Каква шевна машина и откъде

• 573 112
  • 4 313
  •   1
Отговори
# 4 170
  • БУРГАС
И чукза страничните шевове на дънки Joy Сериозно, начукваш шева като пържола и после шиеш. Честита машина. Blush
Благодаря 🌸

# 4 171
По препоръка на електичаря към друга форумка се спрях на b crafter, но гледам в сайта, че b academy сега има леко намаление и е почти на цена на крафтера. Та коя да избера? Ще я използвам основно за ремонт на дрехи от трико. Ако става и за подгъв на дънки би било добре, макар че едва ли бих рискувала.

# 4 172
Маруся, естествено, че ще купиш Академията. Освен крачето за зиг заг, тя има още 11 стойностни крачета, а Крафтъра 5. В комплекта на Академията има и масичка за удължаване на шевната повърхност, която струва 62  пари. Крафтъра струва 555 + 62 пари = 617 пари + 6 допълнителни крачета. Академията има ключ за ниски обороти за разлика от Крафтъра. Едва ли ще го ползваш, но го има. А как да скъсиш дънки с двоен подгъв прочети тук: https://bg-mam.ma/p/268305/48703388 Дори да начукаш дебелият страничен подгъв с чук, катовете плат си остават пак толкова, а иглата трябва да ги пробие и да няма пропуски на бодове. Не е важно на теб да е добре, важно е на машината да е добре. Тя трябва да се отваря напълно, почиства и смазва. Ръцете на кръста като за дайчовото, едната вежда нагоре, другата надолу и с гласа на баба Яга, уведомяваш твоята мужчина, какво дело да извърши! Ако каже, че не разбира, ще му кажеш, че не разбираш от домакинска работа и от мачкане на чаршафи! Купувай я немедленно, да почерпиш да не се чупи и след като ушиеш де що има, да се похвалиш или жалваш тук, или в шивашката тема!

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 10:00 от elektrichar

# 4 173
Здравейте,
В момента в Лидл се предлагат 2 вида машини на сходна цена
Silvercrest i Pfaff 1030
Коя бихте препоръчали?
Силвъркрест има лампичка, програма за илици и автоматично вдяване на иглата, за Пфаф не съм сигурна.
Сегашната ми машина ми е дадена на заем от приятелка, тя е John Lewis Mini и изпълнява най-базови функции, но не може да шие дебели тъкани като вълна и дънкови плат, няма програма за илици, за това обмислям да си купя своя с една стъпка по-способна от Мими.
Трябва ми за дрехи за свое удовольствие да си шия най-вече.
Благодаря предварително за насоките.

# 4 174
Амарето, детската играчка John Lewis Mini я прибери в кашончето и немедленно я върни на собственичката! Тази машинка е създадена за момиченца от 6, до 9-годишна възраст, да си шият облекло за куклите. Върни я, защото ще се счупи непоправимо в твоите ръце и макар да е евтина, ще трябва да я платиш на момата. Това издевателство над техниката може да ушие само няколко десетки метра средно дебел плат, преди да се счупи непоправимо. Никой техник няма да я погледне, камо ли да я поправя, защото това е детска играчка, а не машина. Дотук с хвалбите. И както винаги, никой не пише в кой ЛИДЛ се предлагат тези машини. Този Пфафф е обран бостан, стар модел и е от серията хоби. Ако искаш Пфафф, всички други, но не и от серията хоби. Няма отделен регулатор за зиг заг, а е на програматора. Обяснявал съм поне 36 пъти, защо не е добре това и няма да се повтарям. Плюсът на тази машина е брандът Пфафф. Докато ги правеха в западна Германия, машините бяха със страхотно качество на частите, центровката и сглобката. Крестът стана известен чак в момента, в който се появи в ЛИДЛ. Той е с всички необходими регулатори и четиристъпков илик. Пфафф и той е с такъв. Прави се в 4 стъпки с 3 различни програми. Има 32 или 34 шева. Има вече и към 8 оверлочни шева. Много тиха машина. Ако поставим на везни за качествата, Пфафф ще спечели само с името, но не и с всичко останало. И в двете има пластмаса, ако се страхуваш от това. Някой който само е чувал за Пфафф, без да знае, ще ти каже да купиш него. Аз не бих го поставил по възможности пред Креста, макар да не е толкова известна марка. Купуваш каквото решиш и ако нещо не знаеш - питай!

# 4 175
И аз да се включа докато сте на тема Лидл. Ходих днес да видя оверлога Медион и нищо не видях, ни къде е произведен, ни имаше отворен да видя какво представлява. Не купих, може и да съжалявам.

# 4 176
И аз не посмях да купя Медиона точно по същата причина като Vilka43. Освен това реших, че след като си купих Силвър Крест от Лидл, то заслужавам поне с по-хубав оверлог да се снабдя и затова за сега само разглеждам. А и наближава скоро Черният петък и може да изникне някоя оферта покрай него.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 00:15 от topsy1

# 4 177
Моят оверлог е Медион, за около 200 лв. го купих преди няколко години и съм доволна. Една приятелка си взе същия и тя е доволна. Води се немска марка за разни потребителски стоки, не е специализирана за шевни. Но машинките ни излязоха добри. На приятелката в началото имаше някакъв проблем, тя го върна и й го смениха. Вторият е пушка.

Каква е цената в Лидл? Бихте ли дали линк?

# 4 178
Цената на Медиона беше 289 лева и беше в предната брошура на Лидл, която изтече в края на миналата седмица. Сега може и да го има останал в някой магазин, но не зная. Аз го гледах миналата седмица. Иначе снимах кашона, за да го потърся като характеристики в други сайтове ,

# 4 179
Изглежда почти същия, като моя. Може би е по-нов модел, не вярвам да има големи разлики.
Аз го взех да ми се намира, но в началото се позапалих и уших тениски, потниче, пижами, 2 комплекта на сина ми тениска и долнище с джобове. Добра работа върши, не е труден за вдяване. Приятелката доста повече го ползва нейния.

Трябва да питам Електричаря, къде и как да го смажа, че не е смазван.

# 4 180
149€ е тук в Италия. От тази седмица е в брошурата. Абсолютно същият е и цената е сходна. И аз искам да ми се намира при нужда.  Да шия дрехи едва ли, по-скоро за ремонт нещо като се наложи.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 00:52 от vilka43

# 4 181
Дано се включи и Електричаря до утре, да даде мнение.
Някъде назад в темата, когато купих моя, мисля, че той го коментира.

Изчакай да се включи, виж този стар пост.
https://bg-mam.ma/p/268305/38614468

amareto, виж и това https://bg-mam.ma/p/268305/42161087

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 00:49 от Diorela

# 4 182
Diorela, скъпа, събуди ли се от двугодишното нанкане? Твоят модел Медион е коренно различен от сега предлагания. Минаха 103 години откак го купи и още не си накарала половинката да го смаже? Немедленно наведи глава, изчерви и засрами, заради този срам и позор за теб! Не намирам пълно разглобяване за твоят, но ето този баш майстор какво прави и говори ласкаво, при положение, че много рядко хвали някоя машина:
https://www.youtube.com/watch?v=rTUGcB8KfNk
Развиват се болтовете, махат се пластмасовите капаци и се смазва всичко което се движи, дори движението да е милиметри. Сядаш до половинката и започваш да броиш! Трябва да смаже доста над 50 места. Докато не ги намери и смаже, ще му тантониш и мърмориш, както само една жена го може! Ако нещо си го ядосала и не иска да се занимава с твоите техники, викаш неволята, отвертката и започваш ти, щом си го избирала с конкурс! Smiley
Този нов модел предлаган сега в ЛИДЛ, вътрешно е Singer 14 SH 754. Има контейнерче за изрезките и повдигането на крачето му се намира вдясно горе, а не на обичайното място зад иглата. Ако си шил с машина и оверлог на които повдигането на крачето е на обичайното място, винаги ще посягаш на грешното място. Пластмасите на новите модели Медиони са тънки и гъвкави. Не са им затегнати много добре държачите на грайферите и е добре да се стегнат със шестограмен ключ. За шиене от дъжд на вятър става, но трябва да се знае, че е евтин оверлог и не трябва да се изнасилва да шие много дебели материи. Нали не си мислите, че тези машини се произвеждат в Германия на тази цена, без значение какво пише? За тази цена, в Германия ще направят само една трета от него.

# 4 183
Очаквах критиките Laughing
Но съм на вълна плетене и шиенето съм го позарязала. И за да не съм голословна, ще се похваля с плетки на 1 кука и на обръч, макар, че плетаческата тема е друга. Simple Smile
И понеже темата е за техника, а аз съм мераклийка, купих си плетачна машина, която се чудя къде да разположа, че заема доста повече място от шевната и оверлога и се монтира и събира доста трудно, не става да я вадя всеки ден и събирам обратно.
А ти, Електричарю,  се приготви някой ден да те тормозя с въпроси за такава техника. Започвай да я учиш. Joy
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 10:58 от Diorela

# 4 184
  • FRANCE
Това го прави машината? Якоо. Може ли марка и модел, моля?

Общи условия

Активация на акаунт