Отговори
# 105
И аз да се запиша и да ви се оплача , че вече започнаха да ме разкриват. Не, че ми е голям корема, но просто не си го гълтам, както преди и като си похапна и си става доста закръглен. А от обикновените ми панталони нищо не мога да закопчая отпред, ина4е съм + 2 кг

# 106
Здравейте и от мен:) отдавна чета темичките но чак сега се регистрирах Embarassed
Бременна съм в 13 г.с. и очакваме бебчо на 7 октомври.Като гледам октомврийските бебета са най-много и майките са им най-активни-поздравявам ви за което Hug

# 107
На мен пък не ми личи хич даже взех да се притеснявам:) още не съм казавала и на работа и не са ме разкрили хихи:) 2 кг съм плюс. първа бременност ми е и е много вълнуващо-нямам никакви оплаквания и се чувствам на седмото небе Simple Smile

# 108
Ако знаете какво ми се случи SadДомоуправителя звънна на вратата докато къпех детето и той хукна към вратата и докато успея да го хвана се подхлъзна на плочките и си удари главата в ръба на прага на банята т.е. на плочките. Ужас такъв рев му дръпнах сега имаме цицина и драскотина на главата, а най се уплаших че при силна и внезапна болка а това доста си боли може да си глътне езика докато плаче (веннъж го прави и сега съм на тръни)Важното е че след 10 мин. рев почна да се смее и искаше пак в банята, ама си се наревах едно хубаво Cry

# 109
  • София
Ако знаете какво ми се случи SadДомоуправителя звънна на вратата докато къпех детето и той хукна към вратата и докато успея да го хвана се подхлъзна на плочките и си удари главата в ръба на прага на банята т.е. на плочките. Ужас такъв рев му дръпнах сега имаме цицина и драскотина на главата, а най се уплаших че при силна и внезапна болка а това доста си боли може да си глътне езика докато плаче (веннъж го прави и сега съм на тръни)Важното е че след 10 мин. рев почна да се смее и искаше пак в банята, ама си се наревах едно хубаво Cry
Милото котенце! Как ли сте се стреснали и двамата...Ама както казват юнак без рани не може. Гушни го малкото човече  Hug и дано и двамата да сте добре след шока  Heart Eyes
А за витамините - аз плодове много ям, но за минералите се притеснявам, най-вече за калция и желязото. Калция - защото имам много лоши зъби и се притеснявам да не се развалят съвсем по време на бременността, а желязото, защото от както съм бременна почти не ям месо. Та...ще видим...

# 110

Ох горкичкото. Да го гушкаш и от мен  Hug То е ясно, че ще му мине, ама си е стресиращо.

SvetlI_81 добре дошла при нас. Много се радвам че сме толкова много Simple Smile Вече нямам търпение за нова среща.

Иначе кака ви се наспа като пеленаче  smile3503 Преди малко станах и дано през ноща не броя звездите. Малко съм изнервена, че утре отивам на едни иследвания за черния дроб. Дано всичко е ок  newsm17

# 111
Ох и на мен ми спи много и главата ме заболя тая настинка съвсем ме събори.Наспивайте се докато можете че после ще сте като мен само ще се молите да заспи най накрая малкото чудовище за да си починете hahaha hahaha hahaha
Мими успех на изследванията

# 112
Здравейте и от мен!
Добре дошли на новите мами! Hug
Аз засега съм на фолиева киселина,а заради зацапването пия 2x1 no-spa и дуфастон.Във вторник ще ходя пак на инжекция-Pregnyl 5000E.
Вчера се изтеглих и съм 52 кг. newsm44/от 51 станах 56кг около 20.03.Доки каза повече да се пазя и да лежа,а днес сладко-сладко си поспах/от 14:00 до 16:00/.
gery_roz,дано по-скоро да оздравееш.
mimisofia,стискам палци утре всичко да е наред. newsm10

# 113
Само минавам да видя как сте и какво правите  Hug
Цял ден мързелувах даже ми дойде в повече мързела  Crazy
Добре дошли на всички ,които сега се присъединиха към наща банда  Hug
Гери радвам се, че сте се разминали бързо и без сериозни последици  Hug
Мими късмет при доктора  Hug
Чао от мен и до утре  Laughing

# 114
  • София
Аз съм вегетарианка, не ям дори риба. Яйца започнах да си похапвам откакто съм бременна, защото в жълтъка има много важни вещества.
Да, лененото масло е много добро и абсолютен заместител на рибата, в него има какво ли не и Омега 3 и Омега 6 ненаситени мастни киселини. Но не го пия, а си слагам всеки обед (примерно) по няколко капки на филията хляб!

За калция, отличен източник на калций ( много по-добър от млякото и сиренето) е суровото сусамено семе.
Консумирам го всеки ден (но понякога не се сещам, разбира се) по една до две супени лъжици сутрин и е нужно да се дъвче много добре, а да се преглътне, когато вече е станало като кашица в устата.

А за желязото, всички знаем известните  му източници;
тук само ще добавя, че  копривата не я варя, а я правя на пастет (за да не се унищожат повечето вещества в нея) като се бланшира преди това.
Също така за спанака  - не го подлагам на термична обработка по същата причина, а го измивам и го слагам в салатата  вместо маруля.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 22:24 от shivani

# 115
Здравейте на всички ! Днес се регистрирах във форума и пак днес си купих кантар Simple Smile Не знам обаче дали е много добра идея. Миналия месец бях 55, а сега съм 58. Спрях тренировките във фитнеса Sad Все още се ориентирам сред многото интересни теми...

# 116
Здравейте и от мен... Загубих се наистина.... ама виждам, че тук животът кипи  Hug

Тъй като се разболях от зверски грип с температура, постоянна треска и коремни болки, реших да ме откарат с детето на Шабла при родителите на мъжа ми, че малко да ми помагат и да се възстановя. Много гадно беше наистина - 3 дни те държи, ама нито можеш да ядеш, нито да пиеш... После още 2 дни се възстановявах - като резултат останаха ниско кръвно и главоболие, ама слава Богу, всичко мина  Praynig

Кали, да ти кажа, и аз пиех Магнерот, заради контракции, схващаха ми се и мускулите на краката. Аз и преди бях писала за това, ама е нормално да се схващат мускулите - особено след 5-ти месец, тъй като някои организми изпитват недостиг на магнезий.

Момичета, това с отлепването и на мен ми се беше случило - даже май и двата пъти, в които лежах за задържане, имаше отлепване... Стискам палци всичко да е ОК, пазете се и лежете /аз опитвах да изкъртя една врата в 6-ти месец, тъй като се бях заключила и след 2 дни - хоп, в болница, не си правете такива експерименти  Mr. Green/

Хубава седмица ви желая и до утре!

# 117
Аз съм вегетарианка, не ям дори риба. Яйца започнах да си похапвам откакто съм бременна, защото в жълтъка има много важни вещества.
Да, лененото масло е много добро и абсолютен заместител на рибата, в него има какво ли не и Омега 3 и Омега 6 ненаситени мастни киселини. Но не го пия, а си слагам всеки обед (примерно) по няколко капки на филията хляб!

За калция, отличен източник на калций ( много по-добър от млякото и сиренето) е суровото сусамено семе.
Консумирам го всеки ден (но понякога не се сещам, разбира се) по една до две супени лъжици сутрин и е нужно да се дъвче много добре, а да се преглътне, когато вече е станало като кашица в устата.

А за желязото, всички знаем известните  му източници;
тук само ще добавя, че  копривата не я варя, а я правя на пастет (за да не се унищожат повечето вещества в нея) като се бланшира преди това.
Също така за спанака  - не го подлагам на термична обработка по същата причина, а го измивам и го слагам в салатата  вместо маруля.

Не смяташ ли, е такъв хранителен режим е опасен за бебето? Сега мисля, че е момента да се направят накои жертви за бъдещето ни дете.

# 118
  • София
Не смяташ ли, е такъв хранителен режим е опасен за бебето? Сега мисля, че е момента да се направят накои жертви за бъдещето ни дете.

Мими, вегетарианството ли имаш предвид?
Аз откакто забременях ми се повдига от миризмата на месо. Ако все пак се прежаля да ям, то е някакъв силно подправен деликатес като луканка например, и то по 1-2 парченца. Риба преди обожавах, а сега дори и от апетитната преди миризма на пържена риба ми прилошава.
Бях се шашнала много, че няма да доставям достатъчно ценни вещества на бебока, но от една акушерка разбрах, че това е често срещано явление при бременност - много жени отказват да ядат месо...И си мисля, че ако наистина е така, то това не е случайно. Както се казва природата си знае работата.
Мисля, че ако кръвните изследвания не показват някакви аномалии - анемия и прочее, няма поводи за притеснение, че не "храним" пълноценно бебоците.

# 119
Здравейте!
Да се включа и аз,на мен също ми се гади от месо,но от известно време започнах да го хапвам.Понякога докато го хапвам ми се повдига и спирам.
Да ви се похваля преди малко се върнахме от преглед,всичко според доки е ок newsm44,видях как си подхвърля дупето бебчо и мята ръце и крачка,много мило ми стана.Пуснаха ми вече изследвания,ама ще ходя в сряда да ги правя,че с моето палаво детенце неможе всичко накуп.
Днес пак  buriaи ще сме удома smile3515 smile3514,искам вече малко слънчице беееееееееееее ,ама няма.
Хайде отивам да пия кафенце явно още спинкате сладко сладко в това дъждовно време.

Общи условия

Активация на акаунт