За здравето на СЕПТЕМВРИйските деца, ще боядисваме червените яйца!

• 12 955
  • 310
  •   1
Отговори
# 150
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!
Много здраве, любов и щастие да ви съпътстват Вас си  близките ви хора, момичета Hug Hug
Целувки и много прегръдки Hug Hug Hug Hug

# 151
Воистина Воскресе!!!
Много здраве и любов за вас и за цялото ви семейство!
Весело изкарване на празника и борците на вас  да се паднат   easter На мен вече ми се падна един, та сега ми се свиди, да не ми го счупи някой  Joy
Ние с милото снощи заспахме и не можахме да стигнем до църквата, та сега ще се запътваме на там  Simple Smile

# 152
  • София
и от нашето семейство на вашите семейства!

Почерпете се от нашата трапеза!

Мир, любов и разбирателство да пълнят душите ни до другия Великден, когато пак ще се заредим с положителна енергия!

# 153
  • Варна
Христос Воскресе!!!   

Честит празник на именниците  smile3525
Пожелайте ми лек път. След 2-3 часа летя. Отивам при любимия да ми се порадва за 1 месец.
Ще се включа скоро и от там защото много ще ми липсвате  Hug

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 14:58 от Juliko

# 154
  • София
Воистина воскресе, момичета! easter
Ние ходихме снощи на църква. Козунаците ни бяха магазински Embarassed
Дано се пооправи временцето за следващите почивни дни, че нещо не ми харесва сега Sad
Дидка, разкошна трапеза! Браво на теб!   bouquet
Juliko, лек път и страхотно изкарване при любимия Hug

# 155
  • София
Честит празник, майчета! Мир, любов и здраве в домовете ви!  easter

Надявам се, че сте прекарали добре и сте си похапнали вкусно-вкусно.  Laughing Днес сготвих страхотно агнешко- заслугата е изцяло на една много лесна рецепта от готварския форум тук- ако се интересувате, ще ви я кажа. Облизахме си пръстите. Единият козунак вече го няма- вчера го ликвидирахме с мъжа ми.  Grinning Добре че си знам какви сме лакомии и купих два....

Дидка, страхотна трапеза, поздравления!
Juliko, лек път и много щастливи мигове с възлюбления!  Hug

Времето за съжаление не е подходящо за разходки, но поне семейно си прекарваме добре у дома. Прекалено е тихо и спокойно, като сме само с едно дете- с три купонът ще е още по-голям! Wink    ylinfant newsm44

# 156
честито возкресение!
Дидка-това козунака,който ти приготви ли е?Поздравления-чудесна трапеза Peace
Незнам как сте вие,но аз вече преядох с козунак Embarassed
Juliko-приятен път и весело изкарване Hug
Честит имен ден на празнуващите  bouquet

# 157
  • София

О, няма наяждане, ни преяждане, душа.... Joy Вчера така хубаво ми беше на коремчето от този козунак, че направо мърках доволно като котка.  Laughing Може цяла година да не се сетя за козунак, но дойде ли Великден- ела гледай!

# 158
Христос Воскресе!!!
Честит имен ден на viki_86  и всички именници!

sweetkids_mama, ако може ще дадеш ли рецептата за агнешкото, че за Гергьовден съм се наканила да правя.

# 159

О, няма наяждане, ни преяждане, душа.... Joy Вчера така хубаво ми беше на коремчето от този козунак, че направо мърках доволно като котка.  Laughing Може цяла година да не се сетя за козунак, но дойде ли Великден- ела гледай!
Абе,остави EmbarassedДобре,че не съм на консултация тези дни,че ще умра от срам като се кача на кантара JoyОбаче то пък издържа ли се на такива вкусотии...... Embarassed

# 160
  • София
sweetkids_mama, ако може ще дадеш ли рецептата за агнешкото, че за Гергьовден съм се наканила да правя.

С удоволствие- не е нищо специално, обаче резултатът е покъртителен! Wink

Продукти  за соса, с който се залива месото при печенето:

зелен лук, нарязан на ситно
пресен или стар чесън
червен пипер
малко брашно
джоджен
дафинов лист
черен пипер
сол

В по-големичък тиган се нагорещява олиото. Запържват се парчетата агнешко месо, колкото да се позачервят, изцеждат се от мазнината и се оставят настрана в тавичката, в която ще ги печете. В останалата мазнина запържвате зеления лук и чесъна. Оставяте да се задуши за съвсем кратко- 1-2 минути. Добавяте 1-2 супени лъжици брашно и още толкова червен пипер. Бъркате бързо, да не загорят, и полека добавяте топла вода. Продължавате да бъркате. Добавяте останалите подправки- няколко дафинови листа, черен пипер (няколко зърна или на вкус, ако е смлян), джоджен, сол. Намалявате огъня. Леко разбърквате, така че сосът да не е много воден, но и да не се сгъсти прекалено. Ако видите, че започва да става много гъст, добавяте още малко вода. Заливате месото със соса. Най-добре става в глинен гювеч, или ако нямате- тавичка, покрита отгоре с алуминиево фолио. Пече се на силна фурна около 2ч.- 2ч. и половина.

Пропорциите на брашното, червения пипер и водата зависят най-вече от количеството месо, което ще готвите. За месо до 1 кг е достатъчна по 1 с.л брашно и 1 с.л. червен пипер.
Съветвам ви да нарежете и картофи в тавичката при месото. Стават невероятно вкусни, тъй като поемат мазнината от месото и вкусния сос.  Peace

# 161
Христос Воскресе мили момичета! Да има светлина и любов в очите и вяра в душите! Хубаво изкарване на празниците!  bouquet

# 162
  • София
uanda  , да това е един от моите козунаци. Обаче тук в свекървата няма подходящи съдове и не се получиха много добре. Миналите 2 години бяха много по-хубави. Направих общо 4, но не ги снимах всички, да ме питаш защо! Ето тук има малко снимчици. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=241001

sweetkids_mama аз обожавам агнешко, и може за Гергьовден и аз да изпробвам рецептата.

# 163
Ето и дребна хитринка от мен към рецептата на Суит Wink Ние от три години печем месото цяла нощ. Слагаме го към 11-12 часа през нощта на фурна около 100-150 градуса. Покриваме го с фолио и го печем цялата нощ. На сутринта му прибавяме леко задушения лук с лапад (или както го харесвате) и го допичаме отворено, за да придобие коричка. Днес просто се разпадаше месото Grinning
Моята госпожица е върл фен на яйцата ooooh! Днес изяде 4 белтъка (от части и благодарение на свекърва ми Confused) и сега я дебна да не се изприщи ooooh! Просто на моменти човек ако не е до децата непрестанно изобщо не знае какво може да очаква Confused

# 164
Честито Възкресение на всички!

В къщи е една малка лудница от 2 годишния юнак. Прави беля след беля. Много му хареса да чупи яйцата. Само ми носи по някое ново.

Общи условия

Активация на акаунт