Асистент за независим живот

• 104 652
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Най-вероятно ще си в листа на чакащите.

# 242
Не е вярно,че точките зависят от това до колко детето може да се оправя само. Моето въобще не може нищо да прави изцялозависи от мен. Миналата година с 54 т. бяхме в програмата, а тази година сме на края на списъка с чакащите. И цялата работа ев това че от помощното училище където ходи не ни дадоха бележка че посещава учебни заниятия, защото не била първи клас, а предучилищно. А ако ходи някъде детето на детска градина или училище има още 50 точки отгоре. И каква е логиката ако ходи някъде няма да има нужда от асистент през деня, но понеже ще има повече точки ще му се полагат. Атова дете което не ходи никъде, не просто защото родителите не искат да го дадат а просто защото никъде не го искат, както е моят случай, и детето има нужда от някой да е до него неотлъчно, според точковата им система не му се полага.

# 243
Да за съжаление тази програма е направена за активните хора с увреждания.Въобще не гледат кой от какво има нужда  и колко грижи се полагат за децата.

# 244
За съжаление тази услуга е направена само за активните възрастни с увреждания. При тях са одобрени хора с 58 точки, а при децата започват от 80 точки.
Ако самотен родител с увреждане отглежда дете до 18 г., ходи на работа и на театър, само за тези 3 неща получава 60 точки. Нямам нищо против тези хора, но за това те получават социални помощи и заплата.
Не искам да се конфронтираме с тях, но ми се струва нередно да се одобрят 564 възрастни и само 342 деца.
Ние сме със 75 точки и сме под чертата.
Весело посрещане на Новата година! Hug

# 245
Tania Ilieva аз споделям това, което ми е казано на мен  Simple Smile. Комисията е тази, която определя точките и часовете, на база анкетите и оценката на хората, които ни взимат отчетите (правят соц. оценка- ако не бъркам термина). В комисията са 11 човека като само 3-ма са уж наясно за какво става въпрос. Другите са адвокати, общински съветници и още една група, която не помня! Моето дете също е 100% ЧП, но може да ходи (което не означава, че е самостоятелна  Simple Smile). Заради това, че ходи например на мен ми беше отказана синя зона  Simple Smile. Ние също последните години сме отрязани доста ooooh!.  Миналата година, ако някой си спомня лятото общинарите се събираха и приеха нови условия за прием на инвалиди в програмата. Тогава се заговори за отделяне на възрастни и деца, и за стимулиране на тези, които посещават центрове, рехабилитации и пр. Моето дете е от тези, на които се отказват центрове и ни мотаеха през годините, че все не сме за ТУК  Simple Smile.
Лично аз не одобрявам хората, които определят нуждите на децата в програмата (специалистите по въпроса ще кажат "Да, но няма пари!", съгласна съм). И не заради безпаричието, а заради конфликта на интереси  Simple Smile! Та когато имаше няколко "луди" да стачкуват против измененията в наредбата за прием, от опит знам колко човека се отзоваха Crazy. Та, ако някой има против му казват да обжалва! Като обжалва- му казват "Няма пари!". А лудите като ходят и отстояват уж позицията на хората с увреждания, моите уважения тези, които се оплакват си седят в къщи  Simple Smile!
И каква стана тя, накрая сме ощетени   #Crazy! Така е, няма как иначе!
Аз даже се чудя как продължават да ни държат и да ни плащат Thinking!
Не го приемайте като заяждане, аз само споделям какво знам  Hug

# 246
На мен лично не веднъж са ми казвали, че за реално гледане (24 часа) не могат да ни плащат, защото няма пари! Всъщност спора е безмислен, защото, ако решат да ни отрежат, ще ни отрежат и сме безсилни Sad!

# 247
Моля някой,ако знае да даде малко повече инфо от това,което посочвам
http://www.sofia.bg/ihu.asp?sub_open=25668
Не разбрах тази програма важи ли за лица под 18г- newsm78
Тази програма независим живот е за НЕ деца мен ме отхърлиха

# 248
Нас ни взеха,точките орязани от 96 на 82,но часовете са същите като миналата година - 156.
Не мога да разбера само,защо точките са орязани,като всичко си е същото,то така за догодина отпадаме newsm78

# 249
Нас ни взеха,точките орязани от 96 на 82,но часовете са същите като миналата година - 156.
Не мога да разбера само,защо точките са орязани,като всичко си е същото,то така за догодина отпадаме newsm78
Това им е целта малко по малко да отпаднат децата.Още от миналата година им се иска да няма деца в програмата.

# 250
Здравейте! Някой обжалвал ли е определение му часове-каква е процедурата, какво се случва? Чудя се дали има смисъл, но ме "стегна шапката" като видях как са "давали" часовете - напр. при "не може да поддържа лична хигиена от 30 до 40 часа" са дали 31  хахаха ... и така на всички-с 1 час над минимума....... а детето не мможе нищо само и това е отчетено в точките, които ТЕ са му дали- интересно тогава при каквъв случай дават мах. на часовете за съответната дейност ?!!!!!!  ........... пародия....... при до 30 часа за социални и подобряващи здравословното състояние дейности -х 5 часа...., при всички представени бележки за логопед, гимнастика и т.н......, като само гимнастиката е 1 ч. всеки ден........ Няма какво да ви обяснявам-нищо ново не се случва явно, за съжаление.........

# 251
"Замря" темата след моя въпрос Simple Smile Въпроса вече не е актуален, но аз отново се включвам с друго питане-този път относно бланката "отчет за извършените дейности..." Моля, ориентирайте ме, за първи път ми е  Embarassed- в първата графа "време от денонощието" какво изписвате- примерно от 10 до 11 ч., 12-12.30 и така ли? А в "общ бр. часове" сумирате ? а 1/2 ч. изписва ли се или на кръгъл час? Изобщо как процедирате-разпределяте общия брой отпуснати часове на 31 дена, спазвате в изписването по дни горе-долу отпуснатите часове с/о програмата на детенцето или как? Примерно ако има 62 часа/нарочно часове извън програмата посочвам/ -31 дена по 2 часа ли ще отбележите или дни с по 1, дни с по 2, дни с по 1/2 час ще запишете, спрямо натоварването на детето и отпусканите часове по дейности? Надявам се да се включи някой........ Може и на лични...

# 252
E, и втория въпрос вече не е актуален Laughing Явно просто съм приела нещата по-сериозно/детайлно Simple Smile/ от необходимото Wink Стига ми вече писане тук  Mr. Green Успешна година на всички мами и малчовци!!!

# 253
  • София
E, и втория въпрос вече не е актуален Laughing Явно просто съм приела нещата по-сериозно/детайлно Simple Smile/ от необходимото Wink Стига ми вече писане тук  Mr. Green Успешна година на всички мами и малчовци!!!
Не съм отваряла скоро темата
Аз часовете винаги ги пиша кръгли, не на половинки, така ме помолиха жените, които приемат документите.
Добре е да се напише примерно от 15 до 20ч, тоест пет часа. Стига през това време наистина да си с детето, а не да е на училище примерно. Моето дете е до 15ч на училище и затова си пиша винаги от 15 до 20ч или там до колкото се налага, за да си напасна часовете.
Но това сигурно вече си го разбрала като си предавала отчета. Hug

# 254
пълен майтап! Sunglasses уж януари бяхме от чакащите 9-ти поред..сега на второ класиране са включили 8 човека, а ние вече сме 29?! Crazy защо така??! то по тая логика никога няма да ни дойде ред, ако постоянно слагат хора пред нас...дошли от някъде..  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт