ОКТОМВРИЙСКА мама щом ще ставаш ти, бързо в темата се разпиши!

• 12 530
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Гери, а казаха ли кога ще ти вземат изследвания? Всъщност ти и така можеш да ни кажеш, тъй като не ти е за първи път  Wink. Кога и какви изследвания се назначават? В някои сайтове пише, че още на първия преглед се взема вагинален секрет, в други, че всички изследвания са в 12-та седмица....Може ли някой да ме осветли по въпроса?

# 181
ами още е рано да говорим за изследвания защото трябва да се види сърцето и как се развива.Следващия път като ида вече трябва да съм към 10 седмица и тогава ще се види дали е наред всичко с бебчо Praynigи тогава вече ще се правят изследванията

# 182
Здравейте и от мен. Няколко дни не съм писала и днес е време да драсна редче. Като чета как приятно си говорите се изкушавам да се включа. И без това съм на работа, но умирам за сън. Laughing Фолиевата киселина я пия още преди да забременея. Всички лекари я препоръчват през първото тримесечие, така, че няма никаква опасност, а напротив. Чакам с нетърпение 21.02 защото тогава съм на втори преглед. Надявам се да видя как тупти сърчицето на моето бебченце. Стискайте ми палци.

# 183
За този преглед трябва да си нося резултати от изследвания - пълна кръвна картина и урина. Пиша го по повод въпроса какви изследвания се правят. Сега съм в 7 седмица. Препоръчаха ми задължително фетална морфология 8-10 седмица.

# 184
Извинявам се но понеже и аз в понеделник ще ходя на изследвания може ли да те попитам rosmari  какво представлява това изследване което са ти препоръчали

# 185
Не е ли рано за ФМ 10-11 седмица?Не съм наясно, но мисля че тогава се прави БХС а към 20 се прави ФМ така ми каза лекарката от клиниката за ранно диагностициране на бремеността Simple Smile

# 186
тъй като 12 седмица всички органи на бебето са образувани с един апарат Д2, нещо като видеозон но по-усъвършенстван, лекарят оглежда всички органи на детето и мозъчето, дали са правилно развити, или има отклонения от размерите и формата им. Така се откриват ранни дефекти на плода и това позволява вътреутробно лечение или прекратяване на бременността, недай си боже. При първата ми бременност двама лекари ми казваха, че всичко е наред, но като направих това изследване се оказа, че бебето няма кост на едната ръчичка и нещо с мозъчето не е добре. Наложи се да прекратя бременността в 6 месец. А е можело да се види в 12 седмица. Не искам този кошмар да се повтори, но никога не се знае.  

# 187
Гери, а казаха ли кога ще ти вземат изследвания? Всъщност ти и така можеш да ни кажеш, тъй като не ти е за първи път  Wink. Кога и какви изследвания се назначават? В някои сайтове пише, че още на първия преглед се взема вагинален секрет, в други, че всички изследвания са в 12-та седмица....Може ли някой да ме осветли по въпроса?

Моят доктор каза в 12 г.с  Peace

# 188

Моят доктор каза в 12 г.с  Peace
Ясно много съжелявам за преди и се надявам сега всичко да е наред Hug  bouquet

# 189
Това изследване е платено. Преди 1 година и половина струваше 70 лв. Аз го направих в МЦ "Фемина" при д-р Димитрова. Първият път се прави 10-12 седмица, а втория 18-22 седмица. За себе си съм 100 процента сигурна, че ще го направя два пъти.  При предишната ми бременност ми бяха правили и скрининг и амниоцентеза, но и двете нищо не показаха, всичко си беше нормално докато не отидох на фетална морфология. Надявам се този път всичко с бебчето да е наред.  Laughing Не искам да ви отегчавам, или разстройвам, но понякога се случват такива неща. Извинете и леко и приятно бременеене. Но мисля, че няма лошо да си споделяме, всичко е въпрос на опит.

# 190
Благодаря ти гери, много си мила. Laughing Joy Grinning

# 191
Естествено че е добре да се споделят всички преживявания.Аз съм си записала ча за скрининг на първия триместър който струва 65 лева и освен взимане на кръв се преглежда бебчо и на УЗ като се мерят някои неща.Казват че е по добър от другия но нз.Мисля че в Шейново БХС влиза в цената на ЖК.Но за всичко ще разпитам другия месец като отида на контролен УЗ

# 192
Гери, аз посещавах Ж.К. в Шейново. Струваше 300 лв. абонамент, но БХС платих 50 лв. отделно, т.е. не беше включен в общата сума. Но това преди, сега може и да влиза.

# 193
А 13-та седмица се прави преглед за Даун с ехограф.

За вагиналния секрет е много важно да се вземе по-раничко, например веднага щом се установи сърдечната дейност. Не искам да ви плаша, но преждевременните раждания и загиналите бебета в утробата се дължат основно на влагалищни инфекции, които не са лекувани.

Така че това е много важно и всяка бременна трябва да го направи!

# 194
ами сега е 320 но ще проверя ако не нали съм си записала час за 25 март.А беше ли доволна от Шейново?

Общи условия

Активация на акаунт