Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
По време на бременност е важно да се приемат определени витамини, като фолиева киселина, витамин D, желязо, калций и омега-3 мастни киселини. Например, фолиевата киселина е важна за растежа на бебето и се препоръчва дневен прием от 400-800 микрограма. Витамин D е важен за здравето на костите и мускулите, като препоръчителният дневен прием е 600-800 IU. Желязото подпомага производството на червени кръвни клетки с препоръчителен дневен прием от 27 мг. Калцият е необходим за здравето на костите и зъбите с препоръчителен дневен прием от 1000-1300 мг. Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка на бебето, като препоръчителният дневен прием е 200-300 мг.
-
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
-
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
По време на бременност е важно да се консумират храни, богати на фолиева киселина, калций, желязо, витамин D, омега-3 мастни киселини и протеини. Някои от най-полезните храни включват зеленчуци като спанак и броколи, цитрусови плодове, яйца, риба (особено сьомга), млечни продукти (като мляко и сирене), ядки и семена (като бадеми и ленено семе), месо с ниско съдържание на мазнини (като пилешко или пуешко) , както и пълнозърнести храни като кафяв ориз, киноа или овесени ядки.
-
Кои са най-добрите упражнения за бременни жени?
-
Кои са най-ефективните техники за справяне със стреса по време на бременност?
Доколкото знам в Св. София има раждане във вода. Ето и повече инфо
Хубави сънища на всички (одеве нещо за еротични споменахте

хаха знае ли човек къде ще му излезе късмета!мен не ми и личи корема няма как да разбере че нещо не е в час!Само на напращелите ми бомбастици може да се радва!Един френд наскоро ме пита/преди 3 седмици беше/"Ама Миро ти д ане си си сложила силикон" викам "даааа" и той "ааа не вярвам преди да видя белезите" Викам "тоя па ти у ред ли си кой доктор ще ми ги остави да ми загрозяват фасона"та тата те са станали да се срещнем чакам по половин час!!!Еми ше се пробвам някой момък може да ме хареса какво пък!Гъзерата като я врътна хехехе

Моето щъркелче ще се разбере чак след един месец на следващия преглед.
За секциото- няма лошо, ако се налага, ама ей така, доброволно да легнеш под ножа.....
За рискове не искам да говоря, но после възстановяването е по-бавно, боли повече, не можеш да се грижиш сама за бебо, защото трябва да пазиш леглото, докато ти зарастне всичко, и пр. и пр.....
Пробвай медицински да му обясниш защо няма риск, мъжете обичат рационалните обяснения, а също и му кажи, че сексът е много полезен за бременните, защото им успокоява нервите и ги кара да се чувстват добре, пък това е добре и за бебето.
да не говорим, че и двата пъти ми текнаха водите без контракции, та нито съм за водно раждане, нито за домашно....

Накрая ми е ясно, че с 220лв ще се живее. Моля някой ако е наясно да каже две-три думи, пък аз ще продължавам да чета