Нати, това като печено ли е отгоре? Като такова с блат и нещо като запечено сирене? Защото ядох един чийзкейк, който се готви целия... имам предвид се пече, а не е полу-суров. Та ако това е такова - искам да го пробвам

Да Асе, точно това е - не е като американските чийзкейкове, а е целия печен. Всъщност като гледам тази рецепта на Лола е нещо подобно. И тук му казват точно тварожник.
Ето рецептата:
Лимонов Kasekuchen (Cheese cake)
Подложка:
300г брашно;
125г твърд маргарин или масло;
100г захар;
1 яйце;
1/2 пак. бакпулвер;
1-2 с.л. прясно мляко;
2-3 капки есенция - ванилова или лимонена(или 2 прахчета ванилия);
Заливка:
500г безсолна извара;
2 яйца;
200г захар;
1 пак. пудинг с варене (Др. Йоткер)
500мл прясно мляко;
сока и кората на един лимон;
1/2 ч.ч. олио;
другата половина на бакпулвера;
стафиди - по желание;
Приготвяне на тестото:
Всички продукти за тестото се смесват и се меси гладко тесто. С пръсти се разстила в голяма тортена форма - 26 -28см. като се притиска от средата към стените на формата(за да се изкара въздуха), като се оставя около 1 см. от окрая на формата без тесто. Надупчва се на няколко места с вилица и се оставя за около 30 мин. в хладилника, за да се стегне.
Приготвяне на заливката:
С миксер разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, изварата, бакпулвера, кората и сока от лимона и накрая разтвореният в млякото пудинг(пудинга не се вари)стафиди - по желание!. Трябва да се получи хомогенна маса, която наливаме на изстуденото тесто.
Печем в умерена фурна
- нормална 200°C, 45 мин.
- фурна с горещ въздух(с вентилатор) 160 -170°C, 60 мин.
до зачервяване на заливката. Преди края на печенето се намазва отгоре с масло.
Важно е да се знае, че докато е топъл десерта, заливката се тресе, дори и като е изпечена. Отгоре може да поръсите с пудра захар.
Десерта се сервира охладен!
Може да се направи и без лимона или да се замени с портокалов сок. Есенции по желание!