Я след месец, я след два, АПРИЛче аз ще си родя!

• 12 698
  • 318
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив

Jul,в книжката на фурната няма ли описано кое копче за какво е?

Ех, ако имаше книжка Laughing

# 166
jul , най добре влез в един магазин за техника , намери си твоя модел и си препиши обозначенията.  Peace

# 167
Добро утро , момичета !!

Хриспи , стискам палци да удържеш фронта колкото се може по-дълго.

За прането на дрешките миналия път слушаш бабини деветини и прах първия месец на ръка ( майка ми ,де).
Сега мисля направо всичко пералнята.

Завиждам на тези , които са качили малко килограми.Аз съм вече 15 отгоре и много ми тежат.

Кали , продължават ли ти контракциите ??

# 168
Разбира се, че всеки избира как да си гледа бебчето, но пък това му харесвам на форума, че може да се чуят различни мнения, всe пак аз съм с първо бебче и още не са ми ясни доста неща. Напротив, много се радвам като по-опитните мами се включват със съвети. Hug

Ще видим как ще я караме Wink И аз като Vanyivan , ще карам на интуиция и наблюдения. Peace

# 169
Polinita, кой ти каза, че имаш тесен таз. Аз мисля, че дали е тесен таза не си личи на външен вид, защото теб те интересува размера на вътрешния таз. Това се вижда при преглед от докторите. Ако просто твоите приятели и роднини се притесняват, че имаш тесен таз, защото изглеждаш стройна не би трябвало да се притесняваш за това. Важно е какво са измерили докторите.

Jul това с фурната е много е ..., ужас да се смееш ли да плачеш ли и аз незнам как бих реагирала на твое място. Аз и за това не обичам който и да било да ми помага с домакинството и за това се моля да родя нормално и да мога сама да се грижа за бебчо, че иначе много малко ми трябва и се нервирам страхотно.

# 170

Jul,в книжката на фурната няма ли описано кое копче за какво е?

Ех, ако имаше книжка Laughing

Е, такъв номер ако ми погодят, ще побеснея! Затова не давам никой да ми пипа в къщата, че си знам най-добре как да си чистя.
Моят съвет е - или да провериш в сайта на аристон, или да напишеш името на марката и да търсиш в изображения в Гугъла! А, има и трети вариант - да отидеш в магазина, от който си купила фурната, и да си поискаш книжка или пък да видиш на място и да си запишеш програмите на печката. Рисуваш си ги на едно листче и го лепваш на хладилника с магнитче. Аз така процедирам с програмите на пералнята, за да не вадя постоянно книжката.

За водата - аз ще давам вода на бебето. Все пак ще е лято, пък не ми се струва редно да го кърмя всеки път, когато е жадно. Ще му давам преварена вода, колкото и когато иска. Ако не иска - няма.

Последна редакция: пн, 25 фев 2008, 12:28 от asja

# 171
ето ме и мен.днес станах към 10ч.-добре поспах,ама се чувствам като парцал-отпаднала без сили Tired-сега пих чаша мляко и ще си ударя един душ-дано ми светне.може и да е нормално,но досега не съм се чувствала така.полинита за надутите крака кажи на доктора-задържаш вода и не е хубаво.браво че хриспи е ок.аз също мисля да давам вода на бебето,но незнам каква-чух че е хуваво да е преварена с малко захар newsm78

# 172
Ася20 преварената вода със сигурност става, дали е със захар или без захар незнам. Въпросът е, че май има някакви води, които са за новородени бебчета и могат да се дават без да се преваряват. Мисля, че Хип имат такава вода, но не съм се консултирала до сега с никой и незнам дали може да се дава без варене на бебчо.

# 173
Здравейте,мами, Hug
Galivo, тази количка Inglesina за съжаление не съм я чувала.Но в събота ходихме до Штъркел и се отказах от Mag Ingland.Незнам защо,но нещо не ми допаднаха.Някак си от вътре почувствах,че това не е "моята количка". Rolling Eyes Засега съм се спряла на Cangaroo Vision.
Vercho, до колкото знам,сушилните намачкват дрехите,но пък са сташно удобство!Може би,ако изкараш дрехите веднага,няма да се получи този ефект,който съм виждала...!Пробвай! Peace
Криси, за водата ще ти напиша това,което ни казаха на курса: "Не се дава минерална вода до една годинка! След 6-я месец може да се дава Изворна Девин! Преварена вода-до 4-я месец! От 5-я, 6-я месец вече от чешмата!" Това е,но честно казано аз не смятам да давам на бебето непреварена вода,защото тази от чешмата дори аз не я пия-отвратителен вкус!
Polinita, мериха ми мерките на корема всеки път,когато ходех на консултация,заедно с кръвно,тегло...и т.н.
Това е от мен,че много дълго стана. Лек ден на всички!

# 174
Здравейте и от нас:)

Толкова много се радвам на хубавото време и възможността за разходки:) Нищо че съм като парно локомпотивче:)

За водата моето скромно мнение - съдържанието на водата в кърмата е приблизително 90%, така че бебето си набавя всичко необходимо, дори в най-големите жеги. За т.нар. млечница и изплакване на устичката - има бебчета, които въпреки водичката получават такова възпаление - всичко е строго индивидуално. Има и бебета, които сами категорично отказват да пият вода. Като цяло има много литература и спорове по въпроса, особено тук във форума. 
Аз лично първите 6 месеца се надявам да сме само на кърма и/или АМ. Педиатърката ми е на абсолютно същото мнение. Всичко това не значи, че няма да пробвам да давам водичка на бебо, но просто ще наблягаме на кърмата живот и здраве.

Ето малко инфо ако на някой му се чете.

Указания за предлагане на вода на кърмачетата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73979.0

Различни мнения
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244231.0

# 175
Ето малко инфо ако на някой му се чете.

Мерси за линковете Hug

# 176
  • Пловдив
Galivo, Inglesina са хубави колички, но доста скъпи Peace Иначе се водят гъзария, холивудките си возят бебетата в тях smile3521 В Пловдив в Пинокио има и един ретромодел, направо е уникален (не че бих си возила в такова чудо бебето).
Vanyivan, аз като старо куче за водата смятам (разбира се след консултации с педиатъра), че е най-добре да се дава преварена вода без захар, пък след поне шестия месец-може и от бебешките. Моето бебе, както и всички, които още в РД са научили на вода със захар, не искаше да пие без. Затова постепенно, за около 3-5 дни намалях количеството, и накрая съм давала съвсем без захар. Не ми се изпада в подробности за/против захарта, че темата е много дълбока и широка newsm03 По времето, когато Тео беше бебе, избухна и скандалът с "розовия" Девин, какво в действителност съдържа и има ли такова животно Българска педиатрична асоциация smile3506
 asja, побеснях, ама ефектът беше след дъжда качулка newsm61.  И аз не обичам никой да не пипа нищо, ама тоя път ми дотежа с преместването и с корема, пък и взех да се шашкам, че ще взема да родя, пък ние до никъде, и си казах що пък аз да съм толкова хард, като ми предлагат помощ-ще приемам. Лошото е, че печката е наследство с апартамента (то това беше хубаво де Grinning), ползвана е примерно 2-3 години и не мога да видя точния модел. В магазина пък вече не виждам Аристон, има Хотпоинт-Аристон и са доста различни. И чичко google нищо не каза, щото изкарва хиляди резултати, но разбира се иска модел. Абе, добре се издокарах.

# 177
  • Варна
Аз също няма да давам вода, докато бебето е само на кърма. Надявам се и да се преборя с акушерките да не дават вода на бебка в родилното.  Peace Като почнем захранването, ще му предлагам, надявам се направо от чаша.  На синът ми съм давала вода на "Предела", на етикета изрично пише, че е подходяща за кърмачета и бременни.

за прането Защо някои препоръчват пране на ръка?  newsm78 Какви са му предимствата? Аз веднага ще кажа недостатъците: -не може да се пере на 40 или 60 градуса, отнема доста повече време на майката, както за пране, така и за съхнене, повече разходи на вода за изплакване. На ръка съм търкала единствено някои петна веднага след като се свали дрешката, после всичко минава през пералня. Но в началото дрехите на бебето не съм ги смесвала с нашите при прането.

каква помпа за кърма си купихте  и колко струваше? Интересува ме предимно тип "спринцовка". В Штъркел имаха една на Нук за ок.28ле, което ми се видя множко.

# 178
  • Пловдив
Радвам се за новините за Хриспи! Нека удържи възможно най-дълго  Hug
Джулче, честито преместване  Hug А за фурната...вече са ти дали съвети, а нищо различно не се сещам. Ама е гадничък номер  Crazy Затова за голямото чистене мисля да разчитам на фирма, наместо на двете майки  Wink
За водата - тъй като, колкото и мляко да пия още не съм се отказала аз да пия вода през лятото, ще давам и на бебочето, ако иска  Peace А за изворната вода Девин - това си е чешмяната вода на гр.Девин, която е хваната от извор, наречен "Бълдаран". Доста лета съм прекарала там и на чешмяната вода си й викаха "бълдаранска". Така че...това, че е специално за бебета си е жива спекула с рекламата  Peace Що се отнася до преваряването - много са удобни каните. Ние имаме и си я ползваме за кафе и чай засега. Но после - за бебока ще е супер. Дори оня ден гледах, че в Метро имаше някаква промоция...
Хубав ден на всички!

# 179
  • Варна
Не можем да сравняваме нуждите от вода на кърмаче, което е 100% на кърма и на възрастен човек, който поема твърди храни!

Ако някой пие само мляко (макар, че кърмата има по-високо съдържание на вода) и нищо друго, мисля, че няма да му се пие вода допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт