Арабско слънце тук изгрява и с нежна обич ни дарява~::~60

• 27 162
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
desert за съжаление такива мъже като Ахмед аз ги сравнявам с лошата кралица от приказката за Снежанка и седемте джуджета, дето все пита огледалцето, коя е най-красива на света. Та и за мъже като този е важно да знаят, че все още се обичани някъде и че все още някое сърце им принадлежи. Е, разбира се човекът може и да е нещастен в този роднински брак, ама ти каква вина имаш? Аман от "спасителки на плажа". Все ние да разбираме и да съчувстваме... Хубаво си му писалa, каквото на сърцето, такова и на устата...
Анди това по БТВ го гледах и мнооого му се изкефих щото на британците им е лесно да гледат в чуждите дворове (случая с Могилино), а не виждат какво има под носа им. Хората, които даваха там са далеко от истинския ислям и истинските мюсюлмани. Фанатици има и в исляма и сред християните с разните там секти...

# 121
Сабах ал хейр йа хелуин  bouquet

Бокер тов ...Анди...В живота има противоположности

-има добро и зло ...

...има ИСТИНА има и ЛЪЖА...

...има зрящи има и слепи...

...има власт и подчинение...

...има хитри  и наивни...

има(не в см. на майка на иврит),а в смисълът на Йеш-

...има ни и нас-Ти и Аз-всеки има право на живот...всеки има право на щастие...

но най -вече всеки има право на СВОБОДА...помисли  добре...и не се успокоявай с мисълта,че ти си си добре пък каквото и да става там някъде по света -то е далече-не го виждаш,не го чувстваш ...
...като ни даваш линк към Бтв-колко от това,което слушаш и виждаш разбираш и колко от това си мислиш,че е справедливо и реално и отговаря на действителният свят ,в който живеем...
Ако си била в казармата или ти предстои да служиш,питала ли си се защо-или ти стига това,което са ти обяснили в у-ще...
...ще те помоля в името на всички мъртви и изстрадали от гнет души-смени подписа си-защото дори не знаеш какво означава...ако разбираш от политика-давай да се обясним за положението в района-ако не знаеш почти нищо-не влизай тук с този подпис...и не забравяй,че си имаш родина,защото макар и изкусно оплетена-"къщата на паяка е слаба"-Акол тов....

# 122
Наде, британците за Могилино специално да си припомнят какво пише за техните домове. Веднага давам линк.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2906&sectio … =4&id=0000803

По другата тема - много има да се каже. От една страна мамите в съседната тема са си прави да си пишат техните преживявания, от друга все пак да има някаква толерантност. Никой от нас не си позволява аватарът му да изразява такава омраза към съседната държава. А и не виждам смисъл, освен ако не се цели точно провокация.
За методите - е, по нищо не се различават от тези на техните братя. Пък и информацията по нета е неограничена, който иска може да научи как точно са се случили нещата и защо продължават да се случват.

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 10:28 от amal

# 123
Катя, няма ли такива проекти и за Близкия Изток? Много ме вълнува тази тема за опознаването на чужди култури. Всеки ли може да участва като част от екипа по такъв проект? Имали някакви изисквания към човека? каква е заетостта, гъвкава ли е? Плаща ли се нещо?

Веси, добре сме, бутаме го, пожелах ти лека и успешна сесия. Малкия Тарик е наистина голям красавец.   bouquet Heart Eyes

Дуа, хубавице, да не забравиш да добистрим темата от вчера на лични.  Heart Eyes

Марси, вдига ми се ценза, вярно е. Че то сега имало глад за кадри. Онзи ден пътувах се дна полякиня с български произход, която по бизнес дошла тука и тя разправяше, че в Полша вече не търсят 18 годишни с 10 години опит Joy, ами зрели жени с отгледани деца. Има надежда.   bouquet

# 124
...Ето на-нито кафе ви направих,нито се сетих да отговоря на тези,дето имаха нужда..
[е тя Лилето се е справила чудно с кафето

Мама мия-първо-за визата-Поздравления dancing-за Мия-можеш да изчакаш Хамзи,но можеш и веднага да тръгнеш-Горна Баня не е близо до автогарата,но точно до автогарата има централна спирка на автобуси,някои от тях отиват в Горна Баня-ще погледна в нета да видя кои номера стигат до клиниката-и ще ти кажа-ще ти дам телефон на лични-като пристигнеш ,ако имаш нужда  от неща да ми звъннеш-ще се отзова Heart Eyes Heart Eyes

Деси-добре е ,че забелязваш такива неща(предизвикателния подпис),защото аз си казвам-няма смисъл,то ако тръгна да се обяснявам на всеки по отделно-животът ми ще се окаже кратък..но пък от друга страна-да забележим тези неща,означава да се замислим-а мисълта е хубаво нещо- Heart Eyes Heart EyesКак са принцесите  bouquet

Снежна-всяко лято Ншаалла сме в Ливан(южен)-дори войната 2006-ни посрещна-така ми се иска някой от тия дето живее малко по-на юг от нас и не спира да се оплаква-да преживее само една нощ  от това,което ние и всички хора преживяхме...но има Бог-а Той вижда и как прекрасно Вижда...и как прекрасно Отсъжда Ншаала  bouquet-а пък аз нали съм разсеяна-ти в кой град беше-Дамаск ли newsm78или Хомс(ама,че съм оффца Wink)

Амалче -ще ти пиша-но се поразсеях,а и Рабуба ме притеснява Sad-нощес мрънка,по едно време я пренесох в хола,пък и дадох панадол-тя взе ,че повърна,после и дадох пак,после пък рева в продължение на не знам колко минути,а накрая заспа...но през 10мин.промрънкваше-хайде давай Бибата  Дуа-накрая я сложих до мен-сбутах татко-но нито той ,ни аз спахе мн.добре-какво да се прави-сега я наблюдавам... Heart Eyes

Сабинка-благородничка си ти и за това се чувстваш леко-понеже бързо забравяш и прощаваш-и аз така прощавам и не съм злопаметна-пък виж какъв подарък ти е Дал Бог-Йона-сладурана и Теди-нежна душица Heart Eyes...и ние май към антибиотично лечение вървим-а как не ми се иска #Cussing out-ще ти пиша на лични... Hug

Дезърт-така като ми описваш приятелството си с Кюрдското момче,се сещам за моето приятелство със съпруга ми..точно като теб,.не съм си мислела,че ще се омъжа за него и три деца ще създадем-и пак така му споделях всичко-ама съвсемв всичко-това,което той знае за мен нито е засенчило щастието ни нито ни е попречило по някакъв начин-напротив-поне ме познава и знае всичко за мен-един ден-след 2год приятелски отношения ми се обясни в любов-аз вече здраво бях хлътнала-но не бързах-докато той-нямаше търпение Mr. Green(такива са мъжете)-дадох му да разбере,че съм сериозна и го обичам,а другото(сещаш се кое) ще поизчака...и така 2-3 месеца,докато не направихме религиозен брак-после ...сещаш се пак Mr. Green...та ако го харесваш не му отказвай среща,но той да те изпрати да си нощуваш у вас си...това е много важно(...какво да се прави ...такива са мъжете Sick-когато всичко получават -губят интерес-ако ще жената да е истинска принцеса като теб)...но ако не бързаш и отсояваш тия неща-после ще видиш колко ще си щастлива  bouquet  bouquet...питай големите тук-те също като мен ти желаят щастието Heart Eyes...аз пък какво се размърморих като някаква свекърва-цяло конско ти дръпнах-извини ми принцеске  bouquet

МАРСИ-много мерси зао сладкиша-златна си

Иман-здравей  bouquet  bouquet

Абра-добре дошла-и успех  bouquet

Жасмин(май само аз ти казвам така,но те свързвам с Жасмин от Аладин-дето децата го гледат)
  ще се моля за теб и твоето бебе-да го гушнеш скоро и да отидеш в прекрасната Латакия после-Ншаала-за пътуването не се тревожи...щом е с кола -вярно дълго-но новородените спят по17-18 часа-само за храненето ще се буди-да дойде време ще говорим и за това Ншаала...ние все със самолет ходим до Ливан-2часа-но като Али беше на 4месеца пътувахме от София до Варненското летище с кола-пътят е дълъг-но той спа почти през цялото време-само за кърмене се събуждаше-намятах нещо върху него и кърмех.... Heart Eyes

Другарче,радвам се ,че си добре Heart Eyes

Кате-утре е денят-не се ядосвай-сутрин като ставаш си кажи-животът е кратък ,животът е прекрасен-лошото има край,всичко ще се оправи-и така ще се чувстваш по-добре-никок не обръщай внимание-но нека твоят човек забележи твоето великодушие и нахалството на родата-другото не е важно...то пък сте и в една стая-наистина неудобно-не може така-ти се жена трябва ти поне малко усамотение-говори с Ахмед-но по-деликатно-,че той е между чук и наковалня...

Трябва да ходя да търся кранче за мивката в банята,защото моят Али вчера отчупи чучура #Crazy-и татко му го пооправи -но трябва нов-Питам го аз -Как,бе мамо-а той-ми аз скачах ,скачах и се държах за чучурчето-и то се счупи- rotfImao..и как се беше уплашил-като реве ,а ние тичаме с таткото мислим-Кой знае какво му се е случило-той вие все едно се е порязал здравата Confounded

Привет на всички и лек денвземете си шоко настроение(но само по едно) Wink

# 125
Прощавайте,че нахълтвам във вашия пост,обещах си да не пиша за"болезнени" теми,но да си призная не се сдържах.Без да има компетентно мнение по въпроса,тъй като не живея в този регион,бих искала само да кажа следното.
Едва ли Анди е пуснала тази да я наречем"карикатура",за да дразни когото и да е.Още по-малко вас.Дори се съмнявам,че в този момент е мислела за това.Това,че всеки си има право на лично мнение е друг въпрос.Тя не го е направила във вашия пост,ако беше тук бих разбрала вашето недоволство.
Не приемайте всяко буквално насочено срещу вас.Все пак всеки си има симпатии,предпочитания и т.н.Не всеки е длъжен да харесва и оправдава или защитава това,което вие харесвате или оправдавате.Приемете го като сблъсък на различни позиции,вярно е че са не приятни,но нали все пак говорим и за толерантност.Хайде да не се правим на по католици и от папата.Това е нещо,което със сигурност не зависи и от вас самите.( имам предвид двете страни)
И понеже тези ,които влизат в израелската тема знаят,че пиша там редовно-не го крия не виждам и защо да го правя,ще бъда малко по-откровена.Нямам добро мнение за арабите,работих с тях в Бг 2 години,нагледах се доста гнусни неща,които касаеха нас българите,доста проклетии на ум взеха от мен,НО тук в Виена учих с една  арабка от Египет,тя ме накара да погледна на арабите нешлифовано,изключително свестен човек се оказа тази жена и сега когато е в Египет си пишем с нея и подържаме много добри взаимоотношения.Но тя е много миролюбива,учуди ме факта,че общува с евреи без да и пука,изобщо човек с широк мироглед за света и хората.
Де да бяха повечето хора като нея.

# 126

Не се отваряше и го оправих  Simple Smile.
Деси при вас лято, бе  Shocked.Завидях отново  Laughing Тиква така и не ми донесе моят мъж, но колко полуготови баници с тиква изядох  Crazy.Мъж ми се е загрижил за мен да не се мъча да правя сладкиши Mr. Green

Много пишете  Crazy, никви шансове да се включа в разговорите с моята заетост напоследък.

Марси, мина времето, когато поддържаше темата да не избяга на 2-ра страница  Laughing

Много нови момичета  Heart Eyes.Добре дошли на всички   bouquet

Свеар, честито   bouquet.Лека и безпроблемна бременност ти желая, а после и сладко бебче  Heart Eyes

Ясмин, живот и здраве ще видиш, колко лесно се пътува с бебе  Grinning

Дуа, бива ли такова нещо, тъкмо награбих цялата кутия с бонбоните и гледам само по един можело Crossing Arms .

Веси, лека и успешна и от мен.

Тахмин, мешаалла съвсем заслужено те наричат адреналинка  Laughing.Успех с госта  ooooh! Tired

Миленке, де си душо, що радиш ? Драсни некой ред .

# 127
Криси, здравей!

Хубаво си писала, но не мога да разбера нещо:
1. Анди, да е жива и здрава, е голям и зрял човек и разумен и може да пише за себе си и от свое име, направила го е даже, а ти в нейна защита ли се явяваш?
2. За това - какви били арабите тука и какво правели - това си е твое мнение и преживявания - аз също мога да кажа, че понякога мои колеги "международници", които идват да работят тук по проекти или бизнес се държат и работят меко казано неадекватно и/или имат снизходително отношение към "местните", но това не значи, че всички са такива, а за твоята приятелка от Египет .... какво всъщност искаш да кажеш: че има различни хора и не трябва да се обобщава, нали? Та за нея: да я издирим и да я поканим във форума или какво?

Лек ден!! /Не мисли, че се заяждам, но не схванах докрай .../

# 128
Не ме разбра -не се явявам в ничия защита ,а се опитвам само да кажа,че можем да обменяме опит ,мнения без излишно напрежение или ако не искаме няма да влизаме в друг пост и да се дразним взаимно.
А за приятелката ми от Египет,да има различни хора и то добри.

# 129
  • сред маслини и портокалов цвят
Прощавайте,че нахълтвам във вашия пост,обещах си да не пиша за"болезнени" теми,но да си призная не се сдържах.Без да има компетентно мнение по въпроса,тъй като не живея в този регион...
...
Нямам добро мнение за арабите,работих с тях в Бг 2 години,нагледах се доста гнусни неща,които касаеха нас българите,доста проклетии на ум взеха от мен,НО тук в Виена учих с една  арабка от Египет,тя ме накара да погледна на арабите нешлифовано,изключително свестен човек се оказа тази жена и сега когато е в Египет си пишем с нея и подържаме много добри взаимоотношения.Но тя е много миролюбива,учуди ме факта,че общува с евреи без да и пука,изобщо човек с широк мироглед за света и хората.
Де да бяха повечето хора като нея.

Криси, лично за мен няма никакъв проблем да пишеш в тази тема когато пожелаеш. И точно заради нещата, които си написала по-горе. Може би ако контактуваш с нас ще научиш нови неща, ще опознаеш един нов свят. Не за да си смениш предпочитанията, знам че това е изключително трудно, а просто за да видиш, че арабите също са нормални хора, които искат да живеят собствения си живот спокойно.
Да отрепки има навсякъде. Но не можеш да си правиш изводи за един цял народ само на базата на лични отношения с няколко индивида. Арабските държави са 22, това е море от хора. Има всякакви между тях. Но понеже живея между тях, мога да ти кажа, че в огромната си част това са изключително добродушни, благи и мили хора. Понякога даже наивни(доста проблеми идват от тази им наивност).

А относно конфликтите в този регион, няма начин отвреме навреме да не ги засягаме в разговорите си. За повечето от нас (и в двете теми), които живеят там, това е ежедневие. Тези конфликти са част от бъдещето на децата ни. А това е много по- различно, отколкото вечер да си пуснеш новините и да погледаш малко. Знам, че е клише, но който не го е преживял не може да си представи за какво става въпрос.

Пък за подписа на Анди-видях го преди няколко дни. Честно на мен ми се видя смешен, не съм се подразнила, детинско ми се видя. И си права, че всеки може да си слага каквито иска неща в подписа.
Но пък и всеки има право на мнение , нали?

Лек ден ти желая! И както вече казах-добре си дошла да пишеш тук.  bouquet

# 130
Криси, здравей. Заповядай. Мисля, че е грешно да се бистри какви са хората, тук проблемите идват от политиката и само от нея. Защото има разлика между политик (който уж представлява народа, но в някакъв момента започва да служи на себе си и определени кръгове) и обикновения, редови гражданин. Много българи не обичат евреите по ред субективни причини и преживявания. Но аз съм против подобна квалификаци. Най-добрият ни преподавател беше евреин, разкошен човек. Като малки играехме с деца еврейчета, нищо различно. Така че да изместим темата.   bouquet

# 131
Едва ли Анди е пуснала тази да я наречем"карикатура",за да дразни когото и да е.Още по-малко вас.
Хайде да не се правим на коне с капаци  Joy
Направо против правилата на форума си беше подписа и,или ти не си го видяла??

Дуа-сабах ал нур,хабибти!
Детето се е уплашило,прави му рукия Heart Eyes
Шоки не мога да взема,пък било и едничко,моля утре за кисело мляко 0,1%  Laughing

Манел-къде се губиш,много изпусна,да!

Тахмине-при нас започна Световната Купа по Конни Надбягвания,под патронажа на шейх Мохамед...То са расови коне за милиони,то са разголени британки с големи шапки Joy
Кончетата са много красиви и ужасно скъпи CrazyЗСега мернар цена от 22хил $,ако имаш спестени,може да инвестираш Laughing
Кака ви британка мисли на кой кон да заложи Grinning:

И шейх Мо с победителя(негово притежание)и с принцеса Хая в Англия hahaha
http://www.brisbanetimes.com.au/ffximage/2008/03/24/470sheikh,0.jpg

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 14:40 от Дивиана

# 132
   Привет и от мен с едно пролетно горско букетче  Hug  Мама Мия  честито за визата, и спокойно ,ще се оправи малката, в Горна баня има добри специалисти  Peace  Hug  Снежна малко по-добре са малките, но и двамата са на антибиотик, започнаха и да хапват вече ,пак хубави снимки си сложила, гледам каката как майчински го е прегърнала ,сигурно се грижи за него ,мойта Йоанка много се грижи за Теди,пък и се прави на по-голяма,като ги питат на колко години са и тя -аз съм на 5, а малкия е на 3  Simple Smile  Ели казвам се Сабина, а това за свеки когато беше болна, аз не съм била постояно при нея,купих и лекарства,занесох и храна.... човешко е , каквато и да е тя, все пак е майка на мъжа ми, а за отношението и към мен и децата неин грях, всеки си носи кръста , и аз в началото мислех по- различен начин, ядосвах се ,но като се замислих губя аз-излишни нерви, изпускам важни моменти на децата ми, а мъжа ми как се чувстваше м/у нас двете  ooooh! в напрежение не се живее , на нова година даже ги поканих в къщи, въпреки че ми беше трудно, но заради мъж ми, а той беше толкова щастлив и спокоен,все пак и те са неговото семейство , а вие от колко време сте женени ?  Дуа  спокойно мила,когато имаш време  Hug сега се грижи и наблюдавай сладката ти дъщеричка   action032  Абра  добре дошла   bouquetВеси мерси , а твоя сладък Тарик кой го гледа докато ти си на лекции, преди беше споменала нещо за гледачка или ходи на ясли ?  Деска  весел празник на Сами и да пуснеш снимки   bouquet   Марси как сте с Линдичка  Heart Eyes  На всички  Hug и лек ден   bouquet

# 133
Тя не го е направила във вашия пост,ако беше тук бих разбрала вашето недоволство.

LaughingТова е много сладко .Прозвуча, ако дойде във вашата кутийка имате право да недоволствате, но щом не е, трябва да сте толерантни  Thinking

Нямам нищо против да пишеш и в тази тема, но имай предвид, че ние сме българки със собствено мнение по въпросите, били  те и политически.Това,че сме омъжени за араби, а някои дори не са е на второ място.Само като уточнение.

# 134
Добро утро и от мен   bouquet  докато ви изчета и то обяд станало, много съм пропуснала, но снощи си легнах в 11 bowuu  
В невероятно приповдигнато настроение съм, дано се задържи, но ми подействахте като елексир Simple Smile но се чудя дали в колата дето ме черпиха нямаше някаква тайна съставка Laughing

Деси, разбрах те , ама те бъзикам,за да става интрига Joy
Ще прегледам израелската като имам време, да не пропусна купона и аз Joy  После ще ти пиша ЛС да те светна , когато заключиха предишната израелска тема и нали модератор ми редакрира постинга, да ти кажа какво бях писала Joy

Дезърт, ми може и роднини да сме, той татко все казваше, че е турчин Joy Пък и повечето му приятели от младините са турци. Нещо подозрително има около него да знаеш. Пък и момчето сериозно подозира, че сме турци, не било естествено българин да пази дъщеря си в къщи, пък и откъде съм имала такава черна къдрава коса, и защо татко ми бил толкова черен, а аз мургава Mr. Green Нека се дерзае...

Амал,ми така е, с тия ограничени пространства, не сме за гости. А малкия викаш ревнува от братовчедката, я не дразни детето Simple Smile Абе , ако бяха добронамерени и без тия глупости, едната ми стая нямаше да е проблем, важно сърцето да е широко, пък и сух хляб можеше да ядеме.А така ми е кофти, че блъскам цял месец за някаква заплата, и вместо да помогна на майка ми, братовчеда, дето ни прави интриги тършува из хладилника #2gunfire  Като надойдат нито мога да се изкъпя, дори до Wc ми е неодобно да отида Sad  Абе, голяма мизерия....

Лили,момчето ми чете за Хайфето Уахби, че била много дърта, над 45 и сестра й казала в интервю, че е много зла, биела родителите си и не им помагала финансово  Confused  Ама хубава е пущината.  
А за братовчеда колко истории имам, всеки път като го видя,имам нова случка. Единодушни сме с момчето, че от всички хора, които познаваме, той е най-гнусен, мизерен, гаден, подъл, грозен. Яд ме е като се сетя в началото как го защитавах, карах момчето да го взима с нас навън, мъчно ми беше, че няма приятели, жал ми беше, че е смотан, а то каква змия се извъди. Мислех, че като се изнесе от нас, ще се променят нещата, ама няма голяма разлика.
И аз мислех както Тони посъветва, да му кажа насаме да не идва, ама няма да има файда, колко намеци съм правила и не му пука, пък и голям скандал ще направи тогава, нали сме длъжни, шом е роднина Confused  Някой път наистина мисля да сложа разхлабително в манджата, пък господ да ме съди Praynig Ма щше трябва да чистя след него и тоалетната Sick Всичко е за моя сметка.

Дуа,под секрет ти казвам, че в четвъртък няма да се прибера, смятам поне първата вечер да пропусна сърдечното посрещане Rolling Eyes Ще спя при брат ми. Иначе моя човек отдавна е забелязал и моето отношение и тяхното и страшно се тормози. И на него му е неудобно и му е писнало да прибира роднини, но няма начин, такива са традициите, трябвало да разбера, приятно неприятно, заради тия традиции са запоазили самобитността си като народ. Ами какво да правя като хич не разбирам от такива традиции, аз при брат ми не ходя толкова често, защото ми е неудобно и не искам да ги натоварвам с допълнителни разходи за мен, такива са времената просто, че човек трябва да се съобразява.

Рали,дано да се организира театъра в крайна сметка, ама ако не стане не се сърди, все пак повечето са мами с деца и ангажименти..

Общи условия

Активация на акаунт