Каква шевна машина и откъде

• 573 118
  • 4 313
  •   1
Отговори
# 4 155
Близнаци съм. Търсейки мнения за шевна машина попаднах на този форум и твоята препоръка за 3505, реших да е тя, ама после ти ме хвърляш в други модели и марки, и затова се колебая. Благодаря за съветите, все още съм в Бг затова не бързам да купувам.

# 4 156
И аз съм близнаци ама не трябват колебания. От средата на септември имам шевна машина silvercrest. Чудейки се как да се справя с нея попаднах на форума и получих страхотна помощ особено от електричаря! После ме надъха, че ми трябва и оверлог и баам и оверлог имам. Без неговата помощ и съвети нямаше да се справя! Благодарение на него разглобих, смазах, сглобих и вдянах оверлога. Два дни ми обяснява човека и се занимава с мен, но в крайна сметка успях.
Да, не е лесно шиенето (или поне на мен), да трябва много практика. И не трябва да се отказваме. Всеки ден се старая да ушия нещо ново и се трудя и мъча. Искам само да ти кажа да се слушаш в съвета за най-добрата машина, която електричаря ти препоръчва защото си разбира от работата определено и някой ден когато я имаш няма да те е страх. Щом аз мога, всеки може!

Близнаци съм. Търсейки мнения за шевна машина попаднах на този форум и твоята препоръка за 3505, реших да е тя, ама после ти ме хвърляш в други модели и марки, и затова се колебая. Благодаря за съветите, все още съм в Бг затова не бързам да купувам.

# 4 157
  • Стара Загора
Здравейте, от доста време ви следя и чета.
Днес попаднах на оферта в Кауфланд и се чудя дали си заслужава като за напълно начинаещ за домашна употреба...
Предварително благодаря за съветите и мнението

# 4 158
Първо да се поправя, защото Тойота я купиха Веритас, а не Минерва.

Дани, това е идентична машина със СилвърКрест. Евтина машина с доста шевове. Двигателят е с достатъчна мощност 70 вата. Иликът е четиристъпков. Има всички необходими регулатори. Ако се отнасяш с нея внимателно, ако поне в годината я отваряш напълно, почистваш и смазваш, ще ти върши работа. Не е за ежедневна работа по много часове. За сега, това е първата сносна машина, която са пускали в Кауфланд. Ако нещо не ти е ясно свързано с машината, крачетата, шевовете и шиенето - питай!

# 4 159
  • София
Здравей, Електричар! Как може да се поръча тази Карина? Някой поръчвал ли е от този сайт? Аз се опитвам да стигна до поръчка, но след Check out ме прехвърля на немски език за последните стъпки на поръчката. Има ли гаранция машината и как става поправката и, ако има проблем и е поръчана от този сайт?

https://www.naehwelt-flach.de/carina-evolution-computer-naehmaschine.html
За възможностите ѝ прочети тук: https://bg-mam.ma/p/268305/48641044
Шил съм на машини с малко възможности, но с тези екстри е много, много по-добре. Не, с нея не се шие по-бързо, но е много по-удобно. Освен това, дава възможност да направиш повече неща и успешно да ремонтираш дреха, която иначе би изхвърлила. Като я извадиш, не се хвърляй да правиш глупости, а спокойно се запознай с инструкцията, гледай видеа! Ако не ти е ясно, питай и предполагам аз и мадам ще ти дадем адекватен съвет. Качвай се немедленно на космическият кораб!

# 4 160
# 4 161
Доколкото разбрах, bgorsdk живее в Австрия. Купувайки я от австрийски сайт, тя ще има тази 5 - годишна гаранция.  Проблемът в нашата страна е, че се предлагат сравнително малко машини, спрямо тези в Германия, а и в другите европейски страни. Наложи се моят космически кораб да го купувам от Словения, защото на коледна промоция беше с 1000 лева по-евтин от същата машина у нас. По никакъв начин не можах да платя с карта. Платих по банков път, но това ми струва 300 лева. Все пак успях да я купя на тази промоционална цена, макар вече промоцията да беше минала. Предлагам тази машина на нея и на Кadasimidka, защото последната живее в Германия. Не е казано, че трябва да се купи точно оттам. Може да се купи предполагам от Словения, Чехия, Полша. В Турция също предлагат много машини, но е възможно да е по-скъпа. Не е трудно да се намери с търсене. Проблемът за нас е, че у нас едва ли ще важи гаранцията. Ние сме доста далеч от нормалните страни, затова предлагам тази машина на тях двете. Разбира се, че можеш да я купиш, но забравяйки за гаранция. Като мине една година, отиваш до шивашката фабрика, разбираш кой е баш майсторът, хвърляш се на колене в най-дълбоката локва и му ореваваш света, че не ти ли направи профилактика и изричаш заплаха която измислиш на момента. Другият начин е да дадеш бойната задача на близка мужчина на когото ръцете са му израсли от правилното място, да я отвори и смаже с малко мои напътствия.

Вилка, прочети тук за този оверлог: https://bg-mam.ma/p/268305/48641044
А въобще за домашен оверлог прочети тук: https://bg-mam.ma/p/268305/48655843
Това е евтин оверлог. Не очаквай да има качествата на Елна 664 и 664 про, но за домашни нужди ще ти върши работа. Ако не харесваш шева, снимай налице и наопаки и ще ти кажа какво да направиш.

# 4 162
  • Стара Загора

Дани, това е идентична машина със СилвърКрест. Евтина машина с доста шевове. Двигателят е с достатъчна мощност 70 вата. Иликът е четиристъпков. Има всички необходими регулатори. Ако се отнасяш с нея внимателно, ако поне в годината я отваряш напълно, почистваш и смазваш, ще ти върши работа. Не е за ежедневна работа по много часове. За сега, това е първата сносна машина, която са пускали в Кауфланд. Ако нещо не ти е ясно свързано с машината, крачетата, шевовете и шиенето - питай!

Благодаря Електричарю!
Задължително ще питам когато имам нужда!

# 4 163
Оказа се, че тази Карина се предлага в Емаг за 753 пари, но е с изчерпана наличност: https://www.emag.bg/kompjutyrizirana-shevna-mashina-carina-evolu … 279&scenario_ID=4
Ами докато си нанкате, някой е грабнал последната.
Не знам дали ще хване дикиш, но може да се пита дали и кога ще се предлага пак тази добревина? Все пак им се налага да уважат гаранцията и у нас.

Прочетете отзивите на момите и ергените за тази машина тук: https://www.hobbyschneiderin24.net/forums/topic/148979-carina-evolution/

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 10:35 от elektrichar

# 4 164
  • София
Благодаря, Електричар! За около 500-600 лв каква читава машина в момента може да се купина пазара за домашна употреба? Не ме интересуват много бодове или с колко стъпки се прави илика. Основното което искам е да не затъпква постоянно и да дуракоустойчива Simple Smile основно за прав бод. Да шие тънки и еластични материи, както и дънки разбира се Simple Smile. Там ще и помагам с чук и с ръце при преминаването през резервите Simple Smile

# 4 165
Няма съвременна дуракоустойчива домашна машина, без значение колко пари струва. Машина за разтегливи шевове е тази с хоризонтален грайфер. Всичко те интересува за машината, защото това не е телефон, който изхвърляш след 4 - 5 години. Мисля, че тази машина ще те задоволи донякъде: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&product_id=1081 Писал съм подробно за нея в по-стари постове. Първо отваряш инструкцията и четеш, ако никога не си шила с машина! Почерпваш да не се чупи и ако нещо не разбираш - питай!

# 4 166
  • sofia

# 4 167
  • БУРГАС
Електричар спешно съобщение!!!!! Пристигна! Не издържах! Сега остава да я разуча. Вече пробвах, запали.
Благодаря ти много!

# 4 168
Kadasimidka, честита нова машина! Като зашиеш на парче плат различни шевове, дай да оплакнем окото като видим налице и наопаки! Пиши какво не ти харесва, ако има такова! Шиенето без педал е добра екстра когато шиеш пердета, чаршафи и дълги подгъви. Когато шиеш дреха, тогава е по-добре да шиеш с педал, защото контролираш всеки бод. Доколкото си спомням, има две програми за кърпене, които вършат много добра работа. Дали ще ползваш тях, или ще натъкаваш само с бутонът за обратен ход, зависи само от теб. Това което ще улесни много подгъването на дънки с двоен подгъв, е просто да изрежеш резервата на плата до един милиметър до шева. И на двойният страничен шев и на оверлочния вътрешен шев. Примерно подгъвът е два сантиметра плюс един сантиметър за това което ще е подгънато и не се вижда, стават 3 см. Имаш два см., плюс два см. подгъв, плюс един см. вътрешен подгъв. Това прави 5 см. на които трябва да изрежеш резервата на 1-2 мм. до шева. Със сериозна ножица режеш тази резерва. На страничният двоен шев трябва да разшиеш единия шев, за да можеш да изрежеш катовете плат пак на 5 см. от края. Така подгъвът на страничните шевове ще стане само на два ката и машината ще ги мине като малка гара. Ако не направиш това, намери някой каруцар, за да ти преподаде няколко урока по мръсни слова матерни, които да употребяваш за тези случаи! Така ще спестиш и чупенето на игли. Пластмасовите совалки на такива машини, доста често са пробити от игли на такива дебели участъци, което никак не е добре. Ако нещо не си разумяла как става с изрязването на такива шевове питай и  немедленно ще получиш подробни указания, но не мъчи беднейшото създание с двойни подгъви на дънки!

# 4 169
  • FRANCE
И чукза страничните шевове на дънки Joy Сериозно, начукваш шева като пържола и после шиеш. Честита машина. Blush