Отговори
# 225
Миши84 (не знам защо но не мога да ползвам латиница),

видиях че си била болна.. аз сам все още доста зле... чудих се ти какви лекарства ползваше (ако си пила въобще де)..

мерси

# 226
manana естествено че те забелязваме Hug
А детенцето ти е голям сладур Simple Smile
Аз също мисля че няма никакви проблеми с боята и т.н. нали трябва да сме красиви мами Laughing
За феталната морфология знам че може и на обикновен видеозон, но предпочитам да ходя на 3Д изживяването от срещата с бебо е дрого.С Дени не ходих тогава беше по скъпо но сега ще отида в края на май мисля Simple Smile
Ще се радваме ако дойдеш на срещата Костинброд не е далече Simple Smile
А за градинката на Заимов трябва да ми обясните къде се намира Embarassed

# 227
gery  Hug
Мисля, че ще е интересно ако ги събереме двамата на едно място  Crazy
Градинката на Заимов е при Театър София - между Дондуков и Мадрид.
За витамините - пия само фолиева киселина, но пък изяждам огромни количества зелена салата напоследък. Аз си овладявам гаденето с деган - просто никакъв алтернативен метод не помага. Докато съм на работа поне имам изграден режим на хранене, но събота и неделя настава тотално объркване и май се получава да съм на пречистващи дни - т.е. без ядене, щото само го хабя излишно  ooooh!

# 228
Az sa6to si hodia na 4asno, lekaria si me poznava i sam spokoina pri nego, imam mu doverie na 100%, eksperimenti niama da si pravia.

Май всички го прави ме записваме се на ЖК само за изследванията ,а иначе всички си ходим на частно за наше спокойствие newsm12 .В краина сметка е по важно да сме спокойни и здрави, да можем да си износим здрави бебоците preggo

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 22:05 от sisanka

# 229
Сетих се за тази градинка наистина е хубаво ако не успеем на тази стеща на теб Надежда ти е близко може тук да се видим.
Аз си лягам че Дени към 12 се буди и се мести при мен и не мога да спя Simple Smile
Ще го видя аз като ми порасне още корема къде ще легне Laughing трябва аз в неговото легло да ходя Laughing

# 230
Добър вечер мами Simple Smile вас човек да не ви остави за малко...изписали сте пак романи не мога да ви проследя Simple Smile пак всичко забравих  Embarassed
аз си купих крем на Дева против стрии 200 мл е и беше 3-4 лв. в Кауфланд... и се се мажа яко с него, понеже ми е суха кожата... при няма как да сложа малко, защото положението е много зле... краката ми особено са като змииска кожа на края на деня Sad
така или иначе 3-4 лева какво му плащаш, а знам че съм се омазала добре Simple Smile
за срещата, където предпочетете, важното е да не е чак в люлин че докато стигна Simple Smile
Аз се записах на ЖК в поликлиниката и сега гледам дали да не се запиша на частна ЖК в правителствена... там май пак е 200 лв. ЖК а четох по форуми че били внимателни и едно момиче обясняваше че не е плащала а е имало постоянно някой около нея... в смисал не са я оставяли сам самичка май с бебето и са и помагали.... та затова си мисля дали да не пробвам там... а и е сравнително близо до работата Simple Smile ще видя, само да минат изследванията на 24-ти да ми се махне от главата и нападам Simple Smile
А за лекарствата Дари май всички хомеопатични могат да се пият... осилокопциум ли какво беше това ... едно жълто и оранжево май беше опаковката (съжалявам но много рядко боледувам и не ползвам никакви лекарства и не ги знам Sad Или може би все пак трябва да се радвам че това е причината че не ги знам  Confused)
Айде мами лека и мека от мен... отивам да си метна вечерното душче и после на мазилата  Laughing и накрая в кревата и заспивам за 2 секунди...
Темата която предложихте е много яка... но докато четох и писах забравих коя от вас беше автора  Embarassed
аз ако ми изникне нещо ще преложа също....feel_u нещо е заета напоследък... тя е нашия творец Simple Smile

# 231
 Sunglasses хаха! Знаех си, че ще се стигне до МАСТА С НЕВЕН! Аз се счупих да чета и разпитвам и - наистина - всички, който са се разминали без нито една стрийка дори са били на този режим. Хич не беше лесно с рецептата, но вижте какво намерих. Можело да се приготвя и със зехтин, ако маста не ви е присърце. Ето, копи-пействам:

Мехлемът е следният: Свинска мас (един буркан) чиста, прясна, не осолявана се слага на котлона(не пише дали и на водна баня, но мисля, че ДА) да се разтопи, като в нея слагаме 2 шепи цветове от невен (пресен, но става и от билкова аптека). Оставяме така да кипи 5 минути и дърпаме от котлона. Всичко се оставя да престои така 24 часа, след което отново на котлона до разтопяването на маста, но без да кипва. Прецежда се и се оставя да стегне, като след 24 часов престой, мехлемът е готов за употреба. Съхранява се в хладилник, а нанасянето е с поглаждащи движения без масажи!
В народната медицина се използва цялата надземна част -цветове, стъбла и листа. Трябва да се бере обаче при силно слънце, тъй като тогава лечебната му сила е най-голяма. Може да се използва и пресен, направо от градината, стига да не го е попарила сланата.

Значи, на 1 кафяна чаша зехтин се слагат около 50-60 цветчета невен. Вари се на водна баня около 15-20 мин.

Оставя се да престои така около 24ч. и после се преварява още веднъж - пак около 15-20 мин. И е готово за употреба.

# 232
Всъщност имам по още няколко модификации и на двете рецепти, така че, ако имате интерес може и тях да ви ги пусна, да си избирате, но за сега реших за не задръствам. Вие си кажете.
Лека!

# 233
Добро утро, момичета! Днес май аз съм най-ранобудна.

manana, разбира се, че те забелязваме, мила  Hug Даже вчера мислех да те питам за II Градска, ама се замислих дали вече не съм го направила, че някъде разпитвах  Blush Кажи, моля те, как е обстановката там, отношението на персонала, дават ли ти съвети след раждането, а бе всичко дето се сетиш ще ми е от полза. Също, ако можеш да ми кажеш колко струва нормално раждане с предварителен избор на екип. Аз ходя на частно при д-р Калев, който мисля е завеждащ отделение. Ох, хиляди въпроси ти зададох. Пък, ако се засечем там октомври ще е много хубаво, ще има с кой да се подкрепяме. Hug
А за дегана - той може ли да се приема от бременни?  newsm78 Аз по едно време имах редовно гадене и лекарката винаги ме питаше дали съм бременна, че ако съм да не ги пия.

Elichka_mama
, аз преди време съм се замисляла за Правителствена болница, там има страхотни специалисти, но само в някои области. Човек, който работи там ми каза, че гинеколозите им не са добри и аз се отказах от тази болница. Иначе там обстановката е много добра, чисто е, тихо, не мирише лошо (както в повечето болници), а бе с две думи няма да се стресираш допълнително като тръгнеш да раждаш, ама щом не са им много добри гинеколозите няма смисъл.

Darina21, тук гледам от няколко дни, че живееш в Ню Йорк  Blush Не съм ходила там, но винаги съм мечтала да живея в Ню Йорк. Може ли, ако не е много нахално, да те помоля да пуснеш малко снимчици от този град.  Praynig

Момичета, намерих един сайт (на първа страница), на който има изследванията, които се правят по време на бременност, но не зная дали това са всичките или са изследванията по Здравна каса.

# 234
Здравейте момичета, аз искам да Ви занимая с 1 въпрос, който предполагам вече сте обсъждали, така че се надявам да не досадя: как си броите седмиците, защото за отначало си ги броях според линиите на мама и бебе- тя отчита 10 седмици и 3 дни примерно, като 10-та седмица, а би трябвало да е 11 според мен. Както ще видите отдолу в моята, която показва 11 седмици 3 или 4 дни, аз съм си вече реално в 12-та седмица ,нали така? Правилни ли са ми размишленията? Мерси предварително за мененията Ви.
За биохимичния скрининг- аз ще си го правя в Токуда, където ме следят, а феталната морфология във Фемина, там ми казаха, че е най-добре.
За козметиката- честно да ви кажа според мен( с което не искам никого да обременявам разбира се, само изразявам мнение) за толкова години всички лаборатории, които бълват толкова много различни марки козметика за бременни, предполагам, че са измислили нещо по-ефикасно от тази прословута свинска мас. На мен ми похвалиха кремовете на Mustela и от тях си купих крем за тяло, и отделно специално за гърди. Много са хубави и на Bubchen , които са и значително по-евтини. Засега съм доволна.

# 235
Ето и едно предложение за тема:
Щом ОКТОМВРИ пак настъпи, мама бебенце ще къпе

# 236
  • София
Dobro utro, sabudihte li se? Piivam si fre6a i kafeto i re6ih da vidia kakvo novo ste pisali.
Pamuk, blagodaria ti za retzeptata, az sas sigurnost 6te si ia napravia, no sas neven ot bilkovata apteka, ne e sezona sega na presnia.....
Manana, razbira se 4e te zabeliazvame, no ve4e sme tolkova mnogo 4e e normalno da se po4ustvame prenebregnati ot vreme na vreme.
A kato stane vapros za tova kade 6te rajdame bebotzite nastava edna sumatoha, ne znae6 koia bolnitza da izbere6, za vsiaka se 4uvat i hubavi i lo6i ne6ta.......oh, ne znam i az o6te ne sam re6ila taka 4e spodeliaite molia...
Haide slan4ev i usmihnat den na vsi4ki! Heart Eyes

# 237
Добър ден. Ние направихме с малкия една хубава разходка и сега го връчих в ръцете на всички баби около него, защото аз се изморих да тичам след него  Crazy
Severinka аз лично съм много доволна от ІІ Градска. Отделението е основно ремонтирано, всяка стая има баня с тоалетна и са само 8 стаи. Мисля, че щом ходиш при Калев на частно няма да ти е необходим избор на екип  Wink, а и със сигурност вниманието ще е по-особено. Аз не съм избирала екип, просто се бях разбрала с мойта докторка щом наближи момента да й се обадя. За израждането и т.н. беше казала 200 лв. (това включва целия екип), но ние й оставихме повече, защото бях много доволна. Мисля, че ще е най-добре да си питаш Калев за това. Иначе малкия ми го доведоха на другия ден (аз родих следобяд), показахаме как да го кърмя и бих казала, че се държаха мило. Никой не ме е нахоквал или навиквал, когато казвах че ме боли, а търсеха начин да ми помогнат. Има и други мами, които раждаха там и казаха, че отношението е било същото, дори към мургавелки, без предварителни уговорки и т.н. пак се държаха напълно човешки. Аз съм 100 % убедена, че това е моята болница  Peace
Относно дегана моят доктор каза, че няма проблем, дори предлагаше ако има кой да го бие мускулно, но аз не съм много фен на инжекциите  Rolling Eyes Все пак забелязах, ч егаденето понамалява и ако спазвам правилен режим на хранене нямам чак такива проблеми.
Това, което бих казала за режими е, че човек трябва да си позвалява всичко (е без цигари) без да прекалява и няма да има проблеми.

# 238
 Здравейте,мами!Еххеее,вие колко сте изписали за 2-3дни,направо не мога да смогна да ви чета.
 Имам страхотна новина-гаденето отмина,но за сметка на него започна нов етап от растеж на матката и от време на време при резки движения много гадно се придърпва и боли.Останаха болките в гърдите и честото ходене до тоалетна.
 Вие колко килограма качихте от началото на бременността-аз вече съм с 6кг. за 3месеца.Направо не знам какво ще правя до края?Всеки месец май ще се купуват панталони-на мен са ми много удобни тези с ниската талия и с едно боди отдолу.
 Относно кафето-питах моя гинеколог от частната консултация и той ми казаче,че едно време на родилките са биели кофеин за вдигане на кръвното налягане и е безвредно,ако е само 1 на ден.Повече от 3 не се позволяват.Аз пия кафе,понеже кръвното от 120/80 - преди бременността сега е 90/60 и ми е нисък хемоглобина,заради това,че и аз не мога да ям месо. Препоръчаха ми сурови ядки,коприва,лапад и спанак за вдигане.Някоя от вас знае ли защо не бива да се ядат фъстъци и дали трябва да са печени или сурови?
 За срещата,която организирате,много ми се искаше да дойда,но нямам физическа възможност,понеже София ми е на 240км,а и доучвам магистратура дистанционно обучение и всяка събота и неделя съм на консултации.
 Това е засега всичко от мен.Надявам се да разказвате и ви пожелавам много положителни емоции и страхотно изкарване.

# 239
  • София
И вас ли ви придърпва понякога ниско долу. То не е точно болка а нещо като бодежи или разтягане, де да знам как да го опиша, като преди не съм чувствала такива неща. За всеки случай пия нош па като го усетя. На мен матката ми е обърната и доки ме предупреди, че когато започне да се разпъва ще усещам нещо дискомфортно там, даже и леки ПМС болки, да не се плаша. Ама знам ли дали тези бодежи са от разтягането на матката. newsm78 Появява се предимно като се напрегна нещо

Общи условия

Активация на акаунт