ОКТОМВРИИСКИ БЕБОЦИ 2008

• 15 496
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Май всички сме си със сходни симптоми. Аз мисля, че вечер повече усещам гърдите си, когато си сваля сутиена - предполагам на това се дължи, през деня само като ги притисна усещам болка. Все още нямам извънаредни апетити, но пък огладнявам като вълк отведнъж, не ми се доспива, не ми се и гади - добре съм си Hug Hug Hug

# 136
Това с огладняването и аз го имам. Не ям повече напротив, но като огладнея мога да убия човек.
Има и нещо друго, не мога да понасям месо. Без значение от какво е и колко е прясно ми мирише на мърша. Sick
И ми се гади от време на време ама не от нещо конкретно.
А и още нещо странно за мен надушвам всяка миризма от много далеч, без значение дали ми е приятна или не просто я усещам. Много странно преди мъжа ми се му миришеше на нещо пък аз се нищо не усещах , сега е точно обратното.

# 137
Здравейте и от мен, нови мами Simple Smile
аз днес не съм на работа... снощи нещо ми беше лошо и си легнах към 10 и чак сутринта до 8 спах... и сега цял ден вършея из нас да чистя....

Ариана, този линк който си го дала, само го погледнах и вече знам, че нищо не трябва да ям до края на бременността  #Crazy  особено за луканките ми стана много мъчно Sad толкова обичам домашна луканка ама няма да ям Sad... то и без това сега последния път не стана много вкусна, или може би защото съм бременна и подправките са ми силни...
уф... значи забравям за всичко което обичам и смело напред Simple Smile

ssissi и аз съм така... изведнъж като ми се доядееее и става страшно Sad и то е начесто... което не съм свикнала... по принцип винаги съм карала само на вечеря и от време на време я хапна нещо на обяд, я не... и сега съм като прахосмукачка... даже обмислям да почна да си нося в работата сандвичи и плодове... че няма кой да ме търпи постоянно да излизам да си купувам нещо Sad

В този ред на мисли... вие кога смятате да сюрпризирате шефовете си със страхотната новина? Rolling Eyes

dichi0103 ... и аз съм така Sad станала съм детектор на миризми... лошото е че предимно на лоши и все се цупя и мръщя по улиците и вкъщи... а като каза за месото и мършата... така ми мирише домашната луканка и каймата... затова май лесно ще ги откажа...а "мъжо" ще си готви сам като му се прияде нещо с кайма Simple Smile hahaha

# 138
За миризмите мога да се съглася, но пък не ми става лошо, даже днес си хапнах кюфтенца на обяд .... мммм голяма вкусотийка, и като се наям и изведнъж всичко ми се отщява Grinning
Колкото до казването, аз мисля следващата седмица след прегледа да ги светна, че с тяхното пушен в офиса много се изнервям Crossing Arms едва ще издържа, не ми пречи, но като знам какво си причинявам, откачам от яд #Cussing out

# 139
Добре, че при нас е забранено...който иска да пуши излиза навън на студа и пуши Simple Smile
аз по принцип съм непушач и винаги съм мразила като всичко се опуши.... Дрехите, косата всичко после смърди на цигари... ходиш си по улицата, покрай теб минава готин младеж или девойка и като те лъхне една миризма на цигари... и ужааааааааааааас Sad
имах даже едно гадже пушач.... не исках да го целуна преди да си е измил зъбите... все едно пепелника съм хванала да облизвам Sick...такова гадно усещане Sad
Дано всички мами, които са пушили преди да забременеят, успеят да спрат цигарите след това... Hug
уууф много се отплеснах... аз май мисля да кажа чак след като минат първите три месеца, които казват че са критични и нищо не се знае още... newsm78

# 140
 За шефката ми тя е супер човек и ме беше разбрала в първия ден когато не излязох да пуша.
При нас в офиса не се пуши и ходех на вън, но в момента като разбрах ги спрях. Е от време на време като приритам съвсем паля  Embarassed (не съм горда) но наистина ми се допушва. Но пък съм горда че от кутия и нещо на ден от раз паднах на някоя друга цигара и то не всеки ден.

А за яденето днес бях голям смях поръчах си пица със всевъзможни неща и като я донесоха из чегъртах всичко и изядох само хляба  Joy hahaha Joy hahaha Даже беше несъзнателно.  #Crazy

# 141
Аз онзи ден в работата си поръчах пица и аз я мъчих, а бях много гладнаааааа, и накрая и аз изхвърлих почти всичко Simple Smile
днес съм на тараторчеееее и ми е супер готино... нещо това кисело мляко го унищожавам за секунди Simple Smile и киселите краставички Simple Smile и киселите ябълки  Crazy
явно и аз наблягам на киселото... интересното е че обожавам вафлички, и сладичко, а сега хич не ми се дояждат Simple Smile което е хубаво, че иначе съвсем щях да се търкалям Simple Smile

# 142
  • София
Еличка, и аз съм силно изкушена от едни домашни луканки, но уви! Embarassed
Това за немитите зеленчуци ми се видя особено важно за тези от нас, които често ходим по обяд на ресторанти. Аз не бих си поръчала салата, не съм сигурна колко добре е измита  Cry
А преди малко си направих още един тест - този път Shure Check (предишните бяха Presto) и този път чертичката е съвсем видима  Hug Не се побирам в кожата си от радост  newsm44 newsm44 и нямам търпение да се похваля довечера на таткото!

# 143
Мили момичета, искам да ви питам нещо. Казаха ми, че мога да си правя доброволни пенсионни вноски и да взимам по-високи майчински. Можете ли да ми кажете (или дадете линк към тема, ако е обсъждан въпросът), ако примерно искам да се осигурявам на 500 лв. колко ще трябва да внасям. Интересуваме процентът, но в сайта на НОИ не мога да открия нищо.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 144
Severinka, и аз ще се осигурявам допълнително. Тъй че съм поразпитала.
Аз съм на един трудов договор, и ще се регистрирам в друга фирма на друг такъв.
Условието е ако на този дог. си на 8 часа другия да ти е 4 часа. Защото по закон не можеш да работиш повече от 12 часа на ден.
Както си питала за пенсионните мисля, че само с такива вноски не става. Като излезеш по майчинство държавата ти изплаща 90% от заплатата по договор.
На 500 лв. са 23% за служителя, но както знаеш има и процент който ще внася работодателя. В случай, че е фиктивно ти трябва да си внесеш и него.
Ако искаш точна цифра мога да питам и в понеделник да ти  кажа.  Peace

# 145
Да и аз мисля така да направя, трябва 6 месеца да се осигуряваш на заплатата от която искаш да получаваш 90%, после ги получаваш 9 месеца. Всеки счетоводител ще ти каже, има тема във форума: Майки бъдещи и настоящи - счетоводство Peace

# 146
  • София/Търново
Severinka консултирай се с компетентен човек. Аз знам, че са около 30%...
А аз да отчета. В матката сме. Имаме сърце, ама не бие /...нормално/. Или поне апарата не хвана неговия пулс. Обаче се очертава рискова бременност.
Специално попитах за храната. Каза всичко-стига да ти се яде. Кафето в умерени количества. "2-3, не 11 на ден".
Каза ми да пия фолиева киселина и витамини за бременни, без да упомене марка, а според финансовите възможности. Матерна каза като име. Тече проучване.
За секса каза с презерватив /да не се пренасят инфекции/ и по-полека, за да няма контракции на матката и да се изхвърли плода.
Специално отчете да се съветвам със специалист /поне личния лекар/, а не с Интернет! Така, че внимавайте на какво се доверявате. Даже ми каза да не чета.
Всички болежки са нормални. Дори сънливостта. Да уточня. Болки ниско в таза нямам. Или матката. Те са вече подлежат на внимание.
Дано съм Ви била от помощ, защото на някой това им предстои.

# 147
хммм, между другото и аз мислих по този въпрос, освен и аз да взема да се доосигуря Sad
както съм на половин работен ден, заплатата ми никак не е цветуща...
предполагам че няма нужда да се мине на още един договор, а може да се доосигуриш за да получаваш 500 лв?
ще разгледам форума за счетоводството, мерси dichi0103 и ssissi

# 148
Elichka_mama, ако фирмата в която работиш няма нищо против естествено че можеш да си доплащаш към нея.

Няма за какво  Peace Peace Peace

8Eos8, този закон за 90% от заплатата е от миналата година. Може за това да не си го чувала.  Wink

# 149
Благодаря за отговорите   bouquet Значи, обаче ще трябва пак през фирма да е. Аз не искам през мойта, защото все още не съм казала на шефовете, а мисля да го направя по-нататък.
8Eos8, желая ти успех и всичко да мине леко

Общи условия

Активация на акаунт