знае ли какво означава този нормативно признат разход дето ти го пишат,за чия сметка е?

# 125
Честито!Аз моята вече я изхарчих.Данъците се убийствени,удържали са ми близо 60 и кусур лева.А в договора пише,че осигуровките са за сметка на възложителя.Писна ми да се разправям,явно това е целта.
Някой знае ли какво означава този нормативно признат разход дето ти го пишат,за чия сметка е?
Върху този нормативно признат разход нямаш удръжки.

# 126
Момичета,някоя взе ли парички?Социалните ми казаха от 25-ти нататък,та имам някакви насежди за днес. newsm78

# 127
Здравейте момичета,искам да ви попитам къде трябва да подам документи ако искам да се включа в тази програма,в социалните или в общината?Детето ми е на 2год. с 60% без чужда помощ,имам ли изобщо право?

# 128
Детето ми е на 2год. с 60% без чужда помощ,имам ли изобщо право?
За съжаление не.Това е програма за деца над 5 години

# 129
Здравейте, а дали може да кандидатствам за програмата, като в момента съм в другата програма и ако ме одобрят да се прехвърля  в тази?Детето е 100% с чужда помощ и има навършени 5г.

# 130
Здравейте, а дали може да кандидатствам за програмата, като в момента съм в другата програма и ако ме одобрят да се прехвърля  в тази?Детето е 100% с чужда помощ и има навършени 5г.
Мисля, че не може, защото в документите за АНЖ има точка ползвате ли в момента сходни соц.услуги.

# 131
Все повече се замислям за това, което подписахме, поне аз го направих, ама това е голяма свинщина, поредната бих казала, какво пак ли трябва да се бунтуваме, или ще загубим привилегиите да получаваме и тези трошици ли?

Аз не го подписах,само им казах,че ако падна под осигурителния минимум ще подам молба за напускане,защото и да съм и да не съм асистент пак аз се грижа за сина ми,но като не съм асистент поне ми плащат социалните осигуровки(като грижещ се за болен член на семейството) и колкото и смешна да е след време все ще взема някаква пенсия (ако съм жива де) ,а така аз без стаж-синът ми ще стане пълнолетен ще си вземе пенсията,а аз пак ще се грижа за него вече съвсем без никакви осигуровки.
Бих искала друго да попитам защо асистентите назначени на граждански договор по европейската програма независимо колко пари получават на тях им плащат всички осигуровки(разбира се поделени процентно-една част от асистента,другата от работодателя),а по тази програма се опитват да ни правят на луди калинки?

Zdravei, az dokolkoto razbiram stava duma za 2 tipa trudovi pravootnosheniq. Sega ,kogato e trudov dogovor osigurovkite se razpredelqt procentno ot dvete strani i na vas vi prevejdat krainata sled danyci suma, obache pri grajdanskite e po razlichno...poluchavate cqlata suma no po zakon vie v kraq na godinata ste dlyjni da podadete danychna deklaraciq za danyci a osigurovlite pak sa ot vas za vas ..plashtat se vseki mesec, a nakraq na godinata se izravnqva ako ima razminavaniq.Smqtam che e strashno neudachno da se skliuchvat grajdanski dogovori.Ne stiga  che se pobyrkvame ot griji po tiq deca ami i shte ni karat da snovem po NAP i danycni slujbi i da se pravim i na schetovoditeli .

# 132
Здравейте, синът ми е на 4 г. и 8 м. аутист, с 90% инвалидност, та въпроса ми е в каква програма можем да се включим.. Rolling Eyes и въобще на какви пари имаме право освен на двойните детски..?! Rolling Eyes newsm78

# 133
  • в полите на Балкана
Здравейте, синът ми е на 4 г. и 8 м. аутист, с 90% инвалидност, та въпроса ми е в каква програма можем да се включим.. Rolling Eyes и въобще на какви пари имаме право освен на двойните детски..?! Rolling Eyes newsm78

Виж тази тема, ако не намериш отговор на въпросите си задай ги там.

# 134
Скъпи майчета,успешно вадене на документите за новата година.
Моите социални ми казаха,че асистент в програмата не било работа и трябвало да се регистрирам на борсата.
От ТБ съответно ми казаха,че няма как да стане,след като имам договор.
Мистерията е пълна.

Общи условия

Активация на акаунт