Бузките на ЮЛЧЕТО едреят, юлски мами радват се и пеят.

• 15 109
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • През девет земи в десета
Тиция,ако положението наистина е сериозно,за да не слезне инфекцията към долните дихателни пътища можеш да вземеш капки Bivacin(антибиотични,но по добре само в носа отколкото после и през устата)-те са за очи и уши,но правят чудеса за хремавите носове,капят се на 4-5 часа по 1-2 капки Peace Само,че аз водя Цвети в Цибалаб да и вземат секрет от носа за посявка и ако се открие бактериална флора,правим антибиограма,чак след това взимам капки с антибиотик,все пак ако смяташ,че при вас е спешно и не търпи отлагане,те не са толкова вредни,колкото антибиотиците след това при евентуални усложнения Peace Освен това почиствай нослето преди всяко капване на капките с клечка за уши или помпичка от насъбралия се секрет и пръскай стеримар,става и обикновен физиологичен разтвор.

Ето това намерих за него,но на руски,иначе щях да ти сканирам листовката,но е у дома:
Бивацин
Лекарственные формы
порошок 5г, порошок 50г, порошок 200г, мазь глазная, порошок для приготовления раствора

Производители
Лек д.д.(Словения)

ФармГруппа
Антибиотики комбинированные

Международное непатентованное наименование
Бацитрацин+Неомицин

Синонимы
Банеоцин

Состав
Бацитрацин+Неомицин.

Фармакологическое действие
Бактерицидное, противоинфекционное.

Показания к применению
Инфекции кожи, мягких тканей и слизистых оболочек, конъюнктивит, кератит, блефароконъюнктивит, отит,ринит, ларингит, инфицированные раны, фурункулы, ожоги и др.

Противопоказания
Гиперчувствительность, выраженные нарушения функции сердца или почек, поражения слухового нерва, беременность, лактация.

Взаимодействие
Не сочетать с цефалоспоринами, аминогликозидами, некоторыми диуретиками, наркозными средствами, анестетиками и миорелаксантами.

Передозировка
Нет сведений.

Особые указания
Нет.

Литература
1. Справочник "Лекарственные средства" М.А. Клюев, 2001г.2. Регистр лекарственных средств России изд. 4, 1996г.

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 13:10 от Пиги®

# 136
Betta, браво на вас! Hug Страхотна новина! Лека и безпроблемна бременност ти желая! preggo  ylinfant

Нели
,хм Thinking те свекитата са такива, ама без нас не могат да дишат! Не й се връзвай, явно си няма работа жената! Rolling Eyes

Моето свеки издържа 3 дни без да ми звъни/хем е 2 етажа по-надолу/ и на 4-тия се обади да ми се оплаче, че е с пневмония.
След случката, когато се сдъпрахме се държи все едно нищо не е станало, всяко чудо за 3 дни.

Мама Дани В района, където работиш има държ. кухня, но едва ли ще ти е удобно от там да взимаш храна. В случай, че си заинтересована, свиркай да поразпитам, там съм живяла 25години.

Жоржи
Ееее, най-после и Друнди да си хапне каквото му се иска. Много се радвам за вас! Hug Hug Hug

И ние лекувахме 3 седмици сополи. В края на втората го заведох пак да го види педи и му изписа АБ капки за нослето. Питах дали не е нужно да се даде секрет за изследване преди това, тя заяви, че ако развиел резистентност тогава. Цял ден мислех дали да ги почвам, ама като знам, че за резултат се чака 3 дни взех да му ги капя. Добре, че има подобрение и вече не са жълто-зелени, а почти като водичка и мноого по-малко. Явно след вируса, който лепна се е появила и някаква вторична бактериална инфекция в нослето. Аман вече от тия болести и к'ва файда, че не ходи на ясла, като племенницата редовно ни влачи сополи и кашлица от градината.

Дани днес падна и си удари устата. Сега му е подута, малеее, лошо ми стана като чух как се приземи на плочките. Дано не си е наранил венеца. Като прохождаше не сме имали толкова изцепки, колкото сега...нали все бърза.  ooooh!Ама как става всичко за един миг без въобще да очаква човек. Да ги пази Господ! Praynig

Болничките бързо да оздравяват! Hug Praynig Hug

# 137
  • София
Момичета, благодаря за милите думи, но не съм смела, а остарявааам  Confused. В понеделник съм на лекар, ще видим как вървят нещата.

Пиги, и ние го посещаваме и харесваме това клубче. Непременно да се обадиш, като идвате пак.
Ако организирате среща с други момичета, обаждайте се, ако имам възможност, ще се включа.

Яна все още е със странен режим - лягане в 23 часа след Том и Джери, ставане към 8-9 часа, следобеден сън между 15-15.30 до 17.30-18 часа. Та сега спи и отивам да се метна и аз за малко в леглото.

# 138
ПРИВЕТ, МАЦКИ И ДЕЧКОВЦИ  Hug
Бета, да пишеш непременно, че ще стискам де що палци имам  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Жоржи, браво на Друнди  Hug
Ей, дано само хубави новини има в темичката, че с тия болести направо ми е мъка  Sad
Дидито, нещо съм пропуснала, че си около "Заимов"  newsm78
Етко, как е Венци - ясленеца  Grinning
Аз днес занесох цветя на г-жите и лелките, много се зарадваха  Wink
Нели, кофти това със свекито, ама не и обръщай внимание  ooooh! Все ще излезе нещо за работа. Дечковците да са ти здрави, ще се оправят нещата.
По-късно ще мина пак, че трябва да взема дзвера от ясла, ще имат банкет г-жите  Mr. Green

# 139
Ееех Бета успех,аз ще честитя накрая! Hug

# 140
  • София
Цецко днес е по-добре, дано да се разминем този път  Praynig
Гушки на всички  Hug
Бета  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Hug

# 141
  • Варна
Мерси на всички за милите думи Hug Hug Hug
Дано наистина в тази тема,само хубави неща да има Praynig
Всички болни да оздравяват бързо Hug Hug Hug

На нас днес ни разбиха задното стъкло на колата...на сол е #Crazy.Егати Cry

# 142
Ехооо, здравейте.  Hug
Вече съм в джаза, и всеки ден ще съм сред вас!  Wink
Не съм ви изчела, непослино ми е за сега. Като сложа Емата да спи ще ви прегледам набързо.
Вчера се похваллих, че ема е добре, но днес вдигна Т, еднократно 38.2. Какво е това чудо незнам, подготвена съм за още неразположения, дано ни се разминат.   Praynig

Изчезвам, че дзвера досажда.

# 143
ех Betta smile3501 smile3501 smile3501 newsm51 smile3525 страшно много ти се зарадвах ,лека и безпроблемна бременност.
jorjito Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Рони-Лимони Hug Hug Hug
и ние сме със сополи и кашлица ,но имаме подобрение след като най-после ни видя на живо д-р Хаджиева. И аз се записах при нея и сега като ми стане лошо си лапам гранулки и се възстановявам дотолкова ,че да не припадна пак. Не сложих апаратчето ,защото сега мисля да карам с хомеопатия пък каквото сабя покаже.
прегръдки и цунки от нас (малко   сополиви ,но от сърце Wink)bouquet
п.с. Мама Дани успех в работата  дано ти донесе удовлетворение.
Аз имам една молба към тези ,които ходиха вТриград да ми дадат някакви координати и цени на хотелчетата

# 144
Честит осми март мили мами!

# 145
Мамо!
Като тебе няма свято
нищо друго на света.
Ти даряваш на земята
най-красивите цветя-
на света деца даряваш,
нежни песни им редиш,
в люти студове ги сгряваш,
над креватчетата бдиш.

Мамо!
Благославям твойто име,
твоя образ мил и скъп:
по лицето ти любимо
никога да няма скръб;
никога сълзи да няма
в твоите добри очи,
само радостта голяма
като песен да звучи.

Младен Исаев

МАМА
Дето си от всички най-добра,
дето те от всичко най-обичам,
научи ме как да те наричам,
научи ме как да избера
най-хубавото, най-чудесно име
и да ти го казвам научи ме !

Че за тебе думи не намирам,
а сърцето ми до днес побира
таз една-едничка дума само:
Мамо мила, скъпа моя мамо!

Дора Габе

# 146
  • Варна
Честит Празник мили майчета!!!Бъдете много обичани майки и съпруги!!!

# 147
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ МИЛИ МАЙЧЕТА! БЪДЕТЕ МНОГО ОБИЧАНИ И ОБИЧАЩИ МАЙКИ И СЪПРУГИ!
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!
   bouquet Hug Heart Eyes

# 148
Честит празник милички. Бъдете щастливи, обичани вечно влюбени и охажвани.

Момичета от 11 часа има празник в Южния парк за майки и деца. Ние ще ходим семейсно някой ако иска да идва  Wink

# 149
честит 8-ми март, мили майчета!

"Бъди най-веселата, най щастливата,
добра и нежна, най-красивата!
Бъди най-внимателната, най-любимата,
реална, обаятелна, най-неповторимата!

Желая ви един прекрасен, слънчев ден с много обич озарен! ( боже, как го измислих  Mr. Green)
Ронка  Hug
Моята Доменика, научила стихче и ми рецитира тази сутрин  Wink Цветя, подаръци, кафе ми прави  Laughing Днес ще се размажа от глезотийки  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт