ДЕКЕМВРИЙСКИ скиор(к)и и мънички актьор(к)и

• 23 311
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
Люси, хич не ми е работа да се меся, за което моля предварително за извининеи, но не мога да се въздържа и да не ти го кажа - антибиотик се пие минимум 7 до 10 дни. Иначе не работи и няма ефект. Поговори с педиатърката на Дилята по този въпрос, защото прочетох, че й бил изписан за 6 дни.

# 136
Вече има и антибиотици и за 3 и за 5 дни, но специално Аугментина е за 7 дни. Ние също имахме бъбречни проблеми, затова се намесвам.

# 137
  • у дома
Люси, да, изпийте си цялото шишенце, не бройкай дните в точ

Едно шишенце- не е ли доза за пълен лечебен курс, ако няма ефект тогава и второ може да изпишат, да?

# 138
  • 42.016399,23.101179
Здравейте,
Люска, ние близо 2 години се мъкнахме по доктори заради тези бактерии, тъкмо се изчистим и след 1 месец пак наново. Много късно я заведох в София и за щастие се установи че няма рефлукс или някакво увреждане на бабречетата. На въпроса ми защо тогава 2 години сме с бактерии, всички специалисти в София ми отговаряха, че е заради неправилното лечение от джипито с антибиотик. Това се изключително упорити бактерии, които за да се изистят напълно им трябва продължително лечение, а не както ние процедирахме 5 дни пием, после на прегледа урината е чиста и след 1 месец всичко наново.  След прегледа в София пихме 10 дни някакъв силен антибиотик и след него 3 месеца суметролим, от тогава да чукна на дърво повече не са са появявали.
Така че не прави моята грешка моляте, не си съкращавай дните. Това са си специфични нефрологични проблеми и джипитата за съжаление не са много в час с тях. Sad
Приятни почивни дни на всички! Laughing                       

# 139
Момичета, отново сърдечно благодарско за загрижеността! Hug Фактът е, че ние днес привършихме едното шише... newsm78, което пиехме на 8 часа по 7,5мл. Докторката уж не е обикновени педи, специалист е в Детско, точно по стомашни проблеми. Още от коликите я знаем, тогава отново при нея се лекувахме. Ще взема да й се обадя утре, че нещо ме съмнява цялата дозировка..... така като ви чета. Thinking

# 140
Люси, задължително й се обади и се консултирай ако е необходимо с друг специалист по този въпрос. Антибиотикът при инфекции на отделителната система се пие 7 до 10 дни поне, за да има ефект и да не се допусне повторно разпространение на бактериите. Marci също ти го е казала. Моля те, наистина се консултирай с друг специалист, не оставяй нещата така. Що ли имам чувството, че мнозинството от българските педиатри не са отваряли книжка от 20-тина години???

# 141
честита баба марта на всички!!! да бъдем много здрави, и весели, и ентусиазирани!!!

# 142
  • София
Честита Баба Марта!

Какви са предложенията за днес?

# 143
Честита Баба Марта!

# 144
Честита Баба Марта, мили! Да сте живи и здрави! Hug
Много го обичам този празник, става ми едно пролетно на душата. Само че тук днес са ураганни ветрове, снегове, бури...няма да има разходки, жалко.

# 145
  • у дома
Честита баба Марта! Повече здраве и усмивки за всички - малки и големи!  Hug

# 146

ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Алекс, ако ги слушаш тях /дофторите/ - все от разни специализации се връщат, все за някакви допълнителни квалификации се борят и учат.... много вещи демек в областта си, че и други области покоряват. Thinking

# 147
  • София
Добре, за днес нищо. А за утре? Нещо паркче, а? Ако е кофти времето да идем на театро?

# 148
 Ние след 11 ще наминем през Борисовата, макар че не мога да преценя дали няма да е пак ветровито като вчера, дано се видим с някои от вас, но на всички - хубав ден!

# 149
Честита Баба Марта на всички мами, дечица и татковци! Да сте живи здрави и много весели!

Шоши, вчера заради урагана в Мюнхен 3 часа кръжахме горе в небето преди да кацнем...накрая пилота каза, е, имаме вече разрешение за кацане, сега остава само всички да се надяваме да успеем да кацнем безпроблемно Confused
За щастие, всичко мина ОК, но студа и вятъра след слънчева и топла Португалия някак не ми понесоха...

Целувки на всички, ние с Марк може да се включим в някое мероприятие но след 7ми март
поздрави от студен и дъждовен Вилнюс  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт