Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква шевна машина и откъде

 • 436 703
 • 2 514
 •   2
Отговори
# 2 490
 • Мнения: 1 061
Дай друг линк, този не работи!

# 2 491
 • София
 • Мнения: 1 548
https://dox.abv.bg/download?id=88742c59ea
Ето го линкът, изтрих текста "Линк за сваляне" и се получи, иначе и при мен не щеше да работи отначало.

# 2 492
 • Бургас
 • Мнения: 303
Дай друг линк, този не работи!
Я виж сега Wink

# 2 493
 • София
 • Мнения: 1 548
Милена, пак не работи, но не се хаби - аз го пуснах.

# 2 494
 • София
 • Мнения: 365
Mari_qana, Благодаря за линка!
elektrichar, видеото за илик на Юнион е интересено. Имам обаче един въпрос: Защо девойката разви това винтче отгоре докрай? За какво служи тази джаджа?
Аз например имам това безумничко краче и в интерес на истината работи. Поредно доказателство за руския ум!
https://www.youtube.com/watch?v=ASOLiTM8OA0&ab_channel=%D0%A … D0%BD%D0%BE%D0%B9
Има го в OLX за 3лв.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 21:35 от Dilyani

# 2 495
 • Мнения: 1 061
Не съм получил известие, че някой е писал и затова не съм отговорил навреме. Това е винтът, с който се увеличава и намалява натискът на крачето. Всички машини го имат, дори съвременните, които са с пластмасови капаци. Просто се развива един, или два винта и се маха капачето над иглата. Там ще видиш този винт. За дебели платове, винтът трябва да е навит надолу, за да се увеличи натискът на крачето максимално. Така зъбите ще транспортират плата по-добре. Ако натискът на крачето на машината ти е недостатъчен, можеш да развиеш целият винт, който е пластмасов, да разтегнеш пружината така, че да стърчи към 5 мм. и натискайки надолу, да го завиеш. За тънки платове, трябва да се развие този винт и така натискът е по-слаб. На старите модели машини, този натиск е открит и така трябва да бъде. Някои модели на Елна и други, имат такава регулировка на лявата страна на това капаче. На някои модели на Джуки и Джаноми, този винт се показва над капачето и може да се върти. Защо го разви тази мома? За да няма никакъв натиск на крачето и да може да мести плата на зиг заг. Аз имах такова краче и съм шил илици с него, но е сериозно изпитание за нервната система. Подарих го заедно с машината. То просто мести плата и става някакъв зиг заг,  Машините със зиг заг местят иглата, а не плата и затова илиците се получават добре.

Само не ми казвайте, че никой не е успял да купи оверлог! Нали ви казах да изпилите ноктите като трион и да наточите зъбите за предстоящите бойни действия?! Свиди ви една тортичка, пинтии такива! Smile

# 2 496
 • София
 • Мнения: 365
Дори не го видях оверлога! ☺В два лидъла видяхме към 9/9,30 сутринта и йок😴
Дано урегулират нещата и започнат да пускат по-често! Например за коледа!

# 2 497
 • Мнения: 1 061
Dilyani, отиваш в някой ЛИДЛ и помолваш да ти го изпратят от някой друг магазин! Има не един такъв случай.

# 2 498
 • София
 • Мнения: 1 548
За София - проверете в Лидъл на Вагона, там обикновено има неща и от предишни промоции, водят го нещо като складова база/може би ...

# 2 499
 • Мнения: 1 061
Ами йок ами! Аз от колко време ви пиля, че пред дюкянът трябва да сте цъфнали и вързали преди да е отворил? То ти си нанкай до 9 и нещо часа, а през това време момите вече са се счепкали и купили всичко. Има някои електроинструменти, които някои ергени купуват по 10 броя. Толкова са добри, че след това ги продават веднага на двойна цена в OLX.

# 2 500
 • София
 • Мнения: 1
Здравейте

От доста време ми се върти една муха в главата, и се надявам с ваша помощ да се получи нещо и да мирясам Simple Smile
Както повечето мъже съм свикнал да си правя всичко сам, доставя ми удоволствие и респективно разполагам със всичко необходимо като инструменти.
За момента обаче, ми липсва един доста необходим за всяко домакинство уред/инструмент...... шевна машина.
Като начало ще се ползва основно за поправки и от време на време за някой щурав проект.
Само да предупредя......мога да шия, но засега само на ръка Simple Smile шевна машина съм гледал  отстрани както и клипчета  в YouTube, но мисля, че няма да ми се опре ,  попивам бързо, сръчен съм и доста ентусиазиран.
Та като за начало ми трябва "уреда" .....на 100% съм решен да си взема запазена ръчна/ел. преносима "Union" , понеже знам, че са железни и почти вечни, лесни за отремонтирване и "реглаж".
Но ще ми трябва и нещо по съвременно и с повечко функции като допълнение и основна машинка.
Пак казвам, Лаик съм, но не съм с 2 леви ръце, най вече ще се ползва за поправки, но никога не се знае какво ще ми щукне на главата Simple Smile  Изчел съм почти всичко и основно постовете на Колегата "elektrichar" тъй като неговото мнение според мен е най меродавно и стойностнно . За момента се колебая между няколко машинки, надявам се с ваша помощ да ме упътите към коя да се насоча.

1. Singer Brilliance 6160 /нова - ?/ - цена 299лв от техника Николай Колев /Ст.Загора/
2. Мedion MD 15694 /нова -12м. гаранция/ - цена 390лв от ЕМАГ 
3.Janome XL601 / нова - 36м. гаранция/ - цена 620лв от  ivna.bg

Може да ми предложите и нещо друго, което ползвате в момента и сте доволни .
Склонен съм да отделя до около 700лв, стига да си заслужава аргументирано Simple Smile

# 2 501
 • Мнения: 56
Здравей trademark,
аз също съм мъж и съм  в положение подобно на твоето, като изминах същия път.
1. Вместо Union имам наследствена желязна (ама изцяло желязна) шевна машина Veritas 8014/2.
2. А като съвременна електронна шевна машина с повечко функции и глезотии съм си взел и една Janome 605 QXL  от Аксиома за 780 лева.
На 8 януари бях публикувал тук в темата пост, в който описах основните достойнства на този модел.
Ще си позволя да прекопирам основното:
"Janome-то е невероятно удобна, лесна за екплоатация и с много приятни екстри.
Примерно - възможността за работа с машината без педал - с пуск/стоп бутон плюс ръчният регулатор/ограничител на  скоростта на шиене. Глезотията при всяко "подаване на газ" от педала или пускане от бутона машината първо да прави няколко бода при ниска скорост и след това да достига зададената скорост. Също така възможността за автоматична затяжка с натискането на един бутон. А при превключване на всяка от 60-те програми машината автоматично задава "фабрични" т.е. препоръчителни настройки на гъстотата /дължината/ и широчината на бода, които естествено подлежат и на настройване от шиещия. При шиене на илици /7 вида илик - с един ход на машината - без превключване на програми/ има ограничения за гъстотата и ширината на бода и машината не позволява тяхното надвишаване над зададените или намаляване под зададените от програмата граници.
Такъв калибър шевна машина задължително има плавно регулиране на дължината и широчината на шева в доста широки граници, регулиране на натиска на крачето и на опъването на конците.
Много приятна екстра е отрязването на конците в края на шева с натискане на бутон, позиционирането на иглата в горна или долна позиция - пак с натискане на бутон, автоматичната вдевачка на иглата, без която вече не мога да си представя, че се мъча с игла и конец и естествено, че има и лостче за изключване на зъбите и лостче за реверс. Със сигурност съм пропуснал някоя и друга екстра и хубавиня."

По-евтиният модел 603 DXL е почти същият, също има 60 операции, а разликата спрямо 605 е в това, че няма бутон (операция) за автоматично отрязване на конците в края на шева и в комплекта не е включена допълнителна маса за увеличаване на площта за шиене.
Затова 603 струва с 50 лева по-евтино - 730 лв.
Не знам 601 с какво още е орязана, че струва с още 110 лева по-евтино. Всъщност проверих - има 30 операции, а не 60.
Накратко - според мен си харесай някой от трите модела на Janome. Който и да избереш, няма да сбъркаш.
Поздрави.


Сега няколко думи и по животрептущия въпрос за оверлог от Лидл. Аз чак днес следобед сколасах да тръгна по магазините. Обиколих най-близките два.
Първо този до Сточна гара на бул. Васил Левски (София). Там ги бяха разграбили.
След това се разходих до Лидъла на Екзарх Йосиф близо до Централна баня - срещу чешмите с минерална вода.
Много по-малък от другия и на много по-централно място. И - о,чудо! - на рафтовете все още имаше два броя Pfaff Element 1230 OL.  Немедленно отнесох единия като куцо пиле - домат. Това се случи днес, в 16.05 часа източноевропейско лятно време. За мое огромно удивление нямаше никаква тълпа, навалица и бой между разярени моми за двете останали бройки. Simple Smile Защо го пиша това - ако някой много жадува за оверлог, да хуква мигновено към този Лидъл.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 18:02 от Stilgar

# 2 502
 • Мнения: 1 061
Здравей, колега Трейдмарк! Наистина не знам какво да те посъветвам. Идеята за един здрав руский електрический Юниън и е добра, и не е добра. Добра е, ако е само тя, но винаги съм против дублиране на машини. Това значи, че ако имаш права машина, защо ти трябва друга която ПАК има прав шев? Не ми тежи шиенето, но ми тежеше да я вадя буквално. Ти си напълно начинаещ и въпреки желанието ти да се научиш на нещо ново (адмирации за това), не мисля, че ти трябва електронна машина. Защо? Защото не вярвам да напреднеш толкова много, за да кроиш и шиеш дрехи. Мисля, че една здрава електромеханична машина с вертикален грайфер, едностъпков илик, вдевачка и 32 вида шев, ще е напълно подходяща за теб. Далеч съм от мисълта, че ще напреднеш толкова, че да ти е нужен  и оверлог. А ето и моят скромен съвет. Купи си ето тази машина:
https://www.axioma-hobby-shop.com/shevni-mashini-and-ko/shevni-m … K7ox244LslGsAtn3I
https://www.youtube.com/watch?v=T7AwLVJ2820
https://www.youtube.com/watch?v=GkeCwD4h65I
Както казва моят любим герой бай Ганьо: ,, - Имал си бол пари, платил си''! Разбира се, че можеш да си купиш Джаномито но помисли има ли смисъл?

Dilyani, немедленно хващай една копърка да те хвърли до ЛИДЛ на Екзарх Йосиф, близо до Централна баня - срещу чешмите с минерална вода! До два часа да рапортуваш за взета последна бройка! Аамаха, спиш а!?

# 2 503
 • Мнения: 56
Имам един въпрос към elektrichar.
Поръчах резервни ножове за новия Лидълски оверлог от онпартс - ти си пускал линк към тази фирма. Видях в описанието, че са съвместими с 14SH754.
Гледам, че същите юнаци предлагат и резервни плетачи, съвместими с този модел - ляв и десен, т.е. горен и долен.
Има ли смисъл от закупуване на такива детайли? Или трябва да положа огромни усилия, за да потроша такова нещо?

# 2 504
 • Мнения: 1 061
Stilgar, ако ти дам съвет да не ги купиш, ще се счупят. Ако ти дам съвет да си купиш, пак по оня закон, никога няма да се счупят. Аз шия с него 6 години и не съм чупил. Имаше една дама, която не помня как беше счупила големия. Купи си, по мои указания го постави, центрова и машината пак шие. Дадох й немедленно четвърти разряд техник на шевни машини. Не знам дали да купуваш. Ти нямаше ли си друга работа, та сега и аз да пощръклея да си купувам такива приятности. Какво стана, ударихте ли някой тегел? Добре ли шие? Казвай де, все с ченгела трябва да ви вадя думите от устата! Нали не сте раздянали конците?

Общи условия

Активация на акаунт