Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 март 2008, 15:18 ч.

Мнения и отзиви за ЧСОУ "Дрита", моля!

 • 12 298
 • 29
 •   1
Отговори
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 061
Досега им разглеждах страничката: http://www.dritaschool.com/index.html. Много интересни неща видях. Мен лично ме касае обучението след 4-ти клас там как е?
Имате ли реални отзиви и конкретна представа, за това школо?

# 1
 • Мнения: 7 263
Шани освен доста височките им цени всъщност съм чувала добри неща за тях. Също така косвено съдейки от едно миналогодишно състезание на което ходи Боби, че децата се подготвят добре защото имаше доста техни деца напред в резултатите.

# 2
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 061
освен доста височките им цени

а каква е базата за сравнение?
Аз до сега не съм се интересувала...
Как горе-долу би се движила една нормална такса?

# 3
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 061
3630Е е за 1уч. година в ЕСПА  #Crazy + 1500Е гаранция. Задълже!

Та 2300Е за 1уч. година в Дрита си е цвете, тъй да се каже  Flutter

# 4
 • Мнения: 7 263
ЕСПА-та изобщо не я броя - за нея съм извън борда....
Но днес звънях в едно немско школо и да ти кажа  #Crazy #Crazy Money Money Money ми се поумоте цикъла като сметнах само за малкия каква сума трябва да надипля, а ако искам да пратя и двамата........
Утре имам още едни да преслушам и ще видим какво ще се случи. Но като цяло цените още не са готови и към тях прибавяй ориентировъчно по около 15% горница. Освен това на много места таксата за обучение е примерно 3000 лв, но после следва - храна 1000 лв- задължително, а и няма как, 400-500 лв за допълнителни занимания, транспорт 1000 лв / по желание разбира се/. И като сумираш накрая цифрата клони повече към 6 000, че и нагоре....
Не бих казала, че семейството ми е с ниски доходи но тези цифри са си сериозни. Е може би при мен проблема е, че ги умножавам по две, но все пак...

п.с. А каква е тази гаранция, че ми стана много любопитно!

# 5
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 061
Гаранцията е ако решиш да напуснеш редиците на ЕСПА по никое време... и им дължиш още пари и т.н.
Понеже таксата може да се плаща на 2 вноски и хората се застраховат един вид. Платил си 1-вата, решаваш да напуснеш по средата на уч. година и за да не можеш да ги прецакаш, ти взимат тези 1500Е.
Децата от ЕСПА нямат право да излизат от двора на въпросното заведение (което, както знаеш Лени е бивша държавна ДГ  Close) за периода 8:30-17:00ч., нямат лафка и нямат шраво да носят GSM-и. Не знам как родителите им го преживяват това?!  Rolling Eyes

И моля, сподели за немското школо? Аз пуснах една търсачка и горе-долу под 2000-2500Е за 1 уч. година няма...

# 6
 • Мнения: 7 263
Ами Шани в момента, в който имам информация веднага ще споделя. Но като цяло верно е че цените тръгнаха нагоре и че частните школа не са за всеки, обаче в последно време май верно решиха да откажат и малкото случайно заблудени като нас.

# 7
 • Мнения: 393
Информацията ми е от преди пет години. Доста вода е изтекла от тогава. На моя приятелка щерката беше в Дрита, моята в "Ерих Кестнер". Тя беше много недоволна и още на първата година премести детето в ЕСПА. Моята щерка остана до 7-ми клас в "Ерих Кестнер". Причината да напусне беше.... заминаването ни за САЩ. Оказа че няма проблеми и (за ниво 9 клас гимназия) с английския. За немският- ами беше немски-последно ниво (с дванадесетокласници).

# 8
 • Мнения: 7 263
dessivl би ли дала малко повече информация за Ерих Кестнер, моля те!
Предполагам, че Шани няма да има нищо против. Като цяло Ерих Кестнер са едни от силните  сред частните училища с немски език, а лично аз съм се ориентирала към този език за синовете си.

# 9
 • Мнения: 393
Първо се извинявам за спама, но все пак ми зададоха въпрос.
Преди 13 години бях в чуденка къде да запиша щерката. Частните у-ща тъкмо "прохождаха". След справки тук и там се спрях на "Ерих Кестнер". Приятелката ми избра ДРИТА. За мене надделя немско у-ще, тъй като след немски език много лесно се учи англ. (от моят опит).   
Оказа се, че съм направила правилният избор. Дъщеря ми завърши 7-ми клас, а малката ми щерка първи. Единственното притеснение, което имах беше че в 5-ти клас им вкл. англ. език. То децата не знаят български на тези години, а вкл. на втори чужд език ме изуми. Тревогата ми се оказа напразна. Детето без проблем започна да се справя с двата езика, без да изостава с българския. Преподавателите бяха на много високо ниво (все пак говоря в минало време, минаха 5 години, откакто напуснахме БГ). Прекрасни преподаватели по немски език, математика, български и литература. Изключителна преподавателка по англ. език. Дано нивото и сега да се е запазило. След пристигането ни в САЩ, дъщеря ми прескочи 8-ми клас-записах я направо в 9-ти (гимназия). Положи входните тестове за гимназията със изключително високи оценки. Тестовете бяха по математика и по англ. език (естествено всичко на англ.) Един семестър беше в  ELA (задължително за пристигащи извън САЩ деца). На базата на резултатите и от математика и определиха нивото за билогия, химия/физика. Оказа се, че в 9-ти клас учеше с 10, 11 или 12 клас (в САЩ системата е гъвкава и в зависимост от нивото на учениците се изучават различни нива от природо-научните предмети). В 10- клас беше в IB-програма. (миналата година хлапето успешно положи международните изпити за IB и сега е с две дипломи-GED и Международна бакалавърска) Всички предмети, които изучаваше бяха на ниво НАД стандартното за гимназия, вкл. и англ. език. За тези резултати съм БЛАГОДАРНА на преподавателите от ЧОУ "Ерих Кестнер", а не че детето ми е гениално. Преподавателите в САЩ бяха много учудени от нивото на математика, немски език и английски език (като трети).

# 10
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 061
Първо се извинявам за спама, но все пак ми зададоха въпрос.

въобще не беше спам, а много интересно инфо. Благодаря ти   bouquet

# 11
 • Мнения: 2 567
Шани, Дрита ми се вижда добре от към такса. За тези пари преди 3 години в Кестнер не можеше да ги получиш тези неща.
Там близо 5000 лева ти беше само обучението и обяд. А в Дрита гледам обяд и две закуски. Само за първи клас в Кестнер бяха сложили и една закуска по едно време.
В Кестнер транспорта беше извън тези 5000 хиляди. Както и допълнителните занимания.
Сега там може и повече да е. Лени, ако е проверявала може да сподели  Simple Smile
Не знам обаче в Дрита дали може да се плаща таксата месец за месец. Така по не ти идва нанагорно. В Кестнер примерно това беше възможно.

# 12
 • Мнения: 7 263
Лети, аз звънях в Кестнер миналата седмица, но още нямат новите цени. Жената с която разговарях беше много любезна и ми даде тази годишните такси, като спомена че има вероятност новите да се с 15-тина % нагоре.
Аз съм още раздвоена дали там дали в ПЧМГ и .... ще поизчакам новите такси да видим какво ще стане. Щом се осведомя веднага ще ви ги метна.

# 13
 • На черешата
 • Мнения: 8 376
 Дрита имат чудесен преподавател по математика и информатика,и по български език.Ако целта  ти е детето ти да бъде подготвено за изпит след седми клас без да му се налагат уроци избора е добър. PeaceОт психоложката им също имам чудесни впечатления.Проблема е,че има много деца на така наречените новобогаташи,които си мислят,че им се позволява всичко. Confused

# 14
 • София
 • Мнения: 7 151
Проблема е,че има много деца на така наречените новобогаташи,които си мислят,че им се позволява всичко. Confused
Аз също се интересувах от Дрита, ходих на място и говорих с директорката... Бях чувала много добри нещо по отношение на добрата подготовка и духа на сплотеност там, но отивайки там останах малко разочарована от мъничките и тесни стаи, малкия и изцяло асфалтиран двор. Това обаче, което наистина ме отказа /колкото и несериозно и глупаво да звучи/ бяха няколкото момчета които пред мен говориха с директорката - бяха доста лигави и фамилиарни, едното спомена нещо за баща си, в контекст, който не ми хареса. После пък звънна една майка, недоволна от 4-ката на дъщеря си и директорката половин час я успокоява, че ще даде възможност на детето да я повиши. Някак не ми хареса това...

Общи условия

Активация на акаунт