Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за бременност с отлепване на плацентата?
Какви са препоръките за фетална морфология и биохимичен скрининг по време на бременност?
Какви са препоръките за закупуване на бебешки дрехи преди раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за бременност с отлепване на плацентата?
-
Какви са препоръките за фетална морфология и биохимичен скрининг по време на бременност?
Феталната морфология обикновено се препоръчва да се извърши между 19-20 седмица от бременността, докато биохимичният скрининг обикновено се прави между 14-17 седмица. Важно е обаче да се консултирате с лекар за точните срокове за извършване на тези изследвания, тъй като те могат да варират в зависимост от конкретната бременност и медицинските препоръки.
-
Какви са препоръките за закупуване на бебешки дрехи преди раждането?
Мненията варират, но някои майки предпочитат да изчакат до по-късен етап от бременността, когато са сигурни, че всичко е наред с бебето, преди да започнат да купуват бебешки дрехи. Важно е да изберете правилния размер и да бъдете внимателни при избора на дрехите. Някои майки предпочитат да изчакат появата на бебето, преди да направят покупките.
-
Какви са препоръките за къпане на бебето?
-
Какви изследвания трябва да се направят или препоръчат по време на бременност?

.В краина сметка е по важно да сме спокойни и здрави, да можем да си износим здрави бебоците

хаха! Знаех си, че ще се стигне до МАСТА С НЕВЕН! Аз се счупих да чета и разпитвам и - наистина - всички, който са се разминали без нито една стрийка дори са били на този режим. Хич не беше лесно с рецептата, но вижте какво намерих. Можело да се приготвя и със зехтин, ако маста не ви е присърце. Ето, копи-пействам:
Кажи, моля те, как е обстановката там, отношението на персонала, дават ли ти съвети след раждането, а бе всичко дето се сетиш ще ми е от полза. Също, ако можеш да ми кажеш колко струва нормално раждане с предварителен избор на екип. Аз ходя на частно при д-р Калев, който мисля е завеждащ отделение. Ох, хиляди въпроси ти зададох. Пък, ако се засечем там октомври ще е много хубаво, ще има с кой да се подкрепяме.
Аз по едно време имах редовно гадене и лекарката винаги ме питаше дали съм бременна, че ако съм да не ги пия.
, а и със сигурност вниманието ще е по-особено. Аз не съм избирала екип, просто се бях разбрала с мойта докторка щом наближи момента да й се обадя. За израждането и т.н. беше казала 200 лв. (това включва целия екип), но ние й оставихме повече, защото бях много доволна. Мисля, че ще е най-добре да си питаш Калев за това. Иначе малкия ми го доведоха на другия ден (аз родих следобяд), показахаме как да го кърмя и бих казала, че се държаха мило. Никой не ме е нахоквал или навиквал, когато казвах че ме боли, а търсеха начин да ми помогнат. Има и други мами, които раждаха там и казаха, че отношението е било същото, дори към мургавелки, без предварителни уговорки и т.н. пак се държаха напълно човешки. Аз съм 100 % убедена, че това е моята болница