Мама през ОКТОМВРИ ще роди - вече и през дрешките личи

• 10 685
  • 284
  •   2
Отговори
# 165
zdraveite mami! kazvam se Tedi i sashto shte rajdam prez oktomvri Grinning potochno 18. tova mi e vtora bremennost. parvoto mi e momche i e na 10godini. mnogo e vesela temichkata Hug :hug:jelaia vi hubav i usmihnat den, nishto che navan e mrachno!

# 166
Добър ден от мен  Grinning
Сиси присъединявам се към пожеланията на всички  Praynig  Hug и според мен има някаква грешка.Опитай се да бъдеш спокойна  Hug
Аз вече съм се настроила за топли и слънчеви дни а то кво -егати мрачното време  Close В неделя за Цветница го дават да е 27 гр. ,но то май винаги на този празник е топло и слънчево  Grinning
За сега на тези които са на работа - да е лека и спорна,а на тези, които са си в къщи-спокоен ден  Hug
tediko добре дошла  Grinning

# 167
Здравейте, момичета! Днес ходих да си правя изследванията, източиха ми кръвчицата  Sad Обаче пък се видяхме случайно със Сисанка там, та си поприказвахме докато чакахме.

tediko, Добре дошла сред нас!  Hug За скрининга - моя лекар реши да направим към края на този месец.
Иначе за осигуровките аз знам така: взимат се 90% от заплатата, която си взимала през последните 6 м.Когато си в болничен взимаш 80-85 % някъде от заплатата ти, т.е. все едно този месец не си взимала да речем 500 лв, а 85 % от 500 и съответно това се отразява върху майчинските

# 168
severinka blagodaria ti za raziasnenieto. radvam se che sam sred vas, mnogo ste zabavni Laughing Laughing :lol:taka chovek zabravia za dosta neshta i mu stava po-leko na dushata Joy

# 169
  • София
Добре дошли на новите бременлинки welcome Може ли само да помоля да пишете на кирилица, че много се озорвам докато ви чета Wink

Покрай историята със Сисилия цяла вечер съм се въртяла и съм сънувала ехографи и изследвания. Crazy Мъжа ми щеше да ме бие защото само съм дърпала дявола за опашката. Еми какво да правя като съм толкова чувствителна и не мога да разсейвам емоциите си. Сутринта се обадих във Фемина, онази лошата лелка на рецепцията не искаше да ми каже резултатите #Cussing out , да съм отидела да си ги взема. Но трябвало лично, за да се срещна с доки да ми ги разчете. Аз толкова бях стресирана , незнам даже какво й казах, но накрая се смили и ми даде направо с докторката да говоря, за да ми ги обобщи по тел. За Даун риска ми е 1:1200, което било много добре, като се има прдвид, че за възрастта ми статистическия риск е 1:690. Оказа се, че изследването дава рисковете и за други болести, не само за Даун.

Да ви питам, вие какви сутиени носите сега. Четох, че обикновените не вършели същата работа като тези за бременни. Освен това трябвало да се носят по цял ден, а дамите с по-пишен бюст постоянно, за да не увиснат гърдите. Може би в тази връзка сутиените с подплънки и банели не са подходящи, защото няма да ни е удобно да спим с тях. Аз нали съм постоянно в леглото и не нося никакви сутиени. Мъжът ми ми обърна внимание Embarassed И нали не мога да изляза да си купя, предложи в събота да ходи да ми търси. Представяте ли си Laughing И беше съвсем сериозен. Чудих се дали сутиените за спортисти, онези като потничета, не са също  подходящи. Или е по-добре специално за бременни да се вземе 1-2 бр.? Имам спомен че в магазинчето на Помпеа в МОЛ-а в Гео Милев имаше щанд за такива сутиени. Какво мислите вие по въпроса?

# 170
Привет сладурки,
стискам палци за Сиска Praynig, вярвам в добрия край!
Добре дошла tediko  bouquet

# 171
  • София/Търново
mylili да спиш със сутиен е... малко прекалено, но всеки има своя философия. При мен бюста нарастна значително и сигурно няма да спре скоро. Кожната лекарка репоръча памук, без банел и подплънки. Трябва да се вземе предвид, че вече имам коластра /което било напълно нормално  #Crazy/. Но и без това имах някакъв сърбеж, мястото изглеждаше притрито и леко разранено. След голямо търсене открих подходящ за под 10 лева. Е, който може да си позволи повече за нещо, което ще носи максимум 3 месеца... хехе, няма да обикаля толкова. Може да не е в перфектният външен вид, но си е удобен, което на мен ми е приоритет.

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 12:49 от 8Eos8

# 172
mylili   и аз се чудя какъв сутиен да си взема, имах един стар, който ми беше големичък по едно време сега подобаващо съм го запълнила, но е с банели, а аз без банели никак не съм свикнала да нося, и не знам на какъв да се спра...

Да ви се оплача, вчера правих една супа /няма да казвам с какво/ и пуста лакомия изядох две купички /от по-големшките/ и днес перисталтиката май се е акивизирала порядъчно  Embarassed... страх ме е да пия някакви прахчета и май ще тичам до магазина за сухари   #Crazy

# 173
Сори за двата поста...

# 174
  • София
Аз сега се зачетох по разни сайтове, оказва се, че сутиените за бременни нямат нищо общо със сутиените които си носим по принцип. Нямат банели, за да не се притискали гърдите, като под всяка има допълнителна лента за укрепване и поддържане. Имаше и по 16лв. Не са хубави като обикновените сутиени, но си мисля, че красотата на бюста трябва да се съхрани, дори и на цената 30лв за сутиен и няколко месеца носене. На мен ми е чувствителна темата. Много ме е страх да не си разваля гърдите и бих положила всички усилия, а не само да отбия номера. Че после една пластична операция ще ни излезе много повече от един сутиен. Laughing

# 175
  • София/Търново
mylili Правилно си се ориентирала. Сутиените за бременни /и кърмачки/ са около 30 лв. Мерих един италиански-преди време го гледах, но ми беше малък отвсякъде. Открих добра турска серия, но и там не ми беше удобно. 30 лева са си напълно в норма. Но като не ми стават... Имах предвид модели за над 100... на мен ми е множко, а и не бяха подходящи достатъчно. Аз съм научила бюста си сам да се носи- от години е 75Б, а сега /последно 80 Д  #2gunfire/
Няма жена, която да не иска да се запази. Някъде гледах за правилния масаж по време на бременност, за еластичност, за оформяне, за правилното развитие на бюста... Повечето мами се притесняват от кърменето. Какво става после? Мама не ме е кърмила, нямала е кърма и не си е запазила бюста в предишния вид. Познавам и жена с 3 деца, която е на същото положение. И аз се замислям. Но, ако имам кърма ще кърмя. А за пластична операция не бих се навила и пари да имам.
Каквото и да е решението не е лесно и е строго индивидуално.

# 176
Момичета ,извинявам се ,че нахлувам при вас но искам да ви питам нещо.Сестра ми е с термин 4.10.08г,записа си час за ФМ при д-р Марков ,знае ли някой колко струва прегледа.Благодаря ви предварително.Леко бременеене  Simple Smile

# 177
Момичета ,извинявам се ,че нахлувам при вас но искам да ви питам нещо.Сестра ми е с термин 4.10.08г,записа си час за ФМ при д-р Марков ,знае ли някой колко струва прегледа.Благодаря ви предварително.Леко бременеене  Simple Smile
  На мен Марков ми каза,че преглада е 60лв.

# 178
Здравейте !

От доста време не съм писала , но пък следя редовно темата.

Тази сутрин се събудих със  сиптомите на настинка  запушен нос и болки в гърлото  , нямам температура  .
Засега съм пила само Парацетамол , но  таблетките за смучене не са  разрешени .
Кажете бабин  лек за запушен нос и болки в гърлото .

# 179
Здравейте !

От доста време не съм писала , но пък следя редовно темата.

Тази сутрин се събудих със  сиптомите на настинка  запушен нос и болки в гърлото  , нямам температура  .
Засега съм пила само Парацетамол , но  таблетките за смучене не са  разрешени .
Кажете бабин  лек за запушен нос и болки в гърлото .

Малко е гадничко, но на запушен нос много помага следното:
Преваряваш 100 мл. вода и в нея слагаш по 1 ч.л. сол и 1 ч.л. сода. Изчакваш да изстине и впръскваш със спринцовка във всяка ноздра по 5 мл. Изчиства всичко, може и да ти пари малко...

А за гърло... най-добре чай с мед и лимон или само мед и лимон... въпреки че си мисля, че можеш да смучеш и Хексаролетен, Стрепсилс, Нео-Ангин... но за последното не съм 100 % сигурна...

Успешно оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт