СЕПТЕМВРИйско бебче мило в мамино коремче се е скрило!

• 11 274
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
Съншайнче, къде ти е докладът? Hug

Абе какъв доклад...чак се ядосах....сами ми казаха да звънна по тел. в петък на М. Иванова, дадоха ми тел. и като се обаждам днес..."ама вие много рано звъните.... Rolling Eyes Naughty, резултат няма още в компютъра......" Thinking Ще се звъни в понеделник, то е ясно.....

# 226
Иринче, как и къде го гледаш точно?
Не съм Иринчето, ама да си кажа, че преди малко го гледах в Нетера, качено в вече! Hug

# 227
Деси,на 4Д.Със сигурност се вижда,а още в 12 с.имаше предположение,че е момиче.А и моята пикла върви седмица напред.
Хайде-гледай филма.Ще видиш,че ще се влюбиш във всичките му филми PeaceАз съм му луда фенка Party

# 228
  • София
Иринче, как и къде го гледаш точно?
Не съм Иринчето, ама да си кажа, че преди малко го гледах в Нетера, качено в вече! Hug
аха,  newsm10
Съншайнче, те и мен ме помотаха малко - вместо в петък - във вторник бяха готови. Но, ти лично с Иванова ли говори? Защото тези на 1-вия триместър са само при нея а тя е в другия коридор и май по телефона като се обадиш там не гледат newsm78

# 229
  • София
sweetkids,аз съм ветеранка по отношение на брака-септември правим 16г.С един мъж! Mr. Green

Уандичка, предавам ти палмата на първенството!   bouquet Дай боже на всички ни още много щастливи години с половинките!  Hug Поздравления за новината (че е момиче)- не си спомням дали това ти беше желанието, но най-важното е да е здравичка и всичко да мине добре! Peace

petka80 , мен Нетерата ми дава да гледам всичко без никакъв абонамент, и си мисля, че е така за всички.  Rolling Eyes Като кликнеш на предаването ли ти дава това съобщение?

Асенце, по-късно ще те гледам на записа на "Часът на мама"!  Hug

Иринче, и аз си мислех да зачекна тази тема за депресията..... Thinking   мен вторият път ме отмина, обаче първият ме държа кажи-речи шест месеца..... Sick Така че и аз съм от майките, скептично настроени към твърде розовата картина на родителството, защото от опит знам, че понякога нещата се получават по-трудно.....Но пък после става много хубаво! Simple Smile

# 230
sweetkids,аз съм ветеранка по отношение на брака-септември правим 16г.С един мъж! Mr. Green

Уандичка, предавам ти палмата на първенството!   bouquet Дай боже на всички ни още много щастливи години с половинките!  Hug Поздравления за новината (че е момиче)- не си спомням дали това ти беше желанието, но най-важното е да е здравичка и всичко да мине добре! Peace

petka80 , мен Нетерата ми дава да гледам всичко без никакъв абонамент, и си мисля, че е така за всички.  Rolling Eyes Като кликнеш на предаването ли ти дава това съобщение?

Асенце, по-късно ще те гледам на записа на "Часът на мама"!  Hug

Иринче, и аз си мислех да зачекна тази тема за депресията..... Thinking   мен вторият път ме отмина, обаче първият ме държа кажи-речи шест месеца..... Sick Така че и аз съм от майките, скептично настроени към твърде розовата картина на родителството, защото от опит знам, че понякога нещата се получават по-трудно.....Но пък после става много хубаво! Simple Smile

Уф, не знам вие как гледате всичко по Нетера, на мен ми ги дава заключени. Най-новото от "Часът на мама", което мога да гледам е от 26 Февруари  newsm78

# 231
Съншайнче, те и мен ме помотаха малко - вместо в петък - във вторник бяха готови. Но, ти лично с Иванова ли говори? Защото тези на 1-вия триместър са само при нея а тя е в другия коридор и май по телефона като се обадиш там не гледат newsm78
Не беше Иванова/ била много заета да подготвя някакъв доклад с професора/....беше някаква друга, но аз изрично подчертах, че става дума за първия триместър. Тя ходи някъде, провери на компютъра и каза, че нищо няма. Както и да е...ще чакам понеделник. Rolling Eyes

# 232
Аз купих тази легло  Joy от магазин на http://www.albi.bg  супер е!!!!

# 233

Ама ако zнаете колко добре ми става като ви чета..И аz бях така #Crazy Преди това си мислех,че словосъчетанието "следродилна депресия" е поредното клиШе,или пък е иzмислена от някоя лигла,дето си няма друга работа.Да,ама не..аz по принцип съм си по нервна,та zатова мисля,че това zасяга повече по неуравновесените харктери(като мен).И сега,ако Щете вярвайте,това ме плаШи най много..Но се надявам,че тъй като вече zнам точно какво е,Ще мине по лесно.Тогава си мислех,че съм подготвена zа всичко,zаЩото се интересувам и чета,но не беШе така.Просто всяка майка трябва да го преживее zа себе си,колкото и да се чете или да се слуШат други хора,това не може да даде точна представа.Затова,zа теzи които им е zа първи път,не ми обръЩайте внимание на глупостите,ами вярвайте в себе си Grinning Ще си мислим,че всичко  се подрежда само и това е..Лека ноЩ,да спите в коШ Wink

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 01:32 от desi manova

# 234
За съжаление много майки страдат от депресия след раждането. Според мен причината е че се разпространява тази идея че майчинската роля е приказна, жените се опитват да се правят на героини и ни е срам да си признаем че ни е тежко. Все едно е някакъв признак на слабост.
И какво се получава? Ти си изтощен, не спиш, кърменето не върви добре, детето плаче, чудиш се дали се справяш добре...а като излезнеш гледаш майки накипрени, спретнати, весели, говорещи колко е прекрасно да са майки...и какво става? Ти се чувстваш като че се проваляш.

Вместо да си споделяме истината, я изпъкваме за да се вместим в ролята която са ни подготвили телевизията и филмите.

Janis радвам се че си си обратно вкъщи. Сигурно много си се тревожила.

uanda, майка на момичта и Формула 1 фенка! Мое момиче си ти Wink На кой си привърженичка? Аз от миналата година си избрах Луис и той виж какво направи! Мъжът е за Кими, та е хубава конкуренция тука.

Лидия, честито легълце.

# 235
Оооооо els благодаря ти! А име на този крем? Дали е рано да започна да си ги мажа?

Гармастан, Лансинох... Авент също имат такъв.... имаше май и други, ама не помня. По принцип казват, че подготовката на гърдите трябва да започне към 8-мия месец.... ама знам ли, по-компетентните да кажат, Асето трябва да се включи по темата! Аз миналия път това го пропуснах и после горещо съжалявах - имах зверски рагади, а ако знаете как болят! Затова сега ще действам овреме!

# 236
приветки дами...
Ето ме на - цяла седмица очаквам уикенда, за да спя, а днес рано рано се ококорих  Shocked Въпреки, че е излишно да го споменавам отново - много ми се повръща - хайде казах си го...
За подготовката на гърдите - действително Асето е по-голям специалист. Въпреки, че лично аз имах изключително успешно кърмене /кърмих Спаси 1 година/, което заслужих с добра теоритична подготовка от форума и твърдата решителност, че детето ми ще е само на кърма. Естествено успехът в някаква степен зависи и от бебето, но в повечето случаи е въпрос на позитивна нагласа според мен. На мен също ми се бяхя появили рагади, но независимо от това не смятам, че каквато и да е подготовка може да те спаси /особено ако е за първи път/ Иначе има 1 стара теза - да се обтриват ареолите с мокра хавлиена кърпа, за да загрубеят - абсолютно българска бабешка "рецепта", отхвърлена от цивилизования свят. Освен това при жени с чувствителна матка едно такова обтриване нерядко води до контрахиране на матката, което в по-тежък случай /на предвартелно скъсена шийка и т.н./ може да доведе до преждевременно раждане. Другата теза за предварително мазане с Гармастан, Лансинокс или Авент - какво прави ами прави кожата относително по еластична, но пак казвам, когато е за първи път, тези кремове помагат по време на самото кърмене, а не може превантивно. Най-важното е /надявам се Асето да ме подкрепи/ е правилното поставяне на детето на гърда. Но, мацки, има мноого време до тогава.
Шейла, снимките ти от раждането са впечатляващи  Hug Страхотно е че Там успяват да направят раждането толкона желано и даже атрактивно за майката. То си еи до човек де, но пък като не ти се дава право на избор както тук...  Tired
Уанда, честита ти девойка... Хайде дано повлечеш крак - въпреки, че около мен всички са убедени, че ми е писано все момчета да раждам  Simple Smile

За моите изследвание - вчера ме изумиха в Св.София. Там съм на ЖК по здравната каса. винаги съм предпочитала да си плащам ид ами е спокойно, но в тази болница е така и аз въодушевено реших, че е супер след като години на ред плащам данъци да получа нещо и аз от държавата... Както и да е... Та кръв ми взеха на 5 ти март. Вчера ми търсиха-търсиха-търсиха резултатите и после ми се извиниха, че когато не били платени,  а по здравната се бавели мнооого. А аз по принцип съм с малко по-нисък хемоглубин и въобще има неща, които бързо трябва да се проследяват... Та така - май оттам ще си взимат парите по ЗК, а аз отделно ще си ходя на лаборатория, че така доста ще се изнервя до края. Еми това е засега..
  chefднес ще правя катми за дружките ми и се надявам да съм в кондиция, че в момента само като кажа Катми и  Sick

# 237
  • София
 els irinii благодаря ви за отговорите.  Ще изчакам Асето да я попитам и нея, че вчера се убедих че специално за кърмене, тя е нашето гуру!  newsm20
Но да питам и вас- какво ви е мнението за силиконовите зърна? Защото моята приятелка (с месец по-бременна от мен) каза че ще ползва силиконови и ако не се налага няма да слага детето директно на зърното.  Thinking Rolling Eyes newsm78  Пък аз мислех тези силиконови зърна да ги ползвам само в краен случай!

lydia74 И аз се колебая за такова легълце, можеш ли да споделиш от къде го взехте и на каква цена? забравих-Честито да ви е!

uanda поздравление за розовите гащи!  Hug Мъничко ти завиждам, ама благородно! Дано и нашето се окаже момиче! Praynig

# 238
Дидка, според мен тялото си знае как да се подготви най-добре. Всички тия манипулации за "подготвяне" на зърната може само да ги наранят или най-малко да са загуба на време.
Силиконовите зърна са за в много краен случай и за кратко. Ако се използват постоянно, кърмата ще намалее защото не влияе по същият начин както бебето директно на мляко правенето. Това май никакъв смисъл не направи.
Имам общо 4.6 години кърмачески стаж, но и двата пъти началото беше зловещо. Аз явно трябва да си мина през страданията, защото знание не ми липстваше, а и вторият път имах и дълъг опит и пак същото си стана, въпреки че по бързо се оправих със ситуацията.

Ирини, права си. Друго е да има подкрепа в медицинаските екипи. И въпреки това, тука повечето майки раждат на гръб с доктор, които и тука са си малко със по-застарели разбирания. Трудно е да се променят, след като старите модели са най-удобни за тях Wink. Но поне ако жената знае какво иска, има подкрепа и има избор.

# 239
Забравих...не мога и аз да видя предаването от Нетъра. Иска ми абонамент. Дали защото сме от чужбина? Ех как ме хвана яд.

Общи условия

Активация на акаунт