СЕПТЕМВРИйските мъници здраво раздават ритници!

• 9 844
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
За какви раждания говорите в бг, то си е жива мъка и си правят каквото си знаят. кръсничката ми роди пред 5 дни секцио в АГ болницата във Варна, значи 3 дни не беше виждала бебока, е това какво е. Аз ще откача, 3 дни ми те да си го отгледат направо newsm61

# 121
Mirkata, ти пък съвсем ме вкара в девета глуха. Аз съм била много невежа, бе  Blush
Айде бръснати отдолу - заради шевовете, ама отгоре - за какво??? Да не би пак заради разрези и шевове, ако се наложи секцио? newsm78
Интересно в цивилизованите държави като не ги бръснат (поне така разбрах, или пак не съм в час), там не ги ли шият? Или бръснат само ако се наложи? newsm78
emi4kaa, мойта майка не ме е виждала 4! А обяснението е било, че съм голямо бебе Joy Макар, че тя ме е раждала преди сто години и не е било в БГ, ама като гледам нещата много, много не са мръднали. #Cussing out

# 122
Асе, и аз се записвам за среща за "по-естествено раждане". Нещо в личните даде бъг и не знам дали си получила.

# 123
Абре тези верно са луди, че аз ще искам да си видя бебо на минутата!!!! Какви са тези....  ooooh!
Три дни нали ще изперкам, това просто е невъзможно!!!  newsm11
И съм твърдо за бебчо да си е при мен.. де да знаеш кво става с него иначе. Майка ми си родила парвото дете и след 4 дни дошли и просто й го взели. Тя разбрала, че нещо не е наред, но никой нищо не й казал!!!!!  newsm61 И после се оказало, че детето е починало от порок на сърцето!! Ей така й го взели, хем в Правителствена болница!! Просто не мога да проумея  ooooh!
А и това за бръсненето не го разбирам... че те ако ме обръснат нагоре съвсем маймунка ще стана  Tired

# 124
Абре тези верно са луди, че аз ще искам да си видя бебо на минутата!!!! Какви са тези....  ooooh!
И съм твърдо за бебчо да си е при мен.. де да знаеш кво става с него иначе. Майка ми си родила парвото дете и след 4 дни дошли и просто й го взели. Тя разбрала, че нещо не е наред, но никой нищо не й казал!!!!!  newsm61 И после се оказало, че детето е починало от порок на сърцето!! Ей така й го взели, хем в Правителствена болница!! Просто не мога да проумея  ooooh!
А и това за бръсненето не го разбирам... че те ако ме обръснат нагоре съвсем маймунка ще стана  Tired

# 125

# 126
Извинявам се, че постнах 3 пъти ама все ми даваше грешка!  newsm78

# 127
Заглавието на еls много ми харесва, щото докато аз напиша няколко реда по проекта, вие сте изписали два пъти повече тук  Joy
Да кажа честито на сините гащи  Hug Искрено се радвам за знаещите  Hug
Тези надуваеми топки много ме съблазниха, но не се престраших да си взема, че нали имам коте и то не е много по надуваемите неща  hahaha Но после прочетох, че подсилвали мускулите, които се напрагят при упражненията на Кегел и сериозно се замислих  newsm78 Май и аз ще си взема една да се люшкам вечер пред телевизора  Embarassed
Аз също съм си казала, че бебока не давам за секунда да се отделя от мен. Не са познали  #Cussing out Една от причините да реша да раждам в МД е именно, че бебешорите са при мамите и можеш да си ги кърмиш и гушиш когато поискаш  Heart Eyes
Днес нещо не съм много в час  Crazy Мъжът ми има имен ден, ама няма кой да се сети  Embarassed Сега в последния момент нищо не мога да организирам Sad Много ме е яд на мен си Sad

# 128
Не са ме бръснали и двата пъти ме шиха. Аз си се поддържам, но не бъх като гол охлюв Wink

Според мен бръсненето и клизмата са част от медицинските процедури на които са си свикнали, но раждането не е медицинска процедура, то си е естествено преживяване. И тези неща са ненужни. Спрели са ги по запада, защото разбрали че не само не са нужни, но че жените не ги харесват и им развалят раждането.
Пози, Вечерница е казала по въпроса добре. Но наистина, пози каквито си искате - клякане, на четири крака, подпряли на леглото, легнали настрани...втората я родих права. Няма правила, то си се чувства кое е най-удобно.

Те може да се мръщят и да се опитват да командват, но не ми се вярва да ви насилят да правите каквото и да е било. Ако си плащате за екип, не виждам защо не може да си кажете волите и да изисквате свобода при раждането. Много, много важно е при всички случаи да сте добре информирани, което ще им попречи да ви плашат за да правите каквото им се иска на тях. С първата слушах акушерката повече, с втората, аз давах командите "искам дюшек тук на земята", тя ми каза да легна в леглото да ме провери като пристигнах, но като ми пипна леглото задника, и болките станаха ужасни, и отказах...отидох си до стената, където ми беше удобно. Трябва да имате знание и вяра в това което се случва, за да се борите за правата си.

И е верно, че колкото по-късно се появите в болницата, толкова по малки са шансовете да ви се намесят. И с двете девойки се появих готова да раждам. Аз си знам кога ми е почти свършило разтварянето и тогава се качваме в колата. Ще ми е толкова добре да не ги мисля тези работи този път и да си раждам спокойно.

На youtube има много видеота на раждания. Гледайте. Вижте всякакви варианти. Показват и епизиотомията (ужас). Има раждания вкъщи, в болници, секцио. Четете. Истории на други майки, които са родили нормално са много хубави да ви помогнат да разберете какво е чувството, защото няма такова. Ако не е подготвен човек, може да е много страшно, защото е наистина незнайно.

И да, като чета какви са условията, звучи точно така както майка ми ми го е разправяла Sad

# 129
Според мен бръсненето има връзка със "стерилността", която се налага при операция (ако се стигне до секцио, може би). Нямам идея, но не мога да измисля някво по-логично обяснение, защото миналата година ме оперираха по спешност от апандесит и пак си ме обръснаха. Което ми се видя много ненормално, при положение, че той е 10 см по-нагоре.  newsm78
А пък може и да им харесва да го правят просто  hahaha

# 130
Аз разбирам да питат и ако кажеш че не си в състояние в момента да го гледаш непрекъснато било защото си със секцио или защото се чувстваш много изтощена да го взимат!!Ч!увала съм че за през ноща ги взимат по желание на майката бебоците!Ама това 3-4 дни да не си видиш детето е направо...нямам думи!Ако бутнеш пари надали няма да ти го водят #2gunfire
А за бръсненето:има темички във форума където майки са споделяли че се бръсне изцяло-отгоре до долу newsm78аз мисля като дойде момента аз да се избръсна сама колкото мога макар че и това не е гаранция че няма да те "повторят" #Crazy За клизмите аз съм ЗА много съм срамежлива и ми се иска всичко да е наред и да съм спокойна докато раждам а не да си мисля че може да стане гаф!!Аз всъщност не съм решила все още дали да е нормално или секцио...а и има много време може да изникне и мен показател никога не се знае!Но съм чувала че е задължителна клизмата освен ако не остане време:ако ида с 8 санта разкритие разбира се че няма да ми правят клизма я...и това ми е чудно на жени които са с такова разкритие има слагат окситоцин  newsm78е за какво им е след като те нещата са си започнали и бързо са се развили до 8 сантиметра ooooh!

# 131
Да кажа и аз за бръсненето и клизмата преди раждане. Момичета, не мога да разбера защо се стряскате от едно бръснене и една клизма. Най-малкото при всички случаи е по-хигиенично. Представете си като започнете да напъвате на магарето и сте без клизма какво би могло да се случи. Честно казано по-спокойно ще ми е ако преди това ми е правена клизма. Тя не боли. А за бръсненето аз си се обръснах сама преди да отида в болницата. Там си отидох готова и никой не се е налагало да ме бръсне. И от едно бръснене като гол охлюв също няма да ви стане нищо, не е чак толкова страшно. Пак казвам - от хигиенична гледна точка при всички случаи подкрепям и бръсненето и клизмата. Wink

# 132
Да кажа и аз за бръсненето и клизмата преди раждане. Момичета, не мога да разбера защо се стряскате от едно бръснене и една клизма. Най-малкото при всички случаи е по-хигиенично. Представете си като започнете да напъвате на магарето и сте без клизма какво би могло да се случи. Честно казано по-спокойно ще ми е ако преди това ми е правена клизма. Тя не боли. А за бръсненето аз си се обръснах сама преди да отида в болницата. Там си отидох готова и никой не се е налагало да ме бръсне. И от едно бръснене като гол охлюв също няма да ви стане нищо, не е чак толкова страшно. Пак казвам - от хигиенична гледна точка при всички случаи подкрепям и бръсненето и клизмата. Wink

# 133
Здравейте тумбачета  Heart Eyes

Като слушам мамите какво разказват за раждането в чужбина си мисля, дали някога и тук ще стане така...
Докато лежах в болницата видях какво ли не  #Cussing out
В стаята в която бях имаше една мама, която беше с високо кръвно и чакаше да роди втората си рожба.Една сутрин рано рано започнаха да и текат водите- извикахме аушерката ,а тя отваря вратата и като стои там без да влезе вътре и казава- сваляй гащите да видя превръзката  Shocked.На жената цялата нощница беше мокра, пак и е за второ раждане не е като да не знае какво е да ти изтекат водите..и так пред всички там.. Второто изречение и беше-"Отивай в банята да ти направя клизма "..направо нямам думи

Отношение никакво,едно,че  никой нищо не ти казва и второ поне малко човешко държание да имаше ..

# 134
Абсолютно съм съгласна,че в БГ не те оставят да си кажеш прикаzката даже и са готови на половин дума да ти се скарат #Crazy ,но не мога да не си помисля и,че както каzа Мирка едно време е било нормално да се ражда 12до24 часа,а второ ако в едно семейство е имало римерно около 5 деца,то почти във всяко има и 1или 2 починали бебета..Да не говорим колко жени са умирали при раждане..Тъй че и да си раждаш сам сама с природата не е най добрия вариант май  Wink .Просто трябва някаъв баланс между двете да се докара.Ама не открих топлата вода,нали  Joy ?

Общи условия

Активация на акаунт