Разкази и хрумки от арабски мами- сладкодумки~::~61

• 26 286
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
здравейте  bouquet
прочетох това което сте писали за семействата-много интересно
аз нямам какво да кажа ама нищо Sad
сега ще се уча,че ако някои ден се оженя за арабин,да знам как стоят работите и както се казва да съм напред с материала Joy
4ао

# 91
Дала-хубавица е дъщеричката,но кой знае как им промиват главите в тези школи..Жесток е този бизнес Naughty
Я кажи повече за кмета на Париж-мер а ла мер  ли беше поговорката Laughing

Хариет-живо се интересувам от подписа ти GrinningКой е кръшният танцьор?И другото против абортите ли е?

принцеса бг-щях да го спомена Абдел Халим,но не можах да се сетя името  EmbarassedВ разните арабски реалита за музика много го имитират и Ум Кулсум също.Песните наистина са класика,много обичани от всички араби-млади и стари.
Тази песен дето спомена май съм я чувала в един филм...

Много интересно ми беше да чета  разказите ви,момичета!Мисля,че преди е било нормално да се женят по-рано,все пак в топлите страни момичетата по-рано се превръщат в жени Simple Smile
А по десетина деца е било нормално и в БГ някога...Сега ако някоя жена е многодетна се прави на пух и прах в Клюкарника на бг мамма Laughing

За разводите в Египет не знам много.Рядкост е според моя, разведена жена.Негов чичо е разведен,дъщеря му е останала при майка си,която пак се омъжила.За кратко детето са го гледали неговите родители,доста са задружни в семейството,помагат си.
Ако съпрузи се разделят или правят планове за това,то по-възрастни хора отиват да говорят със тях,съветват ги и съответно ги сдобряват(така е и според Ислям)
Самотните майки пък са рядкост,преди гледах една по тв.Една такава ,,модерна,,с бебе на 9 мес.бащата казваше,че не е от него и отказваше да се ожени за нея.Бащата на момичето беше човек с полужение и скандала беше по медиите.Младия баща също отказваше и ДНК тест Simple SmileИ се чудеха по кой закон да го принудят...Не знам какво стана с този случай...

Тахмине-стегни се!И как можа да да забравиш какво щеше да ми казваш?!Пренебрегваш ме,като други-на които задавам въпроси,но те не си правят труда да ми отговорят Crossing Arms Laughing
Момиче-я остави тези нерви,наистина се тормозиш за неща,които са само в ръцете на Алла(СУТ).Я се успокой и да не ти пука от никой NaughtyНищо не е толкова лошо,колкото изглежда.Как бих те взела при мен да поживееш малко,но не мога...Приемаш нещата както са и така.С нерви нищо не можеш да промениш.
И си пии хапчетата Naughty,но да не те омайват само!Аз вчера глътнах два панадола и ми стана весело CrazyЩях да изпочупя чиниите в мивката-опасни са тези обезболяващи,чети указанията!

# 92
сега ще се уча,че ако някои ден се оженя за арабин,да знам как стоят работите и както се казва да съм напред с материала Joy
Sexy, от тук наистина има какво да научиш... Радвам се, че темата се пораздвижи, защото в интерес на истината свекитата ще ни научат на арабското меню (без да се обиждат мамите, които споделят готварски опит), но за тези неща като положение на жената след развод, по време на брака, че и около брачния договор... Grinning ...не че няма от къде да прочетем, ама хубаво е когато е от първа ръка... Пък нали сме кандидат - арабелки.... имаме нужда от такава информация!  Hug
Кате, не съм в студентски град за съжаление. Имах преди една стая там, плащах наема и половината консумативи на "съквартирантката" 6 месеца без да имам и една калъфка там. Така и сърце не ми даде да се преместя (живея на 5те кьошета) но за чая - дума да не става да се притесняваш... Може да изпием по един, разбира се, ще се уговорим само кога и къде и няма проблем... То като няма да има театър, поне на сладка раздумка да се съберем  Wink Wink Laughing
Честито на Светлето, ще се присъединя към Сексито - лека и безпроблемна бременност ти желая!   bouquet
За ориенталските танци искам само да споделя, че и аз съм много запалена по тях, ходех преди време при едно момиче - Надежда, тя обучаваше участничките в "Танцувай с мен" при Слави. Напоследък нямам никакво време... а днес най - случайно някакъв си тип (от Египет бил) ми се включва в скайпа и почва да ме разпитва за бейли денс, чувала ли съм еди коя си танцьорка, а той пък бил учител и щял да ми преподава cam to cam  Joy Joy  Все бях имала предложения било за камера било за каквото и да е, ама това мина очакванията ми. И само не разбрах от къде изобщо знае, че се интересувам от бейли...никъде не съм писала в инфото...  newsm78 Според него - срещнал момиче в Египет, българка, тя му казала, че тук момичетата се интересуваме и на късмет попаднал на мен... абеееее....  Whistling

# 93
Лили, убийй ме, но забравих какво исках да ти кажа. И не защото си второстепенна, а зашото съм изкуфяла вече
За хапчетата не ми дадоха указания, само една лепенчица по колко пъти на ден Confused Иначе не са упойващи, едните са за оросяване, другите за световъртежа Rolling Eyes

Дуа, ей сега ме подсети Светлето за хитра идейка. Нали споделих с момчето, че ще каня гости с хиджаби, а той каза, че на вуйчо не му пречи. Та представяте ли си, каква ще е изненадата , като вучйо почне да опипва с дебелите си хищни лапи младото свежо телце и в един момент се окаже, че е МЪЖ Mr. Green Twisted Evil Ухаааааа-мухаааа

Абе Рали, ще се хванем на истинско театро, ще се уговорим някой ден, дано ми подействат лекарствата, и го удрям на живот

# 94
кате супер си Joy Joy Joy
хари-да не съм те уплашила с въпроса newsm78 hahaha
аз днес мислех кифли да правя ама ме домързя пък и една възрастна коншийка доиде да и меря кръвното и сега голямата филипинка ста4кува 4е няма нито кифли нито кекс

# 95
Добър вечер, как минаха починвите дни?

Абра -хахаха, радвам се, че са ти харесали, а за 3Д питките С/да, тази рецепта е супер, винаги става/-  мдаааа, аз прихващам бързо от арабската тенденция "тяхното и най-хубаво и второ такова няма!"

Катенце, хапове ли сега? Ама по-добре така, отколкото да ходиш ни жива, ни умряла. А за служебно - обади се разбира се. Аз съм се насочила към Фонда в Ливан - обичам такива инициативи, които са прости /разбираеми/ и само е нужно да се разпише идеята добре и ти дават свобода да работиш. Иначе днес дочитам едно досие по програма ФАР - ще "заминава" утре - приложенията са повече от същинската част.
За вуйчото ... ех, сега пък мъж да е - в абая - номер да е - ма тоз човек виж сега - то ще се окаже, че се развана жените като на цветя.

Ра, учене и споделяне му е майката, но пък на камера да те учи тъй масри на белиденс? Много ще да е кадърен. Рали, хайде на театро наистина.

За предбрачния договор кой спомена -пак Рали: ааа, момичета вижте сега: в Корана е писано - да не е неразумно искането от страна на родата на жената - това не значи, че сега наистина мароканките не се чудят какво да измислят, но пак казвам - от нашия кръг мога да говоря - разумни са хората и по-скоро е подарък или символично нещо, но жената не е стока и поне аз такъв обичай като на нащите сватби - да се пълни обувката на булката с пари не съм виждала, ама по тепърва ще ми предстои. Сега по празниците като ида, ще ги разпитам.

За това, което булката си занесе при сватбата - зестрата - тя си е нейна. Причината за това - ако съпругът почине по-рано и тя остане сама - да има пари. Пак казвам - описвам нещата такива, каквито са по Корана. Иначе важи това, което е описала Дала.

На мене ми подари мъжът ми едно много нетипично и красиво и голямо берберско бижу и ми изрисува цветенца по ръцете и краката - и това си беше подарък, а аз понеже - да измисля нещо по-различно, казвам "и по шията искам!" и той много стреснато мигаше. Това - за цветенцата, вече 3-ти ден го пиша, но за мен е странно, че той така се е изучил и има толкова търпение.

Но пак казвам - ние родите не сме събирали и той не ме е искал от нашите.  newsm44

Как ви се отрази смяната на това пусто време - освен, че вече сме с 3 часа напред от Магриба - онези страни, които са по Гринуич, аз ударих един следобедно - вечерен сън.     

# 96
  • по пътеката
привет, мацки! днес нали съм на тръстиката, късно ставане, с новото време, после тати се върна рано и окупация направи тука! сега оба4е отиде да се разходи с един приател да пробвали новия мерц и да ударят по едно кафе, надявам се не  у факултето, 4е ще стана аз терористка и ще ходя да взема уроци малко на север,  Mr. Green  #2gunfire
4естито на снежито! мале,  bouquet  bouquet  bouquet наистина ме карате на ми се изправя косата , ей много сте заразни, ве4е само с презерватив на главата ще влизам да 4ета! Mr. Green Mr. Green
деске, споко аз правих и кекс , хапнах и фтаир с мешуия, абе, отсрамих те, ти може да стоиш гладна!  Laughing
кате, ще се скинеш бе моми4е, хапвай витамине, пий малко хап4ета за майна, какво се 4удиш от толкова стрес ще си докараш някоя болест! Naughty Stop Thinking
интересни истории, много романти4ни, аз май познавам доста по драмати4ни и не знам дали да разваля рахата!но пък са толкова реални и толкова поу4ителни ,4е наистина да накарат жената да не седи на лаврите на  брака и да си кове съдбата! да си зна е правата и да ги остоява!

# 97
Марси-твоята свеки по любов ли се е оженила,кажи де Mr. Green
Какъв е този домашен фатир newsm78Аз знам,че само на пещ става-кажи с две думи,плийз!!!
И честит мерджан,да кара внимателно и безаварийно!

akhyal_katya -приятно се изненадах от познанията ти за Корана,правилно си написала,джазаки-лаху хайран(Аллах да ти даде добро)
Ами за предбрачния договор съм чувала от момичетата тук различни неща.Аз знам,че не може да напишеш като условие мъжа ти да не си вземе 2-ра жена.Сигурно зависи от страната,знам ли..
Да оведомя всички бъдещи арабелки:на сватбата жениха дава на булката махр-подарък на булката(според възможностите на младоженеца),обикновено е злато и пари..Когато ни бракосъчетаваше шейха каза на моя да ми даде махара(пари),а аз умряла от срам викам-не ще,не ща  Embarassed,а шейха ми казва:не,те ти се полагат-да си купиш нещо Joy
Ето какво обикновено си купуват арабските булки:
http://www.nayomi.com.sa/?module=ecommerce&view=product& … p;product_id=2835 Grinning

Абе с една дума-хващате Корана,сура Ниса,четете и си търсите правата,според ситуацията Simple Smile

Тахмине-не може чичото да е чак толкова палав,чак жена с хиджаб не ми се вярва да ущипе.То тоя хиджаб идва да каже:не ме закачайте,уважавайте ме и т.н.,не е само за украса Naughty
Като го викнете да ви е имам-да води молитвата и ще му се изпари и ентусиазъм и похот Naughty
Ама наистина има нужда от урок,че май е позабравил религиозните канони с това свинско!

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 22:49 от Water Lily

# 98
Лили, вуйчото не вярва на нищо, дето е бг, било то с хиждаб или без  #2gunfire Бая си е поживял тука 15 години, и то ония хубавите години. Ще има да си спомня кога с някое парцалче от Кореком или бутилка кола е свалял мадама, сега поскъпна живота и какъвто е стиснат, подозирам, че на сухо ще си остане, днешните девойки на едро работят, я количка, я апартаментче  Mr. Green Ще си остане "очи пълни, ръце празни" и кръгом при тлъстата кюрдска жена Thinking  Иначе казал на момчето, леле бях забравил какви хубави жени има в Бг...
 Абе, негови са си греховете, но въпреки свинското и похотта, пак е по-свестен от някои други Confused Иначе личи , че е женен човека, научен на ред,  гледам сгънал си дрешките, подредил ги, поне за това не ми се налага да му тичам по петите Mr. Green Едва ли ще го видя днес, мисля да си лягам, пък те като се приберат от гостито ще е късно. Жалко, вместо крехки пържолки, бях сготвила парлива копривка, но и утре е ден, ще го нагостя Wink

И момчето казва, че не може като условие  да сложа да няма втора жена. Знам ли, да не ме будалка newsm78 Ето ти условие, ако иска друга, да се разведе, но децата да са на майката...
 То щом Аллах е разрешил до 4, кои сме ние да слагаме условия. Мъжа решил ли си е , че иска чуждо, никой няма да го спре.

# 99
akhyal_katya -приятно се изненадах от познанията ти за Корана,правилно си написала,джазак-лаху хайран(Аллах да ти даде добро)
http://www.nayomi.com.sa/?module=ecommerce&view=product& … p;product_id=2835 Grinning
Lili напиши ни повече такива поздрави и пожелания, ама ни ги изпиши на бг и на латиница или арабски, аз си ги събирам тука. Добре е да понаучим от вас малко такива неща, които се казват между хората...
Много ми хареса този онлайн магазин, ти ползваш ли го? Гледам цените са в египетска валута май?
Марси разкажи и своите истории, ние тука се нуждаем както от положителен заряд, така и от уроци идващи от живота...
Чета последните ви постинги с голям интерес....

# 100
В Мароко жената трябва да се съгласи да има мъжът й 2-ра, но в кръга на шегата, моят мъж знае, че го чака голям бой, ако изобщо помисли за 2-ра жена, а аз /според него съм достатъчна за 4, а Аллах му е дал едно сърце и той с него обича една,  затова аз съм "zawjaati" - това е жените ми, а той е "zweeji" - мъжете ми. Въпросът с многото жени, наред с въпроса за побоя над жени, беше нещото, което непрекъснато ни задаваха - даже в международния екип /а и аз съм по-голяма на възраст, имам и докторска степен по философия - това е без значение, но за колегите ми - голяма клюка "ама как се съгласи на този брак?"/, мъжът ми като се отегчи от глупави въпроси, казва, че "в нашето семейство само жената има права, като едното от тях е да бие мъжа си".   
Това - да кажеш, че взимаш децата при развод или ако си вземе 2-ра жена - голям "удар" е - нали жената и децата са част от мъжа.

Водна лилия, благодаря за поздравите ти -старая се да уча. Още напреднам с Алфатиха - засега се налага да я чета, а за арабски -разбирам, основни неща, когато мъжът ми ми говори, но ще свикна и с други произношения, иншалла.

# 101
здравейте и от мен
НАДЕ-ТУК СЪМ
 имах малко проблеми на работа и за това не съм се обаждала скоро.всичките ми планове се промениха на в последния момент,но какво да се прави така става понякога в живота.хайде да се чуем тия дни и ако имаш време може и да се видим,че аз по всяка вероятност заминавам на 22-23 април за Несебър.
МНОГО ИНТЕРЕСНИ ИСТОРИИ РАЗКАЗВАТЕ МОМИчЕТА-БРАВО

# 102
http://www.nationaltheatre.bg/bg/main.php?page=nextmonth
http://www.salzaismiah.com/
http://mlt.bg/?p=2
Момичета, това са програмите на театрите. За младежкия театър имам и талони за 50% намаление, които важат за двама. Ще се нагодим някак си. Само моя молба е първо да прегледате съботно-неделните постановки, тъй като аз съм до 7 на работа и трудно ще се впиша за постановка в делничен ден. Koето допадне на всички, него ще гледаме.

Ами момичета, за втората съпруга и за това че не може да пише че няма право на такава... а не може ли да пише, че ИМА право на такава, но само след изричното съгласие на първата (и ..познайте кога!!! Joy ) Peace И пак по тоя повод, Катя, аз например не бих искала материални облаги от мъжа ми. Казваш, да са в рамките на възможностите му... Никога не бих искала материални неща... Мда,това ще поискам, да - втора съпруга - след моето ДА!! Wink  Peace Peace
За бейли денса - такива са, изхитрили са се... Оххх а пък днес един как ме ядоса... Направо полудях. Познат ми е, пак е еджипшън, ама рядко се чуваме, обикновено  с него говорим за Корана и по-сериозни теми, но днес нещо нещата излязоха извън контрол. От дума на дума започна да ми опява колко добри били арабките, умни, интелигентни.... и тогава го попитах защо не си стоят при тях, ами са тръгнали да преследват нашите момичета. И тоя като се изказа - защото нашите момичета си лягат без проблем, а техните имали гордост, и се пазели до сватбата. И като ми прекипя, та всичкото дето си го бях насъбрала си го излях на него. Не че не е прав човека, ама аз му казах - да слагаш всички жени под общ знаменател е все едно аз да кажа че всички араби са терористи!! Направо нямам думи!  Close Twisted Evil  #Cussing out  #2gunfire

Лили, няма да си кривя душата, тая одежда много ме плени, точно по моя вкус е.... Ама нали не е сватбена традиционна рокля, поне не ми прилича на такава... Аз бих си я носила по улиците, много е елегантна и стилна!  Peace

Марси
, давай с драматичните истории, щом са поучителни - са полезни!!  Hug  bouquet

# 103
Добро утро на всички! Пожелавам ви успешна седмица.

Ра, ще ги видя тези театри, а то и за мен е по-удобно в почивните дни.
А за материалните облаги - и аз не искам и не исках, но аз поне го написах, защото има 2 тенденции - или жените искат щуротии, или пък отчитат други неща и не се впускат в материални детайли, а за да е по-сигурно - каквото си пише в Сура-та.

Този твой скайп събеседник - с танците- ех, амааа, колко са верни такива обобщения ... едните такива - другите онакива, всичко "под ножа". Хубаво си му казала, терорист е той! Подканва жените към фриволност и има неуважително мнение!
Тази одежда на мене много ми заприлича на луксозно спално бельо. Лили, какво е?

Вчера обяснявах на мъжа ми какво представлява "остъклен балкон" и му пращах снимки. Защо се прави и за какво се ползва. И той пак пита "А къде е балкона?
До после, момичета!

# 104

Ето го и кафенцето,една чаша специално за Водната лилия,защото май е голяма почитателка на черната течност. Wink
Това за многобрачието,че трябва да се има съгласието на първата жена,по принцип е така.Но за съжаление има и много изключения-има жени,които разбират чак след смъртта на съпруга,че е имало втора или трета.Имам наблюдение,че арабките са много ревниви жени и не биха позволили друг брак.А в религията ако се стигне до там,мтжът трябва да е еднакво грижове за съпругите,което напрактика е невъзможно.Имаме един комшия,който се ожени за втора и горкият сега виси ден и нощ в магазина му,защото не му се прибира. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт