Чакаме СЕПТЕМВРИ вече да гушнем малкото човече

• 10 137
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Момичетааааа Heart Eyesднес си получих резултата от амниоцентезата PartyДевойката няма синдром на Даун,тризомия 18 и 13 newsm44
Само,че ме смущава едно!Направен ми е ДНК анализ,а НЕ цитогенетично изследване newsm78Т.е-изследвали са ми само-тризомия 21,13,18.Нищо друго!Не е правено кариотипизиране на плода!Току-що си сравних резултата с предишният и на другият е правено цитогенетично изследване!Та съм малко бясна!Даже не малко!!! #2gunfireЗа какво си плащах 250 лв???Само да ми кажат,че няма Даун ли?Че то има толкова други хромозомни отклонения!Разочароване съм #Cussing outНо пък съм спокойна,че поне Даун няма/то другите се виждат ясно на ехограф/

welcomeна новите.И се радвам за Шоколадчето  love001
Мирка-консултирай резултатите с проф.Кременски!Чудя се защо само са ти ги дали,без да има коментар?Тук във Варна си пристигат с данните от AFP i CHG.заедно с  оцененият риск,като има и писмен коментар-висок риск,или нисък риск
Специални поздрави на unique за добрият резултат Hug

# 166
Уандич Hug. smile3501 за резултатите.Не разбрах, какво е трябвало да ти направят, а не са?  love001

# 167
Уанда Simple Smile Браво и честито!  Hug
За това, че не са ти направили кариотипизиране... странно наистина, аз бях чела че задължително правят... Ама явно има промени... Но както и да е, спокойно, всичко е наред, честити ти страхотни резултати Simple Smile 

# 168
Здравейте момичета,
редовно ви чета, не мога да си легна преди да съм изчела всичко, ама хич ме няма по писането за разлика от говоренето. Вчера ходих при GP за редовният преглед на 4 седмици и от дум ана дума решихме да чуем сърчицето на бебето с доплеровиат апарат. Предният път като го чухме беше преди 3 седмици. Та след 5 минутно търсене - нищо. Няма да ви казвам , че имах чувството че гледам хорор филм. Процедурата при такава ситуация е директно в спешното на локалното родилно. Та там в спешното изкарах 1 час докато дойде акушерка. Слава богу жената ме изкара от ужаса след около 5 минутки. И тя имаше затруднения да го намери. После аз вече отдъхнала си от ужаса осополивена, осълзена, с размазана спирала и доволно висок пулс и разбишкано кравно зех да си сбирам партакешите да си ходя. Да ама не. Следващата точка от процедурата беше да дебнем кръвното и пулса накъде  се движат и да ме види гинеколог. Първата част за около половин час влезе в граници, втората част се оказа по-трудна. Няколко секцио по спешност. Та така благополучно към 11:30 вечерта дойде лекарката направи ми един скан , видяхме шебека . Такова успокоение и блаженство ме налегна  и така след общо 6 часа след се приключи моята одисея .
Макар, че личният лекар ме предупреди като ме изпращаше за болницата,  че най-вероятно бебока се е запокитил някъде навътре и че най-вероятно няма проблем, аз така се ошашавих и спекох. Сега ме е шубе стреса, който изживях как се е отразил на малкото човече. Половинката след като разбра, че всичко е наред започна  с " Аз нали ти казах...", което ме навежда на въпроса мъжете по какъв ли начин изживяват и приемат нашите страхове и радости около събитието. Както и да е. Надявам се никоя от нас да няма негативни преживелици свързани с бремеността и да й се радваме и наслаждаваме на 100% ( сега ми е по-лесно да го кажа след като голямото гадене е вече зад гърба ми ).

# 169
Лелееее, какъв ти хорор... то просто няма дума за това, което си преживяла Sad Егати ужаса ooooh! Добре, че всичко се е разминало и е завършило добре Hug
Споко, нищо няма да му има на бебето Hug Малко адреналинче, но нищо повече Hug

# 170
Докато изпиша мойте патила и вече има нови новини..Уанда, много се радвам на положителните резултати.
 Моарейн и аз имам същите усещания. Като ги споделих вчера с личният лекар  (преди одисеята ) каза че било рано за Бракстон-Хикс...ама дефакто разшифроване на тези усещания не ми даде. После в болницата  питах и гинеколога и от там имаше премълчаване..та и аз съм в чуденка. Та ако някое момиче има идея това контракции ли са или не и на какво могат да се дължат ще се радвам да сподели.

# 171
Стелка-има два начина на изследване-с ДНК анализ и цитогенетично изследванеДНК изследват само тризомиите 21,13 и 18,а с цитогентичният анализ целият хромозомен наборЗадължително попитай Мазнейкова какъв ще приложат на теб!И изисквай цитогенетичен!
Утре ще се обадя и на двете докторици,за да разбера,защо така са ме прецакали #2gunfire
ВАЕ-уф...съжалявам,че си преживяла това.Аз също ревах като съдрана онзи ден TiredНезнам как се отразява това на децата ни,но аз понатрупах бая адреналин и горкото дано не поема всичката негативна енергия и да е добре Praynig

# 172
Ехо, вкючване и от мен Grinning
uanda, Hug Hug
BAE, важното е всичко да е добре  bouquet
:PATE:, добре дошла Grinning

# 173
Ох момичета аз в понеделник отивам при моята лекарка че тука нали ви разправях че от два дена някакво парене като пишкам ми се появи,ще я накарам да му пуска изследвания,по принцип може и да са песачинки ама аз веднага се вкарах в филми за инфекции,гъбички и разни такива,ох дано да не е нищо сериозно ooooh! че се плашя за бебо,някоя имала ли е подобни усещания моля да сподели ще съм благодарна,че наистина се тревожа  Sad
Пате добре дошла при нас!!! Hug

# 174
Уандеее.....Uniqe.....  Hug Heart Eyes HugМного се радвам за вас!!!
Уанде, цитогенетичния анализ не излиза ли за 3 седмици? Кога ти беше амнио-то? Не е ли рано за резултати от него?
BAE, теб GP-то ли те следи? Радвам се, че притесненията са минали! Hug
Uniqeбях те помолила да уточниш за каква микробиология става дума при амниоцентезата?
Лека вечер от мен! Стискам палци на Иринка и Стела за утрешната манипулация. newsm10

# 175
Аз нощес усетих след многото риткания на бебчо изведнъж едно стягане нали знаете като правите коремни преси и как се усеща че мускулите се стягат-ей това ми се случи но ниско долу все едно ми се стегна мускул за 1 минутка и после спря и не се повтори newsm78
ние утре сме на доки да носим резултата от БХС и милото иска да видим най сетне пола!Даноооо стискайте палци да се похвалим вече!И мисля че много мъже се разкриха наскоро та е ред на една мома и може пък да е нашата  Hug Hug HugЕЕ мечтиии ще видим доки дали ще се съгласи да види какво се случва в коремчето на мама

# 176
Съншайн, тук бремеността се следи от личният лекар. Имам 3 посещения в болницата за скан. Аз още не съм се срещала с гинеколога
 ( консултант ), който уж ще ми води бремеността и раждането. Много по-различно от България е. Аз все още разучавам системата и не мога да кажа че ми е много ясно. За сега си изисквам от личният лекар изследвания, които се правят и в България. До тоз момент не ми е отказвал.
Абе дразни ме това, че някък си не е систематизирано, но все ще го изкютаме с бебока до края живот и здраве. Иначе отношението лекар-пациент  не може да се сравнява. Много са благоразположени и никога не са сопнати към пациентите, отнася се за обществените и за частните лекари. Аз все си пожелавам да не ги знам тези неща и да не ни се налага често да посещаваме доктора.

Успех на Стела и Ирина

# 177
Уанде,браво за резултатите Hug
Бае,хубаво е ,че всичко е наред,ама какво си изживяла ,милата...
Ирина,Стела,имате и моите палци за утре Hug

# 178
  • София
Какво става днес, момичета????
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 9 нови отговора.
sweetkids_mama, страхотни новини! Когато аз ходих за резултатите на БХС, самата тази, която ми ги даде ме заведе при проф.Кременски да ме консултира. Кабиненът е на 14-тия етаж, където се вземат р-татите. Не ми е искал никакви пари.
Уанде, unique_v -  Heart Eyes  Hug Страхотни новини, момичета. Много се радвам за вас!  Heart Eyes
Уанде,  - как по-точно си получи резултатите? По мейл ли ги пускат?
Гуш на всички и утре със Стелката под ръчичка при Мазнейкова Praynig Praynig

# 179
Уанде поздравления! newsm51
Въпреки "Българската му работа" важното е, че изследването е добро.
Успех на мамите утре с изследванията им!
Лекичка момичета!

Общи условия

Активация на акаунт