На ПрАзНиКа на МаМа АвГуСтИнЧеТо е радост най-голяма!

• 11 334
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Браво мацки,много поводи zа честитене.
Марулка честито на половинката ти. Да ти е жив и zдрав. Анди честита ви годишнина. Нестандартно сте си я прекарали,супер. Милена честито бебче. Радвам се,че имаш много хубави емоции. Елфче честито оzдравяване на Ивчо,аиде стига толкова болести. Мимс вие как сте?Янаст радвам се,че ще си направите хубаво пътешествие. И честито иzречение. Ама то много сложно бе,само такива сложни ли ги прави адашчето?
Кристианна раzби ме  Joy Спинки поуспокоила си се малко.Радвам се,че пак си на линия. Ирра вие как сте? Оправихте ли се с квартирата?
И Алекс дава сигнали,даже преди да си свърши работата.Всичко е аа,но покаzва отпред и отzад. Готово е детето май вече zа гърне,ама майка му още не се сеща поне да купи такова. Напоследък много говори,повтаря почти всичко,което чуе. Много хубаво иzговаря думите на немски,но бг май му е проблем,все ще липсва някоя част от думата.Знае обаче 1 руска_ zаец.Откакто я научи zапочна да се zаиграва с 1 плюшено zайче,гали го,целува го и цяло време му вика zаец,zаец  Grinning . И пак да го похваля,слуша,подрежда много,като намери нещо на zемята,отива и го хвърля в кофата.Голям чистофайник.
Бибата му я махам преz деня,но се сеща zа нея и я търси.Давам му я zа малко и после направо от устата му я вzемам,но не я крия.Тогава може беz биба.След няколко часа пак се сеща zа нея и я търси. Беz биба обаче не zаспива. Май наистина трябва отведнъж да се махни.

Мацки,да ви питам вие къде мерите Т? В дупето или под мишницата?

# 121
Еее как zабравих Добро утро и приятен ден.
Кафе няма да слагам,че отивам да си лягам сега.
Ще чакам снимки в неделя, Блу ми е обещала да има тоzи път и на майките и особено на Бланк,че няма къде да я видим другаде.

# 122
Добро утро от мен.

Кафенцето от мен тази сутрин.Вчера малко захлади и  вие се активирахте да пишете.  Hug
Честито на имащите повод да празнуват тези дни. Още си пия кафенцето и по-късно ще се включа по пълноценно.Много сложни изречения и думички казват някои дечица. Браво на тях.

Бахи аз меря температура под мишницата и е голяма борба. Не ти препоръчвам вече да мериш температура в дупето защото има опасност да стегне мускулите на ануса и да счупи термометъра. Децата са вече големи и не им е приятна тази процедура.
Пожелавам ви лек ден на всички! Hug

# 123
  • гр.Добрич
Каили, мерси за кафенцето, избора е голям.

Бахи, твоят синковец е голям полиглот.

Тази психоложка споменя,че дългото смукане на биба при момченцата водяло до някаква сексуална извратения, за която сега точно не се сещам.

# 124
  • София
Привет!
Спинки, сега и с това
Тази психоложка споменя,че дългото смукане на биба при момченцата водяло до някаква сексуална извратения, за която сега точно не се сещам.
ме уби  Confused Предполагам за едно нещо - обръщане на резбата.  newsm78 Ама аз нали Ивчо и без това го набедих, заради отказа му да суче  Joy Мани, дано не е вярно де.  newsm78 както и да е, не мога да причиня нито на него, нито на себе си махането на бибата. Още не сме готови и двамата.  Rolling Eyes
А за кривите зъби - замислих се - би ли се отразило това и на постоянните? Криви млечни равно ли е на криви постоянни?  Rolling Eyes
Бахи, наистина Алекс е полиглот  Peace Laughing Ивчо само източните езици ги владее  hahaha

# 125
Здравейте!
И на мене ми харесва така, като има какво да чета  Peace.
Марулка, честит Рд на половинката ти! Да е жив и здрав!   bouquet
Милена, честито бебче на братовчедка ти! Да е живо и здраво и много да ги радва  Hug!
yanast, много сложно изречение е направил Алекс. Браво и аз много се смях  Grinning.
Бахи, от къде го е чул Алекс това "заец"? Да не гледа "Ну, погоди". Мойта щерка е луда по това филмче  Grinning.
На мене пък снощи ми беше страшно лошо. Такова главоболие имах, че ми се повръщаше  Tired. Имах чувството, че всеки момент ще ми шурне кръв от носа, за първи път ми случва такова нещо  Rolling Eyes. На всичкото отгоре съм неразположена и незнаех какво да пия. Та накрая не издържах и изпих няколко капки Хексалгин. После съм заспала и добре че всички спаха непробудно цяла нощ, та сега съм като нова  Laughing.
Надявам се за неделя и аз да съм на линия, засега е така. А, от къде се влиза в пряката, от към Дондуков ли?
Това и мен ме уби. Сигурно има нещо общо със смученето  Embarassed  newsm78.

# 126
  • София
eee, тази констатация на психоложката направо ме уби  Shocked.
Мисля, че май тя  на мнго сериозно са е взела. Все пак децата са на по-година и половина.....А тези дето си смучат пръста до първи клас и нагоре.....не ми се мисли за тяхните сексуални проблеми след време..... Rolling Eyes

За зъбите - да, може да изкрива захапката, ама....мисля, че и затова е рано. Постепенно ще ги отучим, въобще не мисля да се притеснявам за глупости и най-много ме ядосват "възрастните" хора дето се бъркат във възпитанието - както го чувстваме, така ще го правим, по-силно от майчинския инстинкт.

Извинявайте за емоционалното ми избухване  Praynig

Айде надявам се да успея да дойда в неделя, че мъжът ми пътува и ще трябва да намеря гледач на Миташки ( пък може да го вземе с мен, ама ще разваля идеята)
доскоро

# 127
И аз съм възмутена от изказването на психоложката! Защото доскоро е било нормално децата да сучат до 3 годишна възраст (специално разпитвах баби тук, пък и прочетох доста изследвания, все още на много места по света се смята за нормално), а сукането на биберон залъгалка си е същото (от гледна точка на психологията). СЗО препоръчва кърмене поне до 2 годинки, което означава според психоложката че масово навсякъде по света са извратени мъжете!
Абе много хора са като коне с капаци-като си решат нещо и го прокламират с категоричен тон без изобщо да си направят труда да проверят дали е така! Пишете ме в кюпа на майките, които си извращават децата, защото моето суче, нищо че не ползва залъгалка. И няма да му отнема сукането, защото си мисля, че на тази възраст има нужда от този начин на успокоение. По същата логика не бих му отнела залъгалката, ако използваше такава вместо да суче.
Как може, вместо да се опита да помогне на майката и детето, които току що са открили че трабва да се справят с тежка болест като диабета, тази коза да се опитва да причини допълнителен стрес на Спинки с откачените си теории!!!

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 15:38 от yanast

# 128
Бланк, Алекс от нова година е с 16 зъба. Ама му изникнаха 8 зъба наведнъж (преди коледа беше с 8 ), а преди това имаше 1 период, когато се опитваше да ме хапе. Трябваше да съм нащрек, ама аз реагирах навреме и се оттървах без рани, само с малко болка. Веднъж ме захапа силно и 10-пъти така че леко да ме заболи и постепенно се отказа. А, и веднъж (беше към 8-9 месечен) ме захапа нарочно, преди да засуче, защото много му се спеше и искаше да суче,а аз минах през 2 магазина (единия за дрехи, мерих вътре), говорих си с една приятелка а той през цялото време мрънкаше. Явно много му е било кофти тогава, та реши да ме накаже. Grinning

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 15:37 от yanast

# 129
Здравейте мили майчета и дечица!
Рядко намирам време да пиша, но ви чета Grinning
Честити поводи за празнуване на всички!!!  bouquet

Ние също все още използваме бибата, но поне само като заспива. Ники тогава си я търси и като заспи я изплюва. Надявам се още малко и сам да се откаже от нея, ако не ще се опитам да я махна.
Аз говорих със зъболекарката ми и тя ми каза, че най-късно до 3годишна възраст трябва да се махне бибата или каквото има навик да смуче детето за успокоение, за да не се повреди захапката.
Онзи ден бяхме на консултация и за отчета Ники е 13кг и 84см, биха му последния Пентаксим, поплака си малко, ама няма как, вече всичко разбира. Поне скоро няма други ваксини - следващата е чак в 1 клас Simple Smile Имаме 16 зъбчета, остават последните 4 кътника. Ники също доста говори, повтаря почти всичко след нас, прави кратки изречения, но повече от съществителни.
От утре съм почивка 4 дена и ще ми се отразят супер да съм с Ники и татито. Ще пътуваме до свекърва ми, времето се надявам да е хубаво и да се разхождаме.

Желая на всички хубав уикенд, весело изкарване на срещата и после ще чакаме снимки!
 Grinning Hug

# 130
  • Бургас
Марулка,да ти е жив и здрав рожденника!(със закъснение)
Анди,честита годишнина!

yanast,наистина голям полиглот е твоя сладур.

Миленка,да е живо и здраво бебче Емили и да радва всички.

Бахи,в квартирата сме до края на април.Ще теглим кредит и ще купуваме жилище.Стигнахме до това заключение.Ще погостуваме за известно време на родителите ни.

Що се отнася до биберона,търсим си го редовно.Дори и през деня постоянно го търси":Буба,Буба".Гледам да го крия и да не се сеща много през  деня за него,а вечер е задължителен.
Ние с гърнето сме до никъде,ама как иначе като и аз не и настоявам.Пробвала съм я няколко пъти-неуспешно и все си трая.Но малко да се затопли и се залавям сериозно.

# 131
  • гр.София
 Привет.
 Елвинг,перфектно наредените млечни зъби на Пепи се изродиха в не много красиви постоянни.И залъгалки не сме използвали,пък и малко е кърмен.
 Янаст, много малко ме е хапала,но се чудех,дали на кърмачетата не им избиват по-късно зъбките,пък оттам и с изговаряне на думичките закъсняват. Но пък ме контрираха,че бабите без зъби говорят ( фъфлят си те, ама карай!).
 Адрианска,май точно на тази улица се влиза от Екзарх Йосиф , а от Дондуков-не,по Веслец трамваят еднопосочно излиза на Дондуков.

Ние също все още използваме бибата, но поне само като заспива.  и за отчета Ники е 13кг и 84см,
И сега,кой ни е най-едрият мъж? Как върви класацията за стабилни мъже Simple Smile?

# 132
  • софия
Ние по якост може би водим при "жените"  Joy!Преди месец беше 13кг. и 86 см.Ама хич не е обла  Rolling Eyes може би,що'т не се спира,а и здраво лапка да зарежда мотора.
Аз стигнах до извода,че Найа не иска да ака в гърнето  #Cussing out!Не,че я изпускам кога и се ходи,а стиска говедцето.Държа я по 1ч. и седя до нея на пода и книжки разглеждаме и какво ли не,но като започне да се напъва да става и в момента който се изправи до 1минута,айййййде 2 най-много се е наакала  Close!Що така......?Сигурна съм,че разбира,за какво седи на гърнето,защото някой път като се изака в пампа аз я водя до гърнето и акито го "пускаме" вътре така съветва Спок  hahaha,ама при нас не му се получава уж да разбере. И друг път,като се наака ми носи гърнето ими вика ака хем да ми каже,хем се засилва да хваща акито и да го сложи и тя в гърнето,явно да ме зарадва  hahaha

# 133
  • София
Ние също все още използваме бибата, но поне само като заспива.  и за отчета Ники е 13кг и 84см,
И сега,кой ни е най-едрият мъж? Как върви класацията за стабилни мъже Simple Smile?

Ако Ивчо на Елфчето е отслабнал, значи е Калоян Mr. Green По последни данни е 14,5 кг и 87 см Wink

# 134
  • у дома
пфу, не съм хич в час тези дни.. така ще е и следващите 3-4 седмици, но ще отмине  Crazy

всеки ден чета, намислям си ко да пиша и така до следващия ден  ooooh! затова сега ще се пробам да се включа по темите, може и да не е баш както трябва, но да ме прощавате  Praynig

бибата - имахме неуспешен опит за отказване (ния я използва само за сън, дори като се събуди направо си я вади от устата и доброволно ми я подава да я прибера и измия). преди седмица успя да пробие и двете читави биби, изхвърлих ги, обясних й, тя уж разбра, че бибите са "развалени" и изхвърлени на бобо (боклука).. резултат: цял ден без сън.. заспиване като труп в 20.00, в 23.00 събуждане, рев, рев, рев, гушкане при нас за успокоение.. на сутринта си иска биба и това си е.. решихме, че няма нужда да го мъчим чаавето повече и така.. лошото е, че има една единствена здрава биба, но тя е малка.. та ще трябва нова да се купува  Crazy
гърнето - от няколко дни денем сме с памперс-гащи (само дето са по-скъпи от памперсите  #Crazy ама сигурно е нормално), понякога пишкаме в гърнето, повечето пъти ни разиграва, казва "пиш" или "пика", "ако" иска да си свали гагите (гащите), сяда доволна на гърнето и след 10 секунди, без нищо да е свършила казва кай (край) и се изправя.
говоренето - определено е напред с говоренето, но чак такива сложни изречения още не ги владее, най-много да свърже 3 думи една след друга... най-новата й научена е "миум" - ако познаете какво е това, ще ви черпя бира  Mr. Green камион обича да пее, освен "моя мила мамо" си има още две песнички дето си ги припява, но не съм сигурна кои точно са  Mr. Green

Бахи
, аз не помня да съм обещавала каквото и да било  Mr. Green

за всички празнували и празнуващи  newsm51 дано болничките оздравеят по-бързо  Praynig за неделя - дано се съберем повече мами, ще се радвам да се видим  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт