В коремчето на мама, ОТКОМВРИЙЧЕТО сладки ритничета раздава!

• 11 593
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро и от мен!  bouquet Днес се понаспах вече, че с този вирус бях страшно изтощена.От утре даже мисля да съм на работа.

trixy-
Радвам се , че съм ти харесала като булка Hug Вече съм с нова коса-абсолютна блондинка, но да видим до кога.Аз обичам промените.

Инче
, формата на корема не е до слаби или пълни.И аз бях слаба, но корема тръгна настрани. Laughing Мои приятлеки също Peace

Дани, добре дошла   bouquet

feel_u, много хубаво че си споделила за кърменето и коликите.И аз не мисля да бързам с шишетата-надявам се да кърмя.

Еличка
, честита ти принцеска Hug  bouquet Ах , как искам и аз  Laughing

Мимисофия
, няма страшно от зъболекаря.Можем да си ходим и да ни слагат упойки.И аз ще ходя, че имам два малки кариеса.Измислили са ги да стават и за бременни  Laughing Аз по принцип не сядам на стола без упойка Joy

Сев, почини си хубаво Hug

Нинка днес е на фетална и тя иска момиченце като мен-нека да и стискаме палци Peace Praynig

# 121
  • Варна
Само да вметна,че на BeFree (Dr.Brawn) шишетата също имат клапа за обезвъздушаване против колики и показва дали храната вътре не е прекалено топла (има една тръбичка вътре, която си променя цвета според температурата). Племеника ми го храниха с такива шишета и никога не е имал колики (сега е на 1,3г.). Спи по цяла вечер. Пожелавам на всеки такова дете. Незнам дали е било от шишето, но бих опитала.

Аз взимах на ХИП чайчетата на гранули против колики и в комбинация с капки мина леко!

За кърменето и отбиването: Кърмех до 4 месец на гърда и после със шишето като се изцеждах. Под отбиване аз разбирам детето да не суче от майката! А това е важно защото така се регулира количеството на кърмата. Иначе представете си как се кърмят близнаци или тризнаци.....  Grinning После много бързо ми намаля след като спря да суче, почнах смесено хранене и до 1 годинка вече беше само на адаптирано мляко.  Дано сега съм обяснила по-ясно!

Та моя проблем си остава с големите отвори на каналите и, Йони, това което ми препоръчваш съм го пробвала. И моята госпожица заспиваше по - време на кърмене и ако не мога с най-силната кърма да го нахраня детето .... то се уморило и заспало и т. н. А с позите няма спасение защото извадя ли зърното и то почва да пръска кърма във всички посоки. Очите му се пълнеха с мляко.. абе, ужас! Как ще се справя не знам.... 

Това само за млякото - иначе захранването го почнахме много рано, от 2-ри месец със сокове. Това казваха педиатърите тогава, сега май чак към 5-6 месец започват сокчетата. А въпроса за водата не смея да го задавам...

Еличка, честито момиченце! Дано стават повече!

Дани, добре дошла!

# 122
mimisofia, на мен скоро ми чистиха зъбен камък, ами то въобще не боли, с някакъв лазер се прави, защо иска упойка да ти слага, за твое успокоение ли? Верно, неприятно си е на зъболекарския стол  newsm78. А иначе, и аз мисля, че са безопасни тези пръскащите упойки. Преди месец ми вадиха мъдрец, хирурга първо ми пръсна венеца със упойка от спрей,после вкара и със спринцовка от другата, силната доволно количество. Предварително се консултирах и с моята зъболекарка, и с гинеколожката, накрая и с хирурга, който вади зъба - всички бяха единодушни, че няма риск от упойката, важното е да се ликвидира възпаления зъб, той е по-опасен за мен и евентуално за бебчето.  Hug

# 123
  • София
Добро утро, само на бързо искам да ви пожелая приятен ден и много усмивки!  Hug

# 124
  • София
Добро утро! Дано и днешния ден да е слънчев, като вчерашния.

elissa_kv , ама и на теб не ти е било лесно с много кърма Rolling Eyes А какво имаше предвид за водата. Аз погледнах, че някои отричат даването на вода на кърмачетата, защото първата порция от кърмата била с цел да задоволи жаждата. Може би на лятно бебе няма как да не му се дава вода.  newsm78 Абе само си бърборя, идея си нямам кое е правилно.

Еличка, честито момиченце. Щастливка си ти Simple Smile Аз още незнам какво е нашето пумпалче, на 12 юни съм чак при Марков.

# 125
Добро утро, мамчета!

Еличка, честито розово памперсче! Дано повлечеш крак тази седмица и аз утре като съм на ФМ да ме зарадват с розова новинка  Hug

Kpuccu сигурно си права, не съм сигурна, така предположих за коремчетата.

Сев, дано днес си мноого по-добре   bouquet

Лек и усмихант ден от мен!

# 126
Добро утро и от мен! Рядко се включвам, но поне успях да ви изчета.
Супер че казвате такивас трахотни неща за Марков. И аз съм при него, но чак на 11 юни Cry
Много далече ми се вижда. Все още не се знае пола на бебето, но само искам да е живо и здраво.
Ако някой ще ходи при Марков на 11, нека пише, може да се видим.
Аз болки нямам, но пък имам проблем с разширените вени, вчера си взех направлвние за съдов хирург, да видим какво ще ми кажат.
 Аз сега едвам издържам, а в жегите с корема и отоците, просто не знам как ще изкарам.
Хубав ден ви желая! Hug

# 127
А какво имаше предвид за водата. Аз погледнах, че някои отричат даването на вода на кърмачетата, защото първата порция от кърмата била с цел да задоволи жаждата. Може би на лятно бебе няма как да не му се дава вода.  newsm78 Абе само си бърборя, идея си нямам кое е правилно.
Още в неонатологията две лекарки ме предупредиха задължително водичка, защото често има постъпили обезводнени бебета, особенно след хранене винаги е добре да се предлага водичка на бебето за изплакване на устата. По този начин се предотвратяват много гъбични проблеми, които са често срещани при кърмачетата. Твърдо стоя зад кърменето, но повечето кърмачки от един съседен подфорум изпадат в крайности и пропагандират теории, които понякога дори са опасни за живота на бебето. Аз предпочитам да следвам съветите на дипломираните педиатри, отколкото на ветеранки от кърмаческия форум  Peace  Peace  Peace
Аз кърмих много малко около 2 месеца и 10 дни, но не защото не исках! Първо кърмата ми слезе късно, беше изключително малко, пробвах всичко на поискаване на повикване, чайове за кърмачки, течности цедене имах период от 48 часа в който не спах бебето си висеше на гърдите ми на всеки 30 мин., и то гладно защото те просто капят, той се уморява и заспива, аз изморена и полудяла от нерви. Първите седмици давах само кърма и сина ми започна да спада на тегло, мерех го на електронна везна преди и след кърмене максимум който е хапвал за 3 часа от 2-те гърди е 80-60мл., като следващите 3 часа нямам капчица мялко. Педиатърката му, ми каза ако не искам да си уморя бебето да започна да дохранвам и да спра да чета бг-мама  Joy  Та започнах да дохранвам с 30-60мл след всяко кърмене. Една сутрин се събудих и нямах капка кърма просто спря от раз! Минахме само на адаптирано мляко. Определено АМ не е отрова  Peace Израстна си хубаво здраво бебе, до 1 година изобщо не ми е боледувало и ако този път се започна същата истери като миналия няма и да се мъча ще си дохранвам от 1-я ден.
Мисълта ми е, който може и има кърма няма нищо по-хубаво от това да си кърми бебето дълго време, но при подобни драми като моята просто няма смисъл и майката и бебето да се мъчат  Wink

# 128
  • София
Екатерина, много хубаво си го казала за АМ. И аз съм за кърменето, но когато това е възможно. От стрес и нерви никой няма полза. Като си помисля само снаха ми колко вина я измъчваше, че успя да кърми само 2 месеца. За какво, като племеника ми порасна чудесно здраво дете, не е боледувал а от раждането го дохранваха с АМ. Сигурна съм, че някои от нас ще се сблъскат с този проблем и не е лошо предварително да сме подготвени за различните сценарии. Пожелавам на всички много кърма Peace

# 129
  • София
Здравейте!
Ели, честита розова принцеса!
Моя преглед при Марков е на 4 юни. Очертава се тогава таткото ни да е командировка, а много ми се иска да присъства на прегледа.  TiredДано някакси се уреди.

За водата аз също съм на мнение, че вода трябва да се предлага на бебето. Ако то иска ще пие, ако не, значи не му е необходима. Помня как всеки ден преварявах вода на Соня, тя не я близваше и на следващия ден приготвях нова. Но след 3-4 месец лятото започна да пие повече.
Нашите кумци сега имат бебе на 40 дена. Изцяло е на кърма, но си пийва и доста водичка. Просто си има нужда.

За помпата за кърма моят съвет е да я имате от по-рано, защото на мен ми се случи вечерта като ме изписаха от родилния дом ми слезна кърмата и така се бях издула, че ако нямах вкъщи помпа /която бяхме купили същия следобед/ сигурно щяха да ми се пръснат гърдите.

# 130
Здравейте и от мен.

Еличка, честити рожови гащи.

Аз също ужакно много искам момиче. Мъжа ми иска да види бебо и днес ще ходим
до доки. Току виж сме разбрали и пола, макар че е още рано, поне така си мисля,
а и все още не го осещам бебчо.

По въпроса за кърменето, аз също се надявам да имам достатъчно
кърма, но това ще стане ясно по-късно. Що се отнася за помпа мисля да
си взема предварително - за всеки случай.

Дани, добре дошла при нас.  Hug

Пожелавам на всички Ви усмихнат и слънчев ден.   bouquet

# 131
Здравейте кукли,
Ели честити розови гащи Hug, хайде дано повлечеш крак!
За кърмата нямам опит, но определено и аз съм за кърменето, мисля че тепърва ще дискутираме тази тема Hug
Сев - надявам се днес да си добре, пази се и си почивай повече.
Момичета, много ме домързява да се мажа, вие как сте? Вечер като се изкъпя и нямам търпение да се хоризонтирам в леглото, после се сещам и си казвай - Хайде от утре - и.... ooooh!
Лек и слънчев ден от мен!

# 132
Аз продължавам с моите премеждия с беленето на корема... след неуспешните два опита с оливието на Джонсън и на ХИПП, сега цели ми корем е на черени ивички и започвам много сило да се притеснявам, да не би да съм си "изгорила" кожата и всичко това да стане на стрии...

Момичета, коя от вас последно ходи при Димитрова във "Фемини", интересува ме колко парички е последно прегледа + запис на диск, че утре живот и здраве ще сме там, ама да не се окажа неподготвена.

# 133
Здравейте и от мен! Нямам наспиване, от 10:30 ч се опитвам да стана и елее-в 11 ч успях! Вече дори не ставам да изпращам детето на ясла, таткото го поема от начало до край - само до целувам от леглото, гледайки го с полуоко и пак се тръшвам  Blush Вече няколко дни така....

Екатерина, наистина голям кошмар сте преживели с кърменето! Да го гледаш как плаче от глад и в същото време да се опитваш да му предложиш най-добрата храна, а да не можеш... горките  Rolling Eyes

Ели, да се надяваме, че мъжа, който чакаш, ще има по-голяма смукателна сила! Наскоро една мама от яслата, която има и момче и момиче ми каза, че момиченцата сучат по-слабо и се уморяват по-бързо... Не знам дали е така, но Денис беше доста активен и като пиявица се хващаше  hahaha

Варненки, хайде на среща! Аз не че съм от Варна де, ама ще опитам да дойда...

# 134
Момичета ,
не мислите ли че е много съмнително  толкова много бебета от мъжки пол да има през нашия месец?
Аз мисля,че не са много реални тези резултати.Накрая ще видим.
По въпроса с помпите да ви кажа на мен ми беше най-лесно на ръка,аз се справях по добре така отколкото с помпата.Но хубаво е да има човек една под ръка.
Крисси и ти ли ще ходиш при Крумов на ФМ?

Общи условия

Активация на акаунт