Мама през ОКТОМВРИ ще роди - вече и през дрешките личи

• 10 681
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
по въпроса със сутиените- трябва да са памучни беэ банели. Аз си взех на "donna Balonna" эа 18 лв.и е доста прлиличен Peace

# 181
И аз се замислям за тези сутиени за бременни, малко са неугледни, ама както някой каза по-важно е сега да ни е удобно. Да не говорим, че гърдите ми по принцип са големички, а сега са направо ... След 1-2 месеца нормален сутиен едва ли ще ми става  Confused

# 182
  • София
tediko, от къде го взе този сутиен?

На мен всичките ми приличат на сутиените на баба ми ама какво да правим. По-добре да носим бабешко бельо няколко месеца отколкото гърдите ни завинаги на станат като на бабичка Laughing Laughing Laughing

# 183
Здравейте. Като се заговорихте за сутиените та се сетих за дрехите. Не мога да си намеря дънки за бременни. Много широки ги шият - като шалвари ми стои най-малкия размер. Не съм много слаба - S размер или 42/36 номер нося, но в магазините за бременни панталоните са ми много широки - имам предвид крачолите им. Виждал ли е някой малко по-прибрани дънки или панталони?
И само моят бюст ли не е пораснал? То направо срамота. Мисля изобщо да не си сменям сутиена - просто няма смисъл.
Чао засега.

# 184

"Малко е гадничко, но на запушен нос много помага следното:
Преваряваш 100 мл. вода и в нея слагаш по 1 ч.л. сол и 1 ч.л. сода. Изчакваш да изстине и впръскваш със спринцовка във всяка ноздра по 5 мл. Изчиства всичко, може и да ти пари малко..."

За това съм 100% сигурна ,че действа правя го за дъщеря ми само ,че в по малка доза.капя и го със пипетка и за ден  я пресича. Peace

# 185
Момичета едно много мило стихотворение ме разплака, прочетох го при мамите декемврийки и искам да го споделя с вас:

Всичко знам за тебе, бебе!Мая Дългъчева         

Днес татко ме гушна и радостно рече:
„В корема на мама живее човече.
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?

То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема и бебе.”

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
„Не, не се тревожи! – Мама права застава. –
Виж, коремът ми също расте, наедрява.

Все едно е хралупка – тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка – и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува –
има място за бебчо дори да лудува!”

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама –
два банана изяжда, две филийки препича...
И след малко от глад към хладилника тича!

Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема и кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа – през някаква тайна тръбичка.

Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът и доста тежи.
Тогава съм мил – безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.

Когато заспи, стихват стъпки и песни –
съня и не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега и е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?

Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.

С нетърпение питам: „Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
„Още малко остана – моят татко отвръща. –
Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

# 186
  • София
Здравейте, мили момичета!

Виждам, че обсъждате темата със сутиените и аз съм на тази вълна в момента.
Най-добре е наистина памучен, без банели и подплънки, от тези за спортуване. Факт е, че не придават форма и изглеждат доста семпло /да не кажа бабешки и повечето са в бяло/, но пък държат добре и не стискат и повдигат. Аз лично пробвах на Триумф 2 памучни модела, много са удобни и струваха към 30 лв /единия/. Мисля тези дни да си взема, ама искам освен бял и друг цвят.

aval, ако ти е удобно, провери в магазин Аморей /май така се казваше/ на ъгъла на Фр. Нансен и Петър Берон /дано съм уцелила пряката или предната/, там има доста модела дънки за бременни. Дано има и твоят номер.

Еличка_мама, специално за теб  http://www.1agb.com/news.php?id=15

Сисилиа, мила, мисли позитивно! Аз съм подобен случай. Доста ми е напрегнато ...
Д-р Марков, намери ли ти по-ранен час? Говори ли с проф. Кременски? Колко ти е NT? Кой лекар и на какъв апарат ти я измери? Ако искаш да поговорим за това повече, пиши ми на лични!

# 187
Здравейте. Като се заговорихте за сутиените та се сетих за дрехите. Не мога да си намеря дънки за бременни. Много широки ги шият - като шалвари ми стои най-малкия размер. Не съм много слаба - S размер или 42/36 номер нося, но в магазините за бременни панталоните са ми много широки - имам предвид крачолите им. Виждал ли е някой малко по-прибрани дънки или панталони?
от малкия цум- ет.2 щанд рени, на пиротска преди една седмица си купих дънки 38-ми размер с тесен крачол, иначе съм с твоя размер 36 (имаше го), но умишлено си взех по-големи   Wink

# 188
ssissi браво за "кражбата"! Hug  bouquetМного е хубаво стихчето и аз се просълзих също

http://www.vbox7.com/play:4f4e3cea

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 16:20 от shareez

# 189
ssissi, стихчето е супер, много е сладкоSimple Smile

За сутиените, определено си трябва вече по- голям размер, аз имам от предишната бременност, и ще си ги нося. Искам само да кажа, че сутиена се носи повече от 2-3 месеца, аз не спрях да го нося докато кърмих. Освен това наистина е по- добре и да се спи с него. Аз направо се бях сраснала със сутиените. Но иначе кърмата непрекъснато тече наляво надясно и няма как без сутиен, та дори се слагат едни специални подплънчици, които попиват млякото. Тези които са кърмили, знаят за какво става въпрос. Определено трябва да се носи за да си запазим бюста и др. нещо, когато се мажете против стрии, задължително и гърдите мажете, че когато дойде млякото се увеличават доста и ако кожата не е достатъчно еластична се нацепва... Т.е мажете си задължително корема, гърдите, ханша и бедрата. И все пак, бюста се променя, независимо, кърмиш не кърмиш. Така или иначе с възрастта всичко се променя, но и всяка възраст си има своята красотаSimple Smile

mam79, пробвай с хомеопатични средства, те са най- подходящи при бременни.

Май само аз не съм ходила още на пазар за нови дрешки но скоро смятам да го направя. Искам да попитам някой ходи ли на изложението "Произведено в БГ", има ли интересни неща за бременни? Аз оттам си бях взела някои неща с предишната бременност, но тогава беше зима и няма как да ги нося сега.

# 190
Eлина, Кате благодаря за инфото. Дано успея уикенда да се разходя и ще докладвам   bouquet

# 191
Привет и от мен щастливи бъдещи мами  Hug
Днес времето никак не ми харесва, ама и по добре че е такова, че и без друго цял ден стоя и чакам да минат да засекат топломерите  Confused щеше да ми е доста по криво, ако беше едно прекрасно време, а аз си стоя и дремя из нас...
Аз не мога да се оплача засега от бременността, пропуснах "екстри" като гадене, повръщане, дано не наваксам по натам  Praynig
Още не ми личи, съвсем малко коремче имам, но то е незабележимо за околните, качила съм не повече от 2кг, което до момента май е съвсем нормално.
Много жал ми става като чета, как на някой им се повдига и гушкат мивката, надявам се вече да ви отминават тези н неразположения, казват че второто тримесечие е най хубавото  Peace
Единствено много ме мъчи съня, мога да спя и по 20 часа на ден  Shocked Когато не съм на работа с мъка ставам около 11:00, спокойно и до 12:00, че и повече мога да спя, нещо все ме натиска към възглавницата  Laughing
Още не съм казала на шефката, чудя се кога е най удачно да се направи  Thinking Първите 3 месеца ми се струваше, че е рано, но май скоро ще трябва все пак да предупредя, че ще ме хване липсата към края на годината  Mr. Green
Четох, че някой мами вече са споделили, мислите ли че е време да "зарадваме" работодателя  Mr. Green
Аз честно казано още на приятелките си не съм казала, исках да изчакам да мине известно време, да съм по спокойна, имам един спонтанен аборт и много се притеснявах да не се случи нещо такова и още си трая, ама скоро май ще трябва да го направя, преди да разберат сами  hahaha
ssissi, страхотно стихче, и аз "шпионирам" декемврийските мами от време на време  Whistling
по въпроса за сутиените - на мен никак не са ми удобни нещо напоследък, може би наистина специален си трябва, нещо ме пристягат под гърдите, въпреки че си закупих по голям, уж за да ми е по свободно...направо с кеф си ходя по цял ден без сутиен като съм в нас, но сигурно наистина не е правилно  Thinking
а за дрехите - въпреки, че не съм наедряла особено, явно се поразширих в таза и напоследък само с по свободни панталони си ходя. Купих си наскоро 2 нови, от OXXO, които са за бременни, много съм доволна от тях  Peace
Хайде стига, че цял роман стана  Hug
Усмихнат ден ви желая  Hug

# 192
  • София
ssissi, много хубаво стихотворение, аз докато го четях си просълзих естествено, после го пуснах на таткото като подарък в края на работния му ден  Heart Eyes
Днес темата е за сутиените виждам, да кажа и аз. Гърдите ми се огромни вече, не знам какво ще стане до 9 месец. На мен бельото ми е голяяяяяяяяяяама слабост! Преди около седмица обикалях магазините да си намеря сутиен размер 75 Д и ударих на камък.....а в размер С изобщо не се побирам. Още не съм се отказала да нося сутиени с банели, но когато съм си у дома и за през нощта слагам спортен сутиен, имам 3 на Триум от спортната им серия Triaction, много са удобни. Аз спя със сутиен от деня в който разбрах, че съм бременна, защото много ме боляха гърдите още от началото и усещах голяма тежест първите 3 месеца.

# 193
Здравейте ние днес цял ден обикаляме за обувки на детето и мога да кажа че тези хора не са добре едни сандалки са 40 лева нали си представяте колко време ще ги носи.Обувките около 30-35 лева проличат на балатумни а на на кожени а нормалните са по 50 ShockedНакрая реших да му вземем маратонки и вхехме Reebok много цветни и искрящи

# 194
  • София
Здравейте милички  Hug
Аз нямах интернет днес и затова чак сега влизам.
Първо да благодаря на всички за милите думи,страшно много ми помагате,просто се чувствам много по-спокойна така. Благодаря ви  Hug
При мен положението е следното: на 25 години съм,нито в моята нито във фамилията на таткото има някакви генетични изменения. Бях просто убедена че всичко е наред и затова се изплаших много след този резултат...
Нямам никакви други отклонения нито преди,нито по-време на бременността,като изключим кървенето,но пък за него ми обясниха че ще си се появява от време на време,докато не се образува нацяло плацентата(16 г.с) и затова дотогава съм на прегнил. След като не е ярка кръв,не било страшно. При мен е по-скоро зацапване,кафеникаво и то много малко,ама като съм паника...
Снощи говорих с др. Марков по телефона,обясних му всичко и той ми каза да му се обадя в петък сутринта,най вероятно да отида да ме види.
Гънката на вратлето беше измерена от наблюдаващата ме гинеколкожка и във заявката за изследването пише че е 2,9мм,което е ужасно много! Аз имам много силни съмнения,че или не я е измерила правилно,или нещо не е записала както трябва,защото си спомням че тогава нещо бързаше и е твърде възможно да се е разсеяла. Ако е така,незнам просто,това разсейване ще ми излезе през носа...
Както и да е риска е изчислен най-вероятно въз основа на точно това измерване,така че силно се надявам да е грешка. Дано д-р Марков успее да ме види в петък,защото в противен случай ще изкукам до втория БХС.
Сега се опитвам да се разсейвам с други неща,утре съм на изпит,не съм чела,надявам се на чудо  Laughing
Ами това е от мен,още веднъж благодаря на всички за топлите думи,вярвам че всичко ще се оправи  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт