СЕПТЕМВРИ е далече още... тогава ще сме с бебенца разкошни!

• 13 330
  • 277
  •   1
Отговори
# 120
Хм, аз съм казала на целия свят. Още преди да се вижда нещо в матката вече цялата рода знаеше, после приятелите, после всички, които празнуваха с нас на Нова година... абе аз не мога да си мълча Heart Eyes Изобщо тези неща не си ги премълчавам - това са толкова хубави новини че е добре да се казват Grinning
А, за кърменето всички ще участвате Mr. Green Просто няма как. Като се видим на живо ще разберете Wink Запознати твърдят, че мога и Пеньо (от Биг Брадър) да накарам да кърми Mr. Green Така че... както се казваше в един виц - "Къде ще бягаш, Кума Лиске?!" Wink
Вечернчкеее, и до немско ще дойда, ама никакъв фронт няма да сдадеш Hug

# 121
Благодаря ви за милото посрещане- откакто съм във форума, благородно завиждах на бъдещите майчета, че си имат темички за обсъждане; двете дечица ги родих и отгледах без БГ-Мамма (всъщност БГ-Мамма се появи два месеца след Зори  Laughing).

Родила съм и двете си деца при д-р Власова, като втория път тя наблюдаваше и бременността ми през цялото време. Имаме служебен абонамент към МЦ "Св.Пантелеймон", където тя преглежда, и смятам и този път да бъда при нея. Тя е невероятно внимателен, хубав човек и отличен специалист. Раждах в "Майчин Дом" с уговорка тя да ръководи раждането. Първият път тя все още работеше там, вторият вече беше пенсионирана, но имаше споразумение с Майчин дом и ръководеше отвреме-навреме ражданията. Утре ще се видя с нея и ще разбера как е положението сега, но много ми се иска пак да съм с нея.

Alisa74, тъкмо днес си мислех, че когато бях бременна със Зори, макар  тя да беше планирана, пак се страхувах как ще се обърка животът ни. Синът ми беше на 4 години и колкото и да е, грижите бяха много по-малко, бяхме посвикнали на по-голямо дете. Зор си беше в началото, но пък и много по-лесно и по-забавно, отколкото с първо дете. Сега ще си имам вече  двама помощника.  Party

Засега тази ми бременност си протича по същия начин, както и предишните- без гадене и неразположения. Промяна във вкусовете не намирам, апетитът ми все още си е нормален, даже ми се яде по-малко отпреди.

Чакам с нетърпение утре да чуя какво ще каже Власова и дали ще може да потвърди със сигурност бременността ми.  Peace

Hug и аз съм при доктор Власова Simple Smile ще се засичаме в клиниката Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 122
 Sisonka05, и при мен не се видя сърчице и пулс във вторник, плодния сак си беше на мястото. Гинеколога ми каза, че за 1 седм. е нараснало доста и да не се притеснявам, и аз се надявам всичко да е наред. Имам час чак за 11.02. Иначе на мен ми каза да си взема направление за проследяване на бременността  за  следващия път, доколкото разбрах, той ще ми води картона. Ходя при д-р Миков, той има частен кабинет, работи със Здравната каса, и преди съм се преглеждала при него и съм доволна от отношението му!

# 123
Асенце, до тука няма ли да дойдеш? Wink

Утре отивам да гледаме точката. Стиснете някой пръст ако ви остана.

Аз само с първата си имах доктор, щото не знаех как са нещата. Сега ще си ходя при акушерките да ме гледат. С втората само един път видях доктор, към 20 г.с. Така и сега.
Вие трябва ли да имате доктор?

# 124
Стискаме палци, нали сме отбор Simple Smile
колкото до второто - тук акушерките могат само да водят наблюдението по време на бременността...измерване, претегляне...водене на картона...поне аз не съм била свидетел на друго

# 125
Шейли, мъжът ми може и да дойде (той вече също е много запознат с кърменето Wink), ама мен за толкова време на самолет Confused ще трябва да ме приспят или да ме надрусат здраво Laughing
Блазе ви, че могат акушерки да ви следят. Тук за съжаление нещата са далеч по-докторски ориентирани Sad Въпреки, че при нормално протичащо естествено раждане дефакто докторът нищо не прави Confused Но нашите винаги си намират как да оправдаят я времето, я парите... Ще ти напраят епизиотомия (без да е нужна) и ще ти обясняват, че ако не са били те в този момент, видиш ли бебето е можело да се заклещи и никога да не излезе. или да те цепне като тиква отдолу... абе истории всякакви. Не искам да стресирам момичетата, дето им е за пръв път. В България от лекари можеш да чуеш най-страшните истории за раждане.
Но ако погледнете тук http://estestveno.com/ Ще прочетете как раждат жените, които осъзнават прекрасността на радането. Не го свързват с болка, а само с приказно усещане... А ако искате ще ви запозная с тези майки. Hug за да ви разкажат на живо колко хубаво и приказно усещане е това да дадеш живот Heart Eyes

# 126
Аз съвсем се изгубих в тая система на НЗОК, ще питам GP-то си за всички видове талони, направления, изследвания и прочие и ще споделя другата седмица.
adicted, аз пия витамини за бъдещи майки в момента, отделно и фолиева киселина. След дълги размисли дали да слушам лекаря или не, реших да го слушам. Първо, имам му доверие, второ - като си гледам начина на хранене - когато съм на работа, едвам намирам време да изям един сандвич, не ще да набавя необходимите витамини без допълнителна помощ. Като се затопли, мисля да мина на плодове и зеленчуци.

# 127
Момичета, като Ви слушам се чудя защо на мен нищо не ми казаха  да пия и не са ми назначени никакви изследвания все още. То така е човек като ходи при роднини лекари Laughing
Все още не съм се записала към нито една консултация, но мисля да го направя към Шейново.
Що се отнася до самото раждане - чувала съм, че раждането под вода било много по-леко, но се съмнявам в Бг да се предлага такова.

# 128
http://estestveno.com/ , асенце, момичета аз съм впечатлена....не само относно раждането, а и по отношение на отглеждането на деца - самата аз се старая така да отглеждам дъсщеря си, но би било чудесно да бъдем част от такава група

# 129
  • жителство на место
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА! И АЗ ЩЕ ИМАМ БЕБЕНЦЕ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ
МАЙ НА ДЪЛГО ЩЕ СИ ОБСЪЖДАМЕ В ТОЗИ ФОРУМ

# 130
Витамини и аz не искам да пия, наблягам на плодове и zеленчуци.

Колкото zа каzването... zа сега zнаят само едно приятелско семейство, там мацката е с 10 дена по бременна от мен Laughing. Ня тях им каzахме 3 часа след като направих теста(zаЩото 7 сутринта в събота ни се видя раничко да им zвъним). Днес сме на концерт с друго семейство и и на тях ще кажем. Родителите ми не zнаят, искам да им кажа след 3я месец, че да не се притесняват, въzрастни хора са. На свекърва ми не искам да каzа, че тя еzика zад zъбите не може да си държи и ще уzнае целия свят, а и ме е страх, че ако стане нещо и zагубим бебето таzи коzа пак ще почне да настройва всички против мен, както вече го е правила неведнъж. Така че и тя ще уzнае някъде към 3я месец (ако само от мен zависеше, след раждането, ама айде мир да има в къщи).

Колко много сме на преглед на 11.02 Hug.Дано да бъка след това от добри новини.

Lucicity, какво подводно раждане, във вода. Щях да падна от смях, като си се представих със шнорхел раждаща. Не се сърди, това е на майтап. Вечерница има опит, тя ще ти раzкаже.

# 131
Ох Geri!Уби ме от смях, ама аз въобще не се бях усетила. И като прочетох за шнорхела и така се изхилих  Laughing
Еми то във вода ама корема не е ли целия под водата? Аз това имах предвид Grinning

# 132
Здравейте,днес следобяд разбрах че съм бременна,записах си час при доктор в понеделник.Изчисленията ми по стандартният метод са за 26 септември.Първата бременност бях определена за 25.09. Mr. Green
Темата е страхотна поздравявам ви Hug

# 133
Ще се опитам довечера да добавя всички нови мами Hug Само да кажа, че в Тина Киркова вече предлагат водно раждане. И имаме доста форумски мами, които са родили там. Доста-доста, поне около 5 със сигурност Grinning

# 134
На свекърва ми не искам да каzа, че тя еzика zад zъбите не може да си държи и ще уzнае целия свят....

Гери мило, при мен точно така стана...първо се ядосах, но после си казвам нека всичко да е наред само, другото не ме интересува..
Добре досхли на новите септемврийски коремчета  Hug Лека бременност и мнооого положителни емоции  Heart Eyes
Аз съм на първи преглед,чак другата седмица..едно въпросче към мамите с по-голям опит- последният м. ми беше на 12.12.2007г. По принцип ми е редовен- 25-26 дни .Как мислите в 6-та г.с ли трябва да съм вече? п.с. извинявам се ако въпросът ми е тъп  Embarassed
Лека вечер на всички  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт