Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква шевна машина и откъде

  • 462 859
  • 2 930
  •   1
Отговори
# 2 925
  • Мнения: 1 258
Здравей, Abey1! Не знам откъде да започна, защото освен желанието да купиш такава машина, нищо друго не споменаваш. Дали я искаш само за домашни проекти, или за ателие, много ли ще шие или малко и т. н.? Веднага искам да те успокоя, като ти кажа, че това твое желание, е да искаш на баир лозе. Има толкова много неща за учене, че дори да си завършила някой университет от бръшляновата лига с пълно отличие, ще ти се стори песен. Да поддържаш такава машина, трябва да я даваш регулярно за профилактика. Това значи, че трябва наблизо да има сервиз, който да извършва такива профилактики и ремонти. Дълбоко се съмнявам, че в България има човек, който да може да ремонтира този Брадър. Вдяването му е напълно автоматично, но то работи само за много кратко време. Устройството на това автоматично вдяване, е малко по-сложно от антигравитационен двигател и работи от ден до пладне. С времето ще искаш все по-големи и по-сложни бродерии. Има ги в мрежата, но са платени. Ножовете на Брадър режат пак от ден до пладне, а новите струват половин състояние. Плюсът на тази машина е, че гергефът е много голям и много лесно се борави с тъч дисплея. Освен парите дадени за машината, трябва да се дадат и пари за софтуер, а той струва над хиляда пари. Конците са откровено скъпи. Освен това трябват и пари за стейбълайзър. Това е това парче плат, който се поставя отдолу и укрепва бродерията. Конецът за калерчето е различен от този за иглата. Лошото е, че тези които имат такива машини, почти не споделят знания, дори да ги има. Имаше една група в сурат тефтера, но май вече не я намирам. По-елементарна, но доста по-надеждна е JANOME MC 500E. Ножовете й винаги режат и са евтини. Гергефът й е 20х28 см. и е малко по-малък от този на бай Брадър. Бай Брадър има един датчик, който прави постоянно проблеми, а JANOME няма такъв датчик въобще. Затова машината винаги те предупреждава, за да не натвориш някоя беля. Съжалявам, че тойзи мой рукопис ще те облее с ледено студена вода, но трябва да знаеш с какво животно ще се сблъскаш. Някои дами се сърдят като пиша такива лошавини и искат не съвет, а окуражаване за намислената покупка. Аз цепя директно през просото и не говоря само медени сказки.

# 2 926
  • Мнения: 3
И аз реших, че е дошъл моментът да си купя шевна машина.  Имате ли мнение за шевна машина bernette sew&go 5. На нея съм се спряла за сега. Благодаря!

# 2 927
  • Мнения: 1 258
Дизайнерът на тази машина, сигурно е върл фен на кубизма. На този ерген трябва да му се запрети със закон, да се занимава с тази нетипична за него работа.  То бива дялане с брадвата, но дори руската Чайка е по-красива. Разбира се, това е въпрос на вкус. За тези пари е добре, защото е с 5 години гаранция. Вече съвсем друга работа е Bernette 35. По-скъпа е, но е напълно ергономична, за разлика от петицата. Когато седнеш да шиеш, трябва да ти е удобно и комфортно. С петицата никак няма да ти е удобно да натъкаваш скъсани дънки, на онова срамотно място. Ръката ти трябва да натиска бутонът на затяжката докато шиеш, но като е високо горе вляво, все едно си наказан с ръцете нагоре.

# 2 928
  • Мнения: 3
Благодаря за бързия отговор. Всъщност се колебая между Janome 1015 и bernette 5. Коя според вас е по-удачно да купя?

# 2 929
  • Мнения: 1 258
Janome 1015 е с дискретни функции, за които съм писал доста. Това значи евтинджос. Ще искаш да направиш някой шев по-тесен или по-гъст, но машината това не го може. Тя може да прави това само на зиг заг. Освен това, иглата може да се движи само център, дясно положение, а ще ти трябва да се движи отляво, през център, до дясно положение. Това сега нищо не ти говори, но ще го разбереш по трудния начин. Бернетката има всички нужни регулировки и е с едностъпков бърз илик. Нали няма да купуваш машина всяка година? Затова не бързай и си купи машина с която шиенето е удоволствие, а не мъчение! Минавате на пост и молитва един месец и си купуваш това, което си заслужава парите. Знам, че мухата те е ухапала и искаш машината тук и сега, но не си дете и понякога трябва да можеш да устоиш на това желание. Janome 1019 е със всички регулировки, но е с бавен четиристъпков илик.

# 2 930
  • Мнения: 3
Благодаря Ви за ценните съвети! Абсолютно сте прав, не се купува всяка година, пък и аз доста дълго я отлага тази покупка. Ще си взема Бернете 35. Благодаря, че ми помогнахте в избора!

Общи условия

Активация на акаунт