ОКТОМВРИИСКИ БЕБОЦИ 2008

• 15 498
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
8Eos8 - честито мила, само не разбрах защо да е проблемна бременност? newsm78 Нали сърдечният ритъм се улавя в 7 г.с., така че нормално сега да не се чува добре Thinking
Elichka_mama -  Peace
Severinka - аз не мисля да им го спестявам, значи верно има много поверия и суеверия, на които всеки вярва доколкото иска. Аз например съм чувала и двете версии, че за да мине всичко добре трябва и не трябва да се казва до 3 месец, което означава, че както го усещаш Peace Естествено ти си знаеш аргументите за това, но най-лесно е във фирмата в която към момента се осигуряваш Peace

# 151
ssissi, при мен не е въпрос на суеверие. Просто в тая фирма хората са много странни, няма приятелства и почти с никой не споделям лични преживявания. Знам, че всичките пожелания ще са от куртоазия и не желая за сега да казвам, просто искам сега да споделя момента с най-близките си, пък като дойде време ще им кажа и на тях

# 152
Момичета на мен с тези осигуровки ми е такава мъгла,че не е истина. Така се случи,че от 3-4м.не работя,сама се осигурявам - от едно място разбрах ,че мога да получавам майчинство на миним.работна заплата,от друго казват ,че нямам право на обещетения... и съвсем се ошашавих  ooooh! както и да е по-нататък ще разпитвам повече.
Сега нямам колеги и шефове, на които предстои да казвам,но разбирам момичетата,които искат да го отложат за по-натам.Съдя по това,че имам познати ,които така или иначе ще разберат,но предпочитам да е колкото може по-късно - лични съображения Wink

# 153
Първо да ви кажа, че аз като разбрах за бременноста си, веднага разтръбих навсякъде. Глупаво е да криеш нещо толкова хубаво. И защо? Поверия? Според майка ми поверието е, че колкото по-рано кажеш, толкова по-рано ще проговори бебето. Е, разбира се всеки сам си решава. Аз само споделям. Разтръбих и това с нищо не ми повлия. Изкарах бременноста за завиждане. Работех до последния момент, пушех, ядях всичко, от нищо не ми се гадеше, не съм повръщала изобщо... И в този ред на мисли, смятам, че ако ви се яде нещо, трябва да ядете. Тези статии с крайностите нещо не ми се нравят.
И да кажа на мамите, дето се тревожат от възрастта си - аз родих на 34, за бременноста казах, нормално раждане и нормално бебе. Така че няма място за притеснение, всичко е до човек, а не до възраст. За сравнение - правих изследване за Дауни с едно момиче на 23. При мен риска беше около 3000 към 1, а при нея около 200. Това исках да кажа. Не съм пример за подражание, но всичко, което споделих е факт. Hug

# 154
МНОГО СЕ  радвам за новите мами особено на Ариана и Анджи-нали сме си наборчета. Hug

# 155
Привет, сладурки  Hug
Аз се наспах и седнах да ви изчета и да споделя.
Днес излязох по-рано от работа, за да си направя кръвен тест - да съм си сигурна, че то двете чертички от Шуър чек-а не стават един цвят - все едната е по-бледа. Нищо не разбирам от резултата - HCG 278,5 mIU  newsm78, обаче мед. сестра каза, че е положителен. Изхабих и поредния тест за бременност - все по-наситена втора черта.
Нещо взех да се смахвам. Толкова ми се иска да е истина, че се притеснявам да не би да си самовнушавам и да влияя на резултатите.
За предполагаемата си бременност съм казала само на мъжа си и на майка си, а в службата - на главния технолог (за да мога да излизам от работа и да си ходя на лекар) и на колежката (за да спре да пуши в стаята ми  Mr. Green). Като се види нещо повече от чертичка в теста, смятам да кажем и на останалите, ама мъжа ми хич вече не го свърта  Joy. Много му е мерак да сподели. На мен пък ми е криво, защото когато споменах на свекърва ми, че мислим за дете, тя реагира по начин, който много ме засегна. Нещо от рода на: как така ще забременявам, та нали ще спра да работя и няма да взимам заплата. То ако беше се спряла до тук може би щях да го преглътна, ама по нова година питала сина си дали наистина е сигурен, че иска още едно дете  Sick.
Ако има начин да си бременея без тя да разбере, би било чудесно, ама няма как да стане.
Хайде стига съм ви пълнила главата с глупости. Сега ще намеря с какво да се занимая докато ми се приспи.

# 156
  • София
Добро утро момичета-кокичета!
Анджи, хвани една сопа и като подбереш свекървата...свят да и се завие! newsm29 bambam jedi fight
Вместо да предложи да ти помага с бебето, тя седнала да разсъждава върху бюджета ви! Стига теб да не те притиснява факта, че ще сте с 1 заплата по-малко - свиркай си и и гледай сеира! Всъщност първите 9 месеца ще си имаш 90% твоя заплата, така че и това не е повод за притеснения.
На мен ми е все още рано да казвам. Само аз и бащата знаем. Другата седмица ще гледам да ида и до доктора (ще бъде края на 5-та), че ме е срам да си призная от колко време не съм била на гинеколог  Embarassed и ме е малко страх дали всичко е наред.
Доскоро, момичета, аз сега отлитам за уикенда на чист въздух извън София!

# 157
Здравейте на всички!
Искам да споделя колко съм щастлива Simple Smile След няколко дневно закъснение,и приличен брой тестове  Blush най-накрая се видя (макар и оскъдна) втора червена линия  Grinning В сряда бях на лекар и вече е видна и малка черна точица... Страшно съм щастлива... защото този резултат е доста изстрадан ... безброй отрицателни тестове за бременност,безсънни нощи...

В крайна сметка се оказа завишен ПРОЛАКТИН ,изписаха ми Достинекс и така след няма и месечно приемане се оказа ,че съм бременна...а аз си мислих,че пак е поредната аномалия....

# 158
Добро утро мами.
Според калкулатора на БГ-Мама и аз трябва де присъединя към отбора на октомврийките. Изчисли ми термина за 10-11 октомври.
Все още не съм ходила на лекар, тъй като едва вчера видях двете чертички, но си мисля, че е малко раничко. Може би към края на месеца  Mr. Green
ИМам си едно прекрасно момченце, което преди няма и месец стана на годинка, но съм много щастлива от очакването на второто бебоче, защото си мисля, че 2 години е прекрасна разлика.
Пожелавам на всички нас леко бременеене и прекрасни бебоци.

# 159
Здравейте момичета Laughing
 много се радвам за новите мамчета Hug
 аз пратих моето дете при баба,че уж да си почина малко Winkдоста ми е трудно да се пазя с него,да не го вдигам,но поне за сега моят мъж е отпуска и ми помага.
 Мамчета,за теста щом има чертичка то си е бременост,дори слабо да се вижда Wink не се притеснявайте а се радвайте на хубавите мигове Peace
 Аз пък се чудя как е положението с майчинството,след като сега съм още в майчиство.Хич не съм се интересувала до сега,но трябва да се поразровя newsm78
 За хапването,и преди си ядех каквото ми се иска,само знам за морски дарове,майонеза и пастет,че не е хубаво.
Кафенце пия по едно на ден,поне    аз се ръководех от книжката на д-р.Спок и съм доволна.
  manana сега видях,че и твоето мишленце е малко,та ти дали не знаеш нещо за майчинството при нашето положение Grinning може и на лични да ми пишеш.
 Хайде лек ден за сега от мен Heart Eyes

# 160
Здравейте, бъдещи и настоящи мами!
Преди малко изпратих мъжа си на работа, кекса вече е готов, а сина ми още спи. Снощи докато се чудих как да се приспя, намерих следното: http://semeistvo.rozali.com/doktor-desi/p2869.html
Това са съвети на лекаря за първия месец от бременността. В същия сайт има и за останалите месеци. Сега вече съм наясно с придърпването и търчането до 00.
Рових се и за осигуровките и за обезщетението при майчинство. Майка ми вчера ми каза, че има спомен за някаква горна граница на обезщетението (т.е. минимум ....., но не повече от .... лв.). Е това чудо не можах да намеря, а живо ме интересува, защото доходите ми са високи и най-вероятно ще ме "резнат".
Манана, добре дошла! Изчислено по същия калкулатор, на мен ми се пада термин 12.10. Обаче аз нещо не съм съгласна, имайки предвид първата си бременност. Със сина си забременях на 1.01 (спукан презерватив), а го родих на 4.10. В момента имам съмнение за 18 или 19.01, като последната ми м. беше на 06.01. По моите сметки трябва да родя около 18-21.10, което се разминава с инфото от калкулатора  newsm78.
Желая на всички лек и приятен ден  Hug

# 161
http://www.azsambremenna.hit.bg/

това също е хубаво сайтче.

# 162
Здравейте Октомвриики на 2008г Simple Smile
Сигурно вече ви е писнало от нас Октомврииките на 2007г  Embarassed Но исках и аз да ви честитя че сте на прага на най-хубавия период в живота на всяка жена - 9-те месеца изпълнени с очакване на първите трепети на бебчето което носите, първите ритничета и раждането  Wink
Миналата година точно на тази дата разбрах че съм бременна Simple Smile Не мога с думи да опиша щастието, вълнението и след това копнежа по най-сладкото същество за мен - сина ми.
Пожелавам от сърце на всяка от вас лека красива и спокойна бременност, здрави бебета и леко раждане!!!!

Вече са ви го казали но ..... Hug винаги ние Октомврийките от 2007г сме насреща Simple Smile Ако искате сте добре дошли при нас Hug
Надявам се че няма да ни се сърдите но сигурно често ще ви наглеждаме Simple Smile Май носталгия ни гони по бременния ни период Heart Eyes

# 163
Охх, хайде пак и аз, вече сигурно станах крайно досадна. )))
Честито и на новоприсъединилите се бъдещи мами. )))
Май октомврийки 2007г още ни спохожда носталгията по това време. )))

За осигуровките и т.н. има майчино счетоводство там е обяснено много добре.
За прага на дохода, Andjy, не може да те осигуряват на повече от 1000лв, независимо дали получаваш 1200-3000лв или някаква друга заплата. И съответно обезщетението ти ще е 900лв за първите 9месеца.

За храните, не се препоръчват шпекове, луканки и т.н., морски дарове, но рибата не е забранена. Много мазни храни. )) Но нищо няма да ви стане ако си хапнете някой и друг път. )))

# 164
Здравейте, момичета! Днес ме гони някаква депресия, всичко ми е черно и само ми се плаче. Знам, че е нормално при бременните, ама не е ли още рано да се появяват такива симптоми?

Andji, това което знам аз е, че горният праг е 2000 лв. На каквито и пари да те осигуряват над тази сума ще си взимаш 90 % от 2000 лв. Аз по-сигурно обаче питай някой счетоводител, за да не те подведа  Peace
А терминът знам че се изчислява така: към датата на последната менструация прибавяш 7 дни и към тези 1 дни прибавяш 9 месеца и се получава датата на термина ти. Тоест твоят термин трябва да е на 13.10. Hug

Общи условия

Активация на акаунт