Отговори
# 105
  • по пътеката
привет, след 2 кафета съм на линия! 4етох, гледах, 4атих, даже сготвих един ориз с фиде и пиле!
светле, Hug на мене да има някой да ме налага, 4е по4на, държа и накрая като снощи едни пасти4ки донесе свекъра в 23.00, предишната ве4ер мъжа ми, семки и сникерс! ей, не ми мислят доброто, да знаете!казах му в4ера не се сърди, за мене трябва най-хубавият десерт да стане или пъжола или салата или мляко! той ме гледа баш на пала4инки! #Crazy
днес ве4е сме без антибиотик, кашля, но е по-добре!ще я извадя малко навън , ама в4ера на терасата, тя иска сред хора, пък там пак се запо4ва с целувките! Sick #Cussing out
светле ,радвам се! муцка ни заряза за да стане готина мацка за плаж! давай по нейния пример!да се стегнем!
креми, не разваляй дисциплината с тези красоти за стомах4ето ми! bowuu  chef  bouquet
лиле,недей пита  за бебета, то ще си проли4и на подписа!  Thinking
от дани още нищо, аз й казах да си 4ака термина, къде иска да ражда преди! поне на рождения ден на самира да е! Crazy
кате ти си фелфел араби на темата! сладурка, смях се с тебе на първото кафе! добре ,4е сте с нет! Hug
да ви кажа и аз като светла мисля, 4е 4овек трябва да за4ита традициите и хората ,където отива!дори и на гости!аз нося само панталони и блузи, бодита и сакета!якенца! но това тука е нормално! не мога да нося като тях неща, просто мъжът ми ще ми се кара! една джеба имах за лятото, той направо се изриваше, но беше като въздух лека-аз я  отрязах малко отдолу и ръкавите на къси и деколтето малко отворих!така изкарах  бременността в къщи като бях!навън с ония бременните панталони!но при нас е либеро, ако бях  в друга страна, например алжир, както се канех да ходя щях да си пусна една туника в/у дънките! да не си изплюят о4ите от зяпане!така или ина4е съм разли4на  по визия от тях и им е интересно какви ги бъркам в арабията! Mr. Green
дани2 стискаме палци за вси4ко! Laughing
аз не знам арабски, знам да пиша и да 4ета горе долу, но не знам какво 4ета или пиша! толкова от класи4еския арабски в 1 клас ,който изкарах! те не се опитват да ме у4ат ,на мъжа ми мина мерка още на 10 я ден след като дойдох, имам тетрадката още! лошото е ,4е нямат търпение да ме у4ат, у4а покрай линда думи, тя ми се кара за произношение и ми повтаря като логопед -бавно от4етливо ,но накрая ми се кара пак не било така!голям провал имам с едно име р(гх)ази, ами рази тука е лудницата, ама с г си е името на брад4еда! той оба4е още помни бг  4исла от преди 6 г, с това дете определено си допаднахме от пръв поглед!залепено е за мене ,ако го оставя ,сега е ве4е младеж, де! Mr. Green
светле, много добри неща говориш и правилно-4овек трябва да мисли позитивно, да знае,4е има винаги по-лошо и да умее да прощава, приема, разбира и споделя! да оби4а хората и да вярва!от в4ера 4ета темата в клюкарника за трагедията на едно семейство! моля се за децата и си казвам дано бог е великудушен да ни опази нас, децата ми и вси4ки , които оби4ам -живи и здрави и да пази вси4ки ни от беди!амин! Cry

# 106
Привет момичета кокичета , гълъбици и сестрици , пиленца и патенца мамини и златни !!!

Вили, абе направо си кажи, че сме кокошки, какво го усукваш с пиленца и патенца  Mr. Green

Аз го ударих на работа следобяда Whistling ама няма начин.
Довечра май пак сме с гост. да не си кривя душата, ама снощи и той ни покани да ходим при него. Аз казах,че по чужди къщи не ходя, момчето много се зарадва на отговора, вика, а така, не искам жена ми да скита:) А госта седи и се чуди каква е тая извънземна и от коя анадолска провинция съм  Mr. Green

# 107
За увеличаване на кърмата аз пия сминдух, поне така разбрах се превежда фенугрик, по 2 капсули 3 пъти на ден. Ако там няма капсули, може просто да си слагате в чинията с яденето по една щипка сминдух. Също започнах от днес да пия лактогонен чай който съдържа към 5 билки, и се запарва по една супена лъжица в 300гр вода и се пие 2-3 чаши на ден поло час преди хранене, т.е. на гладно. Много сън, никакъв стрес, много почивка и добро хранене. Като храна помага на кърмата въглехидратната храна, което е ориз, овесени ядки, жито, царевица и тн. На мен най-добре ми действа сънят. Като поспя дори един час през деня се събуждам с препълнени гърди. Успех!  Hug

# 108
За увеличаване на кърмата аз пия сминдух, поне така разбрах се превежда фенугрик, по 2 капсули 3 пъти на ден. Ако там няма капсули, може просто да си слагате в чинията с яденето по една щипка сминдух. Също започнах от днес да пия лактогонен чай който съдържа към 5 билки, и се запарва по една супена лъжица в 300гр вода и се пие 2-3 чаши на ден поло час преди хранене, т.е. на гладно. Много сън, никакъв стрес, много почивка и добро хранене. Като храна помага на кърмата въглехидратната храна, което е ориз, овесени ядки, жито, царевица и тн. На мен най-добре ми действа сънят. Като поспя дори един час през деня се събуждам с препълнени гърди. Успех!  Hug

ве4е изпих 3 кутии от този чай на HIPP,но не виждам разлика  newsm78,но за съня съм съгласна,ве4ер ако не се събуди 3-4ч,сутринта съм готова да кърмя тризначета bowuu
някои друг да знае нещо?  Thinking

# 109
Ох, момичета вярно, че трябва да се прощава, ама на мен много ми се събра. 2 бременности изкарах с истории и злобари наоколо. То не бяха изказвания, че те като били бременни чистели и готвели както когато не са бременни, демек с големият корем не се изморяват въобще. То не бяха истории, че нямам кърма, че съм болна, че детето ми е болно, та ми се обаждаха постоянно хора да ме питат как сме, а ние всички здрави в къщи, а детето си папка кърма. Имам чуството че ме бяха взели на мушка и опитаха да ме побъркат, ама нъц със здрави нерви се оказах. ама ще мине доста време докато простя всичките простотии. Няма да ви заминавам повече с глупости иншаАллах, те не заслужават толкова внимание да им се обръща. Само да са ми далече от очите, и далече от сърцето ми ще са и ще забравя с течение на времето иншаАллах.  Wink

# 110
Zдравейте и от мен!
Марси аз вкусотийте пуснах с линк и изрично написах който не иска да не гледа именно за диетуващите!
Да не бият мнго на очи!
от срама днес направих един трактор на сами сега ще го "облицовам!", че го направих с розов крем и е кофти розов трактор!
като го направя ще го снимам!
Сега чакам да изстине марципана варна че да почвам с пладстиката!
КАте верно си скица!
Имах още да пиша но днес е изключителко палав сами, само ме дърпа, ак не му обърна внимание направо ми бръква в очите!И го пляскам по ръцете и пак продължав,а като му се скарам и той ми се кара!
добре че докато готвех беше в стола си и от 4 бисквити направи брашно направо!Но пък 30-40 мин стоя мирно в стола!
Хайде изчезвам!

# 111
Мухсина ,браво този ти постинг звучи по ведро и убедително  Peace

Може ли те е трябвало и една доза сминдух ,за да ти се върне моралното равновесие  Joy
Но определено така ми харесваш Браво   bouquet

Лили ,каква е тази книга за магиите ,на английски ли  е   newsm78Аз пъс  мисля че Адкар сутри и вечер е достатъчно за да се предпазиш от зли очи Жалко че преди години не съм ги знаела всичките
О три години вече ги научих с децата Къде те ме учат къде аз А сега ми е лесно  пускам  си сайта сутрин когато ги събуждам и вечер когато си лягат И сурата Бакара пускам но се старая да не им преча и да не наблягвам на това ,понякога когато излизае  оставам я включена  и тн

Любенце ,съвсем забравих да ти кажа колко ти се радвам че си с предишното добро настроение  Hug

Ум Сами  голяма си кулинарна майсторка

Кате  ,вярно  е това което ти казва човека ако се мекушава  в Сирия всички ще ти оставят децата  и ще си гледат кефа Аз отначало и така съм била но после дойде мъжлето ми и ме защитава Казва няма да ми оставяте ваите деца защото ако на нея не и пречат на мен ми пречат  Sick

Деска това за колегите   hahahaПредставям си как са се чувствали  Embarassed

Жасмин   как сте Надявам се добре

Амал   и аз май като теб все ги гоня да научат нещо ново  И на Корана аз ги  карам да учат и на карате да ходят и да се учат добре
Татко им  за разлика от мен смята че момичетата трабва да се глезят докато са в къщи при нас и да си почиват ,че като  се омъжат не се знае какво ги чака  Laughing

Миленче   как са малките сладури

Мария как е малкия Зиед

Дуа  ,как сте още ли имаш гости

Бонбонке  действай че като ни видиш  махам общите снимки ,има и други освен моите деца и не е честно  без разрешение Но после ще сложа и някои от по новите

Другарче  много за малко хубавице
Кога ще се уредите с нет

Мама Мия  аз лично за увеичаване съм пиела мляко с черен чай и сън но после като добавя шишенцето ми е по лесно а и пюретата Т е  пюрета готови не съм давала  Правя си компот ,нарязана ябълка със малко захар и повърявам 5 мин След като изтине  се разбива в миксера на пюре  и давам с лъжичка  Като след две седмици добавям крушата и така един ден круша един ябълка после смесено После е по лесно с другите плодове
Моите обичаха тиквено пюре разбито с банан  или моркови,пюре  с портокалов сок

# 112
Здравейте и от мен момичета!  Hug

Ох, изморих се от четене... машАллах да продължаваме със същата скорост.  Hug

Свеар много хубави неща си писала. Много позитивно мислиш. Такива хора като теб ни трябват много особено в БГ - хора с чисти сърца като теб.  Hug Добротата, чистотата и свежестта на душата ти се отразява на външния ти вид. МашАллах все така да си!  Hug

Абе момичета къде ги четете тези  неща за извънземни (джинове) някъде из нета ли? newsm78
За Мароко и Алжир съм чувала, че се правят много магии, но да ви кажа и в БГ (особено някои турски вещици , селски, дърти  #Cussing out ) дето хабер си нямат от Ислям, а правейки се на правоверни си правят и магийки. Как ги мразя само. Не веднъж съм чувала такива истории от много близки хора. За мен тези хора са хора, които нямат страх от Аллах. Глупави хора...незнаят какво си причиняват. Преди време доста се чудех как мога да се предпазя от такива неща и да предпазя семейстовото ни, защото имахме подобни съмнения и случки  с тези магии и се бях притеснила доста. Та бях споделила на "хабибито" и той ми каза, че трябва да се чете Коран вкъщи и ми даде едни касети с Коран да ги пусна вкъщи. Но и аз  по принцип като правя Дуа, се обръщам към Аллах да пази мен и семейството ми от лоши и злонамерени хора и да ми помогне да бъда все така вярваща и все повече и повече да се увеличи любовта ми към Аллах и да бъда добра мюсюлманка.  Praynig
Каня се отдавна на ди ви питам занещо, което умувам от няколко седмици, но не посмявам, тъй като не желаете да задълбаваме в религиозни теми, но просто искам да получа отговор информативно, пък и мисля, че няма нищо лошо в това. Но ако не ви хареса и не желаете да четете за тази тема кажете ми ще се насоча към някоя от мамите от вас мюсюлманки на лични.  Hug
А това, което ме интересуваше е за Пророка ни Мохаммед С.А.С.. Докато се рових в учебника на сестра ми за 10кл. по етика и право. Имаше урок на тема религии и за Исляма също пишеше. И това, което ми беше направило впечатление и ме възмути беше, че пророка ни С.А.С. беше изобразен. А нали не трябва по принцип. И пишеше кратка информация за Него, и това което ме учуди, пишеше, че Пророка ни е боледувал от епилепсия и имал видения. Аз за такова нещо за пръв път чувам. А  и по принцип за съжаление нямам много информация и знания с религията ни.  Embarassed Исках да разбера вярно ли е че е боледувал от епилепсия или е измислица?

Лили права си за това "в" и аз го забелязвам. Но винаги когато си чета Дуа или произнасям казвам "уа", защото наситина звучи по-красиво.  Peace

# 113
Добър вечер, девойки  Hug

Хайде и аз да се изкажа, нали съм с почиващите днес  Wink Sunglasses

СветлеHug , дано Аллах ти дава здраве, на теб, децата ти и семейството ти  Praynig

Ясминке, Жасминке, как си?
Пиши, мила, как е коремчето?
Да го погалиш от леля Люба  Hug
Днес четох нещо за добрите приятели, че те са като звездите, не ги виждаш винаги, но винаги знаеш, че са там за теб!!!
Липсваш ми  Heart Eyes

Миленке, къде сте?
Ей, не стигнахте до Емирейтс  Sunglasses
Хайде, в четвъртък сутринта там.
Аз съм следобед на работа.

Мимето, и за теб става въпрос  Wink

Да се почувстват поканени всички, които могат да дойдат.
За час ще се доуточнява по-късно  Wink

Лека вечер!!!

# 114
Принцеске, епилепсията отдвна не се смята за болест, увреждаща мисленето и мозъка. В БГ има сдружение на българите, страдащи от тази болест, те се борят за равнопоставеност в живота и обществото. Предполагам целта на подобно твърдение е просто да се дисквалифицира дадената религия. Който иска може да намери нелицеприятни неща във всяка религия и да обижда светите за нея хора. Но с това си навлича бъдеща омраза. Това ли е наистина което хората искат за бъдещето на децата си?  #Crazy newsm78 Освен това незнам има ли ясни доказтелства, че пророка е боледувал от тази болест или просто се търси сензация. Като един колега преди години разправяше, че светците били болни от туберкулоза, така му изглеждали. Ами да иде да провери ако е възможноSimple Smile)))
А видения са имали повечето пророци.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 20:00 от amal

# 115
  • по пътеката
ние ходихме на гости приприятелка и с това прекрасно време , може ли да се седи в къщи!    Party Crazy
това,което вие сте преживели вкупом с арабския антураж си го имам и у нас си, като ежедневие! няма как да го избегна , живеем заедно, наоколо са си все местни!както сте го описали съм го по4увствала и аз и съм си напатила от добро възпитание и деликатност! но пък не съм допуснала някой толкова близко, 4е да не мога да спусна бариерата! освен това съм била наясно от мъжа ми още преди да тръгна към тунис! не знам за другите мъже, но моят си е наясно с все вси4ки + - на арабките ,даже по региони!понякога си мисля,4е е имал предмет в у4илище арабска психология и манталитет, а наистина имат , общество и етика, в което ги изхващах един път  в даскалото на свекъра да си говорят за брака и какви са ролите и задълженията, подготовка и тн!много интересно да ги 4уеш как разсъждават,ама те се засрамиха, мислеха ,4е ги разбирам прекалено добре! Mr. Greenособено се 4удех как стоят заклю4ени стаите, да не се влиза и да не се цапа, децата  без игра4ки и навън на двора, да не пре4ат  и правят бели! а мамите на пслетка, без плетка, ей как намират за какво да си лафят с 4асове!поне да си разменят рецепти и стратегия на кърменето и захранването ,ами те--.... без думи! Mr. Green
за магиите питахте ,то4но днес си говорех с рускинята за тези неща, много гадни има и тя ги е намирала и се съмнява за други! една бг  и тя като дойдох ми говореше за умрели животни в дрехите , горени листи и тн!лошо е, греховно е, бог да се изкаже!аз 4ета киприяновите, ама да взема да пусна за моите тази бакара!линда с коран се е успокоявала от гадно око! свекито прави едни кле4ки гори през клю4алката, 4ете по ъглите цитати някакви, не знам , но се смирна моята веднага!и да не вярваш, по4ваш да се замисляш! newsm78
мохамед няма лице, както и бог! така го дават  и в филма за мохамед, препоръ4вам го гледайте го!ако разбирате добре, нека даже без превод!ли4но аз много се впе4атлих! и има много добро развитие на идеята за християните! Peaceне може да се знае откакво е бил болен ,освен ,ако се изследват останките на профета, което няма как да стане реалност!
не знам какво е написано в сегашните у4ебници , но преди 6/7 г ,се у4еш? за религията и москето как е отвътре  с термините  , минах материала със сина ми и на мене  ми беше интересно! Peace
 лили като гледа мист, видя ли жената ,дето се молеше, какво мислиш?  #Crazy newsm78

# 116
Дезърт-не е чудно,че така пише в учебника,щом главния мюфтия издава книги,в които има груби грешки,като напр.колко такбира има на молитвата за Еид....Моите приятелки,българки четат само на английски,както и преводи на Бг от турски автори.

Образ на пророка(САУС) е недопустимо,Амал го е казала.Във филмите няма образ и актьор.

От епилепсия Мохаммед(САУС) не е бил болен.Когато е на 40г.започнал да чува тайнствения глас на архангел Джибрил и от страх треперел,изпотявал се,получавал халюцинации и изпадал в безсъзнание.Самият той предполагал,че го терзае зъл дух...Постепенно обаче схванал смисъла на чутите думи и разбрал повелята да стане посредник м/у Аллах Теаля и хората...
За тези,които не знаят ще кажа,че целия Коран е в съвършенна рима(Садж),а Мохаммед(САУС)не притежавал поетична дарба.Също има невероятна математическа подредба,когато четох за нея,ми се стори невроятно наистина  Shocked
За съжаление с превода се загубва красотата на сурите..

Свеър-на английски е книгата,,Светът на джиновете,,-суха теория,подкрепена с Коран и хадиси.Очаквах нещо по-пикантно...

Амал-какво въображение имат хората!

Марси-какво да мисля за жената освен #Crazy
А от магии се пазете,защото съществуват и са само черни..Ако намериш предмет странен,първо го унищожи,после ми пиши на лични Joy
При нас в петък хората си окаждат къщите с бахар-да гонят лошото-навсякъде мирише.Мен ми става лошо от това ухание..Даже съм припадала в църква от тамяна Sad

# 117
Здравейте, много сте писали! А, аз вчера нямах време да ви изчета и да пиша, защото първия ни учебен срок скоро приключва. Rolling Eyes

Добро утро, девойчета  bouquet
Е, ти пък Деска, не ме засрамвай сега, то е ясно , всичко сирийско е по-по-най, къде сме тръгнали да се мерим с тях Mr. Green

За облеклото пред родата, ами и българи да бяха и французу и араби, не бих си позволила да нося къси потници и поли пред свекърите. Въпрос на вътрешно усещане. Като сме с момчето съм слагала къса пола, ама пред родителите му не бих сложила, колкото и да са модерни и  либерални, така както и пред моя баща не съм се появявала с късо Embarassed Те чакат да видят някаква разголена, показваща телеса, ама много ще ги разочаровам в това отношение  Mr. Green  Баба Хамид като ме видя чак се учуди, била съм си изглеждала нормална, милия какво ли е очаквал да види  Laughing   А думите му за българките, ама тия жени какви мъже имат, да ги пускат да ходят голи по улиците Simple Smile

Пък мен като ме видят горката, с дънчици, с моряшка блузка с котенце, с чорапки с мечо Пух, как съм си прегърнала плюшените жабки  и помен за сексапил няма, а по-скоро бавно развиващо се дете   Mr. Green

Тahmine, много си забавна! Скъсах се от смях ! Joy  smile3535А онова, което твоят арабчо е преживял много ме учуди. Аз слава богу досега не съм виждала никого без бельо на публично място.  Rolling Eyes

Svear, мисля че ти си открила отговорите на всичките си въпроси. Затова се чувстваш удовлетворена и спокойна. Трудно може да те ядоса някой, почти никога. Hug

Аmal, и аз мисля, че някои арабки са изключително красиви. Гледала съм много такива в Inside the Middle East  по CNN. Има, явно и много арабки с тежък характер.  Rolling Eyes Интересно е, че си се влюбила от пръв поглед. И аз веднъж се почти се влюбих така в един...българин. Blush

Muhsina ти май си се изпатила най-зле от одалиските. Sad
Мама Миа, дано дъщерята ти по-скоро се оправи.   Hug
Принцесо, пожелавам ти скорошно оздравяване от любовната мъка.  bouquet

Svetla_zh, благодаря. Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 15:33 от Iska

# 118

да ви по4ерпя с картофеното руло което направи днес по рецепта от онзи форум-много вкусно стана,а и мъжо донесе и риба
тук още духа и вали,дано утре да се оправи времето 4е Даяна се побърква
аз религиозна литература 4ета в оригинал,но навремето съм 4ела преводи и не вси4ки бяха сполу4ливи-за съжаление
мама Миа в билковите аптеки има лактогенен 4ай,потърси дано да помогне
аз съм тук ,4е имам работа /така е като шефа е мъжо -работното време е плаващо Laughing/

# 119
  • Sofia
Изрично моля, при пускането на следващите теми да се съобразите с правилата  на форума и да използвате български и кирилица, както в заглавето на поредната си тема, така и в публикациите си, освен когато изрично не се налага ползването на чужд език (заглавие, имена, указания и пр.)
Също така ви моля да спазвате правилата за допустимите размери на изображения в подписи (макс. ширина - до 470 пиксела, височина - до 200 пиксела), аватари (макс. ширина - до 160 пиксела, височина - до 200 пиксела ) и при публикуване на мнения (макс. ширина - до 470 пиксела, височина - до 600 пиксела).
Това не е нещо ново и е валидно от самото начало на форумите и не е въведено просто защото така ни е скимнало.
Още повече, че доста от потребители с определен вид браузъри усетиха ефекта от арабския шрифт в заглавието на темата, като обратна подредба на номерацията на страниците тук.
Не е и лично, публикувам го паралелно в повечето теми тук и се надявам да има ефект.
Желая на всички успех!
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт