ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 43)

• 11 719
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Уау,че то не боли ли така на "голо" да те режат и шият?

Шиенето е с упойка - местна, ако раждането е без упойка и вливане на епидурална, ако е с епидурална. Друг е въпроса, че обикновено не чакат да те хване и почват да шият на живо. А епизиотомията за мен беше някакъв малък рай Grinning, след един час напъване и мъки. Единственото, което усетих при нея беше чувство на освобождение, защото веднага след нея се показа главата на бебо и аз си отдъхнах. Пък и мястото е толкова изтръпнало от напъните, че наистина не се усеща Peace.

Инка, аз се заблудих от снимките на скрина, защото си помислих, че той се продава с подложката, която е снимана върху него Blush. Сори, че те подведох Hug

Астарта, аз съм ти връчила на тебе медал за храброст отдавна  Joy

Какъв медал за храброст, всички сме храбри като ни опре яйцето до дупето (сори за натурализма) и няма вече накъде Joy. Пък аз не знаех, че секциото при плацента превия е по-сложно, аз си мислех, че секциото си е един вид стандартно и не зависи от положението на плацентата, бебето и т.н. Embarassed

# 91
  • София
Аз да попитам,сигурно ще прозвучи глупаво Embarassed ама тази епизотмия с упойка ли се прави или без?
Прави се по време на самото нормално раждане - без упойка.
 Уау,че то не боли ли така на "голо" да те режат и шият?
Ами на мен са ми правили и не съм усетила нищо от самата процедура, май дори не си спомням да съм усетила точно кога са ми я правили, то първоначално цялото внимание ми беше съсредоточено върху бебето и слушах чинно инструкциите на доктора, които в този момент са много важни, после веднъж като излезна бебето нищо друго не ме интересуваше и след като видях, че е живо и здраво и докато докторите се суетяха около мен и ме оправяха и шеха хич не ме вълнуваше толкова какво ще ми правят вече на самата мен.

# 92
Шкафа е 60-65, трябва да разуча колко са подложките  newsm78.

Подложките за повиване са стандартни и техните размери са 80х50 см.

Специално се поинтересувахме, защото ще си поръчваме скрин и по този размер на подложката ще бъде размера на скрина, за да е както трябва и да няма стърчащи подложки, и други кофти изненади.

# 93
Дуци, незнам още, даже незнам, кога е най-подходящия момент да се говори за дата, но като питах доки тя ми каза, че ще се ориентираме по развитието на плода и темата приключи  Sad

Астарта, даже мисля, че секцио при ниско разположена предна плацента е най-страшно, но доста често се бърка превията с ниско разположената, дори и от раждали момичета!

# 94
И аз съм кандидат за сватя на ДеЩоВиди. newsm10 newsm10

# 95
  • София
Аз родих първия път без упойка. Нямаше за кога да ми я слагат.  Blush Епизиотомия не ми е правена ,но имах вътрешни разкъсвания , които после шиха с упойка. Мисля , че и друг път съм казвала , че най-болезнения спомен от раждането ми беше , когато доктора ми натискаше зверски (според мен) корема с дървената слушалка , за да чуе тоновете на бебето.
Сега Мазнейкова каза , че по-всяка вероятност ще съм с операция , пред вид възрастта ми. Мисля , че нормално раждане на по-висока възраст се води рисково. Застраховт се. Не беше категорична, но май на там клони. Стига госпожицата да не се изстреля непредвидено като кака си . Mr. Green
До сега не ми беше идвало на ум , че може да родя и секцио.

# 96
Дещи
Лазарката ти е страхотна  Heart Eyes

Кой беше писал че пие рано на гладно сезамено семе? що на гладно трябва да питам?
Сега четох е тукашен форум, че ч.л. сезам месец преди термина помагало за по лесното раждане, слузеста люспа около плода правил, и той излизал по лесно...
Удавник и за сламка се хваща май Mr. Green

# 97
Здравейте момичета,
ако може и аз да се присъединя към вас. Малко късничко, но все пак навреме - преди щастливите събития. Simple Smile
Аз съм от Повдив, на 31 г., втора бременност, термин - 20 юли, чакаме пак девойка.  Flutter
Следя ви от известно време, но не много редовно. Ще се опитам да се появявам по-често вече. Simple Smile
Гледам, че обсъждате упойките и епизиотомията. Да ви кажа моя опит - Али я родих с епидурална за 6 часа. При самото раждане (напъните) ми спряха епидурала, но при шиенето после пак ми сложиха и нищо не усетих. Живот и здраве ми се иска пак да родя нормално с епидурална, но то си е Божа работа...
Поздрави от нас.  Hug

# 98
Са, добре дошла Simple Smile

Кой беше писал че пие рано на гладно сезамено семе? що на гладно трябва да питам?
Сега четох е тукашен форум, че ч.л. сезам месец преди термина помагало за по лесното раждане, слузеста люспа около плода правил, и той излизал по лесно...
Сусамено ли Laughing Катинчето май беше.

# 99
Дещи
Лазарката ти е страхотна  Heart Eyes

Не мога да разбера какво пише в поста ти точно, незнам за сезамено семе, но за суров сусам аз писах! Пия го нагладно, защото съм чувала, че на гладно, каквото и да приемаш се усвоява много лесно!

Вярно ли е, че можеш да откажеш катетар, а да ползваш подлога, четох го в един форум?  newsm78

Мамите с второ и трето секцио, гледат ли ви по специален начин за сраствания?

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 17:33 от Katinche

# 100
момичета някой поръчвал ли си е летните дънки Мами,с от Да Нет-а
ами някой от моделите на КОНТИ
моля за отговори ще съм много благодарна

# 101
Sa, добре дошла  Hug Радвам се, че има още една пловдивска мама   bouquet
Аз да кажа само, че пия ленено масло, но не на гладно, а по време на хранене два пъти на ден, а това сезамено семе не съм го чувала, но много е полезен суровия сусам, но трябва да е счукан, а не цял, защото така се усвоява по-добре от организма

# 102
същото  ooooh! Mr. Green
други майки пък пишат че помагало лененото семе, ама смляно  да е Wink

# 103
  • Sofia
Е браво мамита, след цял ден лудница и нон-стоп работа решавам да се разтоваря малко във форума и кво виждам- само упойки, рязане и други гадории #Crazy

Дайте някоя по приятна тема де Praynig

# 104
НБМ, не знам дали ще ти е смешно, но в момента се забавлявам по кю с мойта приятелка. И тя вика напиши на един лист изчанчени имена и ги дай на мъжът ти(нали мойте роднини ни натискат бебето да е на майка му, която е Йорданка-алтернативата е Даниела, но аз не ща, а лошото е, че му промиват мозъка и на него ooooh!) и аз седнах и с нейна помощ написах 9 имена - Дженифър, Джинджър, Дейзи, Джулиета и ей такива откачени, а мъжът ми мрази всичко чуждо Laughing Надявам се Стела вече да му се струва като песен Laughing

Общи условия

Активация на акаунт