Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология?
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
Как мога да сменя личния си лекар в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология?
Феталната морфология е специализиран ултразвуков преглед, извършван през второто тримесечие на бременността (обикновено между 18-та и 22-ра седмица). Целта на този преглед е да се оцени развитието на бебето, включително неговите органи, кости, мускули и други структури. Може също така да помогне за идентифициране на потенциални аномалии или проблеми в развитието на плода.
-
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
Амниоцентезата е медицинска процедура, при която лекарите вземат малко количество течност от околоплодния мехур на бременната жена. Това обикновено се прави между 15-та и 20-та седмица от бременността, за да се провери за генетични аномалии и хромозомни нарушения като синдром на Даун. Препоръчва се предимно за жени над 35 години или тези с висок риск от генетични разстройства.
-
Как мога да сменя личния си лекар в България?
-
Какви са рисковете и процедурата при амниоцентеза?
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се препоръчва да се извърши?

.Аз и с първата си бременност бях така и много се надявах сега да е различно но уви...... такъв ми бил късмета
сега още ми се гади като стана сутрин, но се научих да хапвам по нещо тестено, кифла, козунак, препечена филийка(а преди въобще не закусвах) с чаша айран. Определено е по-добре
Надявам се, че сте прекарали прекрасна вечер.
Ох как ти завиждаааааааааам.А аз ще трябва да правя ремонт тогава. 
Ама голем зор виждам с ходенето по голема нужда бе.На 2-3 дена, може и да се случи, ама не е сигурно. А гаденето е от сутринта до вечерта.И макар, че ми е за първи път - нали съм от дъртата смяна - не се оплаквам.Само питам.То боза ли непих, то банани ли неядох и нестаа и нибива и т`ва си е.

Има ли други желаещи?

/, много ми помага кивито. Кивито върши страшна работа, а и освен това е то е витаминозна бомба. Препоръчвам ви този плод. Прясното мляко също ми действа понякога. Доктора каза сушени сливи и кайсии, но не съм пробвала. Ям и компот от круши...въобще всичко за каквото се сетя. И така, иначе си е зорна работа
Чаках някой от по-младите да поиска прошка, ама нейсе.